ishakyakup
Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
anlatmak ifade etmek istediklerinizi anladık inşaALLAH ..
İzlinizle birşey daha sormak istiyorum .
.___ bu şekilde olacaksa *hiç olmamalı * dediniz son cümlenizle ..
o halde aklımıza hemen bir soru geliyor... siz kenyada ,ugandada vs vs vs ..
dünyanın bir ucundaki insanlara .. islamı nasıl teblig etmeyi düşünürdünüz nasıl olmalı .. birileri gidip anlatmalı degilmi .peki bu nasıl olacak nasıl bir yöntem belirlenecek..bir kaç gün önce bir konu açmışlardı arkadaşlar avusturayalı bir gencin müslüman olması izlemediyseniz tavsiye ederim izlemenizi..
islam dinini hiç araştırmayı düşünmemiş başta, onlar terörist teröristmi olacagım diyor .. islamı tavsiye eden arkadaşına .. bunun oluşmasında ve bu fikrin insanlar üzerinde etkil olmasında hepimiz sorumluyuz .. bu ön yargının değişmemesindede ..
yeri gelmişken bir anti parantez eklemek isterim... [ nakşibendi tarıkatına girmek sityorum diye bir konu açıldı geçtigimiz günlerde .. orada sizin bir ifadesiniz vardı... _______her isteyen tarikata giremez bilgili olması lazım vs vs konularda ___aslında .. söylemlerinizi direk kopyalamak isterim zira böyle eksik yazabilirim ançak konu silinmiş galiba bulamadım kusura bakmayın inşaallah eksik ve hata olursa.....
şimdi ben fakirin çok fazla islami bilgisi yok nefsimi bir tarikatın terbiyesi vasıtasıyla hak yola köle yapmak için kapınıza gelsem .. senin böyle böyle konularda bilgin varmı deyip .. beni kabul etmiyecekmisiniz.. beni kapınızdan gerimi çevireceksiniz...
bunun yanında acaba bir kişinin kalbini belki( bakın müslüman olurmu degil çünkü hidayet rabbimimden)islama ısındırrımıyın endişesi güderek 23 , 24 , 25..... yaşlarında kilometrece uzaktaki bir yere belki 5 yılda ançak ülkesine gelmeyi düşünerek.. giden bir genç var...
evet altını kırmızıyla cizgidim yerlerdeki ifadelerinize tamamen katılıyorum kardeşim .. taviz hiç bir koşulda hiç bir süretle verilmemeli ..
sürçü lisan etti isek af ola
selam ve dua ile
selamün aleyküm..
o halde islam nasıl anlatılmalı..? kenyada ugandada nasıl anlatırız islamı..? sorunuza cevap verecek kapasitede değilim.. bu soruyu bana sorarsanız "kendi ülkemizde müslümanlara islamı anlatmayı başardık, kenya kaldı, ugandı kaldı.." diye muzipçe bir cevap veririm..
ama şu kadarını söyledik islam'ın hudutlarını aşmadan islam tebliğ edilir.. sizde kabul ettiniz.. bundan öte bi şey diyemem... ehil ulema'nın konusudur..
avusturalyalı müslüman kardeşimizin konuşmasını izlemiştim..
dikkat etiiyseniz islamla tanıştığı mekan bir mesciddir.. karşısına çıkan zatı nasıl tarif ediyor.. "up uzun sakalı vardı, entari gibi elbise giymişti.. " bu davetçi karleşimiz.. avusturalyadayım diye takım elbise giyseydi o gence bu denli tesir etmezdi... ikinci bi husus.. avusturalyalı kardeşimizi etkileyen.. tanıştığı her müslüman'ın çok iyi matematik bilmesi kimya fizik bilmesi değil.. her soruya kur'an ile cevap vermeleridir..(yani kur'an ilmi sahibi olmalarıdır)
bir diğer konu.. tarikata girmek isteyen şahıs..
o zevatın tarikata girme konusunda dalga geçer mahiyette yazıları sebebi ile o cevabı verdik..dikkat edin "tarikata üye olmak istiyorum" demişti.. bu son derece cahil olduğunun delilidir...ne üyesi ulen..? partimi bu, köy derneği mi?
ayrıca ben her isteyen tarikata giremez demedim.. tarikattan önce şer'i ilimler geldiği için önce itikad öğren, ilmihal öğren, talim tecvid öğren dedik.. ve gerçekten öncelik bu ilimlerdedir..
itikadında bozukluk varsa yüz tarikat bitirsen yine hüsran olur..
ilmihal'ini bilmiyorsan kıldığın namazlar sakattadır.. belki kabul değildir haberin yok...vs.vs.
bu ilimleri bilmeyen kişiler tarikata kabul edilmez diye bi şey yok.. lakin bu ilimleri derhal tedarik etmesi lazımdır.. aksi halde tarikat bi işe yaramaz..
hususan benim bağlı olduğum kapının usul'u her gelene tarikat dersi verilmez.. istihare verilir.. istiharesi hayırlı çıkarsa, ondan sonra cemaatte vazifeli hocaefendi o kişi adına istihare yapar o da hayırlı çıkarsa alırsınız dersi..
namazdan sonra akide şekeri dağıtır gibi tarikat dersi dağıtanlardan sakının..
bunun yanında acaba bir kişinin kalbini belki( bakın müslüman olurmu degil çünkü hidayet rabbimimden)islama ısındırrımıyın endişesi güderek 23 , 24 , 25..... yaşlarında kilometrece uzaktaki bir yere belki 5 yılda ançak ülkesine gelmeyi düşünerek.. giden bir genç var...
bu cümlenizden de hiç bir şey anlayamadım.. doğrumu yapıyorlar diyorsunuz..?
selamün aleyküm...