Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EVLİLİK (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMIN ALEYKÜM ....

EVLİLİK GİBİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDA ÇABA SERFETMENİZDEN DOLAYI ALİYE KARDEŞİMİZİ TEPRİK EDİYORUM . ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK...

TALİP BEY SİZLEREDE KONUYA YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM...
RABBİM EMEKLERİNİZİN ECRİNİ VERİR İNŞAALLAH.

SİTEDEKİ BEKAR KARDEŞLERİMİZİN RIZA-İ İLAHİYEYE UYGUN EVLİLİKLER YAPMASI TEMENNİSİ İLE RABBİME EMANET EDİYORUM SİZLERİ....

ve aleyküm selam erdal abim..teşekkür ederim. sağolasınız. Allah sizden de her iki cihanda razı olsun, razı olduğu kullarıyla haşreylesin inşallah..konuyla ilgili katkılarınızı beklerim inşallah..
Rabbimiz c.c cümlemizin ecrini versin.. güzel duanıza can-ı gönülden amin..

En Emin'e emanet olun. selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
GENÇLER EVLİLİK KÖTÜ DEĞİL ... EVLİLİK BİR ESARET ZİNCİRİ DEĞİL KORKMAYIN ... SADECE EVLECEĞİNİZ İNSANI İYİ SEÇİN VE BEKLENTİLERİNİZİ İYİ BELİRLEYİN VE ŞUNU ASLA VE ASLA UNUTMAYIN Kİ MÜSLÜMAN GENÇLERİ - EVLİLİK ESARETTİR SORUMLULUK İSTER.. KADININ İSTEKLERİ HİÇ BİTMEZ... PARAN YOKSA EVLENME ... İLLA HERŞEYİN HAZIR OLACAK YOKSA BAŞIN SIKINTIDAN KURTULMAZ... GİBİ SAFSATALAR GAYRİ MÜSLİMLERİN UYDURDUĞU GERÇEK DIŞI İNANIŞLAR. ÇÜNKÜ ONLAR TOPLA TÜFEKLE YAPAMADIKLARINI AHLAKİ EROZYONLA YAPMAYI PLANLIYORLAR YILLARDIR. GENÇLERİMİZ GAYET DOĞAL OLAN İHTİYAÇLARINI BAŞKA TÜRLÜ KARŞILASINLAR HEM AİLELERİ HEM KENDİLERİ HEM KARŞI CİNSİN AİLESİ YOK OLSUN DİYE UĞRAŞIYORLAR. BU ADİ PLANLARA UYMAYIN EVLENİN . MUTLULUĞU HUZURU İSLAMİ ZIRHI EVİLİLİKLE KUVVETLENDİRİN. GÜZEL VE MÜMİN ÇOCUKLARINIZ OLSUN ONLARI ÇOK İYİ YETİŞTİRİN VE ÇOK KUVVETLİ MÜSLÜMAN BİR ULUS OLALIM TIPKI ESKİ GÜNLERİMİZDEKİ GİBİ.. BİZ ONLARIN SADECE VE SADECE TEKNOLOJİK GELİŞMELERİNİ ÖRNEK ALIP İŞİMİZE YARAYANLARINI KULLANALIM AMA ONLAR BİZİM HER TÜRLÜ AİLE VE TOPLUMSAL YAŞANTIMIZI VE DE KUVVETLİ BAĞLILIKLARIMIZI GÖRÜP DAHA DA BİR KORKSUNLAR BİZLERDEN...BİZLER BÜTÜN DÜNYANIN ÇOK YAKINEN BİLDİĞİ ANLI ŞANLI MÜSLÜMAN TÜRK ULUSUYUZ... GERÇEK KİMLİĞİMİZİ ASLA VE ASLA UNUTMAMALIYIZ

selamün aleyküm ablam..Allah razı olsun bu değerli yorumunuz için.. çok teşekkür ederim..yazdıklarınıza katılıyorum. gerçekten de islam düşmanları bu konuda da gençleri fitnelendiriyorlar.. evliliğe olan bakış açılarını yozlaştırmaya ve islamdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar..evliliğin mutlak zor yanları var. ama bizler için aynı zamanda bir peygamber tavsiyesi olan evlilikte muhakkak hikmetler ve hayırlar da vardır..

inşallah çağın bu fitnelerinden korunmak için en hayırlı seçim olan evlilik konusunda gençlerin bir nebze de olsa bilinçlenmesine yardımcı olabiliriz inşallahu teala.

Rahman'a emanet olunuz inşallah..selam ve dualar ile..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm canım kardeşim.Rabbim razı olsun.Emeğine sağlık. Çok önemli bir paylaşımdı.Rabb'imiz c.c tesirli kılsın , sevabını yazsın inşaAllah..Eş seçerken bizleri dünyaya çağıranı değil Allah'a yaklaştıranı seçmeliyiz inşaALLAH..Rabbim cümle bekar müminlere dünya ve ahiretlerini aydınlatacak eşler seçmeyi, rızasına uygun evlilikler yapmayı, hayırlı yuvalar kurmayı nasip eylesin inş..Emaneti verene emanet ol inşaAllah güzel kardeşim..Baki selam, dua ve muhabbetle inşaAllahB) B)..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a imamı gazali şu 10 kadınla evlenmeyiniz mutsuz olursunuz buyurdu.
1-hennane:devamlı inleyen hastalığı hiç bitmeyenkadınla
2-eski kocasını devamlı anlatan kadınla
3-mennane:kendisinin yaptığı şeyleri başına kakan kadınla(ben olmasaydımhalin ne olurdu)diyen kadınla
4-hadeğa:özenen kadın(ayşe hanım mobilyasını değiştirdi bizde değiştirelim v.s)diyen kadınla
5-baraka:güzel görünmek için devamlı süslenen (yabancı erkekler için)eşi için degil böyle kadınlarla
6-sedeka:çok konuşan kadınlarla evlenmeyiniz
7-müzdelia:sebepsiz yere boşanmak isteyen kadınla evlenmeyiniz
8-başkasına üstünlük taslayan kadınla evlenmeyiniz(ben filancanın karısından daha üstünüm)diyen kadınla
9-ahire:erkeklerle çok konuşan kadınla(mecbur olmadığı taktirde)
10-naşide:her isteğini kocasına yaptıran kadınla evlenmeyiniz buyurmuştur
rabbim cümlemize bekar mücahid ve mücahidelerimize hak rızasına uygun evlilik yapmayı nasip etsin hakkınızı helal edib aliye_aliye kardeşim

ve aleyküm selam kardeşim.. çok güzel bir açıklama..Allah razı olsun bizlerle paylaştığınız için..Rabbimiz, ecrinizi versin inşallah..Allah her zaman hayırlı insanlarla karşılaştırsın cümlemizi..hakkım yoktur, varsa helal hoş olsun.. siz de helal edin. güzel duanıza amin.. konuyla ilgili eklemek istedikleriniz varsa paylaşın inşallah, sevinirim.

Allah'a emanet olun.. selam ve dua ile..B)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah razı olsun emeğinize sağlık Rabbim herkese mutlu huzurlu evlilik hayırlı çocuklar nasip etsin cümlemize bizlerede inşallah gönül muradımızı verir inşallah hayırlısıyla yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir kapı açar Rabbim inşallah tez zamanda selametimize çıkarsın inşallah. Amin..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a evlenecek olan kardeşlerimin iyi düşünüp dogru karar vermesi gerekiyor evlendikten sonraki pişmanlıklar fayda etmez hoşcakalın

ve aleyküm selam kardeşim. evet haklısınız. hayatımızın önemli dönüm noktalarından biri olan evlilik konusunda çok dikkatli adım atmak ve detaylı düşünmek zorundayız. Rahman, kararlarımızı en hayırlılarından yana kullanmamızı nasip eylesin, doğru seçimler yaptırsın inşallah...

selam ve dua ile..

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum...

Allah C.c. Razi Olsun Cok Güzel Aciklama Olmuş...rabbim Hayirli Insanlarla Karşilaştirir Hepimizi Inş..selametle..:g

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün aleyküm kardeşim yüce Rabbim sizden bin kere razı olsun.Ben bekarım ve yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Bugüne kadar karşıma çok kişi çıktı tanıştırıldım ama aradığım hep bu tür özellikler olduğundan dolayı karşımdaki kişiler hep geri adım attılar ve ben bu duruma üzülmüyorum çünkü Rabbimin sevgisinden mahrum yaşayan bir kişi ile yaşamaktansa ömür boyu bekar kalmayı tercih ederim.Ve sizlere danışmak istiyorum bu düşüncelerimden dolayı içinde bulunduğum çevre beni çok yargılıyor mutlu olmayacağımı bile bile böyle bir kişiliğe sahip olan birini kabul etmemi istiyorlar sadece adı evlilik olsun diye (ben böyle bir durumdan ötürü Rabbime sığınıyor ve onun rızasına uygun olanını ondan diliyorum)Selam ve dua ile kalın.Sizden haddim olmadan bana dua etmenizi rica ediyorum.

ve aleyküm selam..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun her zaman inşallah.. yazdıklarınızı okuyunca şunu anlıyorum : Rabbimizin razı olmadığı bir yaşam biçiminde, ahlakında, davranışında olan bir insanla izdivaç olmaması, bizim kaybımız değildir kesinlikle..islami bir evliliğin en önemli özelliği, Allah c.c rızası amacıyla gerçekleştirilmek istenilmesidir.. bu bilinçten yoksun kişilerle elbette ki evlilik düşünmemek, yerinde bir seçimdir. zaten Rabbimiz, razı olacağı hayat şeklini bizlere bildirmiş..bizimse buna kayıtsız şartsız teslim olmamız gerekir, bahane üretmememiz gerekir..eğer ki Allah rızasını amaç ediniyorsak, o zaman tamı tamına islami şart ve şekle bağlı bir yaşamı arzu etmeli ve bizimle aynı düşüncede olan, aynı gayeyi taşıyan birini seçmeliyiz..

size dua ederiz inşallah..Rahman hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah..selam ve dua ile.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin hükmünden sözünden asla şüphem yok ama bu sözü yerine getirebilicek biri var mı yada varsa beni bulur mu ondan şüpheliyim:)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah razı olsun emeğinize sağlık Rabbim herkese mutlu huzurlu evlilik hayırlı çocuklar nasip etsin cümlemize bizlerede inşallah gönül muradımızı verir inşallah hayırlısıyla yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir kapı açar Rabbim inşallah tez zamanda selametimize çıkarsın inşallah. Amin..

Amin inşallah ablam..Rabbimiz kabul eylesin bu güzel duanızı..Allah razı olsun. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile..B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
aile.jpg

Evlilik;iki yarımın bir bütün olması..
Ben, sen yerine biz diyebilmek..
Sorumluluk,sorumluluk,sorumluluk..
Sevgi,saygı,hoşgörü,hassasiyet,çokça empati..
Sünnet bilincinde olmak..
ALLAH'ın razı olduğu bir çatıda,
O'nun razı olacağı evlatlar yetiştirme endişesi ve gayreti içinde olmak..
Eşini ALLAH'ın emaneti görmek.
Eşinin emaneti olduğunun sorumluluğunu bilmek..
Adı üzerinde birbirine eş olabilmek..
Birbirlerinin sırdaşı, yoldaşı, arkadaşı olmaları..
Birbirlerine baktıklarında hep ALLAH'ı hatırlamak,
Onlara bakanların Peygamberimiz ve Sevgili eşlerini görmeleri..
Evlilik; bir eşin, eşini ilk günkü gibi bir muhabbetle ve kördüğüm gibi sevmesi..
Başka bir gözü görmemesi,başka bir sesi duymaması..
Dünyada Cennet'i düşlemek ve bu düşü beraber gerçekleştirmek..
Ferah, huzurlu,birbirinden razı bir şekilde Ahirete ulaşmak..
ALLAH'ın rızasını kazanan, birbirleri için dua eden iki yürek,bir çift olmak..

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşim.Rabbım sizden razı olsun,çok güzel bir paylaşım olmuş,sağolasın.
Efendimiz(S.A.V)''''Kadınlar erkekler için bir örtü,erkeklerde kadınlar için bir örtü.''''buyurarak,evliliğin ne kadar önemli olduğunu çok güzel bir şekilde vurgulamışlardır.

rüksal

Kayıtlı Kullanıcı
aynı düşüncelere sahibim allah razı olsun

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun Rabbim cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
aile.jpg

Evlilik;iki yarımın bir bütün olması..
Ben, sen yerine biz diyebilmek..
Sorumluluk,sorumluluk,sorumluluk..
Sevgi,saygı,hoşgörü,hassasiyet,çokça empati..
Sünnet bilincinde olmak..
ALLAH'ın razı olduğu bir çatıda,
O'nun razı olacağı evlatlar yetiştirme endişesi ve gayreti içinde olmak..
Eşini ALLAH'ın emaneti görmek.
Eşinin emaneti olduğunun sorumluluğunu bilmek..
Adı üzerinde birbirine eş olabilmek..
Birbirlerinin sırdaşı, yoldaşı, arkadaşı olmaları..
Birbirlerine baktıklarında hep ALLAH'ı hatırlamak,
Onlara bakanların Peygamberimiz ve Sevgili eşlerini görmeleri..
Evlilik; bir eşin, eşini ilk günkü gibi bir muhabbetle ve kördüğüm gibi sevmesi..
Başka bir gözü görmemesi,başka bir sesi duymaması..
Dünyada Cennet'i düşlemek ve bu düşü beraber gerçekleştirmek..
Ferah, huzurlu,birbirinden razı bir şekilde Ahirete ulaşmak..
ALLAH'ın rızasını kazanan, birbirleri için dua eden iki yürek,bir çift olmak..

Rabbimiz razı olsun, güzel ve değerli katkın için.. Emeğine, yüreğine sağlık canım kardeşim.. Ecrini versin Rabbimiz inşallah.. Teşekkür ederim.
Emanetimsin, En Güzel'imize.
Baki Dua ve muhabbetle..B)B)

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
paylasiminiz icin allah razi olsun...
bende neval kardesim gibi dualarinizi bekliyorum insallah
allaha emanet olun
vesslm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.a kardeşim.Rabbım sizden razı olsun,çok güzel bir paylaşım olmuş,sağolasın.
Efendimiz(S.A.V)''''Kadınlar erkekler için bir örtü,erkeklerde kadınlar için bir örtü.''''buyurarak,evliliğin ne kadar önemli olduğunu çok güzel bir şekilde vurgulamışlardır.

Ve Aleyküm Selam değerli kardeşim.
Beğendiğinize sevindim. Rahman cümlemizden razı olur inşallah..
Güzel hatırlatmanız için teşekkürler.. Efendimiz (s.a.v)'in, sünnet mektebindeki bu güzel bilgilere ihtiyacın daha da arttığı demlerdeyiz..
Unutmamak duası ile inşallah.
Selametle kalın kardeşim
.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
aynı düşüncelere sahibim allah razı olsun

allah razı olsun Rabbim cümlemizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

s.a.
paylasiminiz icin allah razi olsun...
bende neval kardesim gibi dualarinizi bekliyorum insallah
allaha emanet olun
vesslm

Ve Aleyküm Selam kardeşlerim. Rahman sizlerden de razı olsun, haklarınızda güzellikler nasip etsin inşallah... İzdivaçlarınızın, Hakk'ın iki cihanda da rızasına ve ebedi saadetinize vesile olmasını dilerim..
Selam ve Dua ile..
B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt