RE: Dünyaya geliş gayesinin anahtarı
ALLAH (c.c.) razı olsun Ferit kardeş emek verip biz mü'min kullara hayat nizamı olarak bir düstur olan , kelimey-i tevhid nizamını anlatmışsın....uğraşın için Rabbim ecrini verir inşAllah...
Bütün insani erdemlerin kaynağı ve dayanağı O'nu görüyor , O'nu biliyor , O'nu yaşıyor olmaktan doğan ALLAH (c.c.) SEVGİSİDİR...
Teslimiyet denilince örnek insan (resul değil, nebi) NEBİ İBRAHİM ALEYHİSSELAM a.s. düşünmeden geçmek mümkün değil..
ATEŞE ATILIRKEN YANINA GELEN CEBRAİL ALEYHİSSELAMA DAHİ , SEN ÇEKİL ARADAN DİYECEK KADAR RABBİNE TESLİMİYETİ SERGİLEMİŞ BÜYÜK PEYGAMBER...
Cenab-ı Allah varlık aleminde bizleri kendine unutturmasın inşaAllah...
En kalbi selamlarımı sunuyorum....
ferit yazdı:
Aleyküm Selam;AFRA_NUR yazdı:
S.A. FERİT KARDEŞİM RABBİM RAZI OLSUN
SELAMETLE ALLAHA EMANETB)
Allah c.c. senden de razı olsun ablam sağolasın...Tevhid'in mahiyetini anlayanlardan ve uygulayanlardan oluruz İnşAAllah...
Hz. İbrahim A.S. ateşe atılacağı zaman bile Allah c.c. tevekkül ediyor...O huy Celil olan Rabbimin emridir...Halil Celil emrine razıdır der...Ve Allah Resulü 'SubhanAllah' diyerek dev ateşin tam ortasına düşer...Fakat o anda Allah c.c.'tan o korkunç ateşe şu hitap erişir..
-Ey ateş ! Halilim İbrahime serin ve selemetli ol...Ve olan olmuştur...Rabbimiz İbrahim a.s.'a ateşi güllük gülistanlık yapmıştı...
Sonra sema da melekler yerde müminler Resulün ateşe atılışına sessiz sessiz ağlıyorlar Allah c.c. meleklere hitaben:
-Ben insanı yarattığım zaman siz telaşa düşmüştünüz insan bana kullukta, ibadette Rızada kusur eder diye ve sizde YaRabbi biz seni tesbih ediyoruz sana hamdediyoruz seni takdis ediyoruz yetmez mi? demiştiniz Ben de size sizin bilmediğinizi ben bilirim demiştim şimdi gördünüz mü?
YARATTIĞIM İNSAN BENİ NAR İÇİNDE TESBİH EDİYOR SİZLER İSE NUR İÇİNDE TESBİH EDİYORSUNUZ?
evet dostlar kaskatı bir hakikat olan bu kıssa dan anlıyoruz ki hanif bir kul olmak ateşte yanmamakmış...Rabbimiz kendine kul eylesin bizleri İnşAAllah...
ALLAH (c.c.) razı olsun Ferit kardeş emek verip biz mü'min kullara hayat nizamı olarak bir düstur olan , kelimey-i tevhid nizamını anlatmışsın....uğraşın için Rabbim ecrini verir inşAllah...
Bütün insani erdemlerin kaynağı ve dayanağı O'nu görüyor , O'nu biliyor , O'nu yaşıyor olmaktan doğan ALLAH (c.c.) SEVGİSİDİR...
Teslimiyet denilince örnek insan (resul değil, nebi) NEBİ İBRAHİM ALEYHİSSELAM a.s. düşünmeden geçmek mümkün değil..
ATEŞE ATILIRKEN YANINA GELEN CEBRAİL ALEYHİSSELAMA DAHİ , SEN ÇEKİL ARADAN DİYECEK KADAR RABBİNE TESLİMİYETİ SERGİLEMİŞ BÜYÜK PEYGAMBER...
Cenab-ı Allah varlık aleminde bizleri kendine unutturmasın inşaAllah...
En kalbi selamlarımı sunuyorum....