Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Fâsık (Günahkar) olmak... (1 Kullanıcı)

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
karde. ben bir karde.ime sordum burdan ve aydınlattı...diyor ki, sizin dediginiz gibi imanin aslında yani saydığınız 6 şartta iman ettim demekle iman edilir ve bu ne artar ne azalir...ve artip azalmayi da tum islam alimleri sizin İmam rabbani den verdiginiz ornekler gibi anlamışdır zaten dedi...buhari de dahil...yani sevap ve gunah işlemek imanın cilası yazmış ya aynen ole olur yani bu artar ve azalrı ..yoksa imanın aslıənda artma azlma dige bir şey yok..hatta bir kişi derse ki, ben herşseye iman ettim ama imanim kamil degil mesela...Allah a iman ettim ama daha meleklere iman etmedim ve ya 124 bin peygambere iman ettim ama İsa as haric o hrsityanlarin peygamberi ve s gibi derse bu adam kafir olur dedi...yani imanın aslında artma azalma soz konusu degil...

inşallah bu sohbete burada son verelim...

son olarak diyecegim, her bu tartışmalarda konu bir şekilde vehhabi dige ismlendirlen zatlara geliyor...şimdi kac kere dedik, bizler muslumaniz, ehli sunnet vel cemaatiz...akidemiz selef akidesi... şimdi durmadan her yazınızda bizi sanki dışlıyormuş gibi vehhabilere gore ki onlar ehli sunnet degildir sole diyerek ilaveler oluyor..ben şunu amnlıyorum siz bizi İslam dışı goruyorsunuz...yani beni bu yazıda..yoksa ben kendime ehli sunnet diyorum ama siz ehli sunnet dışı dolayısyla islam dışı goruyorsunuz ama inandım deyen bir kimse size gore hiç bir amel işlemezse bile mümindir ..müslüman degil haa mümindir..biz ise ehli sunnet dışıyız..adaletli olun inşallah...ki siz sizi kufre sokacak oy kullanmayi yaptiginiz halde biz size İslam dışı gormedik ve size bu amelinizdne donmegi, nasihat ettik kardeşiniz olarak...neyse konu uzamasın inşallah ben burda noktalayım izninizle...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi bak güzel konuşmadın...

Ben kimseye sapık demedim hatta sen bu konu içinde bana şöyle diyorsun ''Sen vehhabilere sapık diyorsun '' baştan sona baktım acaba başka siteden aldığım yazıda böyle birşeymi var diye yine göremedim,vehhabiler hakkında yazı yazan Abdulgani nablusi ve Muhammed Hadimi gibi alimler 1640 ile 1762 yılları arasında yaşamış iki alim,sen O tarihlerde vehhabilerin nasıl olduğunu ne biliyorsun? Yada şimdi kendine hem vehhabi hemde ehli sünnet diyorsun ama Ahmed bin Hambel in içtihadına bizlerin saygısızlık ettiğinimi düşünüyorsun,İslam fıkhında ehli sünnet kur'an ve sünnette olmayan bazı uygulamaları kendi içtihadına güvendiği imama danışır uygun görürse uygular,buna göre ALLAH Rasulu s.a.v zamanında namaz kılmayan için bir kere bile had cezası uygulanmamış ancak ALLAH Rasulu s.a.v den şöyle bir söz hasıl olmuştur ''Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır Kim namazı terk ederse, kâfir olur''.(Nesâî, Salât, 8;)

Bu hadîs-i şerîfte yer alan “kâfir olur” hükmü ile; doğrudan namaz kılmayanın mı kast edildiği, namazı önemsemeyenin mi kastedildiği, namazı inkâr ederek terk edenin mi anlatılmak istendiği konusu âlimler arasında tartışılmıştır.
Hâfız; “Namazı önemsememek küfür sebebi olur” derken;
Nihâye’de, namazı “inkâr” ederek terk edenin kâfir olacağı hükmü yer almıştır
Bu hadisin zâhirine bakan İmam Ahmed bin Hanbel, namaz kılmayanın küfre girdiği görüşündedir
Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tevbe etmesini teklif etmişlerdir Tevbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tevbe edene kadar ta’zir cezâsı gündeme getirilmiştir Ta’zîr cezâsı ise, yukarıda beyan ettiğimiz gibi, hâkimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir cezâ türüdür.

Buna göre bu içtihadlardan dolayı ne İmam Ahmed nede diğer imamlar haksızdır denemez,çünkü asrı saadette bir örneği dahi yoktur,hatta bidat işine bukadar çok ehemmiyet gösteren sizler bile daha önce bir örneği olmayan bu hususda namaz kılmayan öldürülür diyerek bir ilke sebep olup bidat işlemiş olursunuz,çünkü bu bireylerin içtihadı sebebi olan birşeydir,İmam Ahmed'i doğru bulmak demek,diğer İmamların görüşünü reddetmek demek değildir,bu hususda İslam fıkıhcıları asla 3 oy varken bir Oya bakmaz,çoğunluğun sözünü fetva alırlar,bunun adına ise İmameyn,yada cumhur denir,ikiye karşı bir oy veya çoğunluk...

Ben seni demekki yanlış anladım,sen bu saatten sonra beni ALLAH TEALA rızası gözettiği sanarak bile olsa uyarma...
Ben iyi niyetimi hep korudum,ama sen fasık konusunu dallandıra budaklandıra vehhabiliğe kadar getirdin,arada yağlı sözler ile sizden ilim öğreniyoruz gibi laflar,ettin ama sen nefsinin elindesin,işin gücün kalbindeki fesad gereği bir şeyler ortaya atıp durmak oldu,cevaplarıma verecek cevap bulamadın en sonunda beni sapıklığa,yada küfre delalet eden sözler sarf etmiş gibi gördün...

Bir yerde sakince otur gözlerini kapat ve 15 dk düşün benim yaptığım yada söylediğim sözler ile islama faydamı yoksa zararmı veriyorum,çünkü iyi bir iç muhasebeye dönmen lazım...

Bana bir zararı yok vehhabi olmanın yada olmamanın,dünyanın en saygın alimleri vehhabileri ve görüşlerini beğenmemişler,bizde sebeplerini arasıra aktardık,ama asla vehhabiler kafir yada sapık demedik...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Azerbaycan_li kardeş.
O dersi iman esasları Bab'ından bakabilirsin...
Yine Ebu hanzalanın bir dersi var.İsmi namaz kılmayanın durumu.
Burda namaz kılmayanın kafir olacağını söyleyen alimlerin ve namaz kılmayanın kafir olmayacağını söyleyen alimlerin görüşlerini ve delillerini zikrediyor...

BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

Ben seni demekki yanlış anladım,sen bu saatten sonra beni ALLAH TEALA rızası gözettiği sanarak bile olsa uyarma...
Ben iyi niyetimi hep korudum,ama sen fasık konusunu dallandıra budaklandıra vehhabiliğe kadar getirdin,arada yağlı sözler ile sizden ilim öğreniyoruz gibi laflar,ettin ama sen nefsinin elindesin,işin gücün kalbindeki fesad gereği bir şeyler ortaya atıp durmak oldu,cevaplarıma verecek cevap bulamadın en sonunda beni sapıklığa,yada küfre delalet eden sözler sarf etmiş gibi gördün...

Allah dan kork kardeş..selefi salihin akidesinin görüşünü yani ameli imandan saymayı...sen yazmışsın ki, mutezile ve vehhabiler ibadeti imandan gorur...yani sen selefin goruşunu vehhabilik dige soleyip..ortaya soz ata biliyorsun ama dolandıra dolandıra konuyu buraya ben getirmiş oluyorum oyle mi ? Sen bana kotu niyetli olduguma dair bu konuda bir delil gostere bilir misin?
ben senden ilm ogreniyoruz demedim...sen diyordun şöle okudum bole tahsil aldım hadis talebesiyiz dige ..ben de cahil bir kimse olarak...hem konu sayesinde araştırma eder hem de, senin yazdıklarına bir şeyler ögreniyoruz şeklinmde dedim..subhanallah..neler neler kalmış aklında :)...ama sen iyi niyyetli oluyorsun ben kötü niyyetli...

ve İnsanları tekfir etmezsiniz ki, kalbini biz bilmeyiz Allah bilir....ama benim kalbimdeki fitneyi görecek kadar biliyorsun maşallah...ve ben senin cevaplarına cevap yazdım...en baştan sonuna kadar...ama sen konuyu her konuda oldugu gibi selefi salihin akidesine getirince senin deyminle vehhabilige ...ki vallahi ilk senin yazında geçti bu...ben kotü oldum sen iyi...hadi bakalım hayırlısı...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Azerbaycan_li kardeş.
O dersi iman esasları Bab'ından bakabilirsin...
Yine Ebu hanzalanın bir dersi var.İsmi namaz kılmayanın durumu.
Burda namaz kılmayanın kafir olacağını söyleyen alimlerin ve namaz kılmayanın kafir olmayacağını söyleyen alimlerin görüşlerini ve delillerini zikrediyor...

BURADAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ

Allah razı olsun ahi ben buldum inşallah dinleyecem...zaten namaz kılmayanın durumunu tartışmıyoruz ahi fakat her konuyu akideye bagladıkları için konu uzuyor...fasik konusndan nerelere geldik...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Allah dan kork kardeş..selefi salihin akidesinin görüşünü yani ameli imandan saymayı...sen yazmışsın ki, mutezile ve vehhabiler ibadeti imandan gorur...yani sen selefin goruşunu vehhabilik dige soleyip..ortaya soz ata biliyorsun ama dolandıra dolandıra konuyu buraya ben getirmiş oluyorum oyle mi ? Sen bana kotu niyetli olduguma dair bu konuda bir delil gostere bilir misin?
ben senden ilm ogreniyoruz demedim...sen diyordun şöle okudum bole tahsil aldım hadis talebesiyiz dige ..ben de cahil bir kimse olarak...hem konu sayesinde araştırma eder hem de, senin yazdıklarına bir şeyler ögreniyoruz şeklinmde dedim..subhanallah..neler neler kalmış aklında :)...ama sen iyi niyyetli oluyorsun ben kötü niyyetli...

ve İnsanları tekfir etmezsiniz ki, kalbini biz bilmeyiz Allah bilir....ama benim kalbimdeki fitneyi görecek kadar biliyorsun maşallah...ve ben senin cevaplarına cevap yazdım...en baştan sonuna kadar...ama sen konuyu her konuda oldugu gibi selefi salihin akidesine getirince senin deyminle vehhabilige ...ki vallahi ilk senin yazında geçti bu...ben kotü oldum sen iyi...hadi bakalım hayırlısı...

Kardeş senin aklından zorunmu var,mutezile veya vehhabiler böyle böyle diyor diyen alimlerin yazılarını yazdım, ben ne altına nede üstüne imzamı attım ki bana isnad ediyorsun sözleri...

Ben içinde bulunduğum durumu ise övünmek için söylemedim,sadece bu konular hakkında senden daha iyi bilebileceğimi çünkü dini ilim tahsil ettiğimi söyledim.

MaşaALLAH her bir konuda Hanzala ne demiş,nasıl demiş diyorsunuz,hanzaladan başka aliminiz yokmu ?
Ya hanzala yanılıyorsa ?

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kardeş senin aklından zorunmu var,mutezile veya vehhabiler böyle böyle diyor diyen alimlerin yazılarını yazdım, ben ne altına nede üstüne imzamı attım ki bana isnad ediyorsun sözleri...

Ben içinde bulunduğum durumu ise övünmek için söylemedim,sadece bu konular hakkında senden daha iyi bilebileceğimi çünkü dini ilim tahsil ettiğimi söyledim.

MaşaALLAH her bir konuda Hanzala ne demiş,nasıl demiş diyorsunuz,hanzaladan başka aliminiz yokmu ?
Ya hanzala yanılıyorsa ?

Kardeş hanzala heva hevesten soylersen ben hanzalayı takmam.Ne dedik orda.Hanzala bu iki grubun görüşlerini paylaşıyor...Yani hanzala kendi görüşünü değil alimlerin görüşünü naklediyor.
Ben ebu hanife taasupçusu değilken ebu hanzala taasupçusu hiç olmam.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş hanzala heva hevesten soylersen ben hanzalayı takmam.Ne dedik orda.Hanzala bu iki grubun görüşlerini paylaşıyor...Yani hanzala kendi görüşünü değil alimlerin görüşünü naklediyor.

Zati o lafı sana söylemedim,senden hanzala kardeş bu konuda ne demiş diye soran azerbaycanlı için dedim...

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Meşhur Cibril hadisini bilirsiniz.
Efendimize gelip dizinin dibine oturup İslam nedir.İman nedir diye sorduğu hadis.
Bu soruları ayrı ayrı sorması iman ve islamın ayrı olduğu anlamına gelmezmi?
Selam ve dua le

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Meşhur Cibril hadisini bilirsiniz.
Efendimize gelip dizinin dibine oturup İslam nedir.İman nedir diye sorduğu hadis.
Bu soruları ayrı ayrı sorması iman ve islamın ayrı olduğu anlamına gelmezmi?
Selam ve dua le

haklısınız, dikkat etmek lazım buna.

FASIK olmaktan Allaha sığınırız

Gereksiz bir tartışma icine girilmiş umarım tatlıya bağlayıp anlasırlar.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Selamun Aleyküm...
Ebu Hanife taasupçusu nasıl olunur,bir söyleseydiniz de bilseydik...
Hem insanlar selef alimleri tanımıyorlar dersiniz,hem de bu alimlerin taasupçuları vardır,dersiniz...
BEN KENDİ ADIMA KURAN-SÜNNET-İSLAM YOLUNUN BÜYÜK İMAMI,İMAM-I AZAM EBU HANİFE HAZRETLERİNİN BÜTÜN İLMİNE İTİKAT ETTİM...
Bumu taassupçuluk,buysa eğer can-baş üstüne...
Memlekette çok cahil gördüm,mezhebini bilmeyen...
Çok nadir gördüm itikadını bilen...
Ortada hiç alakası yokken Ebu Hanife taassupçusu olmadım demekte ne demek oluyor...
Varmı öyle tanıdığın...
İMAM-I AZAM EBU HANİFENİN TAASSUPÇUSU OLUNMAZ,ÖĞRENCİSİ OLUNUR,İLMİNE BAŞ KOYULUR...
O Kİ VE O EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT ALİMLERİ Kİ BİZLERE İSLAMI-KURANI-SÜNNETİ ULAŞTIRDILAR...
Allahcc razı olsun onlardan...
Vesselam...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
karde. ben bir karde.ime sordum burdan ve aydınlattı...diyor ki, sizin dediginiz gibi imanin aslında yani saydığınız 6 şartta iman ettim demekle iman edilir ve bu ne artar ne azalir...ve artip azalmayi da tum islam alimleri sizin İmam rabbani den verdiginiz ornekler gibi anlamışdır zaten dedi...buhari de dahil...yani sevap ve gunah işlemek imanın cilası yazmış ya aynen ole olur yani bu artar ve azalrı ..yoksa imanın aslıənda artma azlma dige bir şey yok..hatta bir kişi derse ki, ben herşseye iman ettim ama imanim kamil degil mesela...Allah a iman ettim ama daha meleklere iman etmedim ve ya 124 bin peygambere iman ettim ama İsa as haric o hrsityanlarin peygamberi ve s gibi derse bu adam kafir olur dedi...yani imanın aslında artma azalma soz konusu degil...

inşallah bu sohbete burada son verelim...

son olarak diyecegim, her bu tartışmalarda konu bir şekilde vehhabi dige ismlendirlen zatlara geliyor...şimdi kac kere dedik, bizler muslumaniz, ehli sunnet vel cemaatiz...akidemiz selef akidesi... şimdi durmadan her yazınızda bizi sanki dışlıyormuş gibi vehhabilere gore ki onlar ehli sunnet degildir sole diyerek ilaveler oluyor..ben şunu amnlıyorum siz bizi İslam dışı goruyorsunuz...yani beni bu yazıda..yoksa ben kendime ehli sunnet diyorum ama siz ehli sunnet dışı dolayısyla islam dışı goruyorsunuz ama inandım deyen bir kimse size gore hiç bir amel işlemezse bile mümindir ..müslüman degil haa mümindir..biz ise ehli sunnet dışıyız..adaletli olun inşallah...ki siz sizi kufresokacakHEM KÜFRE SOKACAK DERSİN,HEMDE İSLAM DIŞI GÖRMEDİK DERSİN...BU NE LAHANA,BU NE TURŞU...
HEM BİZE VEHHABİ DENİLİYOR,İSLAM DIŞI GÖSTERİLİYORUZ DİYE İTİRAZ EDİYORSUN,HEM DE CÜMLE MİLLETİ KAFİRLİKLE İTHAM EDİYORSUN... oy kullanmayi yaptiginiz halde biz size İslam dışı gormedikADAMIN NİYETİNİ OKUDUNMU,NE NİYETLE OY KULLANMIŞ...NEDEN DESDEKLEMİŞ...KİMİ NİYE SAVUNMUŞ...KAFADAN VE TOPTANCI BİR BAKIŞLA OY KULLANAN BÜTÜN MÜSLÜMANLARI KAFİRLİKLE SUÇLAMAK EHLİ BİDATIN İŞİDİR... ve size bu amelinizdne donmegi, nasihat ettik kardeşiniz olarak...neyse konu uzamasın inşallah ben burda noktalayım izninizle...
EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT 4 HAK MEZHEPTEN MÜTEŞEKKİLDİR...
5.MEZHEP MÜNTESİPLERİ EHLİ SÜNNET DIŞIDIR...BU YOLU BİZE ULAŞTIRANLAR,İTİKADİ YAPISIYLA,AMELİ YÖNÜYLE,ALİMLERİYLE,EVLİYALARIYLA AYAN BEYANDIR...
İBN-İ TEYMİYE EHLİ SÜNNET DEĞİLDİR...
EHLİ SÜNNETİM DİYORSAN EHLİ SÜNNETTEN NAKLEDECEKSİN...ZİHNİNİ SAPIK FIRKALARDAN BESLEMEYECEKSİN...
VEHABİLİK DİYE BİR SAPIK YOL VARDIR,ONA UYGUN GÖRÜŞ SUNARSAN SEN DE VEHABİSİNDİR...
LAFDA EHLİ SÜNNET OLUNMAZ..
LAFA GELİNCE EHLİ SÜNNETİM,KONUŞTUKÇA VEHABİLİK OLMAZ...
Vesselam...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
5.MEZHEP MÜNTESİPLERİ EHLİ SÜNNET DIŞIDIR...BU YOLU BİZE ULAŞTIRANLAR,İTİKADİ YAPISIYLA,AMELİ YÖNÜYLE,ALİMLERİYLE,EVLİYALARIYLA AYAN BEYANDIR...
EHLİ SÜNNETİM DİYORSAN EHLİ SÜNNETTEN NAKLEDECEKSİN...ZİHNİNİ SAPIK FIRKALARDAN BESLEMEYECEKSİN...
VEHABİLİK DİYE BİR SAPIK YOL VARDIR,ONA UYGUN GÖRÜŞ SUNARSAN SEN DE VEHABİSİNDİR...
Vesselam...
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Hadis-i şerifte, (Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılır, yetmiş ikisi Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir) buyuruldu. Bu fırkaya Ehl-i sünnet denir. (2/67)

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İnsanlar, dinde çeşitli gruplara bölündüler. Her grup, kendi yolunu doğru sanıp sevinmektedir.) [Müminun 53]

Bir kimse, kendi başına Kur'an-ı kerimi ve hadis-i şerifleri okuyup da doğru yolu bulamaz. İşin ehli olan âlimlere ihtiyaç vardır. 72 sahte altının içine bir tane hakiki altın konsa, bunu sarraflardan başkası anlayamadığı gibi, 73 fırkadan hangisinin doğru olduğunu da ancak Ehl-i sünnet âlimleri anlar.

Akıl ile doğruyu bulmaya çalışırsak bu çok güç, hatta imkansızdır. Her fırkadaki insan, “Bu fırka doğru yolda” diyor. Bu işte selim olmayan akıl ölçü olmaz. Ölçü olsaydı, 72 sapık fırka meydana çıkmazdı. Her fırkaya girenler de, aklına göre bu fırkaları tercih etmiştir. Akla uyulursa, insan sayısı kadar fırka meydana çıkar.

Piyasada birçok kitap, birçok grup var. Bunlar için bizim iyi veya kötü dememizin bir kıymeti yok. Yani bir insan biz iyi deyince iyi olmaz, biz kötü deyince kötü olmaz. Şahıs ismi kitap ismi önemli değil. Binlerce âlim ve kitap var. Elimizde ölçü olursa rahat ederiz, kendimiz anlarız. Ölçüyü İmam-ı Rabbani hazretleri veriyor:

Bir hükmün doğru veya yanlış olduğu Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uygun olup olmamakla anlaşılır. Çünkü Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uymayan her mana, her buluş kıymetsizdir, yanlıştır. Çünkü her sapık, Kur'an ve sünnete uyduğunu sanır, sapıklığının doğru olduğunu iddia eder. Yarım aklı, kısa görüşü ile, bu kaynaklardan yanlış manalar çıkarır. Doğru yoldan kayar, felakete gider. Âyet-i kerimede, (Kur’an-ı kerimde bildirilen misaller, çoklarını küfre sürükler, çoklarını da hidayete ulaştırır) buyuruluyor. Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdikleri manalar doğrudur, bunlara uymayanlar yanlıştır. (1/286)

Demek ki doğru olmanın ölçüsü, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarına uymasıdır. Yine Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyor ki:

Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğine söz verdi. Allah sözünden dönmez. Bunun için, Ya Rabbi, sana inanıyorum, seni ve Peygamberlerini seviyorum. İslam bilgilerini doğru olarak öğrenmek istiyorum. Bunu bana nasip et ve beni, yanlış yollara gitmekten koru diye dua etmeli, istihare yapmalı! Cenab-ı Hak ona doğru yolu gösterir.

Allahü teâlânın sözüne güvenmeli, Ona sığınmalıdır. Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Doğru yolu arayanları, saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.) [Ankebut 69]
(Allah, kendisine yöneleni doğru yola iletir.) [Şûra 13]
(Allah asla verdiği sözden dönmez.) [Zümer 20]

Şu anda çeşitli gruplardaki insanların da, böyle dua etmekten çekinmemeleri gerekir. Hâşâ Allahü teâlâ yanlış bir iş yapmaz. Belki yanlış yolda olabilirim diye düşünerek, Ya Rabbi kimler doğru yolda ise, senin rızan kimlerle ise, bana onları sevmeyi, onlarla beraber olmayı nasip eyle diye dua etmelidir. Eğer doğru yolda ise, duanın bir zararı olmaz. Yanlış yolda ise, ihlasla yaptığı dua sebebiyle doğruya kavuşmuş, kurtulmuş olur. Böyle dua etmekten çekinmemelidir.

Dünyadan herkes ahirete yolculuk yapıyor. Herkes bir vasıtaya binip gidiyor. Bir vasıtaya binmek değil, doğru vasıtaya binmek önemlidir. Yanlış vasıtaya binen, istediği yere değil, vasıtanın gittiği yere gider. Kâbe’ye gitmek için niyet edip Paris’e giden uçağa binen, niyeti halis olsa da Kâbe’ye varamaz.

Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir. Doğru iman sahibi olmaya çalışmalıdır. İtikadı düzeltmeden önce ibadet etmenin faydası olmaz. Doğru itikad, ehl-i sünnet itikadıdır. Doğru itikad 1 rakamı gibidir. İhlaslı ibadetler sağına konan 0 [sıfır] rakamı gibidir. Bir sıfır konunca 10, iki sıfır konunca 100 olur. Sağına ne kadar 0 konursa değeri artar. 1 çekilirse hepsi 0 olur. İhlassız, yani riya ile yapılan ameller de, soldaki sıfır gibi yani 1 rakamının soluna konan sıfır gibi değersizdir. İtikad doğru olunca ibadetleri arttırmak, insanın gayretine, ihlasına, ilmine bağlıdır. İstediği kadar artırır. Ancak, doğru itikadı, yani ehl-i sünnet itikadı yoksa ibadetlerinin hiç faydası olmaz, soldaki sıfır gibi değersizdir.

Bütün dünya bize verilse, fakat itikadımız düzgün değilse, hâlimiz haraptır. Eğer bütün dertler bize verilse, itikadımız doğru ise, üzülmek gerekmez. Doğru itikadın Ehl-i sünnet vel-cemaat olduğunu İslam âlimleri ittifakla bildirmişlerdir.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Vesselam...

...tamam siz ehli sünnetsiniz...biz artık de dige düşünüyorsanız oyuz...bu siz bu da seçtiginiz ilahlarınız (partileriniz)...gidin yaklında seçimler gelir gider imanlarınızı tazelersiniz...ve siz ehli sunnetsiniz ...sahte ilahlar seçerek...şirke bulaşarak..dinden çıkarak ehli sunnet oluyorsunuz..biz ise vehhabi...:)...siz ehli sunnetten başka herşeysiniz ...once siz Lee İlehe illallah kapısından bir İslama girin murmuduk sonra kimin ehli sunnet ve ehli dalalet oldugunu konuşalım..

adamda azcık utanma olur...tagutun askerligni davulla zurnayala giderek yaparsiniz, şeyhlerinizi ilahlaştırırsınız, alimlere koru korune taklit edersiniz, oy kullanarak kafirleri destekler ve kendinize kanun koyacak ilahlar edinirsiniz...ama konuşunca manglada kul bırakmazsınız ehli sunnetiz dige....yahu ehli sunnet sizdemn, siz de ehli sunnetten uzaksınız bunu anla...ve şirkinden don, Allaha tevbe et ve Ona ortak koşma...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
...tamam siz ehli sünnetsiniz...biz artık de dige düşünüyorsanız oyuz...Ha şöyle,gerçeklere gel...bu siz bu da seçtiginiz ilahlarınız (partileriniz)Benim ilahım bir olan Alllahdır...gidin yaklında seçimler gelir gider imanlarınızı tazelersinizBiz imanımızı tövbe ederek ve tevhid çekerek tazeleriz......ve siz ehli sunnetsinizEvet biz ehli sünnet vel cemaattanız.....sahte ilahlar seçerekbizim tek bir allahımız var,Lailahe İllallah Muhammeden Resulallah.....şirke bulaşarakAllahcc korusun...Allahcc cümle ümmet-i Muhammedi şirke düşmekten ve iftiradan muhafaza buyursun.....dinden çıkarak o sıfatlar bende yoksa sana döner ,dikkatli ol...ehli sunnet oluyorsunuzhayır,biz senin uydurduklarınızla ehli sünnet olmuyoruz...Kurana-sünnete-icmaya-kıyasa-ehli sünnet vel cemaat akidesine inanmakla ehli sünnet oluyoruz elhamdülillah.....biz ise vehhabi...öyle görünüyor..:)...siz ehli sunnetten başka herşeysinizehli sünnetsen ibni teymiye çıraklığı yapmak niye ki...hiçmi ehli sünnet alimi tanımadın... ...once siz lee ilehe illallah kapısından bir islama girin murmuduk sonra kimin ehli sunnet ve ehli dalalet oldugunu konuşalım..kendimizi bildik bileli İslam kapısında Lailahe İllallah Muhammedün Resulallah diye inanır ve itikad ederiz elhamdülillah...

adamda azcık utanma olur...tagutun askerligni davulla zurnayala giderek yaparsiniznerden duydun iftiracı şeyhlerinizi ilahlaştırırsınıznerden duydun yalancı....alimlere koru korune taklit edersinizevet bu doğru,İslam alimlerimizi körü körüne ve büyük bir aşkla,bağlılıkla taklit ederiz...oy kullanarak kafirleri desteklerAllahcc kalplerimizi biliyorve kendinize kanun koyacak ilahlar edinirsiniziftiracı ve tekfircisinama konuşunca manglada kul bırakmazsınız ehli sunnetiz dige....yahu ehli sunnet sizdemn, siz de ehli sunnetten uzaksınız bunu anla...ve şirkinden don, allaha tevbe et ve ona ortak koşma..
Biz ehli sünnet vel cemaattanız...
Kanun koyucu olarak sadece Allahı tanırız...
İslamın hakimiyeti için yaşarız ve ölürüz...

Dadaş _kızı

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba siteye yeni üye oldum ve sizin yazınız gördüm hemşerimsiniz en azından kendimi yanlız hissetemdim şuan umarım yazdıaklarım size ulaşır toprağım allaha emanet olun.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba siteye yeni üye oldum ve sizin yazınız gördüm hemşerimsiniz en azından kendimi yanlız hissetemdim şuan umarım yazdıaklarım size ulaşır toprağım allaha emanet olun.

Esselamu aleykum Dadaş Abla;

Öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun,bizde sizleri aramızda görmekten mutlu olduk,ALLAH TEALA hayırlı ameller etmemizi ve rızasına mazhar olmamızı nasip etsin,burası bir islam evidir,burada dinini güzel yaşamak için çaba gösterenler vardır,derdine dua ile derman arayan,derdi olana derman olmak isteyenlerin mekanıdır...

Sizlerinde bilgisinden faydalanmak dileriz...

Selam ve dualarımızla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt