Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dünyaya geliş gayesinin anahtarı (2 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Dünyaya geliş gayesinin anahtarı

ferit yazdı:
AFRA_NUR yazdı:
S.A. FERİT KARDEŞİM RABBİM RAZI OLSUN
SELAMETLE ALLAHA EMANETB)
Aleyküm Selam;
Allah c.c. senden de razı olsun ablam sağolasın...Tevhid'in mahiyetini anlayanlardan ve uygulayanlardan oluruz İnşAAllah...
Hz. İbrahim A.S. ateşe atılacağı zaman bile Allah c.c. tevekkül ediyor...O huy Celil olan Rabbimin emridir...Halil Celil emrine razıdır der...Ve Allah Resulü 'SubhanAllah' diyerek dev ateşin tam ortasına düşer...Fakat o anda Allah c.c.'tan o korkunç ateşe şu hitap erişir..
-Ey ateş ! Halilim İbrahime serin ve selemetli ol...Ve olan olmuştur...Rabbimiz İbrahim a.s.'a ateşi güllük gülistanlık yapmıştı...
Sonra sema da melekler yerde müminler Resulün ateşe atılışına sessiz sessiz ağlıyorlar Allah c.c. meleklere hitaben:
-Ben insanı yarattığım zaman siz telaşa düşmüştünüz insan bana kullukta, ibadette Rızada kusur eder diye ve sizde YaRabbi biz seni tesbih ediyoruz sana hamdediyoruz seni takdis ediyoruz yetmez mi? demiştiniz Ben de size sizin bilmediğinizi ben bilirim demiştim şimdi gördünüz mü?

YARATTIĞIM İNSAN BENİ NAR İÇİNDE TESBİH EDİYOR SİZLER İSE NUR İÇİNDE TESBİH EDİYORSUNUZ?

evet dostlar kaskatı bir hakikat olan bu kıssa dan anlıyoruz ki hanif bir kul olmak ateşte yanmamakmış...Rabbimiz kendine kul eylesin bizleri İnşAAllah...

ALLAH (c.c.) razı olsun Ferit kardeş emek verip biz mü'min kullara hayat nizamı olarak bir düstur olan , kelimey-i tevhid nizamını anlatmışsın....uğraşın için Rabbim ecrini verir inşAllah...

Bütün insani erdemlerin kaynağı ve dayanağı O'nu görüyor , O'nu biliyor , O'nu yaşıyor olmaktan doğan ALLAH (c.c.) SEVGİSİDİR...

Teslimiyet denilince örnek insan (resul değil, nebi) NEBİ İBRAHİM ALEYHİSSELAM a.s. düşünmeden geçmek mümkün değil..

ATEŞE ATILIRKEN YANINA GELEN CEBRAİL ALEYHİSSELAMA DAHİ , SEN ÇEKİL ARADAN DİYECEK KADAR RABBİNE TESLİMİYETİ SERGİLEMİŞ BÜYÜK PEYGAMBER...

Cenab-ı Allah varlık aleminde bizleri kendine unutturmasın inşaAllah...
En kalbi selamlarımı sunuyorum....

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

esselemunaleyküm
bu cok önemli ve güzel bilgiyi bizimle paylaştıgın ve ögrettıgın için allah razı olsun
emegine gönlüne saglık teşekürlerB)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ZEHRA MELEK yazdı:
ferit yazdı:
Hz. Mevlana Mesnevi'de bildiriyor:
Sivrisinek rüzgarı şikayet eder. Hz. Süleyman'a der ki; ''Öyle kötü esiyor ki her seferinde beni titretiyor, öldürecek. Ne olur şuna rica et de biraz şiddetini azaltsın.''

Hz. Süleyman da rüzgarı çağırır ve der ki ''Niye korkutuyorsun sineği?''

Rüzgar da cevap verir ''Ben hiç farkında değilim, bana Allah es der eserim, o esnada önümde kim var, ne yapıyor? Bunları hiç fark etmem. Vazifem esmektir, eserim'' der.

O halde vazifesi esmek olanın karşısında sivrisinek olmamak lazımdır. Kuvvetli olmak gerekir. İşte kuvvet olması demek, şahsiyet kazanmak demektir. Nefsinin esiri olan insan her an yıkılmaya mahkumdur. Bakın şahsiyetin en güzel örneği Diyojen'dir. Hikaye bilinir ki, İskender Diyojen'e 'Kalk, esir!' diye bağırıyor.

Bunun üzerine Diyojen 'Esir sensin. Sen kendini şahsiyet sahibi mi zannediyorsun. Sen benim bendemin bendesisin.' Ne demek istiyorsun sen deyince''. ''Eee ben nefsimi bende yaptım, adam ettim, köle kıldım, sen o kölenin kölesisin ki nefsinin esirisin. Bak hep ben diyorsun''. O zaman hocam buyuruyorlar ki; şahsiyet sahibi Diyojen'dir. Şahsiyetsiz olan İskender'dir. İşte, kuvvetli olmak için nefsi yenmek mecburiyetindeyiz. Tek yolu budur. Bu da 'la ilahe illallah'ın anlaşılmasından geçiyor...
s.a. toprağımB)B)B)
yorum yapmıyayım nasılsa bu yazdıkların karşısında sönük kalacak
rabbim ilmini arttırsın.... Rahmana emanetsin ...
Ve Aleyküm Selam;

Toprağım o nasıl söz Estağfirullah...Allah c.c. senden razı olsun sağol...Âmin cümlemizinkini İnşAAllah...

Selam ve dua ile Yâr'a emanet kal...B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..
Çok önemli ve güzel bir paylaşımdı Allah c.c. razı olsun kardeşim..
Tevhidi diliyle değil kalbiyle söyleyen ve yaşayanlardan olmak dileğiyle..
Selam ve dua ila kalın inşaAllahB)
Ve Aleyküm Selam;

Âmin İnşAAllah-u Teala...Allah c.c. sizden de razı olsun kardeşim...selam ve muhabbetle İnşAAllah...B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜM B)B)B)
BENİM KARDEŞİM.ALLAHINA KURBAN. ALLAH(CC) RAZI OLSUN,
ASKER KARDEŞİM.B)B)B)B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

zarife_76 yazdı:
''yaradılmışı severim yaradandan ötürü'' B)B)B)

Allah c.c. razı olsun...vaktinizi pylaştığınız için...selam ve dualarımla...B)B)B)

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

selam kardeşim görüşmeyeli iisindir inşallah

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

kardeş incelik teslimiyette oysa yusuf a.s. ALLAHTAN değil hapisteki arkadaşından isteyince 7 sene hapis yatmış

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

kardeş incelik teslimiyette oysa yusuf a.s. ALLAHTAN değil hapisteki arkadaşından isteyince 7 sene hapis yatmış

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

atabey76

Kayıtlı Kullanıcı

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
ferit yazdı:
AFRA_NUR yazdı:
Aleyküm Selam;
Allah c.c. senden de razı olsun ablam sağolasın...Tevhid'in mahiyetini anlayanlardan ve uygulayanlardan oluruz İnşAAllah...
Hz. İbrahim A.S. ateşe atılacağı zaman bile Allah c.c. tevekkül ediyor...O huy Celil olan Rabbimin emridir...Halil Celil emrine razıdır der...Ve Allah Resulü 'SubhanAllah' diyerek dev ateşin tam ortasına düşer...Fakat o anda Allah c.c.'tan o korkunç ateşe şu hitap erişir..
-Ey ateş ! Halilim İbrahime serin ve selemetli ol...Ve olan olmuştur...Rabbimiz İbrahim a.s.'a ateşi güllük gülistanlık yapmıştı...
Sonra sema da melekler yerde müminler Resulün ateşe atılışına sessiz sessiz ağlıyorlar Allah c.c. meleklere hitaben:
-Ben insanı yarattığım zaman siz telaşa düşmüştünüz insan bana kullukta, ibadette Rızada kusur eder diye ve sizde YaRabbi biz seni tesbih ediyoruz sana hamdediyoruz seni takdis ediyoruz yetmez mi? demiştiniz Ben de size sizin bilmediğinizi ben bilirim demiştim şimdi gördünüz mü?

YARATTIĞIM İNSAN BENİ NAR İÇİNDE TESBİH EDİYOR SİZLER İSE NUR İÇİNDE TESBİH EDİYORSUNUZ?

evet dostlar kaskatı bir hakikat olan bu kıssa dan anlıyoruz ki hanif bir kul olmak ateşte yanmamakmış...Rabbimiz kendine kul eylesin bizleri İnşAAllah...

ALLAH (c.c.) razı olsun Ferit kardeş emek verip biz mü'min kullara hayat nizamı olarak bir düstur olan , kelimey-i tevhid nizamını anlatmışsın....uğraşın için Rabbim ecrini verir inşAllah...

Bütün insani erdemlerin kaynağı ve dayanağı O'nu görüyor , O'nu biliyor , O'nu yaşıyor olmaktan doğan ALLAH (c.c.) SEVGİSİDİR...

Teslimiyet denilince örnek insan (resul değil, nebi) NEBİ İBRAHİM ALEYHİSSELAM a.s. düşünmeden geçmek mümkün değil..

ATEŞE ATILIRKEN YANINA GELEN CEBRAİL ALEYHİSSELAMA DAHİ , SEN ÇEKİL ARADAN DİYECEK KADAR RABBİNE TESLİMİYETİ SERGİLEMİŞ BÜYÜK PEYGAMBER...

Ve Aleyküm Selam abi

Güzel yorumuzdan dolayı teşekkür ederim...Dikkat çektiğiniz nokta (resul değil, nebi) demişsiniz...Allah c.c. her bin sene de bir resul ile insanlara bir din göndermiştir...bu da gösteriyorki peygamberler Allah c.c.'ın resulleridir...

Dua'na Âmin İnşAAllah abi ecmain olsun...Allah c.c. cümlemizden razı olsun...

Selam ve saygılar...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
erdal yazdı:
ferit yazdı:
AFRA_NUR yazdı:
Aleyküm Selam;

Ve Aleyküm Selam abi

Güzel yorumuzdan dolayı teşekkür ederim...Dikkat çektiğiniz nokta (resul değil, nebi) demişsiniz...Allah c.c. her bin sene de bir resul ile insanlara bir din göndermiştir...bu da gösteriyorki peygamberler Allah c.c.'ın resulleridir...

Dua'na Âmin İnşAAllah abi ecmain olsun...Allah c.c. cümlemizden razı olsun...

Selam ve saygılar...
SELAMIN ALEYKÜM FERİT KARDEŞ ...
KANDİLİNİZ VE CUMANIZ MUBAREK OLSUN..
AÇIKLAMALARINIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM...
BU HUSUSLA İLGİLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASINI SUNMAKLA YETİNECEĞİM...ALLAH'A (c.c.) EMANET OLUNUZ...

RESUL:
Sözlükte “risalet görevini yerine getiren elçi” anlamına gelen resul, dinî literatürde, Allah tarafından yeni bir kitap ve yeni bir şeriat ile bir topluma veya bütün insanlığa gönderilen kimsedir. Buna mürsel de denir. Çoğulu rusüldür. Rasûl kelimesinin kökü olan “risl”, yumuşaklık ve kolaylık üzere göndermek veya yumuşaklıkla yürümek ve yol almaktır.
Resul kavramı nebi kavramına oranla daha kapsamlıdır. Zira her resul aynı zamanda bir nebidir. Fakat her nebi bir resul değildir. Hz. Muhammed hem resul hem de nebidir. Çünkü o müstakil ve mükemmel bir din olan İslâm ile onun hükümlerini ihtiva eden Kur’ân’ı getirip açıklamıştır. Resul kelimesi bazen melekler için de kullanılmıştır. Her resul insanları irşad, ıslah ve hak yola davet etmek için kendi kavminin dilini konuşacak şekilde gönderilmiştir. Şu âyet de bu hususu ifade etmektedir: “(Allah’ın emirlerini) onlara iyice açıklasın diye her peygamberi yalnız kendi kavminin diliyle gönderdik. Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir.” (İbrâhim, 14/4) (İ.K
.)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

sevgi dinc yazdı:
esselemunaleyküm
bu cok önemli ve güzel bilgiyi bizimle paylaştıgın ve ögrettıgın için allah razı olsun
emegine gönlüne saglık teşekürlerB)B)B)
Ve Aleyküm Selam

Estağfirullah sizlerle beraber öğreniyoruz İnşAAllah...teşekkür ederim...Allah c.c. cümlemizden razı olsun İnşAAllah...

Selam ve dua ile...Yâr'a emanet olun...B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

serkan25 yazdı:

B)B)B) Ve Aleyküm Selam abi

Allah c.c. senden de razı olsun sağolasın...gitmeden görüşcez İnşAAllah;)...Allah c.c.'a emanet ol...

Es Selamü Aleyküm...B)B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

SA ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.SELAM VE DUA İLE KALIN.

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
serkan25 yazdı:

B)B)B) Ve Aleyküm Selam abi

Allah c.c. senden de razı olsun sağolasın...gitmeden görüşcez İnşAAllah;)...Allah c.c.'a emanet ol...

Es Selamü Aleyküm...B)B)B)

B)B)B)VE ALEYKÜM SELAMB)B)B)
ASKER KARDEŞİM.
GÖRÜŞELİM İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA PROGRAM YAPALIM. ÖZLEDİM SENİ KARDEŞİM .
ALLAH(CC) EMANET OL..

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

atabey76 yazdı:
selam kardeşim görüşmeyeli iisindir inşallah

atabey76 yazdı:

Selam olsun İnşAAllah...

Hoşgeldin abi hamdolsun, sende iyisindir İnşAAllah...uzun zaman oldu...B)

2. yorumun içinde sağolasın teslimiyete çok güzel örnek vermişsin...Allah c.c. razı olsun...

Baki muhabbetle...B)

theays

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim allah razı olsun çok güzel bir konuya tesir etmiş çok güzel açıklamasını yamışsın ama keşke oraya la ilahe illallah'muhammeden resulullah yazsaydın benim fazla hocalığım bilgim yok ama sende biliyorsunki bu kelimeyi tamamen söylemeyen ve inanmayan cennete giremez inşaallah bunuda güzel bir açıklamasını yaparsın allah sonumuzu hayır etsin inşaallah

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

__B)AMINB)__

Selamun Aleyküm

Allah Razi Olsun____B) Emeginize Saglik

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt