Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Forum Anılarınız! (1 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim sen azınlıktasın :D
Çeşmide nickinden dolayı kız zannediliyorsun diyordu :)
sen iyi anlamışsın MaşaALLAH :)

Yok canim simdi bende bir ustunluk yok dikkat var :)
Cesmi der ya, der der sonra baska bir sey daha der, ben bile alistim.
Seviyoruz onu :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ah be kardeşim! değermi? kendini zehirle beslemeye?
Bırak gitsin! İmtihan dünyası var eden bulsun! de gec, bırak, lütfen , eğer yüreğinin temiz kalmasını istiyorsan, hesabını O, en güzele bırak
Unut, Kendini pozitiflik ırmağına sal gitsin, inan pişman olmazsın, hiç pişman olmadım
Rabbim hep bana yapılanların açısını aldı ama yine dayanamadım , ağlayan yüz görsem diyemem oh olsun!

Sana da hayırlı bayramlar , umarım öğügüm kalbinde yer tutsun...
Unutma cennet yolcususun, yakışmaz bize, bunlar inşallah sevap hanene yazılır olsun.
Yüreğinde yiğitlik görüyorum, umarım kararın O'na yakışır olsun...

[QUOTE
Bu sitede tanıdığım ve yüz yüze görüşme şanşını yakaladığım sitede görevli bir bayan üye vardı..

benim hakkımda atıp tuttu bir sürü iftiralar attı gitti..

Ve hiç şuçum yokken Kemahlı_24 Nickimi sırf egosunu tatmin etmek için banlattı..

Evlendi gitti epeyi zamandır siteye girmiyor...site yönetimi verdiği görevi geri almış sevindim..

merak ediyorum varsa eğer vicdanı sızlamıyormu acaba..

Farklı nicklerle üyeliklerim var ve girdiğim forumlar belli benim ne zaman ben olduğumu anladığı anla banlattı hep beni..

Unutamıyorum unutmayacağımda ALLAH bana nefes verdiği müddetçede Ya ŞEHİT zikriyle hep onu anacağım her sabah andığım gibi..

Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir..

Ama kimse kimseyede iftira atmak zorundada değildir..

Benim unutamadığım budur..Hayırlı bayramlar olsun..

][/QUOTE]

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ben en çok Allah C.C. aşkının Kullarda yanlış yansımasından şikayetçiyim...
Allah C.C. kalpleri ısındırır bu ısınma yanlış değerlendirilirse en çok buna üzülürüm...
Bu konuda Kul aşkı bizi yanlışa sürükler...
Allah C.C. dışı konular bizi üzer...Güven ,tam güven geri plan yok, arzumuz budur...

Size yani acizane bize sevgi olustu ise ...Aman dikkat sen değil Allah C.C. aşkıdır...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ben en çok Allah C.C. aşkının Kullarda yanlış yansımasından şikayetçiyim...
Allah C.C. kalpleri ısındırır bu ısınma yanlış değerlendirilirse en çok buna üzülürüm...
Bu konuda Kul aşkı bizi yanlışa sürükler...
Allah C.C. dışı konular bizi üzer...Güven ,tam güven geri plan yok, arzumuz budur...

Size yani acizane bize sevgi olustu ise ...Aman dikkat sen değil Allah C.C. aşkıdır...

Ne zannediyorsunuz?
Siteye yeni yazılar yazmaya başladığım dönemdi , ne engeller, ne engeller???
Sanırım gencler de biraz bu yanlışlık var ama ben yaştakiler hala mı? beşer peşinde koşar?
Genc delikanlılar__ B) Tanışalım mı??? (hayır burda olmaz! islam sitesi bu!)
Genc bayanlar--- Ne olur hep beni beğenseniz? (tamam da kardeşim , hep aynı kişiyi beğen olur mu?)
Olsun onlar da olsun, ne ararsan onu bulursun.. BULDUM:a07:
Allah aşığı , gönül dostu Yakais (kusurum olursa af ola)
Mevlana Yüreklim Katre parem, yoki aşka çarem...
Kulda görünenin ne oldugunu anlayacak kadar yandım, yandım inşallah...nefsime baksan insanı perişan eder ...sus derim otur yeter,
ünyalık beklenti peşinde değil, bilginin peşindeyiz inşallah, ve dogru sizin peşinizdeyim ama bilgileriniz sırları içerir, bu bilgileri bana bir Mesnevi verir, birde siz.. Allah razı olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çok teşekkür ederim ancak daima kontrol önemli olan bu...Söz kontrol,cümle kontrol,yorum kontrol...Hele yazımı mutlaka kontrol...
Eleştiri değil temenni bu...Biz İLME susayana ihtiyaç duyarız hatta anlıyamıyorum benim gibi birini KEŞKE bulsa idik diye yazmıştım hatırlarsanız...
Allah C.C. sevgisine aç insan neden aklını kullanmıyorsun ...Keşke biz siz kadar şanslı olsaydık...Hazır bilgi ayağınızda...Anlamazsanız ne yapayım...?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Haydi ... kontrollü davranışta Yakais hizmetinizde...
İnşallah ...
Sanki bizde fasulye gibi nimetten saydık kendimizi...''Afedersiniz''
Aciz insan hepsi bu...
ASLI...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Üzüldüğüm tek yalanımıda düzelteyim yalnız doğrusu bende kalsın...
YAŞIMIZ değil tabi 82-83...
Sahi ekleyeyim daha torunumuzda yok...

Çok şükür rahatladık...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Üzüldüğüm tek yalanımıda düzelteyim yalnız doğrusu bende kalsın...
YAŞIMIZ değil tabi 82-83...

Çok şükür rahatladık...

Allah senden razı olsun, karşıma çıkardığı için şükürler olsun...
Evet, başka beklenti içinde olmamam için yaşınızı büyük dediğinizi farkettim gülüyordum, bu sizi sevmeme engel değil ki?
İster 90 -100 yaşında olun, ben Allah aşığı Yakaisi seviyorum, aşkım Allah sevgisi ve Peygamber sevgisi ile aynı, bende rahatca diyeyim..
Ve evet, yanlış anlaşılmalar ortadan silindi inşallah, yola devam bilgilere devam , Derdimiz ahiretimizi kurtarmak, sevdiklerimizi de bu yola çekmek...inşallah
Rabbim nefsimizden sen bizi koru..
Birde bu mutlaka Rabbimin bir lutfu, şikayet ederdim , Ya Rab niye bir alim kulun karşıma çıkmadı, bana bir kelime laf eden çıkmadı diye
son zamanda hep dua ederdim, bir bileni karşıma çıkar Ya Rab diye ama bana gelen bilgiler durdu , yine hata..
Rabbime sorardım, kolayca bilgi tepsi üzerinde kimin elinde olursa olsun önüme gelirdi, cahillik işte
Hani diyorlarya, şu alim şunu yetiştirdi falan özendi garip işte deki dua'ya dayan..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tamam o zaman Yakais... abiniz , amcanız ve dedeniz ...Allah C.C. aşıklarının hizmetinde o zaman...

Bir bilenden sözümüz SIR deyişidir ... ; Açıklanması izinsiz mümkün değil...ancak uymanızı tavsiye ederim...Biz o çizgideyiz...

Biraz dip not yazayım...;Herhangi bir tarikat bağlantımız,Kişi bağlantımız ,İmamız ,Kitap bağlantımız ,Yıldıznağme ,Fal ,bio enerji ,6 ncı his vs bağlantımız hevesimiz yoktur...Arka planımız hiç yoktur ...Özellikle belirtmek isterim...

Allah C.C. nun nasibinden diye değerlendirmeniz daha uygun...

Sözlerimizdeki hatayı derhal yüzümüze vurunuz...

Ancak bize değer biçmeniz vs hiç uygun değil...
HİÇ tabiri en doğrusu biline...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Çok teşekkür ederim ancak daima kontrol önemli olan bu...Söz kontrol,cümle kontrol,yorum kontrol...Hele yazımı mutlaka kontrol...
Eleştiri değil temenni bu...Biz İLME susayana ihtiyaç duyarız hatta anlıyamıyorum benim gibi birini KEŞKE bulsa idik diye yazmıştım hatırlarsanız...
Allah C.C. sevgisine aç insan neden aklını kullanmıyorsun ...Keşke biz siz kadar şanslı olsaydık...Hazır bilgi ayağınızda...Anlamazsanız ne yapayım...?

Ilime susayanlardan bir KATRE burda :)
Gozlerim gonlunuz ve sozlerinizdedir, her ikinizde de..

leyla-1

Altın Üye
Benim üzüldüğüm kötü bir olay var sitede görevli olabiliriz ama herşey müdahele emeyebiliriz belki onda gözümüzden kaçmış olabilir bir konu açılmış ben müdahele etmedim diye kardeşimizin biri bana senin gibi tam hatırlamıyorum ama kişinin başımızdan alınmasını istiyorum demişti:(

leyla-1

Altın Üye
Yine üzüldüğüm bir konu var evet burda hiç birimiz dört dörtlük hatasız kusursuz değiliz aynı düşünceye aynı görüşe sahip olmayabiliriz dini görevlerini yapan yapamayan kardeşlerimizde vardır ama bir konu açılmıştı sitede evlilikle ilgili saçı açık bayanları çürümüş kokmuş kurtlanmış muza benzetmişlerdi:(Tamam ben kapalı değilim benim gibi kapalı olmayan kardeşlerimizde var namazımı kılıyorum Kur'anımı okuyorum dualarımı yapıyorum eksiklerimden dolayı kimse kimseyi yargılayamaz onun hakkında konuşamaz:( O kadar kişini vebalini nasıl kaldıracak...

leyla-1

Altın Üye
Yine üzüldüüğüm bir konu var dua okuma ile ilgili bekar bayanlar için yine konu açmıştır burda bizim sayılarla işimiz yok amaç sadece Allah rızası için kardeşin kardeşlerin gıyabında dua edilmesi bazen şu kadar sayı diyoruz ama amaç hep beraber dualara iştirak etmektir.Yine kardeşimizin biri yaptığımız duaları ziyarette çabut bağlamayla denk tuttu:(
Allah bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.Ben bu sitede çok şeyler öğrendim Allah ömür verirsede öğrenmeye çalışacağım ben dua okuma alışkanlığımı burda kazandım eskisi gibi olmasa bile ilk hatimimi burda yaptım.Daha önce yapmış oldğum ibadetlerimi bile daha farklı yapmaya başladım daha bilinçli şekilde...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Yine üzüldüüğüm bir konu var dua okuma ile ilgili bekar bayanlar için yine konu açmıştır burda bizim sayılarla işimiz yok amaç sadece Allah rızası için kardeşin kardeşlerin gıyabında dua edilmesi bazen şu kadar sayı diyoruz ama amaç hep beraber dualara iştirak etmektir.Yine kardeşimizin biri yaptığımız duaları ziyarette çabut bağlamayla denk tuttu:(
Allah bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.Ben bu sitede çok şeyler öğrendim Allah ömür verirsede öğrenmeye çalışacağım ben dua okuma alışkanlığımı burda kazandım eskisi gibi olmasa bile ilk hatimimi burda yaptım.Daha önce yapmış oldğum ibadetlerimi bile daha farklı yapmaya başladım daha bilinçli şekilde...

Ayetler zaten Müslümanın diğer Müslümana dua etmesini teşvik ediyor.
“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.” (Haşr Sûresi, 59/10)

“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)

“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)

Ayetler teşvik ederde hadislerde olmaz mı?

“Bir Müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder.” (Müslim, Zikir 86; Ebû Dâvûd, Vitir 29)

“Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder.” (Müslim, Zikir 87, 88; İbni Mâce, Menâsik 5)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Yine üzüldüğüm bir konu var evet burda hiç birimiz dört dörtlük hatasız kusursuz değiliz aynı düşünceye aynı görüşe sahip olmayabiliriz dini görevlerini yapan yapamayan kardeşlerimizde vardır ama bir konu açılmıştı sitede evlilikle ilgili saçı açık bayanları çürümüş kokmuş kurtlanmış muza benzetmişlerdi:(Tamam ben kapalı değilim benim gibi kapalı olmayan kardeşlerimizde var namazımı kılıyorum Kur'anımı okuyorum dualarımı yapıyorum eksiklerimden dolayı kimse kimseyi yargılayamaz onun hakkında konuşamaz:( O kadar kişini vebalini nasıl kaldıracak...

Hadisler aslında yeterli herşey İslamı öğrenmek istemediğimizden bardağın boş tarafından baktığımızdan. Af edecek olanda ALLAH c.c. Ceza verecek olanda ALLAH c.c..

(Kim, bir müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allahü teâlâ da onu kıyamet günü sıkıntılardan korur. Kim, müslümanın aybını örterse, Allahü teâlâ da onun dünya ve ahirette aybını örter. Kişi, arkadaşına yardımcı olduğu müddetçe, Allahü teâlâ da onun yardımcısı olur.) [Müslim]

(Müslüman müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, zulmedilmesine de yardımcı olmaz. Kim arkadaşının ihtiyacını giderirse, Allahü teâlâ da onun ihtiyacını giderir. Kim, müslümanın sıkıntısını kaldırırsa, Allah da kıyamet günü onun sıkıntılarını kaldırır. Kim, müslümanın aybını örterse, Allahü teâlâ da kıyamette onun aybını örter.)
[Tirmizi]

(Bir mümin, arkadaşının aybını görmez, onu gizlerse, şüphesiz Allahü teâlâ bu hareketi sebebiyle onu Cennete koyar.)
[Taberani]

(Kim bir ayıp örterse, diri diri kuma gömen suçsuz kız çocuğunu kurtarmış gibi sevap olur.)
[Ebu Davud, Nesai, Hakim]

(Kötülük etmeyin, ayıp araştırmayın!
Kim bir müslümanın aybını araştırırsa, Allahü teâlâ da onun aybını ortaya çıkarır ve böyle bir kimse, en gizli bir yerde sığınsa bile, onu rezil eder.)
[Tirmizi]

(Müslümanların aybını araştıran, onlara kötülük etmiş ve onları kötülüğe itmiş olur.)
[Ebu Davud]

(Kim arkadaşını, tevbe ettiği bir günahtan dolayı ayıplarsa, o kimse, aynı günaha müptela olmadan ölmez.)
[Tirmizi]

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
melissa26 KARDEŞ

Öncelikle hayırlı bayramlar olsun..

Bana cevap yazmak ise beni mutlu ettiniz bilesiniz..

Unutulmuyor unutmaya çalışıyorum olmuyor olmuyor...

ALLAH af etsin.....

ibra

Kayıtlı Kullanıcı

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Forum da şunu hissettim. Yağmur gibi bir an insanlar sel oluyor bir an yaz kuraklığına dönüşüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt