Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Üstünü Allah'ın Rızası (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Sende sabah akşam O'nun rızasını isteyerek Rablerine dua edenlerle birlikte sabret. Dünya hayatının süsünü isteyerek gözlerini onlardan kaydırma. Kalbini bizi zikretmekten gaflete düşürdüğümüz, kendi istek ve tutkularına uyan ve işinde aşırılığa gidene itaat etme.
18-Kehf Suresi : 28

İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah'ın rızasını aramak amacıyla nefsini satın alır. Allah kullarına karşı sefkatli olandır.
2-Bakara Suresi :207

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Yalnızca Allah'ın rızasını istemek ve kendilerinden olanı köklestirip-güçlendirmek için mallarını infak edenlerin örnegi, yüksekçe bir tepede bulunan , sağnak yağmur aldıgında ürünlerini iki kat veren bir bahçenin örneğine benzer ki ona sağnak yagmur isabet etmese de bir çisintisi (vardir).Allah, yaptıklarınızı görendir.
2-Bakara Suresi :265

De ki:" Size bundan daha hayırlısını bildireyim mi? Korkup sakınanlar için Rableri katında içinde temelli kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler, tertemiz esler ve Allah'ın rızasi vardır. Allah kullarını hakkıyla görendir."
3-Âli İmran Suresi :15

Allah'ın rızasına uyan kisi, Allah'tan bir gazaba ugrayan ve barınma yeri cehennem olan kisi gibimidir? Ne kötü barınaktır o.
3-Âli İmran Suresi :162

Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altindan ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaadetmistir. Allah'tan olan hosnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtulus ve mutluluk budur.
9-Tevbe Suresi :72

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Müslümanın hayatının amacı : Allah Rızası

Binasının temelini, Allah korkusu ve hoşnutluğu üzerine kuran kimse mi hayırlıdır, yoksa binasinin temelini göçecek bir yarin kenarina kurup onunla birlikte kendiside cehennem etesi içine yuvarlanan kimse mi? Allah, zulmeden bir topluluga hidayet vermez.
9-Tevbe Suresi :109

Ve onlar Rablerinin hosnutlugunu isteyerek sabrederler, namazı dosdogru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açik infak ederler ve kötülügü iyilik ile savarlar. Iste bunlar içindir ölümsüz yurt.
13-Ra'd Suresi :22

Rabbine, hosnut edici ve hosnut edilmis olarak dön.
89-Fecr Suresi :28

Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları Kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır. Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir. (Maide Suresi, 16)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,Rabbim razı olsun ...
bu arada hoşgeldiniz...hayırlı bereketli günler...
Allaha emanet olunuz.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,Rabbim razı olsun ...
bu arada hoşgeldiniz...hayırlı bereketli günler...
Allaha emanet olunuz.

Ve aleyküm selam kardeşim, Sizden de Rabbimiz razı olsun.
Siz de hoşgeldiniz, size de hayırlı bereketli geceler kardeşim. :)
İnşaAllah İncinur kızınızda iyidir, Sağlık sorunu düzelmiştir İnşaAllah, Her zaman acizane dualarımızda İnşaAllah,
Selametle kalın kardeşim, Allah'a emanet olunuz.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim, Sizden de Rabbimiz razı olsun.
Siz de hoşgeldiniz, size de hayırlı bereketli geceler kardeşim. :)
İnşaAllah İncinur kızınızda iyidir, Sağlık sorunu düzelmiştir İnşaAllah, Her zaman acizane dualarımızda İnşaAllah,
Selametle kalın kardeşim, Allah'a emanet olunuz.
hoşbulduk kardeşim...
hamd olsun sizin ve kardeşlerimizin duasıyle hamd olsun daha iyi...
Allah razı olsun.
sizde Allaha emanet olunuz.hayırlı bereketli geceler .

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
hoşbulduk kardeşim...
hamd olsun sizin ve kardeşlerimizin duasıyle hamd olsun daha iyi...
Allah razı olsun.
sizde Allaha emanet olunuz.hayırlı bereketli geceler .

Rabbimiz size ve ailenize hem bu dünyada hem de ahirette iyilikler, güzellikler versin İnşaAllah kardeşim, Her daim yar ve yardımcınız olsun Rabbimiz. Selam ve baki dualarım ile....

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.ama maalesef şu günümüzde Allah rızası için çabalayan az sayıda insan kaldı.artık amaçlar AllAH rızasını kazanmak değil ,Allah ın yarattığı kulların rızasını kazanmak için sanki.
Allah bu konuda hepimizin yardımcısı olsun.şirkin her türlüsünden korusun

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.ama maalesef şu günümüzde Allah rızası için çabalayan az sayıda insan kaldı.artık amaçlar AllAH rızasını kazanmak değil ,Allah ın yarattığı kulların rızasını kazanmak için sanki.
Allah bu konuda hepimizin yardımcısı olsun.şirkin her türlüsünden korusun

Haklısınız kardeşim evet. Duanıza Amin İnşaAllah kardeşim

Cileli54

Kayıtlı Kullanıcı
Cok güzel paylasiminizindan dolayi Allah Razi olsun kardesim,
Acaba diyorum kendi kendime,Hurilerden bahsetmissinizya,bilgisi olmayan veya,sormaya cesaret edilemeye bilip,bazi kardeslerimizin kafasinda soru olarak kalabililir düsüncesiyle o güzel bilgilerinizden ablalar icin olan bilgileri de ilave ederseniz daha bir zengin anlatim olur diye düsünmüstüm,ben de ögrenmis olurum.Hakkinizi helal edin

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Delete kardeş;
Çalışmalarınız için Allah razı olsun.
Lakin avatarınızdaki görüntüye takıldım.Biliyorsunuz ki Suret çizmek haramdır.
Avatardaki de çizilmiş birşeye benziyor...böyle çizilen suretleri efendimiz yasaklamıştır.
Bazı hadisleri nakledeyim inş..

“Kim bir suret yaparsa, Kıyamet Günü o yaptığı surete can üfüresiye kadar Allah ona azap eder. Halbuki o üfüremez.”[ Buhari, K. Lilbâs, 5506]

Canlı olanın suretinin yapılmasının haram kılınması şer'î nasslar ile sabittir.
Buhari, İbni Abbas hadisinden şöyle dediğini tahriç etmiştir:
“Nebi (s.a.v..), evde resimler olduğunu görünce, onların yok edilmesini emretmedikçe eve girmedi.”
[Buhari]

“Rasulullah (s.a.v.)bana geldiğinde, bana ait olan kapı girişini içerisinde resim olan bir çeşit nakışlı kumaş ile örtmüştüm. Rasul (s.a.v.)onu görünce, yüz rengi kızararak onu çekip yırttı. Şöyle dedi:
يَاعَائِشَةُأَشَدُّالنَّاسِعَذَابًا عِنْدَ اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الَّذِينَ يُضَاهُونَ بِخَلْقِ اللَّهِ
“Ey Aişe, Kıyamet Günü azap bakımından en zor durumda olanlar, yaratmakta Allah’a benzer olmaya çalışanlardır.”
[ Buhari, Muslim, K. Lilbâs ve’z Zîneh, 3937]

- Müslim’in hadisinde, Aişe’den şöyle dediği rivayet edilmiştir:
“Rasulullah (s.a.v.)bir seferden geldi. Ben kapımı içerisinde kanatlar olan, at resmi olan bir örtü ile örttüm. Bunun üzerine bana o örtüyü indirmemi emretti.”
[ Muslim]

- Buhari, Ebu Cuheyfe yoluyla şunu rivayet etti:
“O hacamet eden/deriyi tarayıp kanatan bir köle satın aldı. Sonra şöyle dedi:
Nebi (s.a.v.), kanın bedelini, köpeğin bedelini, fahişenin kazancını yasakladı. Faiz yiyeni ve yedireni, dövme yapanı ve yaptıranı, suret yapanı/çizeni lanetledi.”
[ Buhari]
Bunlar sadece bir kaç hadis bu konuda birçok hadis gelmiştir.
Kardeş bu avatardaki sureti sizin çizmediğinizi bir yerden bulup koyduğunuzu düşünüyorum.
Lakin inşallah böyle şeylere ön ayak olmamak için bunlardan sakınalım kardeş...

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm..

delete kardeşim, verdiğiniz faydalı bilgiler için Allah razı olsun. Allah bizleri, cennetine layık olan kullarından eylesin. Kıyamet günü, bizleri mahcup kullarından eylemesin inşallah.

_SeNaToR_ kardeşim, vermiş olduğun kıymetli bilgiler için Allah senden de razı olsun. Zira ben de bu konuya vakıf değildim. Sayenizde öğrenmiş oldum.

Selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt