Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Flört Nedir ? (1 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm bende flörte karşıyımm şiddetle hemdee bu flört lafları yüzünden şimdiki zaman çok kötü oldu vee herşey ortada liselere gençler okumaya değildee acaba bu gün kimse flört etsem çıksam gibi düşünceler .... çok afadersiniz namus kelmesinin kullanmak istemezdim ama düşünmüyo şimdiki gençler....

evleneceğin insanla tanışma mı deniyo tanışırsın flörtde edersin ama en çok kızdığım noktaa evlenmeyi bile düşünmeden nefsinin doğrultusunda gidenler evleneceğim hayalleriyle nikah nişan olmadan çocuklar doğuyoo dikkatli olmak lazımm tanımak lazım sadeceee ilerisi HARAMDIR GÜNAHTIR nefsimizin şeytanın esiri olmayalım

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Yazdiklarinizin Bir çoğu Farkli Görüşler Içeriyor.herkes çok Sesli.bu Aslinda Güzel Bir şey.benim Görüşüm:batinin Her şeyini Taklit Ettiğimiz Gibi Bunu Da çok Güzel Bir şekilde Kopyaladik.faydali Bilgiler Peşinde Değil De Bizi Cezbedeb Daha Serbest Birakan Işler Peşindeyiz.flört Kavrami Bana Göre Basitlikten öteye Geçemiyor üzgünüm Bana Katilmiyorsaniz Katilin Lütfen.inancimizla Hiç Uyuşmuyor çünkü.flört:seversin,tanişirsin,çikarsin,sinemaya Gidersin,el Ele Tutuşursun Gözgöze Gelirsin,yakinlaşirsin,maddiyata Yönelirsin,sadece Duygularini Tatmin Etmek Ve Birçok Kişi Bu şekilde Yapiyor Diye Hataya Düşmekyanliş.görücü Usulüne Gelince.aslinda En Doğrusu.ama Arkadaşimin Da Dediği Gibi Araştirilacak Kimin Nesidir.bu Da Aileyle Birlikte Yapilan Bir Iştir.tamam Sen Evleneceksin Sadece Ama Ailen Sen Mutlu Olsan Mutsuz Olsan Yaninda Olacaklar Bu şekilde.aile çok önemli Kendim Için Diyorum Koca Bulunur:)ama Aile çok Zor Bulunur Be.o Yüzden Görücü Usulü önemlidir.ama Modern şekilde.bundan Kasit:siz Ve Evleneceğiniz Aday Ile Yaninizda Bir Veya Iki Kişi Olmasi şartiyla Buluşursunuz.o Sohbet Ortaminda Konuşursunuz Hep Beraber.baktiniz Ki O Insanla Düşünceleriniz Uyuyor Içiniz Aldi.o Zaman Kararinizi Verirsiniz.sadece Bunula Da Bitmiyor.iş Olduktan Sonra Da Hani O Meşhur Nişanli Buluşmalari Da Yanliz Olmamali.yaninizda Iki Taraftan (sadece Bir Kişi De Gelebilir)biri Gelmeli.bizim örfümüz Adetimiz Budur.hadi Onu Birakin Islamin ölçüsü Budur.yapmayin Arkadaşlar.flört Gibi Basit Bir Tanişma ,birliktelik Yürütme şeklini Savunmayin.flörte Ne Kadar Iyi Niyetle Yaklaşirsan Yaklaş Onu Yaşadiğinda Onun Kurallarina Uymak Zorundasin.o Yüzden Dar Kafalilik Olarak Algilanan Görücü Usulünü Hiç Olmazsa Deneyin Bekar Kardeşlerim.sonra Bana Dua Edersiniz:)sizleri Seviyorum Kardeşlerim Yaradandan ötürü.selam Ve Dua Ile Kalin

konak

Kayıtlı Kullanıcı
Bu güzel konu için Rabbim sizden razı olsun. Rabbim gençlerimizi de hata yapmaktan korusun. Selam ve dua ile...

allega

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba ben dogan bence dinde flört diye bişi olamaz cünkü din islamiyet sadece Allah sevgisi olabilir Allahımız ne demiş ancak bbenim sevgimle sevebilirsiniz demiş ya akıla mantıga sıgarmı islamıyette flört diye bişi olabilirmi sizce

dolunayhilal

Kayıtlı Kullanıcı
Şurası bir gerçektir ki, flört dönemi, insanların en fazla yalan söylediği, kendisini farklı tanıttığı ve karşısındakini yanlış tanıdığı bir dönemdir. Taraflar hem kendi kusurlarını alabildiğince gizlemeye çalışır, hem de sevdiğinin kusurlarını görmez.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arkadaşım,şimdi siz diyorsunuz ki üç kez görüşmeli ve bunu Allah söyledi,o zaman kur-an da yazmalı böyle bir ayet değil mi?hangi süre hangi ayette üç kez görüşülmesini yazdığını söylerseniz sevinirim,ben gözden kaçırmış olmalıyım ki böyle bir şey okumadım!!bir de bu mazeret arama değil ki sadece diyorum ki ben bir insanı tanımadan evlenmek,gözü kapalı bir şey almak gibi geliyor bana?bu kadar da basit bir kurm değil sanırm evlilik müessesesi?ileride pişman olunmaması için diyorum ben bunları yoksa iş işten geçtikten sonra yazık değil mi her iki tarafa da???

s.a...
en bilindik ayet şudur....
mü'min kadın ve erkeklere söyle
gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar,iffetlerini esirgesinler.
görünen yerleri müstesna ziynetlerini teşhir etmesinler.(nur-30-31)

evlerinizde oturum eski cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın
namazı kılın zekatı verin allah ve rasulüne itaat edin.ey ehl-i beyt
allah sizden sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
evlerinizde okunan allah'ın hikmtelerini ve ayetlerini hatırlayın.
şüphesiz allah herşeyin iç yüzünü bilendir ve her şeyden haberi olandır.(ahzap 33-34)
.....
ayrıca efendimiz aleyhisslatü vesselam'ın sözleride delildir.;
ibni abbas radyallahu anh'dan;
rasulullah sallahu aleyhi vesselem buyurdu ki;
bir erkekbir kadın ile yanlarında mahremleri olan olan bir kimse bulunmadan
yalnız kalmasın...

cerir radyallahu anh'dan;rasulullah sallahu aleyhi vesselam'e yabancıya bakışın hükmünü sordum(kadın-erkek) gözümü derhal başka tarafa eçevirmemi emretti...

son olarak ayeti kerimede diyorki(tam olarak hangi sure olduğunu unuttum)
mü'min kadınlar mü'min erkeklere
mü'min erkekler mü'min kadınlara
kötü erkekelr kötü kadınlara
kötü kadınlar kötü erkekleredir....

raimen kardeşim,
sen ALLAH'ın rızasını gözettikten sonra
ben hiç zannetmiyorumki sana kötü bir eş nasip etsin....
ALLAH'ın vadi haktır bak ne diyor
iyi mü'min iyi mü'mine kötüsü kötüsüne....
yok ben illada flört edip ne olduğunu öğrenicem diyorsan
sana diyecek sözüm yoktur vesselam....

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a siz beni bir türlü anlamak istemediniz ya,neyse fatma hanım,bir kere üç kere görüşme ile ilgili bir ayet göstermediniz bana geçen bahsettiğin de ALLAH'IN sözü var demiştiniz.nur süresini zaten biliyordum ben;mü'min kadın ve erkeklere söyle
görünen yerleri müstesna ziynetlerini teşhir etmesinler.
"böyle olduğunu,ben iffetlerini bozsunlar mı dedim yoksa harama mı baksınlar dedim kadın ya da erkeğe,Allah aşkına yapmayın/

şüphesiz allah herşeyin iç yüzünü bilendir ve her şeyden haberi olandır/ahzap 33=34
bu ayette peygamber hanimlarina ait bir ayettir\ve konumuzla alakali degil malesef/son olarak da hatirlamadiginiz diger ayette budur herhalde\ Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. nur 3
iki insain evelemeleri icin yan yana gelip birbirlerini tanimalarini dahi istemiyorsunuz anlamiyroum/insanlar kaderlerini kendileri belirler\siz simdi kader inancini da kabul etmiceksinz\bu konu icin de mustafa islamoglunu tavsiye ederim/Allaha emanet olun

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
Bir de sanki 15 yaşında ki bir çocuk nidasıyla flort mutlaka olmalı,gezcen,tozcan,eğlence,sinema vs.olmalı gibi bir laf mı çıktı benim ağzımdan ya,gelmişin 30 yaşına farzı mehal,bir insanı hiç tanımadan,ne olduğunu kim olduğunu bilmeden nasıl evlenirsin,anlamıyorum ki ben??erkek için de kadın için de namus kavramları aynıdır dinimizde iki tarafta korumalı irzlarını tabi ki,ama evlenmeden önce helal daireler içersinde birbirlerini tanımalılar.diyorum ben halaaaa

necati sayar

Kayıtlı Kullanıcı
SEVGİLİ KARDEŞİM BİZİM DİNİMİZ BİRBİRİNİZİ TANIMADAN EVLENİN DEMİYOR Kİ NERDEN ÇIKTI BU. MEVZUYU FARKLI ANLIYORSUNUZ GİBİ GELİYOR. PEKİ YILLRCA FLÖRT ETMİŞ YADA ÇOCUKLUKLARINDAN BERİ TANIŞIPTA EVLENENLER ARASINDA YOK MU YUVASI YIKILAN ONLARIN ÇOCUKLARIDA PERİŞAN DEĞİLLER Mİ? HEM DE BU TİP EVLENİPTE AYRILANLARDA YIKIMIN HASARI DAHA BÜYÜK.EVLENMEDEN ÖNCEKİ DURUMLARINI ÇOK KOZ OLARAK KULLANIYORLAR DİNİ GEREĞİ GİBİ YAŞAYANLAR DA FAZLA DE4RİN SORUNLAR ÇIKMIYOR ÇIKAN DA İSTİNAİ DURUMLAR. İSTİSNALAR DA KAİDEYİ BOZMAZ.
durumu açıklarken ( istisnalar kaıdeyı bozmaz) cumlesının arkasına sıgınamazsınız.kitabımızda flört yokta,cep telefonu kullanmak,bilgisayar kullanmak,askerlik görevını 18 ay yapmak var mı? saygılarımla :H

seldaa

Kayıtlı Kullanıcı
birbirini tanımadan evlilik zor flört değil ama insanlar bişekilde birbirlerini tanımalılar ve ailelerinde bundan haberi olması en güzeli bence

eray2509

Kayıtlı Kullanıcı
Görücü usulu ile evlenmek en doğrusudur bence..

FATOS

Kayıtlı Kullanıcı
flört vakit geçirmektir

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a siz beni bir türlü anlamak istemediniz ya,neyse fatma hanım,bir kere üç kere görüşme ile ilgili bir ayet göstermediniz bana geçen bahsettiğin de ALLAH'IN sözü var demiştiniz.nur süresini zaten biliyordum ben;mü'min kadın ve erkeklere söyle
görünen yerleri müstesna ziynetlerini teşhir etmesinler.
"böyle olduğunu,ben iffetlerini bozsunlar mı dedim yoksa harama mı baksınlar dedim kadın ya da erkeğe,Allah aşkına yapmayın/

şüphesiz allah herşeyin iç yüzünü bilendir ve her şeyden haberi olandır/ahzap 33=34
bu ayette peygamber hanimlarina ait bir ayettir\ve konumuzla alakali degil malesef/son olarak da hatirlamadiginiz diger ayette budur herhalde\ Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. nur 3
iki insain evelemeleri icin yan yana gelip birbirlerini tanimalarini dahi istemiyorsunuz anlamiyroum/insanlar kaderlerini kendileri belirler\siz simdi kader inancini da kabul etmiceksinz\bu konu icin de mustafa islamoglunu tavsiye ederim/Allaha emanet olun

a.s...
raimen kardeşim
ayetler illa üç defa görüşmelisiniz
demiyor birazda ayetleri yorumlayıp anlmak gerekiyor....
akarabaları bile (birinci dereceden olanlar hariç)
kadın-erkek haram sayarken siz elin adamı-kızı ile flört etmeyi uygun buluyorsunuz....
biz burda tanımalarına karşı değiliz flörte karşıyız flört ayrı şey tanıma ayrı şey
sen kalk kız -erkekle 1,2,3,4... ay 1,2,3 sene biribirini tanı olurmu???
efendimizle hazreti hatice flört ederek mi evlendi acaba???
siz şimdi o devir başka bu devir başka dersiniz....
zaten efendimizin devrinden ayrıldığımız için bu hale gelmedik mi?
ateşle barut yanyana olucak ve bunun adına evleneceğim kişiyi tanımalıyım diyorsunuz....bu nedir biliyormusunuz...
ALLAH'ım sen haram kıldın ama ben tanımak için flört ediyorum...
şimdi rıza-ı ilahi nerde....ALLAH'ın razı olmadı bir şekilde o kişiyi tanısan ne olucak tanımasan ne olucak.....
siz değil rabbül alemin razı olsun....
bakın ben size teminat veriyorum daha doğrusu ben değil
ALLAH TEALA veriyor;
mü'min erkekler mü'min kadınlar
kötü kadınlar kötü erkeklere
kötü erkekler kötü kadınlara....

flört yabancı kültürler tarafından dinimize sokulmuştur....
dinimize sonradan sokulan şeyler dini yıkmak amaçlıdır...
altını çiziyorum tanımaya değil flört'e karşıyız....
bu ikisini karıştırmayalım....
vesselam.

Turan tahsin gün

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar flört iki insanın birbiri ile tanışıp bir şeyler paylaşmaları ancak bu tip şeyler çok saçma dinimizce doğru değil.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
flört nedir?
flört demek; gezmek,dolaşmak,eğlenmek, boş hayallerle zaman kaybından,zarardan başka bişey değildir..

evlenecek gençlerin bi tanışma dönemi vardır..belki aileler bilmez önce,ilk bikaç ayı..bu zaman diliminde,mektup,msj yada konuşma muhabbetleri olur..geleceğe dair fikir alışverişi..birbirlerini evlilik için uygun kişi olarak gördüklerinde araya aileler girer...
bunun dışında kişilerin aralarında gelişen olaylar;onlarla ALLAH(CC) arasındadır..
ve RABBİM NEFİSLERİMİZE YENİK DÜŞÜRMESİN İNŞALLAH..

SELAM VE DUALARIMLA..

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
a.s...
raimen kardeşim
ayetler illa üç defa görüşmelisiniz
demiyor birazda ayetleri yorumlayıp anlmak gerekiyor....
akarabaları bile (birinci dereceden olanlar hariç)
kadın-erkek haram sayarken siz elin adamı-kızı ile flört etmeyi uygun buluyorsunuz....
biz burda tanımalarına karşı değiliz flörte karşıyız flört ayrı şey tanıma ayrı şey
sen kalk kız -erkekle 1,2,3,4... ay 1,2,3 sene biribirini tanı olurmu???
efendimizle hazreti hatice flört ederek mi evlendi acaba???
siz şimdi o devir başka bu devir başka dersiniz....
zaten efendimizin devrinden ayrıldığımız için bu hale gelmedik mi?
ateşle barut yanyana olucak ve bunun adına evleneceğim kişiyi tanımalıyım diyorsunuz....bu nedir biliyormusunuz...
ALLAH'ım sen haram kıldın ama ben tanımak için flört ediyorum...
şimdi rıza-ı ilahi nerde....ALLAH'ın razı olmadı bir şekilde o kişiyi tanısan ne olucak tanımasan ne olucak.....
siz değil rabbül alemin razı olsun....
bakın ben size teminat veriyorum daha doğrusu ben değil
ALLAH TEALA veriyor;
mü'min erkekler mü'min kadınlar
kötü kadınlar kötü erkeklere
kötü erkekler kötü kadınlara....

flört yabancı kültürler tarafından dinimize sokulmuştur....
dinimize sonradan sokulan şeyler dini yıkmak amaçlıdır...
altını çiziyorum tanımaya değil flört'e karşıyız....
bu ikisini karıştırmayalım....
vesselam.

s.a,sevgili fatma kardeşim,peki o zaman ayetlerin açılımlarının hangisin de üç kere konuşmalı diyor,keza üç kere görüşmeli diyen sizsiniz,şimdi de demiyor diyorsunuz anlamış değilim.bir de cenab-ı Allah haram kılması için bir şeyi ayette sabit olması gerekmez mi?sonra elin adamı dediğiniz,sizin eşiniz olucak belki ne biliyorsunuz,iki kişinin yanyana gelip konuşması haram ise,şu an çalışan butun bayan arkadaşlar haram mı işliyorlar?çünkü elin adamlarıyla karşı karşıya kalıyorlar...ne beş ayı ne on ayı ne de senesi,gönlü evlenmekten yana olan insanın üç ay da söz kesmesi gerekir.tabi ki diğer söylediğiniz flörtün içine girer,ben başından beri florte karşıyım diyorum zaten,sadece tanımaları gerekir diyorum bir birlerini.daha sonra da Allahın emri ile istenir.olay bu dur.

asudece

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,sevgili fatma kardeşim,peki o zaman ayetlerin açılımlarının hangisin de üç kere konuşmalı diyor,keza üç kere görüşmeli diyen sizsiniz,şimdi de demiyor diyorsunuz anlamış değilim.bir de cenab-ı Allah haram kılması için bir şeyi ayette sabit olması gerekmez mi?sonra elin adamı dediğiniz,sizin eşiniz olucak belki ne biliyorsunuz,iki kişinin yanyana gelip konuşması haram ise,şu an çalışan butun bayan arkadaşlar haram mı işliyorlar?çünkü elin adamlarıyla karşı karşıya kalıyorlar...ne beş ayı ne on ayı ne de senesi,gönlü evlenmekten yana olan insanın üç ay da söz kesmesi gerekir.tabi ki diğer söylediğiniz flörtün içine girer,ben başından beri florte karşıyım diyorum zaten,sadece tanımaları gerekir diyorum bir birlerini.daha sonra da Allahın emri ile istenir.olay bu dur.

vesselam...
baştan beri genel anlamda aynı şeyi söylüyorsunuz aslında(fatma hanımla..)
dışardan okuduğum için bunu anlayabiliyorum...
flört kelimesi yanıltıyor..
ben sizin fikirlerinize birebir katılıyorum..
kesinlikle tanımalılar...
bunu yaparken de akıllarında sadece allah rızası ve samimiyet olmalı...
ama burada bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim...
yıllar yılı bana düstur olan...

köyden yaşlı bi teyzemiş gelmişti...
eski anılarını anlatırdı...
kocasının onu çok severek kaçırdığını, bir kaç yıl onu adeta bir yumurta gibi kırılmaması için el üstünde tuttuğunu , ama bir kaç yıl sonra, kötü günlerin başladığını yıllar yılı ondan şiddete, hakarete evden kovmalara varan eziyetler çektiğini anlattı...
bende atılmıştım...
niye boşanmadın teyze çekilir eziyet değil bu...
kadının söylediği söz çok manidardı..
eee kızım nereye gidersen git ikbalın seninledir...

sonuçta imtihan dünyasındayız...
rabbim hayırlı evlilikler versin hepinize...
evli olanlarada iyi geçimler...
vesselam

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a asudece arkadaşım,anladığın için tşk.ediyorum.ben gerçekten Allahın çizdiği sınırlar içiersin de tabi ki iki kişinin birbirlerini tanıması kadar doğal ne olabilir ki diyorum.tanımadan,nasıl biri olduğunu,kişiliğini karakterini bilmeden insan nasıl evlenir,evlenir ise de sizin anlattığınız gibi olur sonucu büyük bir ihtimal.dediğinizz gibi Allah herkeze hayırlı,iki tarafında bir birlerinden razı olacağı evlilikler nasip etsin.Allah'a emanet olun.

asudece

Kayıtlı Kullanıcı
a.s
amiin canım...
işin başı samimiyet...sonu da rabbin verdiğine rıza...
tabi elinden gelen tedbirleri aldıktan sonra..

dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt