Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EHLİ KURAN ÖLÜRKEN,EHLİ SÜNNET UYUYOR (MU) (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: FETİH SURESİ GECESİ (ŞEHİTLER VE MÜCAHİTLER İÇİN)

Hiç gitmediğimiz, belki de hiç gitmeyeceğimiz, adını da ömrümüzde birkaç kez duymaktan öteye geçmeyecek bir ülkenin sorunu bizi ne kadar ilgilendirir ki? Televizyonda gördüğümüz kötü manzaralar bir başka galaksiden çekilmiş gibi geliyor bize. Afrikayı biliyoruz belki; ama Sudanı, bir de Darfuru ne kadar tanıyoruz ki? Darfur bizim ilçenin unutulmuş bir köyü mü yoksa diye düşünürken, ölümlerin, hastalıkların, savaşın ve açlığın kol gezdiği bir bölgenin adı olduğunu duyuyor, işitiyor ve umursamıyoruz. Umursamıyoruz; çünkü hayatın sıkboğazlığı içinde peşi peşine sıralanan dertlerin üstesinden gelememişken, vicdanları kanatan bir derdi de üstüne eklemek istemiyoruz. Kamplara sığınmış binlerce insanı, adları Fatma, Ömer, Ayşe de olsa bilmek ve hatırlamak istemiyoruz. Bugüne kadar tv dışında hiç Afrika’lı görmemişken, onları bağrımıza basmayı öğütleyen insanların seslerini duymuyor gibi yapıyoruz. Çünkü orası çok uzak. Çünkü biz oraya hiç gitmeyeceğiz. Çünkü... Evet bir sürü sebebimiz var bizim. Ve biz duygularımızı da, vicdanımızı da, kalbimizi de o sebeblerle bastırıyor aklımızın önüne sedler çekiyoruz.
Darfurda senaryolar oynanıyor. Darfurda batılı yardım kuruluşları yardım adı altında bu senaryolara malzeme sağlıyor. Ülke içindeki çatışmalar körükleniyor, kimin kimi neden vurduğu bilinmiyor. Kadınlar, kızlar tecavüze uğruyor, insanlar yok yere öldürülüyor.

Biz bu bilgilerin ne kadarının doğru olduğunu bilmiyoruz. Belki de dünya siyasetine aklımız ermiyor o kadar. Ama son yıllarda ülkemizde yükselen sosyal girişimcilik toplumun vicdanı olma yolunda önemli adımlar atıyor. Ve biz onlar sayesinde dünyanın çehresine farklı bir bakış yapabiliyoruz. Bugüne kadar hep dramların, savaşların ve çöküntülerin olduğu yerlere Batı kaynaklı yardım kuruluşlarının gittiğini biliyor ve görüyorduk. Ama artık Türkiyenin de gelişen sosyal vicdanı kurumlar var. İşte onlardan biri, Kimse Yok mu Derneği... Bu derneğimiz bizim duyup da görmediğimiz Darfura dikkat çekebilmek için elinden gelen tüm imkanlarını kullanarak sizin ve bizim ilgimizi o drama çevirmeye çalışıyor. Bir Ahmet, bir Ayşe daha kurtulursa diye çabalayan derneğin Darfur çağrısı geleceğe karamsar bakan insanların gözlerinde bir ışık oluşturabilmek... Kimbilir belki afişlerinde mazlum gözleriyle bakan o çocuk size bize hepimize bir meşale yakacak...

Afrikaya Sudana ve Darfur bölgesine hepimizin gitme imkanı yok. Ama gidenlere ön ayak olabilmek, onlara birer emanet verip bir annenin çocuğuna içireceği sütün neşesine ortak olma imkanımız var. Hiçbirşey mi veremiyorsunuz? Gönlünüzün en mutena yerinden sevginizi onlara iletin; emin olun o sevgi bile çok iş görecektir.

ZAMAN AİLEM DERGİSİ SAYI 228

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

* Herkesin başını sokacak bir çadırı var. Peki ya yemek? İşte en büyük mesele o. Ya çevredeki otlar toplanıyor -çölde ne kadar ot biterse- ya da toprağın en kıymetli mahsulü olan darı pişiriliyor. Darı, hayat kaynağı. Yaşamak için, bir aileye, ayda 2 kg darı yetiyor!

* Kadın olmak hayatı göğüslemek, çocuk olmak ise büyümeyi öğrenmeye erkenden başlamak demek. Çünkü bazı çocuklar, sabah gün doğmadan yola koyulup gazyağı satmaya gidiyor.

* Darfurda şehir kavramı unutulmuş. Kentler mülteci kamplarından ibaret. Sadece Nyala şehrindeki mülteci kamplarında 700 bin insanın yaşamaya çalıştığı düşünülürse, hayatın ne denli zor olduğu ortaya çıkıyor.

* Sıcaklık kışın bile 30 derece. İnsanlar alabildiğine esmer burada. Hem tenleri, hem yaşamları, hem de bahtları esmer.

* Darfurda karşınıza çıkacak en ilginç ve belki de en mühim manzara, okullar. Evet, okul diye bir şey var. Çünkü insanların nefes alıp vermeye mecal bulamadığı bu çöllerde, Darfur halkı eğitime büyük önem veriyor. Sadece Drec kampında dört bin öğrenci eğitim görüyor.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Kimse Yok Mu Derneğinin acil olarak hedefi bölgede gıda yardımı yapmak. Açlığın eşiğinde yaşayan halka gıda yardımı yapıldıktan sonra sağlık çalışmalarına başlanacak, bir yandan da su kuyuları açma projeleri hayata geçecek. Daha kalıcı ve köklü çözümler olarak dernek bünyesinde projeler üretiliyor.
Darfur bölgesindeki yardım kampanyasına destek olmak isteyenler,
www.kimseyokmu.org.tr vasıtasıyla, banka hesap numaraları aracılığıyla yahut SMS Bağış yoluyla katkıda bulunabilirler. TURKCELL, TELSIM VE AVEA faturalı telefonlarından DARFUR yazıp, 5777 ye bir SMS atan kullanıcılar, Darfur için 5 YTL bağışta bulunabiliyor. Daha geniş bilgi için 0216 521 80 80 no’lu telefon aranabilir.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

deren75 yazdı:
Birnur yazdı:
Tamam Ozaman Canım ben sana devrediyorum.İlgilenirsin Değil mi ?

canım kardeşim bu listeleme işi senindi sen devam et.....ama meşgul vede ilgilenemeyeceğin zamanlarda ben sana yardımcı olaya çalışırım ALLAH RAZI OLSUN.BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIM.

1-DEREN (13,04,2007-Bu hafta)
2-ARARAT (20.04.2007)
3-RACİ ABİ (27.04.2007)
4-HAYDAR kardeş (04.05.2007)
5-BİRNUR (11.05.2007)
6-MAVİ 22 (18.05.2007)
7-İREME (25.05.2007)
8-NOHCO (01.06.2007)
9- ADALETİMAHZA (08.06.2007

nohco kardeşim düzelttim saol hatırlatman için..selam ve dua ile.

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI CUMALAR KARDESLERIM BUGUN FETIH GECEMIZ BILIYORSUNUZ ARARAT KARDESIM BEDIR SAHABELERININ ISMINI OKUYACAK INSALLAH KATILIMLAR GITTIKCE COGALIR DIYORDUM AMA MALESEF OLMADI HAYIRLISI OLSUN 40,000 UYELIK BIR SITEMIZ VAR HAMDOLSUN AMA BIR KAMPANYAYA 40 KISIYI ANCAK TOPLADIK MUSLUMAN DUYARLI KISIDIR DUA YA HEPIMIZIN IHTIYACI VAR UNUTMAYALIM SELAMETLE GONUL ISTERDIKI AYNI SAATTE 40,000 KISININ ELLERI SEMAYA KALKSIN YA RAHMAN DESIN ARSI INLETSIN INSALLAHTA OLUR

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

nohco yazdı:
HAYIRLI CUMALAR KARDESLERIM BUGUN FETIH GECEMIZ BILIYORSUNUZ ARARAT KARDESIM BEDIR SAHABELERININ ISMINI OKUYACAK INSALLAH KATILIMLAR GITTIKCE COGALIR DIYORDUM AMA MALESEF OLMADI HAYIRLISI OLSUN 40,000 UYELIK BIR SITEMIZ VAR HAMDOLSUN AMA BIR KAMPANYAYA 40 KISIYI ANCAK TOPLADIK MUSLUMAN DUYARLI KISIDIR DUA YA HEPIMIZIN IHTIYACI VAR UNUTMAYALIM SELAMETLE GONUL ISTERDIKI AYNI SAATTE 40,000 KISININ ELLERI SEMAYA KALKSIN YA RAHMAN DESIN ARSI INLETSIN INSALLAHTA OLUR

S.A.KARDEŞİM.OLSUN.ÖNEMLİ OLAN İHLASLI OKUMAK.RABBİM KABUL ETSİN OKUMALARIMIZI.KENDİMİZ İÇİN BİRŞEY DEĞİL BU İSTEĞİMİZ DUAMIZ.BU ARADA BİRNUR KARDEŞİMİZ BİR SÜRE İLGİLENEMEYECEKMİŞ LİSTEYLE,ÇOK KATILAN YOK AMA BERABER LİSTEYİ TAKİP EDELİM SENLE.A.E.O.

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
nohco yazdı:

S.A.KARDEŞİM.OLSUN.ÖNEMLİ OLAN İHLASLI OKUMAK.RABBİM KABUL ETSİN OKUMALARIMIZI.KENDİMİZ İÇİN BİRŞEY DEĞİL BU İSTEĞİMİZ DUAMIZ.BU ARADA BİRNUR KARDEŞİMİZ BİR SÜRE İLGİLENEMEYECEKMİŞ LİSTEYLE,ÇOK KATILAN YOK AMA BERABER LİSTEYİ TAKİP EDELİM SENLE.A.E.O.
ALEYKUM SELAM KARDESIM ELBETTE ILGILENIRIZ ELIMDEN GELDIGINCE YARDIM EDERIM SELAMETLE

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

B)

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

B)B)B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,inşaAllah dualarımızla kardeşlerimizin yanında olabiriz.dualarımızı arttıralım inşaAllah.hayırlı cumalar.selam ve dua ile...Allah'a emanet olun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

katılmak istiyorum ne yapılacağını anlatımısınız :p

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

hafize yazdı:

S.A.ABLAM.BİZ ŞEHİTLERİMİZ,MÜCAHİTLERİMİZ VE ZULÜM ALTINDA OLAN DİN KARDEŞLERİMİZ İÇİN HER CUMA GÜNÜNÜN GECESİ YANİ BU GECE VE HER CUMA GECESİ FETİH SURESİNİ OKUYORUZ.İÇİMİZDEN BİRİ DE DUAMIZIN KABULÜNE VESİLE OLSUN DİYE ASHAB-I BEDRİN İSİMLERİNİ OKUYOR SIRAYLA.İNŞAALLAH DOĞRU ANLATABİLDİM.SİZİ DE GÖRMEK İSTERİZ.İNŞAALLAH DUALARIMIZIN GÜCÜ ARTACAKTIR KATILIMINIZLA.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

-Esmani- yazdı:
metfamu yazdı:
-Esmani- yazdı:
S.A

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN...CİHAD ERLERİNE MANEVİ DESTEK VERENLERİ ,ONLARIN SEVAPLARINA NAİL EYLESİN İNŞAALLAH...

BEN MALUMUNUZ BİR SÜREDİR YOKTUM...VE YARIN İTİBARIYLE ÖZEL BİR NEDENDEN DOLAYI BİR HAFTA DAHA OLMAYACAĞIM... BU FORUMUN HAKKINI VEREN VE İLGİLENEN KARDEŞLERİMDEN DOLAYI İÇİM RAHAT...RİCAM BENİ BİR HAFTA DAHA İDARE ETMELERİDİR...B)B)B)

ALLAHA EMANET OLUN...
A.S. RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.EMANETİ SAHİBİNE TESLİM EDELİM.BİZ EMANETİNİZİ KORUMAYA , ŞEHİTLERİMİZİN ŞEFAATİNE VESİLE OLMAYA ÇALIŞTIK.FAYDAM OLDU İSE VE BU VESİLE İLE GÖRMEYENLER GÖRDÜ İSE BU BAHTİYAR OLMA SEBEBİMDİR.YİNEDE HAKKINIZI HELAL EDİN .SİZ GELDİNİZ ARTIK İÇİMİZ RAHAT BUYRUN SİZ DEVAM EDİN.ALLAHA EMANET OLUN.

ALLAH RAZI OLSUN...İZNİMİ İLERİ BİR TARİHE ERTELEMEK ZORUNDA KALDIM...BU VESİLEYLEDE VAKTİNİZİ ALMIŞ OLDUM HAKKINIZI HELAL EDİN...

EVET KARDEŞLERİM BÜYÜK GECEYE 2 GÜN KALDI...TAKDİR ALLAHIN BELKİDE DARFURDA ,FİLİSTİNDE,IRAKTA,SOMALİDE, ÇEÇENİSTANDA .... VE DAHA BİRÇOK YERDE DUALARIMIZA İHTİYACI OLAN KARDEŞLERİMİZE SİZİN DUANIZ MANEVİ KALKAN OLACAK...ALLAH c.c BİLİRYA BELKİ NAÇİZANE SİZİN DUANIZ KÖR MERMİYİ O MÜBAREK BEDENLERDEN UZAK TUTACAK...BELKİ SİZİN O İÇTEN YAKARIŞINIZ ŞEYTANIN 21. YY. VERSİYONU OLAN BUSHUN VE DESTEKÇİLERİNİN ZEHİRLİ ÇATAL DİLLERİNE KELEPÇE OLACAK...BELKİ SİZİN O İHLASLI DİLLERİNİZDEN DÖKÜLECEK MÜNAACATLAR AÇLIKLA İMTİHAN OLAN KARDEŞLERİMİZE GIDA OLACAK...BELKİ KARŞILIK BEKLEMEDEN YAPILACAK OLAN DUALARINIZ HAYATTA KALABİLMEK İÇİN KENDİLERİNE UZANAN MİSYONER ELLERİ İTEBİLMEK İÇİN DİN KARDEŞLERİMİZE GÜÇ VERECEK....VE BELKİ HER AĞZINI AÇMASINDA KARDEŞLİKTEN BAHSEDEN NURU DİLARA EFENDİMİZ S.A.V SİZİN BU KARDEŞLİK DUYGUNUZDAN DOLAYI ŞEFAAT EDECEK BİZ ACİZ ÜMMETİNE...TAKDİR ALLAHIN BELKİDE ALLAHIN C.C RAHMETİ BİZİ GÖZYAŞLARIYLA ISLANAN SECCADEMİZDE BULACAK....
BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN....ALLAH C.C RIZASI ,GÜLLERİN EFENDİSİNİN S.A.V ŞEFAATI , ÜMMETİ MUHAMMEDİN S.A.V BEKAASI VE DİN KARDEŞLERİMİZ BAŞARISI İÇİN BU ACİZANE ÇAĞRIYA KULAK VERİN...

B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIM.

1-DEREN (13,04,2007-Bu hafta)
2-ARARAT (20.04.2007)
3-RACİ ABİ (27.04.2007)
4-HAYDAR kardeş (04.05.2007)
5-BİRNUR (11.05.2007)
6-MAVİ 22 (18.05.2007)
7-İREME (25.05.2007)
8-NOHCO (01.06.2007)
9- ADALETİMAHZA (08.06.2007
10-CEMİLE_DRN(15.06.2007)

DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.CEMİLE KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.BU GECE SAAT:22.00 DE DUALARDA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE.....A.E.O.

neslihantuncel

Kayıtlı Kullanıcı

B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAH VE BEREKAT

BU GECE İNŞAALLAH DUALARIMIZ SEMAYA YÜKSELECEK...
İNŞAALLAH BU DUALAR DİN KARDEŞLERİMİZİN YARASINA MERHEM OLACAK...
ŞEHİTLERİMİZE RAHMET ,AÇLARA GIDA ,KAVRULANLARA ABI HAYAT OLACAK...
KİMİMİZİN DUASI ONLARA MANEVİ KALKAN KİMİMİZİN DUASI İSE KÜFRE SIKTIKLARI MERMİ OLACAK...
HER NE OLURSA OLSUN BİZLERE SORUMLULUKLARIMIZI VE DÜNYA ÜZERİNDE BİR TEK KARDEŞİMİZİN BİLE CEFA ÇEKMESİNE RAZI OLUNMAMASINI HATIRLATACAK..
ARTIK BİZLER İÇİN KARDEŞLERİMİZ GÖZDEN IRAK DEĞİL..HALİYLE GÖNÜLDENDE IRAK OLMAYACAKLAR...

ASLINDA BİZLER BİLİNÇLENİRSEK DÜNYADA BİR IRAK DAHA OLMAYACAK...

HAYDİ BU KUTLU GECEYİ DUALARIMIZLA TAÇLANDIRALIM...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ADALETIMAHZA yazdı:
hafize yazdı:

S.A.ABLAM.BİZ ŞEHİTLERİMİZ,MÜCAHİTLERİMİZ VE ZULÜM ALTINDA OLAN DİN KARDEŞLERİMİZ İÇİN HER CUMA GÜNÜNÜN GECESİ YANİ BU GECE VE HER CUMA GECESİ FETİH SURESİNİ OKUYORUZ.İÇİMİZDEN BİRİ DE DUAMIZIN KABULÜNE VESİLE OLSUN DİYE ASHAB-I BEDRİN İSİMLERİNİ OKUYOR SIRAYLA.İNŞAALLAH DOĞRU ANLATABİLDİM.SİZİ DE GÖRMEK İSTERİZ.İNŞAALLAH DUALARIMIZIN GÜCÜ ARTACAKTIR KATILIMINIZLA.A.E.O.

B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
ESSELAMUN ALEYKÜM VE RAHMETULLAH VE BEREKAT

BU GECE İNŞAALLAH DUALARIMIZ SEMAYA YÜKSELECEK...
İNŞAALLAH BU DUALAR DİN KARDEŞLERİMİZİN YARASINA MERHEM OLACAK...
ŞEHİTLERİMİZE RAHMET ,AÇLARA GIDA ,KAVRULANLARA ABI HAYAT OLACAK...
KİMİMİZİN DUASI ONLARA MANEVİ KALKAN KİMİMİZİN DUASI İSE KÜFRE SIKTIKLARI MERMİ OLACAK...
HER NE OLURSA OLSUN BİZLERE SORUMLULUKLARIMIZI VE DÜNYA ÜZERİNDE BİR TEK KARDEŞİMİZİN BİLE CEFA ÇEKMESİNE RAZI OLUNMAMASINI HATIRLATACAK..
ARTIK BİZLER İÇİN KARDEŞLERİMİZ GÖZDEN IRAK DEĞİL..HALİYLE GÖNÜLDENDE IRAK OLMAYACAKLAR...

ASLINDA BİZLER BİLİNÇLENİRSEK DÜNYADA BİR IRAK DAHA OLMAYACAK...

HAYDİ BU KUTLU GECEYİ DUALARIMIZLA TAÇLANDIRALIM...
B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt