Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ehl-i sünneti savunmak (2 Kullanıcı)

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Muhatabım, Ehl-i Sünnet mezhebine bağlı Sünnî Müslümanlardır. Onları uyarmaya çalışıyorum.

Bir Sünnî olarak elbette Şiîleri, Vehhabîleri, mezhepsizleri memnun ve razı etmek gibi bir amacım yoktur.

Rahatsız olan kardeşlerimiz lütfen yazılarımı okumasınlar ve boş yere üzülmesinler. Çünkü ben hak yolun ehl-i sünnet olduğunu aynelyakîn ve ilmelyakîn biliyorum ve bu yolda yürüyeceğim.

Fitne çıkartmaya gelince:

Ehl-i Sünnet inanışının ve kültürünün hâkim olduğu Türkiye'de Sünnîliği savunmak fitne çıkartmak olarak yorumlanamaz. Asıl fitne, bu ülkeyi Şiî, Vehhabî veya mezhepsiz yapmak için çalışmaktır.

Sünnîliği Yezitçilik olarak gösterenler ne kadar aşırı, uç, müfrit bir zihniyete sahiptir.

Sünnîler çocuklarına, Ali, Hasan, Hüseyin isimlerini veriyorlar. Çocuğuna Yezid ismini veren bir tek Sünnî görülmüş müdür?

Şimdi Şiî kardeşlerime soruyorum: Şiî dünyasında bir tek Ebubekir, Ömer, Osman var mıdır?

Acaba ayrımcılığı kimler yapıyor?

Türkiye'nin Vehhabî olmasını elbette istemem. Bayramlarda merhum babamın ve merhume annemin mezarlarını ziyaret edip Yâsin okuyor, sevabını onlara ve âhirete intikal etmiş bütün mü'minlerin ruhlarına bağışlıyorum. Vehhabîler hakim olurlarsa bütün mezarları, bu arada annemin ve babamın kabirlerini de düzleyecekler. Resulullah Efendimiz kabir ziyaretine izin vermiştir.

Hz. Ali radiyallahu anh ve kerremallahu vecheh efendimizi, Ehl-i Beyti sevmeyen bir tek Sünnî gösteremezsiniz.

Hz.Ali, son derece cesur, korkusuz, kahraman, tâvizsiz bir mü'mindi. İlk üç halife zamanında onun taqiyye yaptığını iddia etmek, o büyük zata hakarettir. Resulullah Efendimiz onu, kendisinden sonra vekil ve halife bırakmış olsaydı, asla boyun eğmez ve bu makama otururdu.

Biz Sünnîler, Hz. Muaviye'yi elbette Hz.Ali derecesinde görmeyiz. Görmüş olsaydık camilerimize onun ismini de yazardık. Yazmamışız. Lakin Yezit yüzünden onu küfürle, nifakla suçlamayız. Resulullah Efendimizin vahiy katipliğini yapmıştır; üzücü ihtilâflar yüzünden onu dışlamayız.

Çok rica ediyorum:

Fitne çıkmaması için, tepkici kardeşlerimiz yazılarımı okumasınlar.

Şiîler, Vehhabîler, mezhepsizler Ehl-i Sünneti nasıl tenkit ediyorlarsa, Sünnîlerin de onları tenkide hakkı vardır. Yeter ki, İslâmî uhuvvet (kardeşlik) sınırları aşılmasın, iftira edilmesin, hakaret ve küfür çukurlarına inilmesin.

İnanç ve usûldeki bid'atleri, kendilerini küfre götürmeyen bütün mü'minler, bid'atçi de olsalar kardeşimizdir.

Bid'atleri ve bozuklukları, kıldığı namazın sıhhatini götürüp fesada vermeyen herMüslümanın ardında namaz kılınır.

Tekrar ediyorum: Mü'minler birbirlerine karşı taqiyye ve kitman yapmamalıdır.

Sünnî bir Müslüman olarak Türkiye'nin Vehhabîleştirilmesine, Şiîleştirilmesine, mezhepsizleştirilmesine bütün meşru yollarla karşı çıkacağım.

Ehl-i Sünnet kardeşlerimi bu konuda uyarmak benim vazifemdir.

Ehl-i Kıble, ehl-i iman olan, bid'atçi olsa bile, o bid'ati kendisinin imanını ortadan kaldırmayan bütün kardeşlerime selâm ve hürmetlerimi sunar, hayır dua ederim. Onlar da, bazı inanç, fikir ve görüşlerimi beğenmeseler ve paylaşmasalar bile bize dua etsinler.

Alıntı
Ehli Sünneti Savunmayı Sürdüreceğim

Mehmet Şevket Eygi / Milli Gazete

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Mehmet Şevket Eygi kardeşimizin savunduğu bu mevzu hakkında kendisini canı gönülden destekler yazdığı yazının altına izni olursa imzamı atarım,ALLAH TEALA Onun bu fikirlerini artırsın,ehli sünneti savunduğu için de kendisine sonsuz kudreti ile yardım etsin,ehli sünneti savunan herkesin ALLAH RASULUNUN s.a.v şefaatine kavuşmalarını dilerim...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
bu kişinin islami ilmi yoktur...tv de izledim bir kaç kez..solemiş iste bir şeyler...vehhabi dedigniz (mucahidler) olmasaydi bugun rezil olmuştu tum muslumanlar..izzetli muslumanlara laf atacagınıza, etlerini yiyeceklerinize azcık Tevhide sarılın...o vehabi, bu mezhepsiz ...size acıyorum...sizler sahabeleri gorseydiniz de bole vehhabi, mezhepsiz derdiniz...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
VEHABİDEN MÜCAHİD FALAN OLMAZ,OLSA OLSA İNGİLİZ KUYRUKÇUSU HAİN OLUR...
VEHABİ MÜCAHİD DEMEK DEĞİLDİR,MÜCAHİDLER BAŞIMIZIN TACIDIR,VEHABİLER İSE BOZGUNCUDUR,İTİKAT SAPIKLARIDIR...
EHLİ SÜNNET ALLAH RESULÜNÜN DOSDOĞRU YOLUDUR,DİĞERLERİ SAPIKLIKTIR,DALALETTİR...
Allahcc M Şevket Eygi hocamızdan razı olsun...
Besmele...Selam...Dua...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
bu kişinin islami ilmi yoktur...tv de izledim bir kaç kez..solemiş iste bir şeyler...vehhabi dedigniz (mucahidler) olmasaydi bugun rezil olmuştu tum muslumanlar..izzetli muslumanlara laf atacagınıza, etlerini yiyeceklerinize azcık Tevhide sarılın...o vehabi, bu mezhepsiz ...size acıyorum...sizler sahabeleri gorseydiniz de bole vehhabi, mezhepsiz derdiniz...

Ha şöyle söyleyin kim olduğunuzu da bilelim,vehhabimisiniz,şii misiniz,mutezilemisiniz,yoksa mezhepsizmisiniz ? Ne oldu Ehli sünnet savunuldu diye niye gocundunuz ? Yoksa siz ehli sünnet değilmisiniz ?

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Ha şöyle söyleyin kim olduğunuzu da bilelim,vehhabimisiniz,şii misiniz,mutezilemisiniz,yoksa mezhepsizmisiniz ? Ne oldu Ehli sünnet savunuldu diye niye gocundunuz ? Yoksa siz ehli sünnet değilmisiniz ?

ehli sunnet vel cemaatim elhmadulillah..hem de şii yim (Ali ra nı seviyorum, Allah tarafdarı olmayı nasip etsin), İslamı yaşamaya çalışmak, Allaha şirk koşmamak için çalışmak vehhabilikse elhamdulillah vehhabiyim...

erzurumlu kardeş sizinle goruşe bilirmiym? .ben de dogru buluyorum uyarıları...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
ehli sunnet vel cemaatim elhmadulillah..hem de şii yim (Ali ra nı seviyorum, Allah tarafdarı olmayı nasip etsin), İslamı yaşamaya çalışmak, Allaha şirk koşmamak için çalışmak vehhabilikse elhamdulillah vehhabiyim...

erzurumlu kardeş sizinle goruşe bilirmiym? .ben de dogru buluyorum uyarıları...

Ehli sünnet olmak Kur'an ve Sünnet ışığında yürümek demektir,şia lık Hz.Ali (kv) sevmekse herkes şia,ama sadece ehli beyti sevmek ve diğer sahabilere küfür etmekse biz şia değiliz,şia nın yada diğer mezheplerin iyi yanlarını alıpta kendini başka bir insanmış gibi göstermen senin kararsız bir insan olduğunu gösterir , şia ve diğer mezheplerde Kur'ana ve sünnete muhalif durumlar vaki olduğu için yazılmış bir yazıya senin gösterdiğin bu tepki nasıl bir anlam yükleniyor ?

Senin benle konuşacak neyin var,nasıl bir konuşma şekli talep ediyorsun,belki konuların benim yüzümden yada ikimizin ortak hareketinden dolayı kapanıyordur,sonuçta sitenin kuralları var,SİYASET HAKKINDA YAZMAK YASAK...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Ehli sünnet olmak Kur'an ve Sünnet ışığında yürümek demektir,şia lık Hz.Ali (kv) sevmekse herkes şia,ama sadece ehli beyti sevmek ve diğer sahabilere küfür etmekse biz şia değiliz,şia nın yada diğer mezheplerin iyi yanlarını alıpta kendini başka bir insanmış gibi göstermen senin kararsız bir insan olduğunu gösterir , şia ve diğer mezheplerde Kur'ana ve sünnete muhalif durumlar vaki olduğu için yazılmış bir yazıya senin gösterdiğin bu tepki nasıl bir anlam yükleniyor ?

Senin benle konuşacak neyin var,nasıl bir konuşma şekli talep ediyorsun,belki konuların benim yüzümden yada ikimizin ortak hareketinden dolayı kapanıyordur,sonuçta sitenin kuralları var,SİYASET HAKKINDA YAZMAK YASAK...

tamam alim kardeşim...her konuda cahil odlgumu soledgine gore alim dedim...ben cahilim dogrudur..4 yıldır islamdayım...

dünyada konuşmasak da ahirette konuşuruz inşallah...artık bundan sonra size tek kelime yazmayacam iyi ve ya kotu...ben size yazdıkca sizin bana nefretiniz aertmakta nedense..ya da ben ole goruyorum..Allah dogrusnu bilir...hakkını helal et... son sozum salam aleykum ve rahmetullah...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
tamam alim kardeşim...her konuda cahil odlgumu soledgine gore alim dedim...ben cahilim dogrudur..4 yıldır islamdayım...

dünyada konuşmasak da ahirette konuşuruz inşallah...artık bundan sonra size tek kelime yazmayacam iyi ve ya kotu...ben size yazdıkca sizin bana nefretiniz aertmakta nedense..ya da ben ole goruyorum..Allah dogrusnu bilir...hakkını helal et... son sozum salam aleykum ve rahmetullah...

Evet artan bir nefret var içimde ama sana değil sana bu dini yanlış anlatanlara,insanlara saldırmakla eline birşey geçmez,ehli sünnetin neden diğer mezheblere karşı çıktığını bir bir araştırmanı dilerim,sana karşı bir kırgınlığımda yok,dediğim gibi hakkımda helal olsun...

turkistan

Kayıtlı Kullanıcı
esselam...

_Dostum , evet vehhabiler gidiyorlar cihad beldelerine ve oralardan yaptıkları yayınlarla sanki cihadı ayakta tutan-sürdüren yegane unsur kendileriymi,ş gibi bir komoyu oluşturmaya çalışıyorlar , yazık acıyorum kendilerine..
_Şimdi sorarım sen değerli dostuma , AfganistaN-Taliban savaşçıları mı vehhabi , Filistin-hamas mı vehhabi , Çeçenler mi vehhabi...Irak da abd ye karşı ve işbirlikçi kukla hükümete karşı savaşanlar mı vehhabi..Flipinlerde - D.Türkistan'da süren asırlık direniş mi vehhabi...vs..
_Anadolu halkı ehl-i sünnettir...1000 yıllık tarihi geçmişinde hiçbirzaman şii veya vehhabiliğe geçit vermemiştir ve vermiyecektir..Elbette mutassıp değiliz , ama saldırı varsa savunma da olur...M.Şevket bey hakikat ve hissiyata tercüman olmuş , Allah razı olsun..vesselam!

leon.

Kayıtlı Kullanıcı
sünni kardeşlerimiz haz ali efendimizi daha çok seviyor çünkü haz ali efendimiz gibi namaz kılıyor haz. ali efendimiz gibi oruç tutuyor
haz. ali efendimizi sevdiğini söyliyen alevi kardeşlerimiz camiye hacca bile gitmiyor vehbahiler ise 4 hak mezhebi dinin dışına itiyor
direk cenabı allaha ve peygamber efendimize bağlıyız diyerek onları bu yöne aşılıyan muhammed apduh ve ibni teymiye gibi alim saydıkları kişilerin ardından gidiyor..... hani mezhep imamlarının peşinden gidilmezdi vehhabiler kendi mezhep lerinin imamlarının
peşinden gittimi doğru sünniler kendi hak mezhebinden gittimi vehhabilere göre yanlış dünyanın en asil milleti olan ecdadımızı ingilizlerle bir olup arkadan hançerliyen vehbahilere ...allah akıl fikir versin amin leon

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
esselam...

_Dostum , evet vehhabiler gidiyorlar cihad beldelerine ve oralardan yaptıkları yayınlarla sanki cihadı ayakta tutan-sürdüren yegane unsur kendileriymi,ş gibi bir komoyu oluşturmaya çalışıyorlar , yazık acıyorum kendilerine..
_Şimdi sorarım sen değerli dostuma , AfganistaN-Taliban savaşçıları mı vehhabi , Filistin-hamas mı vehhabi , Çeçenler mi vehhabi...Irak da abd ye karşı ve işbirlikçi kukla hükümete karşı savaşanlar mı vehhabi..Flipinlerde - D.Türkistan'da süren asırlık direniş mi vehhabi...vs..
_Anadolu halkı ehl-i sünnettir...1000 yıllık tarihi geçmişinde hiçbirzaman şii veya vehhabiliğe geçit vermemiştir ve vermiyecektir..Elbette mutassıp değiliz , ama saldırı varsa savunma da olur...M.Şevket bey hakikat ve hissiyata tercüman olmuş , Allah razı olsun..vesselam!

kardeş cecenistan olsun, afganistan olsun bir suru kardeşimiz gitti...çogusu şehit oldu...aileleri yalnız kaldı...cocuklarıyla moook zor durmdalar hepsi sadece Allah ın kelimesini yuceltmek için gitti ve şehit oldu ve günümüz insanlar hepsi onlara vehhabi diyordu...simdi Allahdan reva mı hepimiz sıcak evimizdeyiz, ailemiz yanımızda oturmuşuz yerimizde ve saga sola vehhabi mezhepsiz dige soleniyoruz...ben vehhabi degilim ve onlar da degillerdi...ama günümzde şirkten kaçınmak, Allah ın dinin egemen olmasını istemek, kabirlere tapınmamak ve s cogalata biliriz kısaca Kuran ve sünnete uymak vehhabilik olmuş...neyse

Allah bizi dogru yola yoneltsin..kendilerine nimet verdigi keslerin yoluna..gazaba ugrayanlarin ve sapmışların yoluna degil...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
sünni kardeşlerimiz haz ali efendimizi daha çok seviyor çünkü haz ali efendimiz gibi namaz kılıyor haz. ali efendimiz gibi oruç tutuyor
haz. ali efendimizi sevdiğini söyliyen alevi kardeşlerimiz camiye hacca bile gitmiyor vehbahiler ise 4 hak mezhebi dinin dışına itiyor
direk cenabı allaha ve peygamber efendimize bağlıyız diyerek onları bu yöne aşılıyan muhammed apduh ve ibni teymiye gibi alim saydıkları kişilerin ardından gidiyor..... hani mezhep imamlarının peşinden gidilmezdi vehhabiler kendi mezhep lerinin imamlarının
peşinden gittimi doğru sünniler kendi hak mezhebinden gittimi vehhabilere göre yanlış dünyanın en asil milleti olan ecdadımızı ingilizlerle bir olup arkadan hançerliyen vehbahilere ...allah akıl fikir versin amin leon

guzel leon kardeşim soliyecem soliyecem bir turlu fırsatım olmadı..burda şiiler şoyle boyle vehhabiler şoyle boyle diyorsunuz ama avatarınızda (kullanıcı resminizde) sapık rafizi şiiligi (yani rafiziligi) Azerbaycana kılıç zoruyla getirmiş Şah ismail Xetai nin resmi var...

biliyorum siz osmanlı zamanından bir padişahı eklemişsiniz sanırım yani oyle husnu zann ediyorum ama bu rafizi Şah ismailin resmi...arama sitelerinden baka bilirsiniz...

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
M.Şevket EYGİ den Allah razı olsun.hakikakaten çok isabetli tesbitleri var.
Kendilerini vahhabi ve şii taraftarı olarak tanıtan kişilerden tanıdıklarımız ve arkadaşlarımız var-ki Allah kendilerine hidayet versin.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
esselam...

Şunu unutmaki Mücahidler kendilerine güvenmezler onlar sadece sebeblere sarılır ve Allah'a tevekkül ederler..Elhamdulillah şuan cihad eden mücahid grubların %90'nı Selefi ekolündendir.
sevmediğim nokta şudur ki bu selefi mücahid kardeşlere vahhabilik adı altında saldırılması...Vallahi Mücahidlere(Allah'ın askerleri) münafıklar,mürtedler,müşrikler ve ehli kitaptan başkası kötü gözle bakmaz.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
esselam...

ALLAHCC razı olsun gönüldaş...
Allahcc ve Resul yolunu bizlere kadar dosdoğru şekilde ulaştıran yol EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT YOLUDUR...
Besmele...Selam...Dua...

leon.

Kayıtlı Kullanıcı
guzel leon kardeşim soliyecem soliyecem bir turlu fırsatım olmadı..burda şiiler şoyle boyle vehhabiler şoyle boyle diyorsunuz ama avatarınızda (kullanıcı resminizde) sapık rafizi şiiligi (yani rafiziligi) Azerbaycana kılıç zoruyla getirmiş Şah ismail Xetai nin resmi var...

biliyorum siz osmanlı zamanından bir padişahı eklemişsiniz sanırım yani oyle husnu zann ediyorum ama bu rafizi Şah ismailin resmi...arama sitelerinden baka bilirsiniz...

leon un avatarı Yavuz sultan selim haz. dir avatar resmimin altındada yavuz sultan selim diye yazar resim ler birbirine benzeyebilir ama bilin ki yavuz sultan selim haz. dir leon

YAVUZ SULTAN SELİM HAZ. ...ecdadımız dünyanın en asil milletidir yavuz sultan selim haz.mısır ı fethe giderken çölde atından inmiş ordusunun önünde kum fırtınasında ayakları kumlara bata bata yayan yürürken vezirleri patişahımız atınıza binseniz askerin morali bozuluyor yayan yürümeyin dediklerinde yavuz selim PEYGAMBER EFENDİMİZ ÖNÜMDE YAYAN YOL GÖSTERİRKEN BEN NASIL ATIMA BİNERİM demiştir yüce peygamberimiz efendimiz ona çölde yol göstermiştir yavuz sultan selim afrikada ta kenya içlerine kadar fethetdiğinde orda kulaklarından halkayla bağlı insanlar gördüğünde bunlar kim dediğinde bunlar köle efendim dediklerinde hemen kendi kulağınıda deldirerek halka taktırmış BEN DE ALLAHIN KÖLESİYİM DEMİŞTİR ......

Yani ben adaletin ben doğruluğun ben dürüstlüğün
kölesiyim demiştir
ben yanlış iş yapmaktan yanlış hüküm vermekten allahtan korkarım demiştir böyle asil bir ecdada sahip olduğumuz için cenabı allaha sonsuz şükürler olsun leon

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
leon un avatarı Yavuz sultan selim haz. dir avatar resmimin altındada yavuz sultan selim diye yazar resim ler birbirine benzeyebilir ama bilin ki yavuz sultan selim haz. dir leon

YAVUZ SULTAN SELİM HAZ. ...ecdadımız dünyanın en asil milletidir yavuz sultan selim haz.mısır ı fethe giderken çölde atından inmiş ordusunun önünde kum fırtınasında ayakları kumlara bata bata yayan yürürken vezirleri patişahımız atınıza binseniz askerin morali bozuluyor yayan yürümeyin dediklerinde yavuz selim PEYGAMBER EFENDİMİZ ÖNÜMDE YAYAN YOL GÖSTERİRKEN BEN NASIL ATIMA BİNERİM demiştir yüce peygamberimiz efendimiz ona çölde yol göstermiştir yavuz sultan selim afrikada ta kenya içlerine kadar fethetdiğinde orda kulaklarından halkayla bağlı insanlar gördüğünde bunlar kim dediğinde bunlar köle efendim dediklerinde hemen kendi kulağınıda deldirerek halka taktırmış BEN DE ALLAHIN KÖLESİYİM DEMİŞTİR ......

Yani ben adaletin ben doğruluğun ben dürüstlüğün
kölesiyim demiştir
ben yanlış iş yapmaktan yanlış hüküm vermekten allahtan korkarım demiştir böyle asil bir ecdada sahip olduğumuz için cenabı allaha sonsuz şükürler olsun leon
Zamanında Ehli Sünnetin baş kumandanı YAVUZ SULTAN SELİM HANIMIZA RAHMET...
YOLU YOLUMUZ,KAVGASI KAVGAMIZ...
İSLAM BİRLİĞİ DAVASINDA BEN YAVUZ SULTAN SELİM HANA BİATLIYIM BUYURUYOR SAİD-İ NURSİ HAZRETLERİ...
Besmele...Selam...Dua...

turkistan

Kayıtlı Kullanıcı
Şunu unutmaki Mücahidler kendilerine güvenmezler onlar sadece sebeblere sarılır ve Allah'a tevekkül ederler..Elhamdulillah şuan cihad eden mücahid grubların %90'nı Selefi ekolündendir.
sevmediğim nokta şudur ki bu selefi mücahid kardeşlere vahhabilik adı altında saldırılması...Vallahi Mücahidlere(Allah'ın askerleri) münafıklar,mürtedler,müşrikler ve ehli kitaptan başkası kötü gözle bakmaz.

esselam...

_Vehhabilik selefilik adı altında sinsice yayılmaya çalışıyor... Mezhep - âlim falan tanımıyorlar... vehhabi olmayana kâfir-müşrik diyorlar...bak sen dahi yüzde 90 diyorsun , geriye yüzde 10 mu kalıyor...sen dahi bu propagandanın etkisi altında söylüyorsun bunları...dedim ya çeçenistanda esas unsur yani savaşan ve savaştıran-emir - komuta eden çeçen savaşçilardır...diğer cihat topraklarında da yerli müslüman ahalidir sen anladın inş onu..ben uzatmamaya gayret ediyorum dostum..

σпця 1905

Kayıtlı Kullanıcı
sii ve vahhabi ve mezhepsizleri düsman gibi görenler var ne yazikki.

gercekten yazik.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt