Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Feyz geldiğini nasıl anlarız ? (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun öğrenmiş olduk allahım herkese nasip etsin amin...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Feyz gelmesinin alameti

Feyz gelmesinin alameti

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Büyüklerin kendileri, kabirleri, sözleri, kitapları, eşyaları feyz kaynağıdır; hatta ellerini değdirdikleri taştan bile, kıyamete kadar feyz yayılır. Feyz geldiği şu yollarla anlaşılır:
1- Feyz gelmişse, Allahü teâlâ, onu küfürden korur.
2- Haramlardan uzaklaştırır.
3- Dünyadan soğutur.
4- Büyükleri, salih kimseleri sevdirir.
5- Ölümü sevdirir, ölüme karşı hasret duymaya başlar.
İşte bunlar varsa, feyz geliyor demektir. Feyz, insanı küfürden koruduğu gibi, evliyalığa kadar da götürür. Eğer haramlardan, günahlardan soğumuyorsak, dünya hırsı aynen devam ediyorsa, feyz alamıyoruz demektir. Bu da iki sebepten olur: Ya gittiğimiz zat noksandır. Gittiğimiz, görüştüğümüz veya kabirdeki zat, bu işe ehil biri değildir; çünkü noksandan fayda gelmez. Yahut da, gelen feyzi alamıyoruzdur.
Gelen feyzi almamıza engel de şudur: Bir büyük günaha devam ediliyordur; çünkü günah engeldir. O zaman, hemen o zatı reddetmemeli, kusuru herkes kendinde aramalı, bütün günahlara istiğfar etmeli. Devamlı tevbe etmeli ki, bu kapı açılsın. Yağmur geliyor; fakat kapta birikmiyor. Kap boş. Yağmur suyu akıp gidiyor. Kabın dolması için, iki ana musluğa ihtiyaç vardır. Biri istiğfar, biri de tevazu; çünkü su, dağlardan ovalara akıyor. Hiçbir su yukarı doğru akmaz. İstiğfar edildiği halde bir şey hâsıl olmuyorsa, orayı terk etmeli. Feyz gelmesi için şart, salih insanlarla beraber bulunmaktır. Feyz geldiğinin alameti, günah işlememektir. Feyzin kesildiğinin alametiyse günahlara dalmaktır.
Allahü teâlâ, rızasını Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, âmiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da, büyük zatlar da, o kimselerden razı olur. Razı olmak, memnun olmak demektir. Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır. Güzel ahlak demek, onlarla iyi geçinip, iyilik ederek, insanların duasını almak demektir.
Evliyanın sohbetinde, kalb rahatlar ve insanı uyku basar.
Dinin emir ve yasaklarını anlamak başka şeydir, öğrenmek başka şeydir. Mesela kul hakkını öğrenen kimse, ben kimin kalbini kırdım, kimin malını aldım diye düşünmekten, bir an olsun ayaklarını uzatıp yatamaz.
İslamiyet, her safhasıyla, ahlâkıyla, itikadıyla, ameliyle yaşanan bir dindir. Hepsi bulunursa, tam olur; yoksa kişinin dini eksik olur. Hepsi yapılamazsa da, yapılabilen az kısmını elden kaçırmamaya çalışmalıdır.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun feyz verilenlerden eylesin aminn

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm!
Hayırlı Cumalar!
Rabbim cümlemizi ,iradesini nefsine üstün kılabilen kullarının zümresine dahil etsin.

berat05

Yönetici
Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

* Büyüklerin kendileri, kabirleri, sözleri, kitapları, eşyaları feyz kaynağıdır, hatta ellerini değdikleri taştan bile, kıyamete kadar feyz yayılır. Peki, feyz geldiğini nasıl anlarız?
1- Feyz gelmişse, Allahü teâlâ bizi küfürden korur.
2- Haramlardan uzaklaştırır.
3- Dünyadan soğutur.
4- Büyükleri, salih kimseleri bize sevdirir.
5- İnsan, ölüme karşı hasret duymaya başlar.

İşte bunlar varsa, feyz geliyor demektir.

Feyz, insanı, küfürden korumaktan tutun da, evliyalığa kadar götürür. Eğer haramlardan, günahlardan soğumuyorsak, dünya hırsı aynen devam ediyorsa, feyz alamıyoruz demektir. Bu da, iki sebepten olur:
1- Ya gittiğiniz zat noksandır. Gittiğiniz, görüştüğünüz veya kabirdeki zat, bu işe ehil biri değildir; çünkü noksandan fayda gelmez.
2- Veya feyz geliyor; ama siz feyz alamıyorsunuzdur.

Feyzin gelmesine engel de şudur: Bir büyük günaha devam ediliyordur; çünkü günah engeldir. O zaman hemen reddetmemeli, kusuru herkes kendinde aramalı, bütün günahlara istiğfar etmeli. Devamlı tevbe etmeli ki, bu kapı açılsın. Yağmur geliyor; fakat kapta birikmiyor. Kap boş. Yağmur suyu akıp gidiyor. Kabın dolması için iki ana musluğa ihtiyaç vardır. Biri istiğfar, biri tevazu; çünkü su dağlardan ovalara akıyor. Hiç bir suyun yukarı doğru aktığını hatırlıyor musunuz? İstiğfar edildiği halde bir şey hâsıl olmuyorsa, orayı terk etmeli. Feyz gelmesi için şart, salih insanlarla beraber bulunmaktır. Feyz geldiğinin alameti, günah işlememektir. Feyzin kesildiğinin alameti ise günahlara dalmaktır.

* Allahü teâlâ rızasını, Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, amiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da o kimselerden razı olur. Rıza, memnun etmek demektir. Büyüklerin razı olması demek, onları memnun etmek demektir.

* Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır.

* Güzel ahlak demek, insanların duasını almak demektir.

* Evliyanın sohbetinde, kalb rahatlar ve insanı uyku basar.

* Dinin emir ve yasaklarını anlamak başka şeydir, öğrenmek başka şeydir. Mesela kul hakkına inanan kimse, ben kimin kalbini kırdım, kimin malını aldım diye düşünmekten, bir an olsun ayaklarını uzatıp yatamaz.

* İslamiyet, her safhasıyla, ahlâkıyla, itikadıyla, ameliyle yaşanan bir dindir. Hepsi bulunursa, tam olur; yoksa kişinin dini eksik olur.

Feyz geldiğini nasıl anlarız .:.: www.ailevekadin.com :.:.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

HÜYELA kardeşimiz ben mi sizi göremiyorum yoksa girmiyor musunuz?
Konularınız için ALLAH Celle Celaluhu razı olsun

Selam ve dua ile

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

HÜYELA kardeşimiz ben mi sizi göremiyorum yoksa girmiyor musunuz?
Konularınız için ALLAH Celle Celaluhu razı olsun

Selam ve dua ile

Abi cenabı hak cümlemizden razı olsun. Teşekkür ederim. Şu sıralar biraz vatandan uzağım abi. Fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum. İnşaallahü teala ileride sık sık görüşürüz.

Kıymetli dualarınızı istirham ederim abicim.

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Abi cenabı hak cümlemizden razı olsun. Teşekkür ederim. Şu sıralar biraz vatandan uzağım abi. Fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum. İnşaallahü teala ileride sık sık görüşürüz.

Kıymetli dualarınızı istirham ederim abicim.

ABLA olacaktı değerli kardeşim,

İnşallah kardeşim..konularınızın takipçisiyiz.

Selam ve dua ile Rabbime emanet olunuz

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

ABLA olacaktı değerli kardeşim,

İnşallah kardeşim..konularınızın takipçisiyiz.

Selam ve dua ile Rabbime emanet olunuz

Çok özür dilerim ablacığım.Kusuruma bakmayın. Hakkınızı helal ediniz mahcub oldum. Eksik olmayın. Kıymetli dularınızı istirham ederim.

berat05

Yönetici

Çok özür dilerim ablacığım.Kusuruma bakmayın. Hakkınızı helal ediniz mahcub oldum. Eksik olmayın. Kıymetli dularınızı istirham ederim.

Değerli kardeşim ne demek özürdilemek ...Hakkımız herkese helaldir.

Oğlumun ismi Berat..bu yüzden burdaki ismimde bu.....bu yüzden erkek sanıyorlar...

bunlar ufak şeyler....sizde duanızı ve değerli bilgilerinizi bizlerden eksik tutmayınız

Dualarda buluşmak duası ile

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim ne demek özürdilemek ...Hakkımız herkese helaldir.

Oğlumun ismi Berat..bu yüzden burdaki ismimde bu.....bu yüzden erkek sanıyorlar...

bunlar ufak şeyler....sizde duanızı ve değerli bilgilerinizi bizlerden eksik tutmayınız

Dualarda buluşmak duası ile

Allahü teala razı olsun . Anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim. Cenabı hak onu salihlerden eylesin. Bizide onun hatırına afv ve mağfiret eylesin.

Dua eder dua beklerim efendim.

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
* ALLAHü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır.
Bence ana baba duasıda çok etkili allah razı olsun çok güzel paylaşım sağolun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt