Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Feyz geldiğini nasıl anlarız ? (5 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Büyüklerin kendileri, kabirleri, sözleri, kitapları, eşyaları feyz kaynağıdır; hatta ellerini değdirdikleri taştan bile, kıyamete kadar feyz yayılır. Feyz geldiği şu yollarla anlaşılır:
1- Feyz gelmişse, Allahü teâlâ, onu küfürden korur.
2- Haramlardan uzaklaştırır.
3- Dünyadan soğutur.
4- Büyükleri, salih kimseleri sevdirir.
5- Ölümü sevdirir, ölüme karşı hasret duymaya başlar.
İşte bunlar varsa, feyz geliyor demektir. Feyz, insanı küfürden koruduğu gibi, evliyalığa kadar da götürür. Eğer haramlardan, günahlardan soğumuyorsak, dünya hırsı aynen devam ediyorsa, feyz alamıyoruz demektir. Bu da iki sebepten olur: Ya gittiğimiz zat noksandır. Gittiğimiz, görüştüğümüz veya kabirdeki zat, bu işe ehil biri değildir; çünkü noksandan fayda gelmez. Yahut da, gelen feyzi alamıyoruzdur.
Gelen feyzi almamıza engel de şudur: Bir büyük günaha devam ediliyordur; çünkü günah engeldir. O zaman, hemen o zatı reddetmemeli, kusuru herkes kendinde aramalı, bütün günahlara istiğfar etmeli. Devamlı tevbe etmeli ki, bu kapı açılsın. Yağmur geliyor; fakat kapta birikmiyor. Kap boş. Yağmur suyu akıp gidiyor. Kabın dolması için, iki ana musluğa ihtiyaç vardır. Biri istiğfar, biri de tevazu; çünkü su, dağlardan ovalara akıyor. Hiçbir su yukarı doğru akmaz. İstiğfar edildiği halde bir şey hâsıl olmuyorsa, orayı terk etmeli. Feyz gelmesi için şart, salih insanlarla beraber bulunmaktır. Feyz geldiğinin alameti, günah işlememektir. Feyzin kesildiğinin alametiyse günahlara dalmaktır.
Allahü teâlâ, rızasını Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, âmiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da, büyük zatlar da, o kimselerden razı olur. Razı olmak, memnun olmak demektir. Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır. Güzel ahlak demek, onlarla iyi geçinip, iyilik ederek, insanların duasını almak demektir.
Evliyanın sohbetinde, kalb rahatlar ve insanı uyku basar.
Dinin emir ve yasaklarını anlamak başka şeydir, öğrenmek başka şeydir. Mesela kul hakkını öğrenen kimse, ben kimin kalbini kırdım, kimin malını aldım diye düşünmekten, bir an olsun ayaklarını uzatıp yatamaz.
İslamiyet, her safhasıyla, ahlâkıyla, itikadıyla, ameliyle yaşanan bir dindir. Hepsi bulunursa, tam olur; yoksa kişinin dini eksik olur. Hepsi yapılamazsa da, yapılabilen az kısmını elden kaçırmamaya çalışmalıdır.

Allahü teala razı olsun abicim.

Kıymetli dualarınızı istirham ederim.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun canım kardeşim;
allah feyzimizi artırsın eksiltmesin.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
* Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır.
Allah razı olsun

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü teâlâ rızasını, Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, amiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da o kimselerden razı olur. Rıza, memnun etmek demektir. Büyüklerin razı olması demek, onları memnun etmek demektir.

Peki razı olmazsa ne olur? Allah razı olmaz mı? eşin namaz kılma derse???
Allah'ın emir ve yasaklarını uygulayan razı olmazsa, Rabbim razı olmaz.
Evladım o yola gitme, dersin niye doğru yol değildir, hakkın yolu değildir , diye anne baba razı değilse , Hak nasıl razı gelsin?
Dost arkadaş, iyi yolda ise peşinden gidersin, gel camiye gidelim, hadi kitap okuyalım ((nerde)???
Hadi namaza duralım(nerde)? terkettim bende:a26:
Herkesi mennun edemeyiz, Hakkı mennun etmeyi isteyenler zaten mennun kalırlar, sanırım
Ahiret kapısı hüzün dolu ama sevenlerin gözleri sevinç dolu...
Ne güzeldir Hakkı sevenler, yüzleri gülümseme dolu
Hakkı anarken akar, damla, damla yaş
Özledim, yar özledim, ne ana var, ne kardaş (yok mu)? var(birtürlü mennun edemedim)
Para verdim mi susarlar, vermeyince surat asarlar
Rabbim bağışla.. ne edeceğimi bilemedim.. bizleri bağışla
Şu parayı icat edeni ne edeyim, ne insanlık kaldı, ne insaf
(garip, atışırsan küserim) Tamam özür dilerim
Rabbim kulların harika, hangisine gideyim? Dua et, dua belaları def edeyim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

* Büyüklerin kendileri, kabirleri, sözleri, kitapları, eşyaları feyz kaynağıdır, hatta ellerini değdikleri taştan bile, kıyamete kadar feyz yayılır. Peki, feyz geldiğini nasıl anlarız?
1- Feyz gelmişse, Allahü teâlâ bizi küfürden korur.
2- Haramlardan uzaklaştırır.
3- Dünyadan soğutur.
4- Büyükleri, salih kimseleri bize sevdirir.
5- İnsan, ölüme karşı hasret duymaya başlar.

İşte bunlar varsa, feyz geliyor demektir.

Feyz, insanı, küfürden korumaktan tutun da, evliyalığa kadar götürür. Eğer haramlardan, günahlardan soğumuyorsak, dünya hırsı aynen devam ediyorsa, feyz alamıyoruz demektir. Bu da, iki sebepten olur:
1- Ya gittiğiniz zat noksandır. Gittiğiniz, görüştüğünüz veya kabirdeki zat, bu işe ehil biri değildir; çünkü noksandan fayda gelmez.
2- Veya feyz geliyor; ama siz feyz alamıyorsunuzdur.

Feyzin gelmesine engel de şudur: Bir büyük günaha devam ediliyordur; çünkü günah engeldir. O zaman hemen reddetmemeli, kusuru herkes kendinde aramalı, bütün günahlara istiğfar etmeli. Devamlı tevbe etmeli ki, bu kapı açılsın. Yağmur geliyor; fakat kapta birikmiyor. Kap boş. Yağmur suyu akıp gidiyor. Kabın dolması için iki ana musluğa ihtiyaç vardır. Biri istiğfar, biri tevazu; çünkü su dağlardan ovalara akıyor. Hiç bir suyun yukarı doğru aktığını hatırlıyor musunuz? İstiğfar edildiği halde bir şey hâsıl olmuyorsa, orayı terk etmeli. Feyz gelmesi için şart, salih insanlarla beraber bulunmaktır. Feyz geldiğinin alameti, günah işlememektir. Feyzin kesildiğinin alameti ise günahlara dalmaktır.

* Allahü teâlâ rızasını, Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, amiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da o kimselerden razı olur. Rıza, memnun etmek demektir. Büyüklerin razı olması demek, onları memnun etmek demektir.

* Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır.

* Güzel ahlak demek, insanların duasını almak demektir.

* Evliyanın sohbetinde, kalb rahatlar ve insanı uyku basar.

* Dinin emir ve yasaklarını anlamak başka şeydir, öğrenmek başka şeydir. Mesela kul hakkına inanan kimse, ben kimin kalbini kırdım, kimin malını aldım diye düşünmekten, bir an olsun ayaklarını uzatıp yatamaz.

* İslamiyet, her safhasıyla, ahlâkıyla, itikadıyla, ameliyle yaşanan bir dindir. Hepsi bulunursa, tam olur; yoksa kişinin dini eksik olur.

Feyz geldiğini nasıl anlarız .:.: [url]www.ailevekadin.com :.:.[/url]

Mail Grubu .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]

Kısmen doğru...Ancak gerçek feyz öyle olmaz
Orasını Allah C.C. buyurur veya Ol diye emreder ...o zaman;
Doğru adres,doğru insan ....
Feyz geldiğini anlamanızda sorun olmaz size anlatır ,anlattırır Allah C.C. ...yeter ki doğru yol üzerinde olun...

Doğru feyzi nakşeder Bunun için gerçek Murşid üzerinde olmanız ve olabildiğincede kendiniz layık İNSAN olmanız gerek...
Feyz yayını yapılırsa sizde uygun iseniz o yayını alırsınız...Hiç endişeniz olmasın...
Yolunuz açık muradınız bol olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Peki razı olmazsa ne olur? Allah razı olmaz mı? eşin namaz kılma derse???
Allah'ın emir ve yasaklarını uygulayan razı olmazsa, Rabbim razı olmaz.
Evladım o yola gitme, dersin niye doğru yol değildir, hakkın yolu değildir , diye anne baba razı değilse , Hak nasıl razı gelsin?
Dost arkadaş, iyi yolda ise peşinden gidersin, gel camiye gidelim, hadi kitap okuyalım ((nerde)???
Hadi namaza duralım(nerde)? terkettim bende:a26:
Herkesi mennun edemeyiz, Hakkı mennun etmeyi isteyenler zaten mennun kalırlar, sanırım
Ahiret kapısı hüzün dolu ama sevenlerin gözleri sevinç dolu...
Ne güzeldir Hakkı sevenler, yüzleri gülümseme dolu
Hakkı anarken akar, damla, damla yaş
Özledim, yar özledim, ne ana var, ne kardaş (yok mu)? var(birtürlü mennun edemedim)
Para verdim mi susarlar, vermeyince surat asarlar
Rabbim bağışla.. ne edeceğimi bilemedim.. bizleri bağışla
Şu parayı icat edeni ne edeyim, ne insanlık kaldı, ne insaf
(garip, atışırsan küserim) Tamam özür dilerim
Rabbim kulların harika, hangisine gideyim? Dua et, dua belaları def edeyim...

İşte insan bu olsa gerek dert ve problemi deniz dalgası saymak gerek...
Mutlulukla da yüzmek sabır etmek gerek...

<menekşe>

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun emeğinize sağlık ...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kapı her an açık ancak biz çalmayı bilmeliyiz...
Feyz geldiğini anlamamanız imkansız ...Yeter ki arzu edilelim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt