Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EVLİLİK (1 Kullanıcı)

Y.e.K.M

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
ellerinize sağlık kardeşim çok güzel olmuş...
selam ve dua ile...A.E.O

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bir konu hakkında yardımına ihtiyacım var cennet yolcusu kardeşimin talebelerine hatim indirtmiş bunun duası yapılacakmış bende siz aklıma geldiniz yadım edersiniz sevinirim forum adı şehitlerimize allah razı olsun kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm kardeşim bir konu hakkında yardımına ihtiyacım var cennet yolcusu kardeşimin talebelerine hatim indirtmiş bunun duası yapılacakmış bende siz aklıma geldiniz yadım edersiniz sevinirim forum adı şehitlerimize allah razı olsun kardeşim

ve aleyküm selam cevdet abi, biz de hatim okuyoruz şu an..cuma günü duası yapılacak inşallah.. cennet yolcusu kardeşimizin de hatim duasını yaparız.. Rahman kabul eylesin..Allah sizden de razı olsun.selam ve dua ile.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam cevdet abi, biz de hatim okuyoruz şu an..cuma günü duası yapılacak inşallah.. cennet yolcusu kardeşimizin de hatim duasını yaparız.. Rahman kabul eylesin..Allah sizden de razı olsun.selam ve dua ile.

selamün aleyküm kardeşim benim. allah razı olsun allah iki cihanda yüzünü güldürür inşallah rabbime emanetsiniz iki keltepe kardeşimin hatimi bir cennet yolcusu kardeşimin hatimi yani üc hatim tekrar allah razı olsun kardeşim benim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm kardeşim benim. allah razı olsun allah iki cihanda yüzünü güldürür inşallah rabbime emanetsiniz iki keltepe kardeşimin hatimi bir cennet yolcusu kardeşimin hatimi yani üc hatim tekrar allah razı olsun kardeşim benim

ve aleyküm selam abimiz.. sağolasınız. amin ecmain inşallah.. Rabbim sizleri de güldürsün.. sevaplarınızın mükafatını ebedi cennetiyle versin inşallah.

Allah cümlemizden razı olsun.. selam ve dualarımla.

monece

Kayıtlı Kullanıcı
Evet Gerçekten Evlilik Kolay Birşey Değil çünkü Aldiğin Karar Tüm Hayatini Ve Yetiştireceğin çocuklari Bile Etkiler O Yüzden Doğru Karar Doğru Evlilik

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız güzeldi sağolun Rabbim hayırlı kişiyle karşılaştırsın önemli olan evlenmek değil yuvayı huzur içerisinde devam ettirebilmek imanlı nesiller yetiştirebilmektir güzel bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim selam ve dua ile...B)

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aliye_aliye kardeşim allah razı olsun duayı siz yapacakmışsınız allah kabul etsin vesile olanlarada rabbim cemalini nasip etsin cümlemizi rabbim rızai bakiden ayırmasın emaneti verene emanet ol kardeşim.dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a aliye_aliye kardeşim allah razı olsun duayı siz yapacakmışsınız allah kabul etsin vesile olanlarada rabbim cemalini nasip etsin cümlemizi rabbim rızai bakiden ayırmasın emaneti verene emanet ol kardeşim.dua ile

ve aleyküm selam kardeşim..Allah sizden de razı olsun.. sevabına beni de ortak ettiniz. vesile olduğunuz için ben teşekkür ederim.. bu cuma, duasını ediyoruz inşallah.. güzel dualarınıza amin.. ecmain inşallah..Rabbimiz firdevs cennetlerinde buluşmayı nasip etsin hepimize.. hüsn-ü cemalini görmeyi cümle kullarına nasip eylesin inşallah..

selam ve baki dualar ile.. B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız güzeldi sağolun Rabbim hayırlı kişiyle karşılaştırsın önemli olan evlenmek değil yuvayı huzur içerisinde devam ettirebilmek imanlı nesiller yetiştirebilmektir güzel bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim selam ve dua ile...B)

ve aleyküm selam canım kardeşim. beğendiğinize sevindim..Rahman c.c sizden de her daim razı ve memnun olsun inşallah..sağolasınız bu güzel yorumunuz için. duanıza amin kardeşim. yorumunuza katılıyorum.. önemli olan evlilik değil, evlenince Allah'ın bizlerden istediği şekilde, O'nu razı ederek bir hayat sürmek, O'nun razı olacağı ve islama hizmetkar nesiller yetiştirmek.. bu yüce gayede müyesser kullardan eylesin Rabbimiz bizleri..

En Yüce'ye emanet olun. selam ve baki dualar ile kardeşim. B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Islamda Evlilik

Islamda Evlilik

İSLAM'DA EVLİLİK:

Cenab-ı Hak buyuruyor;
''İçinizden bekarları-dulları,kölelerinizden ve cariyelerinizden ibadetli ve ahlaklı olanları evlendirin.'' (NUR SURESİ:32)

Allahu Teala Hazretleri,insanları nikaha,bazen emrederek bazen de tavsiye yönünden teşvik buyurmuştur.

Nikah;dine yardım edici,Peygamber (SAV) Efendimizin diğer peygamberlere karşı iftihar edeceği,ümmetin çoğalmasına biricik sebep ve vesiledir.

Evlilik insanda fıtri bir duygudur.Allah(CC)'ın dinine sarılan hakiki müslüman,hayatın bu sünnetinde,İslam'ın evliliğe bakış açısı ile bakarak seyreder.Evlendikten sonra da dininin çizdiği yola bağlı kalır.

Resülullah(SAV) Efendimizin evlilik konusunda verdiği aydınlatıcı bilgi ve ölçülerin en önemlilerinden bir kısmı şunlardır.

1)Nikahtan önce kadına bakmayı MENDUB kılmıştır.Görme izni ciddi talibe ve de ciddiye alınacak talibe verilmiştir.

2)Dindar ve Saliha bir kadınla evlenmeyi ısrarla öğüt etmiştir.Böyle bir kadın,kocasına din hususunda yardımcı olur.

''Kadın dört özelliğinden dolayı nikah edilir; Malı-Soyu-Güzelliği ve Dindarlığı.Sen dindar olanı seç ki ellerin feyiz ve bereketli olsun.''

'' Herhangi bir kimse, kadını malı veya güzelliği için nikah ederse, o kimse;kadının hem malından hem de güzrlliğinden mahrum kalır.Yine herhangi bir kimse ki,kadını sadece dindarlığından ötürü nikah ederse,Cenab-ı Hak ona hem kadının malını hem de güzelliğini ihsan eder.''

3)Aranması gereken hasletlerden biri de güzel ahlaktır.

''Kadınlarınızın en hayırlısı,öyle bir kadındır ki kocası kendisine baktığı zaman kocasını sevindirir.Kocası kendisine emrettiği zaman,kocasına itaat eder.Ve kocası bulunmadığı zaman da namusunu(malını) korur''

4)İnançsız ,düşkün bir ailede yetişen kjzlardan sakınılması emredilmiştir.

Resülullah(SAV) Efendimiz buyurmuştur;
-''Hadra-i dimen'den sakının!''

Bunun üzerine soruldu;
-''Hadra-i dimen nedir Ya Resülullah?

Cevap verdi;
-Çöplükte yetişen güzel kadın.

5)Kadını eş olarak seçerken ''Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyiniz.Çünkü çocuk zayıf olarak yaratılır'' uyarısını dikkate almak gerekliliğidir.

6)Eş seçiminde,hiç evlenmemiş olanın(bakire) dul'a tercih edilmesidir.Yakınlık ve sevginin oluşmasını kolaylaştırır.

7)Kadının doğurgan olmasıdır.''Doğurgan ve sevimli kadınla evlenin zira ben sizin çokluğunuzla diğer ümmetlere iftihar ederim.'' buyurmuşlardır.

8)''Kadınların en hayırlısı,yüzce en güzeli ve mihirce en hafif olanıdır' buyurup,mihirlerde aşırıya kaçmayı yasaklamışlardır.

Biz mü'minler için mühim olanasıl husus, Allah(CC)'ın emrettiği her şeyin menfaatimize,yasakladığının da zararımıza olduğuna iman etmemizdir.(Dr.S.Asımgil-Mutluluk Yolu)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İSLAM'DA EVLİLİK:

Cenab-ı Hak buyuruyor;
''İçinizden bekarları-dulları,kölelerinizden ve cariyelerinizden ibadetli ve ahlaklı olanları evlendirin.'' (NUR SURESİ:32)

Allahu Teala Hazretleri,insanları nikaha,bazen emrederek bazen de tavsiye yönünden teşvik buyurmuştur.

Nikah;dine yardım edici,Peygamber (SAV) Efendimizin diğer peygamberlere karşı iftihar edeceği,ümmetin çoğalmasına biricik sebep ve vesiledir.

Evlilik insanda fıtri bir duygudur.Allah(CC)'ın dinine sarılan hakiki müslüman,hayatın bu sünnetinde,İslam'ın evliliğe bakış açısı ile bakarak seyreder.Evlendikten sonra da dininin çizdiği yola bağlı kalır.

Resülullah(SAV) Efendimizin evlilik konusunda verdiği aydınlatıcı bilgi ve ölçülerin en önemlilerinden bir kısmı şunlardır.

1)Nikahtan önce kadına bakmayı MENDUB kılmıştır.Görme izni ciddi talibe ve de ciddiye alınacak talibe verilmiştir.

2)Dindar ve Saliha bir kadınla evlenmeyi ısrarla öğüt etmiştir.Böyle bir kadın,kocasına din hususunda yardımcı olur.

''Kadın dört özelliğinden dolayı nikah edilir; Malı-Soyu-Güzelliği ve Dindarlığı.Sen dindar olanı seç ki ellerin feyiz ve bereketli olsun.''

'' Herhangi bir kimse, kadını malı veya güzelliği için nikah ederse, o kimse;kadının hem malından hem de güzrlliğinden mahrum kalır.Yine herhangi bir kimse ki,kadını sadece dindarlığından ötürü nikah ederse,Cenab-ı Hak ona hem kadının malını hem de güzelliğini ihsan eder.''

3)Aranması gereken hasletlerden biri de güzel ahlaktır.

''Kadınlarınızın en hayırlısı,öyle bir kadındır ki kocası kendisine baktığı zaman kocasını sevindirir.Kocası kendisine emrettiği zaman,kocasına itaat eder.Ve kocası bulunmadığı zaman da namusunu(malını) korur''

4)İnançsız ,düşkün bir ailede yetişen kjzlardan sakınılması emredilmiştir.

Resülullah(SAV) Efendimiz buyurmuştur;
-''Hadra-i dimen'den sakının!''

Bunun üzerine soruldu;
-''Hadra-i dimen nedir Ya Resülullah?

Cevap verdi;
-Çöplükte yetişen güzel kadın.

5)Kadını eş olarak seçerken ''Pek yakınınız olan bir kadınla evlenmeyiniz.Çünkü çocuk zayıf olarak yaratılır'' uyarısını dikkate almak gerekliliğidir.

6)Eş seçiminde,hiç evlenmemiş olanın(bakire) dul'a tercih edilmesidir.Yakınlık ve sevginin oluşmasını kolaylaştırır.

7)Kadının doğurgan olmasıdır.''Doğurgan ve sevimli kadınla evlenin zira ben sizin çokluğunuzla diğer ümmetlere iftihar ederim.'' buyurmuşlardır.

8)''Kadınların en hayırlısı,yüzce en güzeli ve mihirce en hafif olanıdır' buyurup,mihirlerde aşırıya kaçmayı yasaklamışlardır.

Biz mü'minler için mühim olanasıl husus, Allah(CC)'ın emrettiği her şeyin menfaatimize,yasakladığının da zararımıza olduğuna iman etmemizdir.(Dr.S.Asımgil-Mutluluk Yolu)

selamün aleyküm..Rabbimiz razı olsun abi.. bu faydalı bilgileri paylaştığınız için..çok teşekkür ederim..Rahman, cümlemize bu hadis ve ayetlere göre amel etmeyi nasip eylesin. dünya ve ahirette bizlere refikalık edecek salih/saliha eşler nasip eylesin inşallah... sağolasınız..

selam ve dua ile..

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMIN ALEYKÜM ....

EVLİLİK GİBİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDA ÇABA SERFETMENİZDEN DOLAYI ALİYE KARDEŞİMİZİ TEPRİK EDİYORUM . ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK...

TALİP BEY SİZLEREDE KONUYA YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM...
RABBİM EMEKLERİNİZİN ECRİNİ VERİR İNŞAALLAH.

SİTEDEKİ BEKAR KARDEŞLERİMİZİN RIZA-İ İLAHİYEYE UYGUN EVLİLİKLER YAPMASI TEMENNİSİ İLE RABBİME EMANET EDİYORUM SİZLERİ....

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
Evlilikten Korkmayin

Evlilikten Korkmayin

GENÇLER EVLİLİK KÖTÜ DEĞİL ... EVLİLİK BİR ESARET ZİNCİRİ DEĞİL KORKMAYIN ... SADECE EVLECEĞİNİZ İNSANI İYİ SEÇİN VE BEKLENTİLERİNİZİ İYİ BELİRLEYİN VE ŞUNU ASLA VE ASLA UNUTMAYIN Kİ MÜSLÜMAN GENÇLERİ - EVLİLİK ESARETTİR SORUMLULUK İSTER.. KADININ İSTEKLERİ HİÇ BİTMEZ... PARAN YOKSA EVLENME ... İLLA HERŞEYİN HAZIR OLACAK YOKSA BAŞIN SIKINTIDAN KURTULMAZ... GİBİ SAFSATALAR GAYRİ MÜSLİMLERİN UYDURDUĞU GERÇEK DIŞI İNANIŞLAR. ÇÜNKÜ ONLAR TOPLA TÜFEKLE YAPAMADIKLARINI AHLAKİ EROZYONLA YAPMAYI PLANLIYORLAR YILLARDIR. GENÇLERİMİZ GAYET DOĞAL OLAN İHTİYAÇLARINI BAŞKA TÜRLÜ KARŞILASINLAR HEM AİLELERİ HEM KENDİLERİ HEM KARŞI CİNSİN AİLESİ YOK OLSUN DİYE UĞRAŞIYORLAR. BU ADİ PLANLARA UYMAYIN EVLENİN . MUTLULUĞU HUZURU İSLAMİ ZIRHI EVİLİLİKLE KUVVETLENDİRİN. GÜZEL VE MÜMİN ÇOCUKLARINIZ OLSUN ONLARI ÇOK İYİ YETİŞTİRİN VE ÇOK KUVVETLİ MÜSLÜMAN BİR ULUS OLALIM TIPKI ESKİ GÜNLERİMİZDEKİ GİBİ.. BİZ ONLARIN SADECE VE SADECE TEKNOLOJİK GELİŞMELERİNİ ÖRNEK ALIP İŞİMİZE YARAYANLARINI KULLANALIM AMA ONLAR BİZİM HER TÜRLÜ AİLE VE TOPLUMSAL YAŞANTIMIZI VE DE KUVVETLİ BAĞLILIKLARIMIZI GÖRÜP DAHA DA BİR KORKSUNLAR BİZLERDEN...BİZLER BÜTÜN DÜNYANIN ÇOK YAKINEN BİLDİĞİ ANLI ŞANLI MÜSLÜMAN TÜRK ULUSUYUZ... GERÇEK KİMLİĞİMİZİ ASLA VE ASLA UNUTMAMALIYIZ

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a imamı gazali şu 10 kadınla evlenmeyiniz mutsuz olursunuz buyurdu.
1-hennane:devamlı inleyen hastalığı hiç bitmeyenkadınla
2-eski kocasını devamlı anlatan kadınla
3-mennane:kendisinin yaptığı şeyleri başına kakan kadınla(ben olmasaydımhalin ne olurdu)diyen kadınla
4-hadeğa:özenen kadın(ayşe hanım mobilyasını değiştirdi bizde değiştirelim v.s)diyen kadınla
5-baraka:güzel görünmek için devamlı süslenen (yabancı erkekler için)eşi için degil böyle kadınlarla
6-sedeka:çok konuşan kadınlarla evlenmeyiniz
7-müzdelia:sebepsiz yere boşanmak isteyen kadınla evlenmeyiniz
8-başkasına üstünlük taslayan kadınla evlenmeyiniz(ben filancanın karısından daha üstünüm)diyen kadınla
9-ahire:erkeklerle çok konuşan kadınla(mecbur olmadığı taktirde)
10-naşide:her isteğini kocasına yaptıran kadınla evlenmeyiniz buyurmuştur
rabbim cümlemize bekar mücahid ve mücahidelerimize hak rızasına uygun evlilik yapmayı nasip etsin hakkınızı helal edib aliye_aliye kardeşim

kardelen83

Kayıtlı Kullanıcı
s.a evlenecek olan kardeşlerimin iyi düşünüp dogru karar vermesi gerekiyor evlendikten sonraki pişmanlıklar fayda etmez hoşcakalın

neval

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim yüce Rabbim sizden bin kere razı olsun.Ben bekarım ve yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Bugüne kadar karşıma çok kişi çıktı tanıştırıldım ama aradığım hep bu tür özellikler olduğundan dolayı karşımdaki kişiler hep geri adım attılar ve ben bu duruma üzülmüyorum çünkü Rabbimin sevgisinden mahrum yaşayan bir kişi ile yaşamaktansa ömür boyu bekar kalmayı tercih ederim.Ve sizlere danışmak istiyorum bu düşüncelerimden dolayı içinde bulunduğum çevre beni çok yargılıyor mutlu olmayacağımı bile bile böyle bir kişiliğe sahip olan birini kabul etmemi istiyorlar sadece adı evlilik olsun diye (ben böyle bir durumdan ötürü Rabbime sığınıyor ve onun rızasına uygun olanını ondan diliyorum)Selam ve dua ile kalın.Sizden haddim olmadan bana dua etmenizi rica ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt