Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evde Kalan Kizlar Ve Erkekler.....! (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Evde Kalan Kizlar Ve Erkekler.....!

selam ve dua ile....

nihalim yazdı:
KAAN ERDEM yazdı:
o kadar karamsar olmamak lazım...bende zaman zaman bu çelişkilerde kalıp manasız bir şeyi kendimce önemli ve manalı sanıp canımı sıkabiliyorum..ALLAH cc bizleri ilim irfan sahibi akıllı doğru dürüst insanlarla karşılaştırsın.amin..selam ve dua ile ALLAH cc emanet olun.......

nihalim yazdı:
:eek::eek::eek::(:(:(:(:(:(
KAAN ERDEM yazdı:
iş bulmak mı zor, evlenmek mi? öSS’yi kazanmak mı zor, evlenmek mi?

Eş bulmak zor olduğu gibi, evliliği sürdürmek de meşakkatli ve yorucu…
Liseyi bitir, iş bul, askere git…
üniversiteyi bitir, iş bul, sonra da eş bul… Sonra da askerliği çocuk büyürken yap.
Bayanlar: 18 yaş: Evlenmeyi düşünmüyorum. 20: Daha erken. 24: Acaba evlensem mi artık? 26: Eyvah anne evde mi kalıyorum? Erkekler evlenmeyi ancak 25-26’sından sonra düşünebiliyor. 30’una kadar da taksit ödüyor! Kadınların çoğu artık 25-30’lu yaşlarda anne oluyor. Artık birkaç çocuk istemek için fazla zaman yok, acele etmek lazım.

30’undan sonra hassasiyetler artıyor, mazeretler çoğalıyor. Sanki çok seçenek varmış gibi beğenmemezlik duygusu tavan yapıyor.
Giderek “Olmazsa ayrılırız!” gibi garip bir düşünce gençlerde ağır basıyor. Sanki evlilik anlaşılamayınca otobandan ilk çıkılan yol ayrımı?

Ev kurma masrafları ürkütücü belki, aday bulunduktan sonraki sıkıntılarsa caydırıcı. Bir de evlenmekten korkanlar, “Ben yapamam” diyenler var. Sorumlulukları kaldıramayanlar, evliliği de kaldıramıyor.

“Seviyorum!” diyerek bunalım takılanlar, sevdiğini hiç söyleyemeyip kalbine gömüp unutanlar, sevmeden “evet” diyenler, “kabul etsin yeter ki”ye razı olanlar, evliliği ticari birliktelik gibi görenler… Sonuçta iki ayrı dünyanın bir evde tek devlete dönüşemeyişine tanık oluyoruz.

Erkeklerin de, bayanların da evde kalma yaşı giderek yükseliyor. Yaş yükseldikçe huy ve karakterler eğilip-bükülemez bir hâl alıyor. Vazgeçilmezler arttıkça, ayrılıklar da artıyor. “Ben ve sen” “biz” olamayınca, durum “birliktelik” düzeyinden öteye geçemiyor. Evde kalmışların evlilikleri de yılların alışkanlıklarından vazgeçme işkencesine dönüşebiliyor. Dayatmalar, olmazsa olmazlar, sen ve benler uçuşabiliyor odaların arasında. “Fedakârlık, neden olmasın, senin için yaparım aşkım” yılların getirdiği egoya yenik düşüyor. Sonra ne kadar gizli saklı defter varsa “sen böyle yapmıştın, senin ailen zaten şöyle…” ateş gibi sözler akıtılıyor evliliğin üzerine. Evlilik bir pamuk helvaysa böylece eriyip gidiyor. Sevginin üzeri yapış-yapış bir hal alıyor. Artık ne zevki ne neşesi kalıyor evin. Sonuç: Ayrılık ve hüzünle birlikte ortada kalan çocuklar
BU KONUDA YETERİNCE KARAMSARIM.BU KARAMSAR TABLO BENİ BİRAZ DAHA ÜRKÜTTÜ.EVLİLİKTE BANA GÖREDE SÜREKLİ ÖZVERİDE BULUNMAK... VS....ALLAH HAYIRLISINI NASİP ETSİN CÜMLEMİZE (AMİN).....ALLAH'A EMANET OLUN (ELİNİZE SAĞLIK)B)B)B)B) B)B)B)B) B)B)B)B)B) (sizin bu konuda bir öneriniz varmı!!!!!!!!!!!)
cevabınız için teşekkürler...ALLAH HAYIRLI KİŞİLERLE KARŞILAŞTIRSIN (AMİN).....ALLAH'A EMANET OLUN.....B)B)B)

saliha

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. sanırım yaş büyüdükçe seçicilik artıyor. ;)

llevent76

Kayıtlı Kullanıcı
RE: evlilik

RE: evlilik

evet kesinlikle insan yaşına bağlı olarak daha geniş düşünmeye seçiçi olmaya başlıyor hayırlısı inşallah bizlerde nasibimiz olan kısmetimizle karşılaşıp evleniriz birgün. Rabbim herkese hayırlı eş nasip etsin. Amin

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
meftun61 yazdı:
erdal yazdı:
S.A.
KAAN KARDEŞ BU KARAMSAR TABLO BENİ BİLE ÜRKÜTTÜ.26 YILLIK EVLİLİĞİM VAR.ÜNİVERSİTEYİ BENDE BİTİRDİM.EVLİLİĞİN HEP VARLIK İÇİNDE OLACAĞI VARSAYIMI ...YOK BÖYLE BİR OLAY KARDEŞİM.EVLENDİĞİMDE İKİ KANEPEM VARDI,TELEVİZYONUM YOKTU.KÜÇÜCÜK BİR RADYODAN İBARET OLAN MÜZİK DÜNYAMIZ...
ASKERE GİDERKEN İKİ YAŞINDA KIZIM VARDI.EVİM YOKTU,ARABAM YOKTU...
HERŞEY RABBİMDEN...HERŞEYİ BİZ KULLARINA SUNAN ,AMA ECRİNİ HİÇBİR ZAMAN EDA EDEMEDİĞİMİZ KULLUĞUMUZ...

BU GÜN HAMD-Ü SENALAR OLSUN HERŞEYİM VAR....BU GÜNLERE GELEBİLMEK İÇİN O GÜNLERİN YAŞANMASI LAZIM İDİ. YOKSA BU VARLIĞIN KİYMETİNİ BİLEMEZDİM...

BİRAZ ÖNCE BAŞKA BİR FORMA YAZDIM...YARABBİ EŞİMLE BU DÜNYADA OLDUĞU GİBİ CENNETTEDE BERABER EYLE...

AT ,AVRAT YİĞİDİN BAHTINA DEMİŞ ATALARIMIZ...BAHTIN AÇIK ,RABBİM GELECEĞİNİ GÜZEL EYLESİN...EŞİNLE SIRT SIRTA VERİNCE İNŞALLAH KALDIRAMAYACAĞIN YÜK KALMAZ ÖNÜNDE...

ALLAHA EMANET OLASIN...

S.A ABİM AĞIZINA SAĞLIK ABİM TABİKİ ZORLUK ÇEKİLECEK HA DİYE KİM RAHATLIĞA KAVUŞURKİ.HEM ÇALIŞMADAN ALLAH KİMSEYE VERMEZ.VE DEDİĞİN GİBİ EŞLE SIRT SIRTA VERİLİNCE AŞILMAYACAK ENGEL YOKTUR ALLAHIN İZNİYLE.YANİ BÖYLE ŞEYLER İÇİN ECLİLİĞİ ERTELEMEK HATTA EVLİLİKTEN VAZGEÇMEK DOĞRU DEĞİL.
ALLAH RAZI OLSUN MEFTUN KARDEŞİM...TABİ BU KONULAR AÇILINCA SENİN YÜRECİĞİN ERİM ERİM ERİYOR,ALLAH SANA SABIR VERSİN...SAĞLIK,SELAMET İÇİNDE DÖNER İNŞALLAH ENİŞTE ASKERİMİZ...A.E.O.

S.A ABİM BENİ TEBESSÜM ETTİRDİN YA ALLAH RAZI OLSUN.GÜZEL DİLEKLERİNİZ İÇİN DE ALLAH RAZI OLSUN.BİZ BELKİ RABBİM KATINDA ÇOK GÜNAHKARIZ DUALARIMIZ MAKBUL OLMAZ.SİZİN DUALARINIZ KABUL OLUR İNAŞALLAH DUALARINIZI ESİRGEMEYİN NE OLUR.A.E.O

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

GÜZEL Bİ KONU RABBİM TÜM BEKARLARA HAYIRLI KISMETLER VERSİN VEDE HERKES AYNI DEİLDİR BUNUDA UNUTMAMAK GEREKİR AEO

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Bazı arkadaşlar evlilik konusunda karamsarlığa düşüyor ama ben buna bir anlam veremiyorum.Neden karamsar olalım ki..Bence Allah tan korkan bir insan zaten çok aşırıya gitmez,hayatını orta bir şekilde devam ettirir.Peygamber ef.demiyor mu en iyi yol orta yoldur diye?Bu konuda zor olan sadece doğru insanı seçebilmek..Eğer Mevla T.kalbe sevgiyi damlattıysa zaten inşaallah onun sonuda güzel bir şekilde gelecektir.İslami açıdan kendimizi iyi yetiştirmeye bakalım.Ve hep dua edelim.."Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan Sen olasın"..AMİN..Hepimizin en doğruyu bulması dileğiyle..Selamün aleyküm

Kaan Erdem

Yönetici

AMİN...ALLAH RAZI OLSUN...

handos yazdı:
GÜZEL Bİ KONU RABBİM TÜM BEKARLARA HAYIRLI KISMETLER VERSİN VEDE HERKES AYNI DEİLDİR BUNUDA UNUTMAMAK GEREKİR AEO

Kaan Erdem

Yönetici

SİZE KATILIYORUM...

ALLAH RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE......

hilye yazdı:
Bazı arkadaşlar evlilik konusunda karamsarlığa düşüyor ama ben buna bir anlam veremiyorum.Neden karamsar olalım ki..Bence Allah tan korkan bir insan zaten çok aşırıya gitmez,hayatını orta bir şekilde devam ettirir.Peygamber ef.demiyor mu en iyi yol orta yoldur diye?Bu konuda zor olan sadece doğru insanı seçebilmek..Eğer Mevla T.kalbe sevgiyi damlattıysa zaten inşaallah onun sonuda güzel bir şekilde gelecektir.İslami açıdan kendimizi iyi yetiştirmeye bakalım.Ve hep dua edelim.."Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan Sen olasın"..AMİN..Hepimizin en doğruyu bulması dileğiyle..Selamün aleyküm

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

hilye yazdı:
A.S. EVET HAKLISINIZ BELKİ ETRAFIMDA Kİ DUYDUĞUM OLAYLAR ETKİLEMİŞ OLABİLİR....ALLAH HAYIRLI EŞLER NASİP ETSİN (AMİN)....ALLAH'A EMANET OLUN...

mehmetyz

Kayıtlı Kullanıcı

yakalzey yazdı:
KAAN ERDEM yazdı:
A.S BEN DİNİNİ TAM ANLAMIYLA YAŞAMAYA ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZİN BU ŞUURSUZLUKTA OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM...AMA BEŞ PARMAĞIN BEŞİDE BİR OLMAZ TABİ...........SELAM VE DUA İLE.................

yakalzey yazdı:
s.a arkadaşlar tek sebeb evde kalmak için beğenmemezlik,herşeyin tam takır yerinde olması diil.sevgi saygı dürüstlük sadakat????hayattan ne istedini bilmek!!!bunlar daha en önemli,he bide aslında en önemlisi kısmet alın yazısı.yaşanan olumsuzluklar da insanı evlilikten korkutur.düşünsenize bi,evlenmek üzeresiniz,herşey tamam tarih alınmış,bi bakıyosunuz ki nişanlınız sizi evlenince oturucağınız evde bi başka insanla aldatıyo....ne feci bişey...darbe..yıkıntı,enkaz,bidaha nasıl güvenirsiniz??kendinizi toplayıp tekrar güven kazanana kadar da zaman geçiyo bi bakmışsınız yaş geçmiş.ya bide bu açıdan düşünün...selam ve dua ile..herkese hayırlı eşler hayırlı mutlu hidayetli yuvalar...
kaan kardeşim maalesef ki çok çok üzülerek söylüyorum bunu,çok ta hayal kırıklığına uğradım ama kimin ne oldunu anlamak okkadar zorkii!!!!dışardan bakıyosun:sohbetlere gidiliyo hizmette himmete koşturuyo insanlar,hatta öyleki bi çok şey dahi öğrenebiliyosun bilmediğin ve bakıyosunki bu öğreten insanlar kul hakkı alabiliyo yalan riya kandırmacayla bi insanın hayatını geleceğini ümitlerini güven duygusunu yok edebiliyo.ne yapmak lazım nasıl tanımak lazım insanları,nasıl korunmak lazım o ayrımı nasıl yapmak lazım?????Allah herkesi Allahtan korkan kuldan utanan vicdanlı insanlara eş etsin inşallah

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve dua ile değerli yorumlarınız için t.ederim...selametle kalın...

C

can1987

bekarlık sultanlık sultanlık aptallık dıyenlerdenım ben ne bekar olun nede sultan en ıyısıı evlenın coluk cocuga karısın allahın ıznıyle daha ıyı

Kaan Erdem

Yönetici
hayırlısı kardeşim...ALLAH cc tüm kardeşlerimiz hakkında hayırlsını ihsan eylesin selam ve dua iel kalın selametle...

bekarlık sultanlık sultanlık aptallık dıyenlerdenım ben ne bekar olun nede sultan en ıyısıı evlenın coluk cocuga karısın allahın ıznıyle daha ıyı

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlısı kardeşim...ALLAH cc tüm kardeşlerimiz hakkında hayırlsını ihsan eylesin selam ve dua iel kalın selametle...

s.aleyküm abi allah razı olsun çok güzel bi konuya değinmişsin ama hiç umrumda değil artık yaşım 20 ALLAH ım hayırlısını versin inşş Zaman çok kötü İnsan mutlu olacağı insanı bulması çok zorr

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim...hakkımızda hayırlsı olsun...ALLAH cc iyilerle karşılaştırsın...selametle kalın..

s.aleyküm abi allah razı olsun çok güzel bi konuya değinmişsin ama hiç umrumda değil artık yaşım 20 ALLAH ım hayırlısını versin inşş Zaman çok kötü İnsan mutlu olacağı insanı bulması çok zorr

fatımatüz zehra

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleykum.aslinda Günümüzün Enbüyük Sorunu Olan Konu Bu Bence.evlilik Gayet Güzel Bir Müessesedir.ama Bazilari Okadar Zorlaştiriyorki Buda Bana Göre Cahilliktendir.en Başta Allah Korkusu Sabir Ve Merhamet Lazim.şimdiki Gençlik Zoru ğörmediği Için Bayilmayi ölmek Saniyor.oysaki Bizi Yaratan Ayetlerlede Beyan Buyurmuş Sabri.imtihan Kim Içindir Biz Niye Geldik Bu Dünyaya, Rahat Yaşamak Içinmi Sizce.hayir Tabiki ,cennet Ucuz Değil Cehennende Luzumsuz Değil .şimdiki Gençlerimiz En Ufak Sözde Dahi Haksizliğa Uğradiğini Düşünüyor Yok Neymiş Eşim Beni Değil AnnEsini Tutuyor Diye.ozaman Bizimde Cenneti Arzulamamiz Haksizlik .siz Onlarin çekmediğini çekmedikçe Cennete Gireceğinizimi Zannediyorsnuz.diyor Mevla.siz O Mubareklerin çektiğinin Kaçta Birini çekiyorsunuz.h,z Rukiye Ilk Eşinin Ailesinden Okadar çekiyorki Osman Efendimizle Evlendiğinde Fazla Evlilik Sürdüremiyor NiY Ilk Eşindeyken ölümcül Hastaliğa Yakalaniyor.yapmayin Kardeşlerim.müslüman Sabri Ve Merhameti Sade Dil Ile Ikrarla, Değil Kalb Ile Tasdikte Yapmali.insanliğin şerefi Akliyla.,asaleti diliyle,.şahsiyeti Ahlakiyladir.......rabbim Hepimizin Hakkinda Hayirlisini Versin Inşallah......hak Bela Yazmaz Kul Azmadikça ,.kul Bela Görmez Hak Yazmadikça......esselamun Aleyku Ebeden Daima.......rabbime Emanet Olun Dua Ile.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...çok doğru yazdıklarınız aynı düşünceler ile...ALLAH cc islah eylesin...selam ve dua ile kalın selametle....

Esselamun Aleykum.aslinda Günümüzün Enbüyük Sorunu Olan Konu Bu Bence.evlilik Gayet Güzel Bir Müessesedir.ama Bazilari Okadar Zorlaştiriyorki Buda Bana Göre Cahilliktendir.en Başta Allah Korkusu Sabir Ve Merhamet Lazim.şimdiki Gençlik Zoru ğörmediği Için Bayilmayi ölmek Saniyor.oysaki Bizi Yaratan Ayetlerlede Beyan Buyurmuş Sabri.imtihan Kim Içindir Biz Niye Geldik Bu Dünyaya, Rahat Yaşamak Içinmi Sizce.hayir Tabiki ,cennet Ucuz Değil Cehennende Luzumsuz Değil .şimdiki Gençlerimiz En Ufak Sözde Dahi Haksizliğa Uğradiğini Düşünüyor Yok Neymiş Eşim Beni Değil AnnEsini Tutuyor Diye.ozaman Bizimde Cenneti Arzulamamiz Haksizlik .siz Onlarin çekmediğini çekmedikçe Cennete Gireceğinizimi Zannediyorsnuz.diyor Mevla.siz O Mubareklerin çektiğinin Kaçta Birini çekiyorsunuz.h,z Rukiye Ilk Eşinin Ailesinden Okadar çekiyorki Osman Efendimizle Evlendiğinde Fazla Evlilik Sürdüremiyor NiY Ilk Eşindeyken ölümcül Hastaliğa Yakalaniyor.yapmayin Kardeşlerim.müslüman Sabri Ve Merhameti Sade Dil Ile Ikrarla, Değil Kalb Ile Tasdikte Yapmali.insanliğin şerefi Akliyla.,asaleti diliyle,.şahsiyeti Ahlakiyladir.......rabbim Hepimizin Hakkinda Hayirlisini Versin Inşallah......hak Bela Yazmaz Kul Azmadikça ,.kul Bela Görmez Hak Yazmadikça......esselamun Aleyku Ebeden Daima.......rabbime Emanet Olun Dua Ile.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kaan Kardeşim. Yazini Biraz Tebessümle Birazda Malefeslerle Okudum. Tespitler Genel Itibariyle ( Istisnalar Hariç ) Isabetli.
Evvela Evde Kalmişlik Biraz Göreceli Bir Kavram. Kişi 25 Ini Geçmiştir Ama Evlenmek Için Acele Etmeye Niyeti Yoktur. Amma Velakin çevrenin Baskisi
Ister Istemez Kişiyi * Evde Kalmiş * Moduna Zorluyor.
Erkekler Için Yaşin Ve Evliliğin Bayanlara Nazaran Daha Kolay Olduğunu Düşünüyorum. Erkekler 30 Yaşin üstüne çiksalarda *evde Kalmiş* Gözüyle Bakilmiyor.bayanlarda Ise Toplumdaki Genel Görüş 25 Civari...
Göz Ardi Edilen Diğer Bir Konuda şu:
Erkekler Için Eş Seçimi Daha Kolay.
Niçin Mi?
çünki :
Toplumda Ilk Seçim Hakki Erkektedir. Evlenme Düşüncesi Olan Delikanli Ya Kendi çabalariyla Yada Yakinlarinin Yardimiyla Uygun , Münasip Bir Gelin Adayi Ararlar.bulduklarinda Kapilarini çalar Allahin Emriyle Derler...
Kiz Da Ya Kabul Eder Yada Kabul Etmez. Kabul Etmedi Ise Yeni Arayişlar Başlar Delikanli Için...taki Kabul Görene Dek....
Biz Bayanlar Için Böyle Bir Durum Sözkonusu Değil. Evlenme Vaktinin Geldiğini Düşündüğümüzde çikip Orda Burda Eş Arama Gibi Bir Lüksümüz Yok. Eşin Dostun Vasitasiyla Kapimiz çalinacak, Görüşüp Konuşucaz, Aklimiza Mantiğimiza , Kalbimize Uyduysa Allah Mesut Etsin. Yok Uymadiysa Oturup Beklemeye Devam. :]
Iş Böyle Oluncada Gengecik Bayanlara Evde Kalmiş Sözü Yakiştiriliyor.
Her Iş Ve Olay Vakti Geldiğinde Elbette Zuhur Edecektir.biraz Sabretmek Gerekiyor.
<<<< Rabbim Neyler... Neylerse Güzel Eyler....>>>>

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt