Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EVLİLİK SOFRASINDA MUTLULUK YEMEĞİ (1 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
RE: EVLİLİK SOFRASINDA MUTLULUK YEMEĞİ

SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...

GÜZEL BİR KONUYA DAHA DEĞİNMİŞSİNİZ.RABBİM RAZI OLSUN...

BİLHASSA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN İSTİFADE ETMESİNİ MEVLAM NASİP EYLESİN İNŞAALLAH..

SELAMETLE KALINIZ...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM NE KADAR GUZEL ANLATMISSIN EVLILIK SOFRASINDA MUTLULUGU ..... YANI OKURKEN KENDIMDEN GECTIM DIYEBILIRIM OKADAR DINLENDIRICI GELDI... SENINDE YAZINDA YAZDIGIN GIBI BENCE EVLILIKLERDE KARSILIKLI SAYGI VE SABIR COK ONEMLI INSALLAH BIZDE BU SABRI GOSTEREBILENLERDEN OLURUZ SELAM VE DUA ILE B)B)B)B)B)B)B)B)

ve aleyküm selam Nurcan ablacım.. haklısınız. sabır mutlaka olmazsa olmazlardan.. hayat imtihanları da sabırla aşılmıyor mu zaten? evlilikte de, dostlukta da, komşulukta da her şeyde gerekiyor sabır.. ve en nihayetinde sabırlı olan kazanıyor..çünkü Allah c.c sabredenlerle beraberdir.. Sabırlı kullardan olabilmek duasıyla inşallah ablacım. Allah'a emanetsiniz. yazıyı beğendiğinize sevindim. Allah razı olsun. selam ve dua ile.B)B)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KARDESIM HER ZAMAN OLDUGU GIBI YINE COK GÜZEL BIR PAYLASIM
OLMUS EMEGINIZE SAGLIKB)B)B)B)

beğendiğinize sevindim kardeşim.. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah.. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

leyla_serdar yazdı:
Anne o sancıları çekmese yavrusunu bu denli bağrına basamaz. İnsan dünyada sıkıntılara sabretmezse cennet de ona zevk vermez.

emeginize saglik, o kadar guzel hos soyledi ki, allah sizden razi olsun, çok begendim B)insallah en denli animizda rabbim (c.c) bizlere sabir olmamizi nasib eder. O mutluluk corbasinda her evde tatlandirmayi nasib eder insallah. B)B)B) AMIN

Allah c.c razı olsun kardeşim. amin inşallah.. beğendiğinize sevindim;) Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)

volide

Kayıtlı Kullanıcı

DEĞERLİ KARDEŞİM..ALLAHIN RAMET KAPILARI SANA SONUNA KADAR AÇIK OLSUN.KALBİNE NUR EVİNİZE NUR DOLSUN. SELAMETLE KAL KARDEŞİM

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

RECEB-I KAMER yazdı:
"Bu dünya hizmet yeridir. Ücret ve mükafat yeri değildir."
selamun aleyküm Allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık gerçekten çok güzel ve de önemli bir paylaşımdı..farklı konular kısa ve öz cümlelerle özetlenmiş..şüphesiz evlilik müessesesi çok mühimdir..parmağa takılan o yüzük sadece simgesel bir şeyden ibaret değil muhakkak..eşiyle kişiyi sonsuza dek bağlayan bir bağdır;hem maddi hem manevi bir bağ..zaten söylenmiyor mu evlenilirken iyi günde,kötü günde beraber olma ümidi ile..madem ki en başta bu sözler veriliyor o zaman verilen sözlerin tutulması,en ufak bir şeyde huzursuzluk çıkarmamalı ve ''sabır'' kelimesi idrak edilerek tatbik edilmelidir..malesef günümüzde bu söylediklerimin çoğu görülmüyor..insanlar evliliği sanki bir oyuncakmış gibi görüyorlar..bir hafta önce evlenen çiftler ertesi hafta boşanabilecek hale gelmişler..haftasına eşini aldatır olmuşlar..yuvaya ve eşine sadakat ise sadece bir nasihat gibi kalır oldu malesef..bütün bunların yaşanmaması için evlenileceği zaman olayı bir düğünden,bir yüzükten ibaret değil de evleneceği kişiyi hem bu dünya hem de ebedi hayat için bir arkadaş olarak düşünmeli ve buna göre hareket etmeli..ufacık hadiselerde kıyameti koparmamalı..ve bir anne gibi yuvaya sadık olmalı..doğum öncesi ve esnasında çektiği sıkıntılar ve gösterdiği sabır kahramanlığı örnek alınmalıdır..bu dünyanın bir imtihan yeri olduğu unutulmadan eşi ile beraber ALLAH(c.c.)RIZASINI kazanmak için gayret göstermeli ve dua edilmelidir cennette de beraber olabilmek için..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..türlü zorluklarla kurulan yuvaların basit sebeblerden dolayı yıkılmasına fırsat vermesin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleyküm

ve aleyküm selam Recep kardeşim. haklısınız. insanlar islami değerleri ve ağırlıkları taşıyamamaya başladılar sanki..evliliğin sadece bu dünya için değil aynı zamanda bir ahiret beraberliği olduğu bilincinden çok uzaklar. dünya hayatı bu, elbette ki sıkıntılar, imtihanlar olacaktır, bu durumlarda eşlere düşen, birbirlerine tutunup Allah'tan sabır ve yardım istemektir.. eşler, zor günlerde birbirlerine daha çok destek olmalı, sevinçlerde olduğu gibi hüzün ve buhranlarda da sadakat göstermeli..zaten kolay kurulmayan bağları, koparmak da bu kadar kolay olmamalı. işte bu bilinç ancak Allah c.c rızasının gözetildiği evliliklerde görülebilir.. bu da malesef günümüzde çok az.. aza talip kullardan olmamız duasıyla.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Allah c.c sizden de razı olsun inşallah. selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

umeyye yazdı:
S.A HAIRLI GÜNLER HAYIRLI SABAHLAR ALİYE KARDEŞİM YİNE EN CAN ALICI PAYLAŞIMI YAZMIŞSIN OKURKEN KAH NEŞELENDİM KAH HÜZÜNLENDİM AİLENİN TEMEL DİREKLERİNİN AYAKTA DURMASI İÇİN BUNDAN DAHA İYİ BİR REÇETE OLAMAZ .EVLİLİK HAYATINDA MUTLAKA UFAKTA OLSA EŞLER ARASINDA KIRGINLIK VE HÜZÜN OLUYOR O ZAMAN BU REÇETEYİ ÇOK İYİ ANLAYABİLMEK BURADAKİ SEVGİ VE SABIR İLAÇLARINI DOZUNDA ALMALIYIZ .

KARDEŞİM TEKRAR TEKRAR ELİNE EMEĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI LSUN MEVLA BİZLERE VE TÜM KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜNE GÖRE EŞLER NASİP ETSİN AMİN SELAM VE DUA İLE A.E.O

ve aleyküm selam abi. size de hayırlı günler olsun inş. haklısınız.. inşallah bu yazı biraz da olsa yardımcı olur.. duanıza amin inşallah. Allah c.c razı olsun. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

erdal yazdı:
SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...

GÜZEL BİR KONUYA DAHA DEĞİNMİŞSİNİZ.RABBİM RAZI OLSUN...

BİLHASSA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN İSTİFADE ETMESİNİ MEVLAM NASİP EYLESİN İNŞAALLAH..

SELAMETLE KALINIZ...

ve aleyküm selam abi. amin inşallah faydalı olur.
Allah c.c sizden de razı olsun. selam ve dua ile.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM NE KADAR GUZEL ANLATMISSIN EVLILIK SOFRASINDA MUTLULUGU ..... YANI OKURKEN KENDIMDEN GECTIM DIYEBILIRIM OKADAR DINLENDIRICI GELDI... SENINDE YAZINDA YAZDIGIN GIBI BENCE EVLILIKLERDE KARSILIKLI SAYGI VE SABIR COK ONEMLI INSALLAH BIZDE BU SABRI GOSTEREBILENLERDEN OLURUZ SELAM VE DUA ILE B)B)B)B)B)B)B)B)

ve aleyküm selam Nurcan ablacım.. haklısınız. sabır mutlaka olmazsa olmazlardan.. hayat imtihanları da sabırla aşılmıyor mu zaten? evlilikte de, dostlukta da, komşulukta da her şeyde gerekiyor sabır.. ve en nihayetinde sabırlı olan kazanıyor..çünkü Allah c.c sabredenlerle beraberdir.. Sabırlı kullardan olabilmek duasıyla inşallah ablacım. Allah'a emanetsiniz. yazıyı beğendiğinize sevindim. Allah razı olsun. selam ve dua ile.B)B)B)B)B)
ALLAH tekrar tekrar razi olsun canim kardesim ne guzelde ablacim yazmissin maasallah yani benim bir kardesim yada ablam olsun isterdim simdi sen benim kardesim oldun canim dualarina amin diyorum sende ALLAH,a emanetsin insallah selam ve dua ile insallahB)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

huzunlu_gurbet yazdı:
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:

ALLAH tekrar tekrar razi olsun canim kardesim ne guzelde ablacim yazmissin maasallah yani benim bir kardesim yada ablam olsun isterdim simdi sen benim kardesim oldun canim dualarina amin diyorum sende ALLAH,a emanetsin insallah selam ve dua ile insallahB)B)B)B)

selamün aleyküm ablacım ;) benim de ablam yok, ama olmasını isterdim.. ama sizin gibi güzel ablaları tanıdım burda elh. kardeşten de yakın olduk.. Allah c.c sizden de razı olsun ablam.. ben de sizin kardeşinizim bu arada;) Allah'a emanet olun inşallah. selam ve selametle kalın..B)B)B)B)B)

hazal34

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
gerçektende güzel tesbitler.eşler mutlaka sabırlı olsunlar,saygıyı kaybetmesinler.evlilik tek tarafın fedakarlığıyla yürücek bir şey değil.güzel bir konuydu kardeşim. gençlerin mutlaka okuması gereken bir yazı. allah razı olsun senden. selametle kal.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:

selamün aleyküm ablacım ;) benim de ablam yok, ama olmasını isterdim.. ama sizin gibi güzel ablaları tanıdım burda elh. kardeşten de yakın olduk.. Allah c.c sizden de razı olsun ablam.. ben de sizin kardeşinizim bu arada;) Allah'a emanet olun inşallah. selam ve selametle kalın..B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM.

TOPLUMSAL BİR YARANIN NABZ"INI TUTMUŞSUN.
ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.

DİN"İMİZİN, İÇTİMAİ ANLAMDA OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR; KUTSAL EVLİLİK MÜESSESESİ.
BU BAKIMDAN, AİLE YAPISININ TEMELLERİ ÖYLESİNE SAĞLAM ATILMALI"Kİ,
OLASI, GÖRÜNÜR GÖRÜNMEZ TAHRİBATLARA KARŞI MUKAVEMET SAĞLAYABİLSİN.

ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt