Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

fikir türetmece....... (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ve sen yine denendiğinde; Ve yine kalbin daraldığında;Ve yine bütün kapılar kapandığında; Ve yine ne yapman gerektiğini bilmediğinde.... Uzun Uzundüşün..... Ve hatırla; Yaratanın! '' Allah kuluna kafi değilmi?'' ( zumer,36)

s.a bende bu ayeti dün okumuştum bi sitede çok manidar bizler için,ve çok etkileyici.öteki ayetler gibi.allah razı olsun selametle kalınız inşallah.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
2. KONU BAŞLIĞIMIZ "ALLAH AŞKI"OLSUN NEDERSİNİZ?

Mevlana'ya gore ancak askla sevgiliye, Hakk'a baglanan gonul muteberdir. (Mesnevi,I / 1853). Insanla , Allah arasi bir deniz mesafesi ise ; akil bu denizde bir yuzucu, ask ise bir gemidir. Yüzmek guzeldir ama uzun bir yolculuk icin yeterli degildir. Insan yuzerken yorulabilir, bogulabilir. Ama gemiye binen hedefine ulasir. (Mesnevi IV/ 1423-27)
Mevlana Hz'leri her turlu kemale erisi askta gorur. Eserlerinde hep aski islemis, 'Sen olmasaydin bu gokleri yaratmazdim.' Kudsi hadisiyle ; varlik alemlerinin yaratilmasindaki yegane maksadin, Cenab-i Hakkin Hazreti Peygambere duydugu sevgi oldugunu dile getirmistir.

Ask her ne sekilde aciklanirsa aciklansin, ask kanatlarini takmadan ve tatmadan bilinemez anlatilamaz.

Rabbim kalplerimizi O'nun aski ile doldursun..Amin..

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
dost, bnm hiç olmayan ve bu saatten sonrada olcağını sanmadıpım şeydirr..

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
dost, bnm hiç olmayan ve bu saatten sonrada olcağını sanmadıpım şeydirr..

Dostluk benim için beraber ağlayp beraber gülmek demek... :)
Dostuna bir sırrını verdiğin zaman seni sürekli sırrını açıklamakla tehdit edip sonra gelip yanına oturan insan demek... :) (Benim böyle 2 kankam var da....)
Dostluk benim için önce arkadaşını kızdırmak, sonra yanına gidip kendini affettirmek demek... :]:]

Ya sizin için ne demek dostluk??????

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Dostluk benim için beraber ağlayp beraber gülmek demek... :)
Dostuna bir sırrını verdiğin zaman seni sürekli sırrını açıklamakla tehdit edip sonra gelip yanına oturan insan demek... :) (Benim böyle 2 kankam var da....)
Dostluk benim için önce arkadaşını kızdırmak, sonra yanına gidip kendini affettirmek demek... :]:]

Ya sizin için ne demek dostluk??????
s.a kardeşim._______

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
erken olduğnu sanmam yaşım kaç bakarmısınız en azından okul yıllarm oldu 8 senelk okl yaşantımdan hiç bir arkadaşm yok çok garip değilmi yani arkadaşm var ama beni sadece menfaate ihtiyaçları oldukları zzaman ararlar

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
erken olduğnu sanmam yaşım kaç bakarmısınız en azından okul yıllarm oldu 8 senelk okl yaşantımdan hiç bir arkadaşm yok çok garip değilmi yani arkadaşm var ama beni sadece menfaate ihtiyaçları oldukları zzaman ararlar

ah canım!!benimde yoktu bende senin yaşındayken çok sorun yaşadım.Geceleri ağladığımı bilirim.Şimdilerde nasıllar acaba?birçoğu evlenmiş ve biyere gelemeişler duyduğum kadarıyla çok fazla gruplaşma oluyor okul hayatında evet.Herkesle samimi olmak gerekmiyor.Önemli olan az ama kalıcı olan dostluklardır.Kimse dört dörtlük değil.Hepimizin hataları var.Bu yüzden affedici olmak gerekiyor.Tamam canım.aeol Aslında konuyu allah aşkı olarak değiştirdim ama neyse önemli değil:=):Haeol

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
3. konu başlığımız ne olsun ne olsun.buldum:)yalnızlık olsun.biraz ağır oldu emme:a07:
selam ve dua ile kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt