Delete kardeş;
Çalışmalarınız için Allah razı olsun.
Lakin avatarınızdaki görüntüye takıldım.Biliyorsunuz ki Suret çizmek haramdır.
Avatardaki de çizilmiş birşeye benziyor...böyle çizilen suretleri efendimiz yasaklamıştır.
Bazı hadisleri nakledeyim inş..
“Kim bir suret yaparsa, Kıyamet Günü o yaptığı surete can üfüresiye kadar Allah ona azap eder. Halbuki o üfüremez.”[ Buhari, K. Lilbâs, 5506]
Canlı olanın suretinin yapılmasının haram kılınması şer'î nasslar ile sabittir.
Buhari, İbni Abbas hadisinden şöyle dediğini tahriç etmiştir:
“Nebi (s.a.v..), evde resimler olduğunu görünce, onların yok edilmesini emretmedikçe eve girmedi.”
[Buhari]
“Rasulullah (s.a.v.)bana geldiğinde, bana ait olan kapı girişini içerisinde resim olan bir çeşit nakışlı kumaş ile örtmüştüm. Rasul (s.a.v.)onu görünce, yüz rengi kızararak onu çekip yırttı. Şöyle dedi:
يَاعَائِشَةُأَشَدُّالنَّاسِعَذَابًا عِنْدَ اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الَّذِينَ يُضَاهُونَ بِخَلْقِ اللَّهِ
“Ey Aişe, Kıyamet Günü azap bakımından en zor durumda olanlar, yaratmakta Allah’a benzer olmaya çalışanlardır.”
[ Buhari, Muslim, K. Lilbâs ve’z Zîneh, 3937]
- Müslim’in hadisinde, Aişe’den şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Rasulullah (s.a.v.)bir seferden geldi. Ben kapımı içerisinde kanatlar olan, at resmi olan bir örtü ile örttüm. Bunun üzerine bana o örtüyü indirmemi emretti.”
[ Muslim]
- Buhari, Ebu Cuheyfe yoluyla şunu rivayet etti:
“O hacamet eden/deriyi tarayıp kanatan bir köle satın aldı. Sonra şöyle dedi:
Nebi (s.a.v.), kanın bedelini, köpeğin bedelini, fahişenin kazancını yasakladı. Faiz yiyeni ve yedireni, dövme yapanı ve yaptıranı, suret yapanı/çizeni lanetledi.”
[ Buhari]
Bunlar sadece bir kaç hadis bu konuda birçok hadis gelmiştir.
Kardeş bu avatardaki sureti sizin çizmediğinizi bir yerden bulup koyduğunuzu düşünüyorum.
Lakin inşallah böyle şeylere ön ayak olmamak için bunlardan sakınalım kardeş...