Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ey İnsanlık, ''Elma'' Dersem Çık (2 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a aliye kardeşim. siteye yine ilk girdiğimde baktığım şey yine sizin o guzel konularınız oldu. sitede bence cok önemli bir isimsiniz. severek takip ediyorum konularınızı.sizi örnek alan bir çok insanın olduğunuda göruyorum.maşallah kardeşim.allah daim etsin bu başarılarınızı.konunuz yıne çok guzel ve sizin çizginiz gibi kaliteliydi. emeyinize saglık.allah seni her turlu kem gozden korusun, karsına hep guzel insanlar cıkarsın aliye kardesim.

Ve aleyküm selam kardeşim. Güzel düşünceleriniz mutlu etti, takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim..Beğeneceğiniz şeyler sunabiliyorsam ne mutlu..Faydalı olabilmek, küçücük de olsa bir şeylere vesile olmak benim için çok önemli..İlginiz için sağolasınız kardeşim. Rabbimiz c.c bu güzel düşüncelerinize layık kılsın beni inşallah..Duanıza kalbi aminler..Rahman c.c her daim hayırlarla karşılaştırsın hepimizi ve karşımıza Allah ve Resulünü hatırlatacak insanlar çıkarsın..Hayırlı cumalar diliyorum.Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Küresel Sistemin Sefaleti

Atasoy MÜFTÜOĞLU
aclik.jpg

İslam ülkelerinin maruz bırakıldığı işgal ve istilalar, soykırım ve katliamlar, işkenceler ve toplama kampları; modern/post-modern özgürlüklerin, özgürlük söylemlerinin korkunç bir maske olduğunu, korkunç bir aldatmaca olduğunu gösterdi, Modern/post-modern insan hakları söyleminin de, çok sahte bir söylem olduğu anlaşıldı. Amerika, İngiltere ve İsrail; evrensel anlamda mahkum edilmesi gereken çok ağır insanlık suçları ve savaş suçları işledikleri, işlemeye devam ettikleri halde; özgürlük ve insan hakları söylemlerini yücelten ülkelerden hiçbir etkili ses yükselmiyor.
Modernlik adına, modern uygarlık adına, İslam kültür ve uygarlık değerleri imha ediliyor, kültürlerimiz köleleştiriliyor. Toplumlarımız daha çok askeri işgallerin neden olduğu ağır tahribatı ve dayanılmaz acıları konuşuyor, tartışıyor ve paylaşmaya çalışıyor. Ancak, bir diğer yanda, küreselleşme aracılığıyla, hayatın hemen her alanında, emperyalist kavramların, kurumların, modellerin, uygulamaların, ilişki biçimlerinin, kültürlerin, estetik anlayışın sanat ve edebiyat algısının, modaların, siyasal tercihlerin, tutum ve davranışların, işgali derinleşerek sürüyor.
Teknik dünya ile insanın deruni dünyası arasındaki uçurumlar her geçen gün daha çok derinleşiyor. Modern küresel sistem, maddi kazançtan başka yasası olmayan, çıkar mantığından başka mantık tanımayan, yalnızca akılcı hesaplar yapan, bankaların ve şirketlerin sistemidir. Modern küresel sistemin insan'la, insanlıkla hiç bir şekilde bir ilgisi yoktur. Bütün bunlara rağmen, modern küresel sistem karşısında başkaca bir seçeneğimiz olmadığı iddia edilebilmektedir. İnsanlık gerçeğin bilgisiyle değil, propagandanın bilgisiyle hayatını yaşıyor. Dar görüşlü ideolojik perspektifler insanlığı baskılıyor.
Modernlik adına pazarlanan bayağılaşmalar, ilkelleşmeler hayatımızı kuşatıyor.
Kendi hayatlarımızı yaşamıyoruz.
Başka hayatlar yaşamaya başlıyoruz.
Kendimizi, düşünce dünyamızı, siyasal tavrımızı, tercihimizi, kültürümüzü, kendimiz tanımlamıyoruz, maalesef her alanda dışardan tanımlanıyoruz. Bu durum karşısında, düşünsel/entelektüel açıdan çok güçlü, çok derinlikli, ilkeli ve ufuklu bir karşı çıkışı gerçekleştirmemiz, kamuoyunun ilgisini çekebilecek eleştirel bir düşünsel/entelektüel hareket geliştirmemiz/yükseltmemiz gerekirken; dünyanın her yerinde ve hayatın her alanında fiilen karşı karşıya bulunduğumuz çok yönlü saldırıları mistik duygusallıklarla püskürtebileceğimizi sanıyor ve hep aldanıyoruz.
Umutları da, umutsuzlukları da doğru anlamak gerekiyor. Kültürel seslerimizi yitirdiğimizi fark etmemiz gerekiyor.
Modern misyonerlik bugün Batılı pop kültürü aracılığıyla sürdürülüyor. Gençliğimiz, çocuklarımız bu misyonerliğin her türlü tahribatına açık hale gelmiştir. Nihilist bir gençlikle bir gelecek kurulamayacağını hatırlamak gerekir. Her konuda, konumumuzu kökten bir biçimde gözden geçirmeliyiz. İnsana, insanlığa sunulmak üzere yeni anlam çerçeveleri geliştirmeliyiz. Aktif bir sorgulama bilincine sahip olmayan toplumlar, cemaatler, bireyler; televizyonların, kitlesel iletişim araçlarının dünya ölçeğinde yaydığı düşünceleri, yorumları ve propaganda mesajlarını pasif kabuller halinde tüketiyor.
Medya kültürü, insanları, maalesef Müslümanları da, sahte ve gösterişli hayatlara yöneltiyor.
Dini hayatımız çok sahte ve aşırı duygusallıkların etkisi altına giriyor.
Hangi konuda olursa olsun, ödün vererek, konum kazanmaya çalışmak, laçkalaşmak demektir.
Günümüze egemen olan hayat anlayışı başarıyı ve tüketimi yüceltiyor. Hemen her kesimde, medya klişelerinden ibaret çok yüzeysel modernlikler yaşanıyor. Müslümanlar da maalesef bu yüzeysel modernliklere öykünüyor. Televizyon ve sinemaya maruz kaldığımız günden beridir kendi tarzımızı, tavrımızı, üslubumuzu koruyamıyoruz, sürdüremiyoruz.
Çok çalkantılı ve çok değişken bir dünyada yaşıyoruz.
Modern zamanların icadı olan uluslar ve etnik gruplar, her yerde çatışmalara ve ayrımcılıklara yol açıyor. Toprağı ve kanı kutsallaştıran ilkel saplantılar, bağnazlıklar toplumları etkileyebiliyor. Hangi ülkede olursa olsun, kültürel baskıya dönüşen çoğunluk kültürleri; azınlık grupları, hak eşitliği ya da iktidar eşitliği mücadelesine sevk ediyor. Şovenizm, farklıya düşmanlık ve ırk nefretine dönüşen milliyetçilikler, modern zamanlarda hayat buldu. İslam uygarlıkları/imparatorlukları döneminde, pek çok kültür, din, renk, etnik grup, birbirleriyle çatışmaksızın, aynı derecede meşruiyete sahip olarak birlikte yaşadılar, Bu tablo bir başka uygarlık dünyasında hiç bir zaman görülmedi. Modern zamanlarda, ulusların ve etnik grupların icat edilmesiyle birlikte; her ülkede, milliyetçi mitolojilere ve şovenist mitlerle oluşturulan resmi tarihlere ihtiyaç duyuldu. Belirtmek gerekir ki; bütün bu milliyetçi mitolojiler, şovenist mitler; her yerde karşıt mitlerin ortaya çıkmasını sağladı. Her milliyetçi tarihin ölçüsüzce abartılmış bir tarih olduğunu bilmek gerekir. Her milliyetçiliğin, her alanda yeni sınırlar ürettiğini, her yeni sınırın yeni bir ayrımcılık olduğunu hatırlamak gerekir.
Günümüzde, kimi İslami grupların, cemaatlerin, hareketlerin, partilerin/siyasetlerin, küresel anaakım içerisinde yer almaya çalışmaları, İslami geleceğe yönelik umutlarını ve özgüvenlerini yitirmiş olmaları yüzündendir. İslami direniş hareketlerinin, Amerika ve İsrail'le savaşılabileceğini, Amerika ve İsrail'in mağlup edilebileceğini kanıtlayarak umut ve özgüven ürettikleri bir dönemde bu durumu anlayabilmek mümkün değildir. Hangi ülke için olursa olsun, Amerika'ya ya da İsrail'e mecbur olmaktan daha büyük bir felaket olamaz. İsrail'in bir devlet değil, ırkçı bir çete olduğunu bilmek gerekir.
İslam'ı yalnızca bir siyasal mücadele ideolojisi olarak anlamamak, yorumlamamak gerekir. Hizbullah hareketi, hayatın bütün yönlerine ilişkin çerçeveler, yanıtlar, projeler, uygulamalar gerçekleştirdiği için, küresel tiranlık karşısında direnişi sürdürebiliyor. Ortadoğu'da hiç bir alanda egemenliğe sahip olmayan uyduruk devletler, emperyalist girişimlerin figüranlığını yaparlarken, Hizbullah, her türlü emperyalizmle savaşılabileceğini ispatlıyor.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün aleyküm aliyecim.ellerine yüreğine sağlık.bu arada özledim seni canım kardeşim.allah razı olsun.rabbime emanet ol.

Ve aleyküm selam ablam, hamd olsun geldim..Ben de sizleri çok özlemiştim..Çok şükür tekrar kavuşturana..Allah c.c sizden de razı olsun ablam, Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..Allah c.c yar ve yardımcınız olsun..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Sevgili İnsanlık,

Biliyoruz ki şu yaşlı yeryüzü, senin en berrak hâlini Sevgili nin(sas) ışığıyla gördü.

Daha önceleri de görülmüştün, Yusuf(as), Musa(as), İsa(as) ve birçok sevgi dostlarıyla.

Ama hiç bu kadar güzel tecelli etmemiştin dünyamızda.

Hep böyle defalarca saklanmışken, defalarca belirmiştin yeryüzünde.

En son saklandığında yeryüzünde bir mağarada, Sevgili yle (sas) inmiştin dağın zirvesinden insanların arasına.

İnsanlar sana muhtaçtı çünkü, insanlar sana en fazla muhtaçtı.

Ve O Sevgili yle (sas) beraber, milyonlarca parçaya bölünerek yerleşmiştin yüreklere

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
ÇOK GÜZEL BİR İNTİZAR-I HASRETİN ÇAĞRISI
YÜREĞİNE SAĞLIK
BİZ BULAMAZSAKTA O ÖZLENEN İNSANLIĞI
İNŞAALLAH BİZDEN SONRAKİ NESİLLER
KAYBEDENLERDEN OLMAZLAR

ALLAH"A EMANET OLUNUZ

SELAM VE DUA İLE

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Resul abimiz, Rabbimiz c.c sizden de razı olsun..Dualarınıza kalbi(mizle) aminler..Rabbimiz c.c, insanlığın hakim olduğu bir dünya nasip eylesin bize ve bizden sonrakilere inşallah..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..En Emin'e emanet olun.Selam ve baki dua ile inşallah.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel anlamlı bir paylaşımdı ablacım ellerine sağlık çok duygulandım okurken...

RABBİME EMANET OL DUA İLE.......

Sevgili insanlık, Bir çocuk masumiyetiyle bir kez daha elma diyoruz. Ne olur, dön artık!

DÖN DÖN DÖN ARTIK...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm aliye....

çok yoğun ve duygulu paylaşımın için teşekkür ediyorum...

insanlık.. galiba hala çıkmadı saklandığı yerden...
henüz kesilmedi imdat çığlıkları...
ve hiçbirşey yapamamaktayız....
hazin,, hazin...

benim aklıma ilk bu kare geldi...bir kez daha hatırlayalım...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

sudan.jpg

Ve aleyküm selam. Güzel yorumunuz ve de okuduğunuz için ben teşekkür ediyorum kardeşim. Sağolun.Bu anlamlı kareyi de bizlerle paylaştığınız için Rabbimiz c.c razı olsun..İbret almamızı, şükretmemizi, dünya üzerindeki tüm ihtiyaç sahiplerine karşı ''insanlığımızın uyanabilmesini'' nasip eylesin inşallah. Amin.

Rabbimize emanet olun kardeşim.Selam ve dua ile inşallah.

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
ya nerden buluyorsunuz bu güzel yazıları devamıda olsa okurum yani Allah razı olsun emeğine sağlık(F)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
gercekten içler acısı bir durum ALLAH yardımıcısı olsun bunları gördükçe halime daha da cok şükrediyorum

cunku bizden daha zor durumda olan insanlar var ALLAH onlara yaredım etsin yarabbim:A

Amin inşallah, Rabbimiz c.c darda olanın da, darda kalanı seyredenin de yardımcısı olsun..Selam ve dua ile inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Çok güzel anlamlı bir paylaşımdı ablacım ellerine sağlık çok duygulandım okurken...

RABBİME EMANET OL DUA İLE.......

Sevgili insanlık, Bir çocuk masumiyetiyle bir kez daha elma diyoruz. Ne olur, dön artık!

DÖN DÖN DÖN ARTIK...

Rabbimiz c.c sizden de razı olsun inşallah. Teşekkür ederim. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMUN ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.KISA Bİ SÜREDE OLSA GİREMEDİM SİTEYE DEĞERLİ PAYLAŞIMLARINLA TEKRAR BİRLİKTE OLMAK İNAN ÇOK MUTLULUK VERDİ BANA.ALLAH C.C. EBEDİYEN RAZI OLSUN,SEVABINI KAT KAT EKLESİN HANENE İNŞAALLAH.İNSANLIK ARTIK ÖLDÜ OLARAK TABİR EDİLİYOR.HERKES BİR DÜNYA TELAŞINDA.OLANLARIN VE OLACAKLARIN FARKINDA OLMAK DUASIYLA İNŞAALLAH.RAHMAN'A C.C.EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMDASIN İNŞAALLAH.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE....B)

serife07

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.... PAYLASIMIN İÇİN... ÇOK DUYGULU....ÇOK BEĞENDİM...ALLAH'A EMANET OL....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ES SELAMUN ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.KISA Bİ SÜREDE OLSA GİREMEDİM SİTEYE DEĞERLİ PAYLAŞIMLARINLA TEKRAR BİRLİKTE OLMAK İNAN ÇOK MUTLULUK VERDİ BANA.ALLAH C.C. EBEDİYEN RAZI OLSUN,SEVABINI KAT KAT EKLESİN HANENE İNŞAALLAH.İNSANLIK ARTIK ÖLDÜ OLARAK TABİR EDİLİYOR.HERKES BİR DÜNYA TELAŞINDA.OLANLARIN VE OLACAKLARIN FARKINDA OLMAK DUASIYLA İNŞAALLAH.RAHMAN'A C.C.EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMDASIN İNŞAALLAH.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE....B)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü canım kardeşim..Seni çok özledik yine..Bir müddettir yoktun.. İnşallah her şey yolundadır gönlü güzel kardeşim. Her daim dualarımdasın acizane..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun..Beğendiğine sevindim canım kardeşim. Rahman c.c senin de her adımına sevap yazsın, en güzel ve en hayırlı olanla mükafatlandırsın inşallah..Gönlüne, yazan ellerine sağlık olsun..İnsanlığın yeniden hüküm süreceği zamanları görmeyi Rabbimiz c.c bizlere nasip eylesin inşallah.Amin.Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsin güzel kardeşim..Selam, dua ve baki muhabbetle inşallah.B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm
ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.... PAYLASIMIN İÇİN... ÇOK DUYGULU....ÇOK BEĞENDİM...ALLAH'A EMANET OL....

Ve aleyküm selam kardeşim.. Beğendiğinize sevindim. Çok teşekkür ederim. Rabbimiz c.c sizden de razı olsun her zaman..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah.B)

emre yaman

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim aliye kardeşimizi tebrik ve teşekkür'ü borç bilirim allah c.c yar ve yardımcın olsun sagol paylaştigin ve kaybolan insanligimizi bir anbile olsa bize arattigin için allaha emanet ol.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm kardeşlerim aliye kardeşimizi tebrik ve teşekkür'ü borç bilirim allah c.c yar ve yardımcın olsun sagol paylaştigin ve kaybolan insanligimizi bir anbile olsa bize arattigin için allaha emanet ol.

Ve aleyküm selam..Ben teşekkür ederim kardeşim..Allah c.c sizden de razı olsun, cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah..Selam ve dua ile.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü canım kardeşim..Seni çok özledik yine..Bir müddettir yoktun.. İnşallah her şey yolundadır gönlü güzel kardeşim. Her daim dualarımdasın acizane..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun..Beğendiğine sevindim canım kardeşim. Rahman c.c senin de her adımına sevap yazsın, en güzel ve en hayırlı olanla mükafatlandırsın inşallah..Gönlüne, yazan ellerine sağlık olsun..İnsanlığın yeniden hüküm süreceği zamanları görmeyi Rabbimiz c.c bizlere nasip eylesin inşallah.Amin.Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsin güzel kardeşim..Selam, dua ve baki muhabbetle inşallah.B)B)

ES SELAMUN ALEYKÜM GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM.EVET ARTIK SİTEYE ESKİSİ GİBİ GİREMİYORUM.SANIRIM BAĞLANTI SORUNUMUZ VARMIŞ.ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURUMDAN DOLAYI.İNANIN BENDE SİZLERİ ÇOK ÖZLÜYORUM.İNŞAALLAH KISA Bİ SÜRE İÇİNDE SORUN GİDERİLİRDE ARANIZDA TEKRAR YOĞUN OLARAK BULUNURUM.O GÜZEL DUALARINA HEPİMİZ İÇİN AMİNNN DİYORUM.BURDA FAZLA OLAMASAMDA İNANIN YÜREĞİMLE HEP BURDAYIM,AİLEMİ ÇOK SEVİYORUM.İYİKİ VARSIN,İYİKİ VARSINIZ.ALLAH C.C. HEPİNİZDEN ÖZELLİKLEDE SİZDEN RAZI OLSUN BİNLERCE KEZ CANIM KARDEŞİM.YÜCE MEVLAM'A C.C. EMANETSİN SENDE GÜZEL KARDEŞİM.DUALARIMDA DAİMSİN İNŞAALLAH.RAB'BİM C.C. HER DAİM YANINDA VE YARDIMCIN OLSUN.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE....B):H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt