Z
Zzzaman
Merhaba diyerek başlayayım. Benim bir yardıma ihtiyacım var. Bilgiye, konuşmaya, insanlara ihtiyacım var. Kendimi tanıtayım. 20 yaşındayım. Hem anne tarafından hem baba tarafından dinine bağlı bir aileden geliyorum. Ben de çocukluğumdan beri dinime bağlı biriydim. İmanım kuvvetliydi, her gece içten dualarım eksik olmazdı. Ailemin telkinleriyle Kuran'ı öğrendim, Yasin Suresi'ni de ezberledim. Reşitliğimden itibaren ebeveynlerimin kılmamasına rağmen dönem dönem 5 vakit namaz da kıldım. Cuma namazlarını nadir kaçırdım. Ailemden uzak üniversiteye başlayınca evde tek başıma düşünmeye çok zamanım oldu. Bir gün Türkçe bir sitede islamiyetin yalan olduğu ile ilgili yazılar gördüm. Şaşırdım tabi. "Bu nasıl bir site böyle? İslamiyetin yanlış olduğunu nasıl söylerler?" diye düşündüm. Merakla okumaya başladım. Okudukça site beni içine çekiyordu. Hiç düşünmediğim konularla karşılaşmıştım bir anda. Sitede birçok saçma önermeler de mevcuttu. Ama yazılan birçok kötü eleştiriye cevap veremiyordum. Genelde Kuran ayetleri vardı. Siteyi biraz okuduktan sonra sinirlendim. Siteyi kapadım. Dinde bilmediğim şeyleri böyle bir sitenin yorumlarıyla öğrenmemeliyim diye düşündüm. Müslümanım diyorum, buna göre yaşıyorum lakin inandığım dinin kitabında ne yazdığını bilmiyorum, anlayacağım şekilde 1 kere bile okumadım onu, inandığım kitabın tamamını okumadan buna inanıyorsam bu işte bir saçmalık vardır diye düşündüm. Gerçek müslüman değilim diye düşündüm. Sadece annem babam müslüman olduğu için müslüman olduğumu düşündüm. Ve Kuran'ı aldım, en baştan okumaya başladım. Bunu yapmayı zaten düşünüyordum uzun zamandır. Kuran'ı okudukça anlamadığım ayetler çıktı. İslamdan şüphelenmemi sağlayacak şeylerle karşılaştım. Bunları bir kenara not aldım. Kuran'ı biraz okuduktan sonra bunları araştırmaya başladım. Bazılarına Kuran lehine yanıtlar bulabildim. Ama bazı ayetlerde hala soru işaretleri vardı. Şüphelenmeme neden olan siteyi bir daha okumaya başladım. Daha önce sitede okumadığım ama benim Kuran okurken aklıma takılan bazı ayetleri o sitede de gördüm. O zaman orda yazılanların benim de bulabileceğim aşikar bilgiler olduğunun farkına vardım. Birkaç ay boyunca araştırmalarım devam etti. Hatta derslerim bile aksadı biraz. Zamanla müslüman değilim diyecek kıvama geldim. Çevremden çok az kişiyle paylaştım bunu. Paylaştıklarımdan bir tanesi benim gibi müslümanlıktan çıktı ki bunu yaptığıma pişman oldum. Diğer birkaç kişi de sorularıma yanıt veremedi. Bir seneden fazladır müslüman değilim artık. Allah'ın olduğuna inanıyorum, ateist değilim. Ama dine inanmıyorum.
Buraya yazmamın sebebi yardıma ihtiyacım olmasıdır. Büyük bir çoğunluğun müslüman olduğu bir toplumda, müslüman bir çevreyle bu şekilde yaşamak hiç kolay değil. Bu kadar kişi inanıyorken bir benim inanmamamı anlayamıyorum. O kadar kişinin yanılmış olması da saçma geliyor bana. Ama o kadar kişinin büyük bir çoğunluğunun da Kuran'dan bihaber, ebeveynleri müslüman olduğu için müslüman olduklarını biliyorum. Aklımda sorular var. Bana hoşgörülü davranacağınızdan emin değilim. Nerden yardım alacağımı da bilmiyorum. Bu forumda müslümanlarla bilgi alışverişi içinde tartışabileceğimi düşündüm. Hoşgörüyle karşılanacaksam aklıma takılan şeyleri sorabilirim sanırım.
Buraya yazmamın sebebi yardıma ihtiyacım olmasıdır. Büyük bir çoğunluğun müslüman olduğu bir toplumda, müslüman bir çevreyle bu şekilde yaşamak hiç kolay değil. Bu kadar kişi inanıyorken bir benim inanmamamı anlayamıyorum. O kadar kişinin yanılmış olması da saçma geliyor bana. Ama o kadar kişinin büyük bir çoğunluğunun da Kuran'dan bihaber, ebeveynleri müslüman olduğu için müslüman olduklarını biliyorum. Aklımda sorular var. Bana hoşgörülü davranacağınızdan emin değilim. Nerden yardım alacağımı da bilmiyorum. Bu forumda müslümanlarla bilgi alışverişi içinde tartışabileceğimi düşündüm. Hoşgörüyle karşılanacaksam aklıma takılan şeyleri sorabilirim sanırım.