Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Flört Nedir ? (1 Kullanıcı)

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
a.s
amiin canım...
işin başı samimiyet...sonu da rabbin verdiğine rıza...
tabi elinden gelen tedbirleri aldıktan sonra..

dua ile...

bu işin tedbiri başka bu iş flört şeytanın işi bunlar

sizin dediğiniz başka tmm samimi olacaksında niyetinde evlilik varsa zaten bu iş fazla surmez oldu yada olmadı dersin vesselam

asudece

Kayıtlı Kullanıcı
söylediğimi lütfen dikkatli okuyun... tedbirden kastım flört değil..
aileye danışma... kişiyle konuşma... araştırma... bir kez daha kişiyle konuşma .. arkadaş ve iş çevresini araştırma...bir kez daha konuşma....vs....
bunda eleştirecek birşey yok... hata cevap yazılacak da ..

vesselam...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba ben dogan bence dinde flört diye bişi olamaz cünkü din islamiyet sadece Allah sevgisi olabilir Allahımız ne demiş ancak bbenim sevgimle sevebilirsiniz demiş ya akıla mantıga sıgarmı islamıyette flört diye bişi olabilirmi sizce

ASLA İSLAMİYETTE FLÖRT DİYE BİR KAVRAM YOKTUR...DEDİYİN GİBİ SADECE ÖNCE ALLAH [C.C] SEVGİSİ SONRA PEYGABERİMİZ HZ.MUHAMMED [S.A.S]SEVGİSİ VARDIR.A.E.OL.DUA İLE.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
raimen kardeş
siz beni anlamıyorsun....
bak tanımaya karşı değilim
flörter karşıyım....
" tanıyacağım diye
aylarca onunla konuş" o iş tanımadan çıkar.....
bir insanı 1 haftadada tanıyabilirsin(benim görüşüm)
illa uzun uzun sohpetlere gerek yok....
sonuçta nefs ve şeytan ikilemi var tanıma diğer yönlere kayar.....
bakın islamiyette flört yoktur.....
hep örenekler veriyorsunuz
tanımadan evlendiler boşandırlar falan diye...
bugün türkiye istatistiklerinde yapılan araştırmalarda
boşanana çiftlerin çoğu birbirini tanıyarak evlenen ciftler....(google bakabilirsiniz)
ki çoğu üniverste düzeyinde....

volide

Kayıtlı Kullanıcı
Aziz Kardeşlerim Kadin Ve Erkeğin Bir Birini Tanimayi Allah Rasülü Uygun Görmüştür Ve Caizdir Tabiki Bunun Sinirlari Vardir.bir Birini Tanimayan Iki Insan Nasil Evlene Bilirki Kişiler Bir Birini Tanimali ..allahin Selami üzerinize Olsun...selametle

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
yahu ben mi anlatamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz....
bakın tanımaya karşı değilim
flörte karşıyım.....

volide

Kayıtlı Kullanıcı
sayın bayan kardeşerim yardılışta kıza büyük emanet verilmiştir bu emanet mububet mührüdür bu mühhür oğlandada vardır kızdada kızlar ve erkekler belli bulu cağına gelinceye kadar onların yediği içtiği annelerinin babalarının kazandığı
nasıl eş kazandılarsa o eşi hz allah nasip kılar

mububet mührü nasıl bozulur

kız veya erkek belli cağa ulaştımı eş secmek maksadıyla arkadaşlık kurarlar işte şehvetle bir kız karşı cinse dokunduğunda vucudu irkilir kızın mububet mühründeki olan yeşil boyayı döker işte bu dökülme hz allahın emri anılmışsa annesinin babasının izniyle olursa hakkın defterine o kızla oğlanın söz verdiğinde nikah yazılır o ilk nikah asla bozulmaz nikhı bozan nalet alır cünkü ıkarar tektir
kuranı kerimde boşanma sözden cayma yoktur kıyamet günü kimki ilkin söz verdiği elini dokandığı kişiyle olmuşsa o kişiyle nikahlı sayılacak yoksa ondan başkasına olanlarla boş sayılacaktır

filört hakkın emriyle kız ve oğlan havaya mölükül sacar koku sacar havadaki mölökülleri hak kontürol eder kimin burnuna gider o kişi biri birlerini sever ve hakkın emri oluşmuş olur kız veya oğlanın bir birleriyle hakkın emri anılıncaya kadar temas yoktur

annenin babanında malına göre parasına göre kızına eş secme hakkı yoktur asalete maya bakılır kız kimi yukarıdaki şekilde üç şahit huzurunda annesinin duyacağı şekilde kabul ederse o nikah doğru olur.............................DEĞERLİ KARDEŞİM SEN BU BİLGİLERİ HANGİ KAYNAKTAN ALDIN BUNU SORMAK ZORUNDAYIM SANA BEN HİÇ BİR KİTAPTA SENİN BAHSETTİKLERİNİ OKUMADIM İLK SİZDEN DUYUYORUM BUNU İZAH ETME ZORUNDASINIZ BU BİLGİLERİ NEYE DAYANARAK BU FORMA YAZMAYI UYGUN GÖRDÜNÜZ .BİZLERİ BİLGİLENDİRİN LÜTFEN...SELAMETLE

volide

Kayıtlı Kullanıcı
Sizden Hala Cevap Almiş Değilim ..insanlari Bilmedikleri Bilmediğimiz Konularla Yaniltmayalim Bildiklerimizi Paylaşalim..olurmu Kardeşim..h .helal Ediniz..selametle

volide

Kayıtlı Kullanıcı
Hangi Molükülden Bahsediyorsunuz Biraz Açiklama Yapin Atom Bombasi Molükülümü

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
durumu açıklarken ( istisnalar kaıdeyı bozmaz) cumlesının arkasına sıgınamazsınız.kitabımızda flört yokta,cep telefonu kullanmak,bilgisayar kullanmak,askerlik görevını 18 ay yapmak var mı? saygılarımla :H

benim bahsettiğim istisnai durumlar şudur kardeşim: dini tam gereği gibi yaşar, yani kurallarına göre tanışır evlenir fakat öyle olur ki anlaşamazlar ayrılırlar ben bundan bahsetmek istemiştim yani halk arasındaki " ne oldu islami kurallara göre tanışıp evlendi bak şimdi ayrılıyorlar "gibi saçma ve luzumsuz söylemler olmasın demek istemiştim . ne de olsa evlilik sevgi işidir herhangi bir etkileşim ve elektrik olmazsa sevip sevilinmezse o evliliğin ömrünün çok uzun olacağını sanmam kanaatindeyim. zira sevmediğin ve saygı duymadığın bir insanla ömür geçmez.geçse de onun adı evlilik olmaz.flört olayına sıcak bakanların amacı zaten tanışmak değil ki bunu günümüzde yaşanmış bir çok kötü tecrübelerle her yerde görebiliyoruz.niyet farklı olunca ister istemez akıbette farklı oluyor

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
raimen kardeş
siz beni anlamıyorsun....
bak tanımaya karşı değilim
flörter karşıyım....
" tanıyacağım diye
aylarca onunla konuş" o iş tanımadan çıkar.....
bir insanı 1 haftadada tanıyabilirsin(benim görüşüm)
illa uzun uzun sohpetlere gerek yok....
sonuçta nefs ve şeytan ikilemi var tanıma diğer yönlere kayar.....
bakın islamiyette flört yoktur.....
hep örenekler veriyorsunuz
tanımadan evlendiler boşandırlar falan diye...
bugün türkiye istatistiklerinde yapılan araştırmalarda
boşanana çiftlerin çoğu birbirini tanıyarak evlenen ciftler....(google bakabilirsiniz)
ki çoğu üniverste düzeyinde....

a.s fatma kardeş,
galbaa siz de beni anlamamaya gayret ediyorsunuz,çünkü ben de flört olayına karşım diyorum sadece eşlerin birbirini tanıması üzerine kuruludur düşüncelerim bakarsanız.yanlız sizi tebrik etmek gerekir sanırım bir hafta da birini tanıyacaksanız insan sarrafı olmalısınız bence?ya da bir psikiyatr falan??sonra nifis ve şeytan her yerde herkez de var tabi ki ama irade denen şeyde var öyle değil mi,bence bu kadar basit ortamlarda nefis devreye girmemeli imanlı bir kişi iseniz bilemiyorum.bir de size ne yazıkk i katılmadığım,ve şiddetle eleştirmek istediğim bir konu var izninizle?türkiye istatistiklerinden bahsetmişiniz ya hani,boşanan çifler ile ilgili,çoğu da ünüv. mezunu,tanıyarak evlenmişler vs...bakın aslında cevap bile içinde biraz görmesini bilirseniz eğer!!şimdi,ekomomik özgürlüğü elinde olamayan bir kadın düşünün,kendi ayaklarının üzerinde duramayan biri(ki bu örneği daha önce verdiğim halde siz bunları yazmışsınız,her halde anlayamadınız tekrar yazıyorum bende)görücü usulu evlenen ve kocasının boyunduruğunda yaşamak zorunda kalan biri.erkek yüzde doksan dövüyordur!!yüzde doksandokuz aldatıyordur(değil ise sizde tv izleyin biraz görün kadın prog.larında kadınların düştükleri durumları,kadınların içler acısı hallerini!!!)bu insanlar kocalarını bırakıp nere gidecekler söylermisin,anne babasına dönse ne işinn var senin burda git kocanın yanına diyecek,e zaten başka da alternatifleri de yok bir yere gidecek,bu kadınlar nasıl boşansınlar!!!acaba kendi ayaklarınn üstünde durabilselerdi,ekonomik özgürlükleri olabilseydi,bu zulümlere katlaırmıydı,boşanma patlaması yaşanırdı tabi ki.tıpkı gelişmiş seviyede ki insanlar gibi.ne yapsın iş sahibi olan kadın aldatan,döven,vuran kıran koca ister mi tabi ki boşar.siz de dışarıdan tanışarak evlenenlerde boşanma görücü usulune göre daha çok dersiniz ve savunursunuz.ama durum sizin google dan araştırdığınız gibi de değil malesef.elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin Allah aşkına yanılıyormuyum acaba??????

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
YUKARIDA DEMİŞSİN GÜNÜMÜZE GELEN BİLGİLER YANLIŞ DİYE BEN ONU DİYORUM.
SEN DİYORSUN Kİ HAK AŞIĞI ÖYLE DİYOR ABİ BU HAK AŞIĞININ ADI NEYDİ ÖZÜR DİLERİM BEN BİLMİYORUM DA ÖĞRENEBİLİRMİYİM KAÇINCI YÜZYILDA YAŞAMIŞ BUNLARI BİR YAZARSAN SEVİNİRİM

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
a.s fatma kardeş,
galbaa siz de beni anlamamaya gayret ediyorsunuz,çünkü ben de flört olayına karşım diyorum sadece eşlerin birbirini tanıması üzerine kuruludur düşüncelerim bakarsanız.yanlız sizi tebrik etmek gerekir sanırım bir hafta da birini tanıyacaksanız insan sarrafı olmalısınız bence?ya da bir psikiyatr falan??sonra nifis ve şeytan her yerde herkez de var tabi ki ama irade denen şeyde var öyle değil mi,bence bu kadar basit ortamlarda nefis devreye girmemeli imanlı bir kişi iseniz bilemiyorum.bir de size ne yazıkk i katılmadığım,ve şiddetle eleştirmek istediğim bir konu var izninizle?türkiye istatistiklerinden bahsetmişiniz ya hani,boşanan çifler ile ilgili,çoğu da ünüv. mezunu,tanıyarak evlenmişler vs...bakın aslında cevap bile içinde biraz görmesini bilirseniz eğer!!şimdi,ekomomik özgürlüğü elinde olamayan bir kadın düşünün,kendi ayaklarının üzerinde duramayan biri(ki bu örneği daha önce verdiğim halde siz bunları yazmışsınız,her halde anlayamadınız tekrar yazıyorum bende)görücü usulu evlenen ve kocasının boyunduruğunda yaşamak zorunda kalan biri.erkek yüzde doksan dövüyordur!!yüzde doksandokuz aldatıyordur(değil ise sizde tv izleyin biraz görün kadın prog.larında kadınların düştükleri durumları,kadınların içler acısı hallerini!!!)bu insanlar kocalarını bırakıp nere gidecekler söylermisin,anne babasına dönse ne işinn var senin burda git kocanın yanına diyecek,e zaten başka da alternatifleri de yok bir yere gidecek,bu kadınlar nasıl boşansınlar!!!acaba kendi ayaklarınn üstünde durabilselerdi,ekonomik özgürlükleri olabilseydi,bu zulümlere katlaırmıydı,boşanma patlaması yaşanırdı tabi ki.tıpkı gelişmiş seviyede ki insanlar gibi.ne yapsın iş sahibi olan kadın aldatan,döven,vuran kıran koca ister mi tabi ki boşar.siz de dışarıdan tanışarak evlenenlerde boşanma görücü usulune göre daha çok dersiniz ve savunursunuz.ama durum sizin google dan araştırdığınız gibi de değil malesef.elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin Allah aşkına yanılıyormuyum acaba??????
s.a...
kardeş önce konuşma seviyenizi ve uslubunuzu düzeltiniz.....
yazılarınızda kalite giderek düşüyor....
burda güzel bir şekilde bilgi alış verişinde bulunuyoruz değilmi....
bu uslüb yakışmıyor....değiştirmenizi rica ediyorum.....,
şimdi raimen kardeşim....
bir insanı anlamak istedikten,nasıl birini öğrenmek istedikten sonra müneccim olmana gerek yok konuşması düzgün olsada dahi
hareketleri her şeyi belli ederki mutlak bir folosunu yakalarsınız....
ben insan sarrafı değilim ama kişilerinhareketlerine
göre karakterlerini çok iyi tayin edebilirim....bu birazda görme ve yaklaşma bağlı....sen görmek istemedikten sonra 1 sne tanıma evresi yaşa neye yarar....
bakın aynı konudayız aynı şeyi savunuyoruz ama şurada ayrılıyorz....
ben evlenicek kişilerin birbirlerine tanımalarına karşı dğilim....
tanıma amacıyla başlayan bu ilişkiler zamanla flört'de döner....
flört'te ne olur daha çok paylaşım....zmanla ne olur taviz tavizi doğrur....
efendim birbirini tanımak için maksimum 1ay neyine yetmiyor....
yetmeyenler olabilir o zman işin boyutu değişiyor....
bakın sadec görücü usuluyle yapılan evlilikleri bu şekilde itham edmezsiniz...
aynı olaylar birbirini tanıyarak yapılan eviliklerde daha çok yaşanıyor...
şöyle örnek vereyimki;
o TV cıkan coğu insanlar eğitimsiz insan oldukları için o haldeler.
görücü usulü olduğunu için değil(genelleme yapmıyorm)...
eğer eğitimli olsalardı yapılması gerekeni çok güzel yaparlardı....
eğitim düzeyi yüksek olan insanlar sizce maddi menevi şiddete maruz kalmıyorlar mı?
buda görücü usuluyle olan bir şey midir acaba???

bakın sorun şurda
EĞİTİMSİZLİK....lütfen bunu görücü usulü diye lanse etmeyin....
genelleme yaparsanız hatta araştırmasınıda yapabiliriz....beraber...
şuan evlilik müessesesinin en uzun sürdügü evlilikle şekli görücü usulüyle yapılanlardır....
bakın burda görcücü usulu derken mutlak evleneceğin kişi görmen nasıl olduğunu dinine,eğitimini,aile hayatı araştırmadan bahsediyorum...
siz görücü usulunu heralde hiç görmeden biriyle evlenmek algılıyorsunuz....
hasılı kelam
görücü usulune ben son derece ılımlı bakıyorum....
en sağlıklı evlilik şekli diye düşünüyorum....

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Kmani !!!! :k Iniyorum..

Kmani !!!! :k Iniyorum..

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..

KMAN ADLI ÜYE GERÇEKTEN FAZLA İLERİ GİTMİŞ..ANNELERİ -HAŞA-YANİ ALLAH (CC) YERİNE KOYMUŞ..Bİ DE İSİM SÖYLÜYOR..ALLAH(CC) BU SİTEDEN UZAKLAŞTIRANLARDAN RAZI OLSUN İNŞALLAH..BİRAZ GEÇ OLDU AMA..BERRAK SUYU BİRAZ BULANDIRDI..RABBİM DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN ÜMMET_İ MUHAMMEDİ İNŞALAH..KURAN_I KERİM IŞIĞINDA YOLUNA DEVAM EDENLERDEN OLALIM İNŞALLAH..
SELAM VE DUALARIMLA..

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
fatma kardeş,eğer sizi kıracak bir şey yazdıysam affola,amacım sadece birşeyler paylaşmakdı haddi aşmak seviyeyi alçaltmak değil.biz ortak nokta bulamıyacağız sanırım.eleştiri boyutları sanırım aştı daha fazla uzatmaya da gerek yok.ALLAH herkezin dilediği istediği dua yı kabul etsin.hayırlı bir gelecek nasip etsin diyelim vesselam.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
fatma kardeş,eğer sizi kıracak bir şey yazdıysam affola,amacım sadece birşeyler paylaşmakdı haddi aşmak seviyeyi alçaltmak değil.biz ortak nokta bulamıyacağız sanırım.eleştiri boyutları sanırım aştı daha fazla uzatmaya da gerek yok.ALLAH herkezin dilediği istediği dua yı kabul etsin.hayırlı bir gelecek nasip etsin diyelim vesselam.
s.a...
estağfurullah...güzel bir bilgi alış verişiydi....
hatta konuya katıldğınız için çok memun oldum...
sadece son yazduılarınızdaki uslup canımı sıkmıştı...
selametle....

_CpK_

Kayıtlı Kullanıcı
''Ayrıca flört, bir sürü su istimale de yol açıyor. Arkadaşının temiz duygularını istismar eden gençler, onun cinselliğinden belli bir süre yararlandıktan sonra yüzüstü bırakıp terk ediyor. Yazık ki, bundan en fazla zarar gören de kızlar oluyor''.

Yukardaki bölüm hariç hepsi çok doğru şeylerdi ama en çok kızlar zarar görüyo kısmı çok büyük bir yanılgıdır: Çünkü seninde söylediğin gibi insanlar sanki eşya alır gibi sevgili bakıyor yani sonuç şu paran varsa güzel bir kızla evlenirsin eğer benim gibi işçiysen geleceğinden umutsuz bir gençsen hiç bir kız seni istemez :!
yani araba almak gibi bir şey zengin kolej çocukları sport arabalarla gezer fakir çocuk eğer okul okumamışsa işçi olarak patron için sürünür yani diğeceğim şu: en çok kızlar zarar görmüyor kızlar kendilerini satlık araba yerine koymassa birinin parasına değil kendini sevebilse yüz üstü bırakılmazlar...

Medineli Genc

Kayıtlı Kullanıcı
bakın dostlarım 15 yıllık evli biri olarak gençlere şunu tavsiye edebilirim.bizim dinimiz bir şeyi emrediyor veya yasaklıyorsa muhakkak onda bir hikmet_i ilahiye var.tecrübe ile sabittir.10 yıl 15 yıl flört edin yada ne bileyim çocukluğunuzdan beri tanıyın hiç farketmez evlilik çok farklı bir durum. yaşayarak daha iyi öğrenir seversiniz yada nefret edersiniz.flört devresinde hepinizde bilirsiniz sizi cezbeden farklı şeydir. oysa ki evlilik içinde bir çok duyguyu aynı anda barındıran çok daha farklı bir olgu. özveri var. hoşgörü var. sevgiye dönüşmüş aşk var fedakarlık var empati var kıymet bilme var hayatı birlikte omuzlama var en önemlisi çocuk var ki her şeye değer söylemekle değil yaşamakla güzelliği anlaşılan ana olmak duygusu var yada baba olmak nasıl söylesem size başınıza bir şey gelir endişesi ile Allah tarafından evde görevlendirilen insan görünümlü bir melek var evde daha ne söyleyeyim hepsi var mutlu bir evililikte. zorlukları da var her şeyde olduğu gibi ama başta da söylediğim gibi kaç yıl birbirinizi tanırsanız tanıyın eskiler evliliği karanlığa atılan bir taşa benzetir rast gelir yada gelmez nasip meselesi. fakat bu benim kaderimmiş deyip her şeyden de elinizi eteğinizi çekmemeli ve sorunlara karşı ,hayat karşı tahammülsüz ve vurdumduymaz olunmamalı. hz. asiye validemizi ve çektiklerini unutmayalım ben kimse onun kadar çeksin yada kaderinde ne varsa onu yaşasın zorlansın demiyorum ama mücadelecilik ruhunu bırakmayın ha baktınız olmuyor o zaman ayrınılır ki dinimizde buna müsade ediyor zaten. GÖRÜP TANIMA FARKLI FLÖRT İSE ÇOK FARKLI

Ablacım ALLAH (C.C) Razı Olsun Senden.Sen çok güzel Anlattın.
Ama şu da unutulmamalıdır.ALLAH'ın Emri Ne ise O kabul edilir.
Eğer buna muhalefet edecek varsa da ALLAH'ın mülkünün dışına çıkması en mantıklısı olur. O da yok Zaten.O zaman Emre uyup hayatımızı o göne şekillendirmemiz gerekir.Selam ve Dua ile...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslarım bu sizinki nasıl bir zihniyet anlamış değilim doğrusu.Flörtün neresi yanlış bir erkekle bir kızın el ele tutuşması sarılması bunlarda ne kötülük olabilir.sizin bu cahil ve anlamsız görüşleriniz yüzünden türkiye cumhuriyeti kirleniyor kusura bakmayın.saygılarımla

Allah c.c sizi ve siz gibileri ıslah etsin inşaAllah...!

"Vel akıbetü lil müttakîn"...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt