Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Üstünü Allah'ın Rızası (2 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
cok faydalı bir yazıydı emegine saglık delete kardeşim.ALLAHIN razı oldugu kullarından olursunuz inşallah.

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh sevda kardeşim.
Amin inşallah, Allah razı olsun,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir paylaşım gönlünüze sağlık Rab'bim razı olsun inşaallah.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Rabbimiz sizden de razı olsun kardeşim,
Allah’a emanet olun,

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

Elif Beyza.

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık...

Kusursuzalim

Kayıtlı Kullanıcı
Evet güzel ve düşünülmesi gereken bir konu! Paylaşım için teşekkürler arkadaş.

sigpic2689_1.gif

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Allah sizden de razı olsun kardeşim,
Allah’a emanet olun,

gif078tw8jw5.gif

mehves

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yazılanlar beni çok duygulandırdı her zamanki gibi ama ben kendimi kötü hissediyorum eğer ki Allah (cc) ın rızasını alırsam orda eşimle birlikte olmak isterim eşimin hurilerle olmasını değil canım sıkılıyor beynim almıyo bu konuda çok aciz kalıyorum düşünemiyorum bile.belki bu yazdıklarımın saçma olduğunu düşüneceksiniz ama napıcamı bilemiyorum.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yazılanlar beni çok duygulandırdı her zamanki gibi ama ben kendimi kötü hissediyorum eğer ki Allah (cc) ın rızasını alırsam orda eşimle birlikte olmak isterim eşimin hurilerle olmasını değil canım sıkılıyor beynim almıyo bu konuda çok aciz kalıyorum düşünemiyorum bile.belki bu yazdıklarımın saçma olduğunu düşüneceksiniz ama napıcamı bilemiyorum.

:)
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

gif078tw8jw5.gif

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim allah c.c. Kendisinin razı olduğu kullarından eylesin emeğine sağlık...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim allah c.c. Kendisinin razı olduğu kullarından eylesin emeğine sağlık...

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah sizden de razı olsun kardeşim,

gif078tw8jw5.gif

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum ve rahmetullah.
"Allah onlardan razı oldu, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur."...başarı, mutluluk kavramları böyle yer alıyor Kur'an'da. Rabbim zihni vahiyle dirilenler, çaba gösterenler, ebedi saadete kavuşanlar yolunda kılsın cümlemizi.Rabbimiz razı olsun emeğinize sağlık.
selam ve dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum ve rahmetullah.
"Allah onlardan razı oldu, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur."...başarı, mutluluk kavramları böyle yer alıyor Kur'an'da. Rabbim zihni vahiyle dirilenler, çaba gösterenler, ebedi saadete kavuşanlar yolunda kılsın cümlemizi.Rabbimiz razı olsun emeğinize sağlık.
selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Amin kardeşim, Allah sizden de razı olsun,
Allah’a emanet olun,

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm.Çok faydalı bir paylaşım.Allah razı olsun.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları Kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır.
Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir.
Maide Suresi, 16

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
En Büyük Mükafat: Allah'ın Ebedi Rızası

Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaat etmiştir. Allah'tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur. (Tevbe Suresi, 72)

Cennete giren müminlerin duydukları en büyük manevi haz, Allah'ın bundan sonra kendilerinden razı olduğunu, kendilerini sevdiğini, onlara hiçbir zaman gazaplanmayacağını, ebediyen Allah'ın dostu olacaklarını bilmeleridir. Allah'ın rızasını kazanmış olmak insana hiçbir maddi güzellikle karşılaştırılamayacak kadar büyük bir sevinç ve mutluluk verir. Nitekim cennet nimetlerini değerli kılan da Allah'ın rızasıdır. Sunulan nimetler son derece değerlidirler ama bunlardan daha değerli olan alemlerin Rabbi olan Allah'ın ikramına layık görülmenin vermiş olduğu zevktir.

Ayetlerde şöyle buyrulmaktadır:
Ey mutmain (tatmin bulmuş) nefis. Rabbine, hoşnut edici ve hoşnut edilmiş olarak dön. Artık kullarımın arasına gir. Cennetime gir.
(Fecr Suresi, 27-30)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin rızasına kavuşmak için;

Önce temeli sağlam yapmak gerekir. Temel sağlam olmazsa, üstüne yapılan bina da çürük olur, kolay yıkılır. Önce doğru itikada sahip olmak gerekir. Doğru itikad ile birlikte, hubb-i fillah ve buğd-i fillah [Allah için sevmek ve Allah için buğz etmek] gerekir. Şartlarına uygun olarak kılınan beş vakit namaz da temeldir. Bunlardan sonra, en önce, sünnete yapışıp bidatlerden sakınmak şarttır. Çünkü, Allahü teâlânın sevgisine ulaştıran yolun esası, bu ikisidir. İşlerimiz, sözlerimiz ve ahlakımız, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarına uygun olmalıdır. Salihler gibi olmaya ve onları sevmeye çalışmalıyız. Uykuda, yemekte ve söylemekte aşırı gitmeyip orta derecede olmalıdır. Gece seher vakti, kalkmaya gayret etmeli. Bu vakitlerde istiğfar etmeyi, ağlamayı, Allahü teâlâya yalvarmayı ganimet bilmeli. Salihlerle beraber olmaya çalışmalı. (İnsanın dini, arkadaşının dini gibidir) hadis-i şerifini unutmamalı! Şunu, iyi bilmeli ki, cennete gitmek isteyenlerin, dünyaya ve dünyadaki faydasız şeylere düşkün olmaması gerekir.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizleri cennetine layık kullarından eylesin inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt