Azerbaycan_li
Kayıtlı Kullanıcı
karde. ben bir karde.ime sordum burdan ve aydınlattı...diyor ki, sizin dediginiz gibi imanin aslında yani saydığınız 6 şartta iman ettim demekle iman edilir ve bu ne artar ne azalir...ve artip azalmayi da tum islam alimleri sizin İmam rabbani den verdiginiz ornekler gibi anlamışdır zaten dedi...buhari de dahil...yani sevap ve gunah işlemek imanın cilası yazmış ya aynen ole olur yani bu artar ve azalrı ..yoksa imanın aslıənda artma azlma dige bir şey yok..hatta bir kişi derse ki, ben herşseye iman ettim ama imanim kamil degil mesela...Allah a iman ettim ama daha meleklere iman etmedim ve ya 124 bin peygambere iman ettim ama İsa as haric o hrsityanlarin peygamberi ve s gibi derse bu adam kafir olur dedi...yani imanın aslında artma azalma soz konusu degil...
inşallah bu sohbete burada son verelim...
son olarak diyecegim, her bu tartışmalarda konu bir şekilde vehhabi dige ismlendirlen zatlara geliyor...şimdi kac kere dedik, bizler muslumaniz, ehli sunnet vel cemaatiz...akidemiz selef akidesi... şimdi durmadan her yazınızda bizi sanki dışlıyormuş gibi vehhabilere gore ki onlar ehli sunnet degildir sole diyerek ilaveler oluyor..ben şunu amnlıyorum siz bizi İslam dışı goruyorsunuz...yani beni bu yazıda..yoksa ben kendime ehli sunnet diyorum ama siz ehli sunnet dışı dolayısyla islam dışı goruyorsunuz ama inandım deyen bir kimse size gore hiç bir amel işlemezse bile mümindir ..müslüman degil haa mümindir..biz ise ehli sunnet dışıyız..adaletli olun inşallah...ki siz sizi kufre sokacak oy kullanmayi yaptiginiz halde biz size İslam dışı gormedik ve size bu amelinizdne donmegi, nasihat ettik kardeşiniz olarak...neyse konu uzamasın inşallah ben burda noktalayım izninizle...
inşallah bu sohbete burada son verelim...
son olarak diyecegim, her bu tartışmalarda konu bir şekilde vehhabi dige ismlendirlen zatlara geliyor...şimdi kac kere dedik, bizler muslumaniz, ehli sunnet vel cemaatiz...akidemiz selef akidesi... şimdi durmadan her yazınızda bizi sanki dışlıyormuş gibi vehhabilere gore ki onlar ehli sunnet degildir sole diyerek ilaveler oluyor..ben şunu amnlıyorum siz bizi İslam dışı goruyorsunuz...yani beni bu yazıda..yoksa ben kendime ehli sunnet diyorum ama siz ehli sunnet dışı dolayısyla islam dışı goruyorsunuz ama inandım deyen bir kimse size gore hiç bir amel işlemezse bile mümindir ..müslüman degil haa mümindir..biz ise ehli sunnet dışıyız..adaletli olun inşallah...ki siz sizi kufre sokacak oy kullanmayi yaptiginiz halde biz size İslam dışı gormedik ve size bu amelinizdne donmegi, nasihat ettik kardeşiniz olarak...neyse konu uzamasın inşallah ben burda noktalayım izninizle...