Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Esiniz ikinci hanım alırsa ne yaparsınız??? (1 Kullanıcı)

AzraMeryem

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar Adım Azra ve İstanbulda yasiyorum sizin web sitenize bu aksam uye oldum...özelikle bu konu üzerinde konusmak istiyorum.
Esiniz ikinci hata ucuncu hanım alırsa nasıl karsılarsınız?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
LA HAVLE VELA....
biriyle baş etti,
2.si,3.sü kaldı...
selametle....

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Selametle...

<monologla diğer yandaşı gitti ya da gitti mi acaba diyelim

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
hoş geldinde boş gelmemişsin beli eşim birdaha evlenemez çünki oğlu var kızı var ha evlendi diyelim dinimizin gereyini yapacak önce benim ve çocuklarımın nafakasını evini ve benim rızamı alması lazım senin anlayacağın çok eşli olmamın şartları çokkkkkkkkkkkk ağırdır bunların hepsini yerine getirmeli diyelim getirmedi ozaman o abuk subuk evliliyiyle baş başa kalır islamda kadın erkekten altta deyildir dilinin altındaki baklayı çıkarmadan iyice araştır

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hanımların Dikkatine. (Çok evlenmek Hakkında)

Hanımların Dikkatine. (Çok evlenmek Hakkında)

Bir dinde reformcuya(meshepsize) verilen cevablardan bir bölüm.

Gerçekten luzumlu bilgiler. Bilhassa müsliman hanımların okumasını tavsiye ederim.

02-Fideli Bilgiler

sevgi-gülü

Kayıtlı Kullanıcı
hmmm böyle konulara ne denirki
su anki dünyada ve yasama sartlarinda erkekler 1ese bakamiyor
digerlerine nasil bakcak önce aklima bu geldi
bence olmaz böyle birsey

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
bence eğer çocum yoksa o kişiden ayrılırım çünki neden o kişi zaten ikinci bir eş aldığında 1 ci eşinin o erkeğin gözünde değeri kalmaz bence

AzraMeryem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleikum...cevaplarınız okudum ve inanın cok üzüldüm hemde cok...malesefki işimize geldı zaman QURANdan ornek aliyoruz işimize gelmedı zaman Kanuyu KULANİYORUZ...

HANIMLAR bizlere gonderilmis bir kitab var ve biz o kitabı Adan Zeye kadar kebul etmemiz gerekiyor...tabiki yukarda bir arkadasımız yazdı gibi ancak bakabilecekse alabilir bakamadın daha sonra alamaz zor sartlarda zahaten olamaz...

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamun leykum kardesım.oncelıkle hos geldın sıteye.ikinci eş tabıkı olabıır hayat ne oldum demeyeceksın ne olacagım dıyeceksın.boyle durumda erkege cok iş dusuyo.eger erkek evlenecekse ilk esının rızasını almalı ve dıger esı ıle ılk esı arasında ayrım yapmadan ıkısıne esıt davranmalıdır.eger bunları yapabılecekse evlenmelıdır.

leylifer

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gonulbagim.com

Evet dinimiz izin vermiş fakat bunun birçok şartları da var..Bunu Efendimizin (sav) hayatında da görüyoruz..Kalpleri sadece rabbim bilir..
Benim başıma böyle birşey gelse o hanımı başka bir beyle (maddiyatsızlık yüzünden evlenemeyen) evlendirirdim..
Herkesin de gönlü olmuş olurdu..
Rabbim yar ve yardıcınız olsun kardeş...

AnLamsız

Kayıtlı Kullanıcı
ya bu konuları görmek bile ürkütüyor beni..

Rabbim yardımcınız olsun ama herkesin kabullenebileceği birşey değil bu.

Kuran siz biriyle yetinin diyor..yani tek eşlilik tavsiye edilen.

Asla kabullenmezdim! Düşünmek bile istemiyorum.

eslem 2

Kayıtlı Kullanıcı
s a kardeşlerim ben aranıxa yeni katııldım ikinci eş konusu ilgimi çekti we beni yakından ilgilendiridgi için yaxmak istedim bende benimde eşim ikinci kex ewlendi ben ilk eşiyim yorumları okudum we bunu yaşayan biri olarak çok üxüldüm ewet axrameryem kardeşimin dedigi çok dogru kurandan işimixe geleni alıyorux peygamber efendimix(s.a.w)hiçbir eşinden ewlenirken ixin istemedi we rıxık endişesiylede ewlilik bitirmedi gelelim adalet saglama hususuna sixce denemeden adaleti kim saglayabilir.benim gibi başlarına gelenlerde sabredip allaha tewekkül etsinler sonuçta ortada haram olan bir durum yok bixim hoşumuxa gitsede gitmesede.allaha emanet olun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.eşim ikinci hanımı alırsa önce kafasına merdane vurup bayıltırım:a06:sonra da onu bahçemizdeki odaya hapsederim.ömür boyu yüzünü gören olmaz.:a04::a04::a04:

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuya verilecek cevaplara dikkat edilmeli...ALLAHCC muhafaza vereceğiniz bir yanlış cevapta küfre girersiniz haberiniz ola...kafir olmak çok zor bir iş değil...bu konuyu açan zatta kimdir bilmiyorum ama böyle ahmakça ve rezil konuları açmak bir müslümana hiç yakışmıyor?böyle bir konuyu gündeme getirip zaten dini bilgisi çok az veya imanı eksik kişileri oltaya getirmek hoşunamı gidiyor böyle zatların anlamıyorum?farkındamıdırki bu konuyu açan zat bazı kişiler bilgisizliği sebebiyle yanlış cevap verecek ve küfre girecek...ve bu küfre sokma vebalide kendi günah hanesine yazılacak?
bu kadar aptalca bir soru olabilirmi?eşiniz ikinci hanım alsa ne yaparsınız?
ALLAHCC ın kitabı KURANI KERİMDE 2. hanıma müsaade vardır...
4. eşe kadar ruhsat verilmiştir...
bunun neresini tartışmaya açıyorsun...
eşlerin boşanma haklarıda vardır...dileyen boşanabilir...2. eşe razı olmaya boşanır olur biter...bu konunun tartışılacak yanımı varda böyle bir konu açıyorsunuz...
bu arada bu saçma konuyada yazanları uyarıyorum...aman ha sözlerinize dikkat edin...sakın ALLAHCC ın ayetine isyan etmeyin...isyanın sonu küfürdür...

selametle...

Selamun Aleyküm Allah Razı olsun abi Söylenecek En Güzel Cevabı Vermişsiniz ..

Ve verilen cevapları okuyunca Bir Müslüman Olarak Çok Üzüldüm Resmen KURAN Ayeti Tartışılıyormuş gibi .

konunun Kapatılmasını Rica ediyorum ..

Allah'a emanet olun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuya verilecek cevaplara dikkat edilmeli...ALLAHCC muhafaza vereceğiniz bir yanlış cevapta küfre girersiniz haberiniz ola...kafir olmak çok zor bir iş değil...bu konuyu açan zatta kimdir bilmiyorum ama böyle ahmakça ve rezil konuları açmak bir müslümana hiç yakışmıyor?böyle bir konuyu gündeme getirip zaten dini bilgisi çok az veya imanı eksik kişileri oltaya getirmek hoşunamı gidiyor böyle zatların anlamıyorum?farkındamıdırki bu konuyu açan zat bazı kişiler bilgisizliği sebebiyle yanlış cevap verecek ve küfre girecek...ve bu küfre sokma vebalide kendi günah hanesine yazılacak?
bu kadar aptalca bir soru olabilirmi?eşiniz ikinci hanım alsa ne yaparsınız?
ALLAHCC ın kitabı KURANI KERİMDE 2. hanıma müsaade vardır...
4. eşe kadar ruhsat verilmiştir...
bunun neresini tartışmaya açıyorsun...
eşlerin boşanma haklarıda vardır...dileyen boşanabilir...2. eşe razı olmayan boşanır olur biter...bu konunun tartışılacak yanımı varda böyle bir konu açıyorsunuz...
bu arad bu saçma konuyada yazanları uyarıyorum...aman ha sözlerinize dikkat edin...sakın ALLAHCC ın ayetine isyan etmeyin...isyanın sonu küfürdür...

selametle...

ben yorumları okumadım şaka olsun diye yazdım da bişey sorabilirmiyim kardeşim?erkek hanımının izni olmadan evlenebilir mi?ben böyle biliyorumda.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
iyide kimseye salakça niye böyle konu açıyorsunuz diyemezsiniz.nerden biliyorsunuz belki oda bilmediği için soruyordur.maşallah siz biliyorsunuz ama karşınızdaki insanı tanımadan da çok güzel uyarıyorsunuz?
müslümanlıkta buda varmı acaba?
o zaman siz bilenler bilmeyenlere deyin ki
soru sormayın biz daha iyisini biliyoruz?bide böyle hakaret edin.

eslem 2

Kayıtlı Kullanıcı
s a bu konuda yasak almışım sebebini çok merak ettim beni aydınlatırsanıx sewinirim selamlar

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
s a kardeşlerim ben aranıxa yeni katııldım ikinci eş konusu ilgimi çekti we beni yakından ilgilendiridgi için yaxmak istedim bende benimde eşim ikinci kex ewlendi ben ilk eşiyim yorumları okudum we bunu yaşayan biri olarak çok üxüldüm ewet axrameryem kardeşimin dedigi çok dogru kurandan işimixe geleni alıyorux peygamber efendimix(s.a.w)hiçbir eşinden ewlenirken ixin istemedi we rıxık endişesiylede ewlilik bitirmedi gelelim adalet saglama hususuna sixce denemeden adaleti kim saglayabilir.benim gibi başlarına gelenlerde sabredip allaha tewekkül etsinler sonuçta ortada haram olan bir durum yok bixim hoşumuxa gitsede gitmesede.allaha emanet olun

selamün aleyküm..hanmefendi kardeşim...

hakikaten bu yazınız takdire şayandır..

feminist akımlara kapılıp ta, mevla teala'nın müsaade etmiş olduğu bir hususta eşlerine muhalefet eden kadınların muhakkak okuması gereken bir yazı...

hanımlar bu hususta dillerinizi tutun..

mevla teala'nın müsaade etmediği işlerde, kocalarınıza karşı çıkın, hakkı tavsiye edin....fakat bu mevzuda haddi aşmayın..

zaten kimsenin ikinci hanım alacağı da yok...sakin olun panik yapmayın...

havva8383

Kayıtlı Kullanıcı
benim bu konuda çok fazla bir bilgim yok. sadece denildiği gibi dört eş bir emir değil bir izindir. yani şartlar 4 eşi öngörüyorsa çok eşliliğin dinimizce bir sakıncası yoktur. o dönem şartlarında erkek nüfusu çok az bayan nüfüsü fazlaymıış. savaşlar dolayısıyla dul kalan,çoluk çocuğuyla ortada perişan kalan kadında fazlaymış.ama bugünün şartlarında ise böyle bir durum söz konusu değil. bugünün normal şartlarında hiçbir kadın ikinci bir eşe razı olmaz. bence olmamalıdır da. ama tabii bu konuda ciddi bir araştırma da yapmak gerek.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
insallah boyle bisey olmaz fakat almak isterse Allah c.c buyuk konusturmasin fakat bosanirdim heralde??

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt