Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duaya İhtiyacı Olan Bütün Kardeşlerimiz İçin:( (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH RIZASI İÇİN BENİM İÇİN KELİME TEVHİD OKUYABİLİR MİSİNİZ?

RE: ALLAH RIZASI İÇİN BENİM İÇİN KELİME TEVHİD OKUYABİLİR MİSİNİZ?

S.A. KARDEŞİM BEN DE ŞİMDİLİK 500 TANE OKUYAYIM İNŞAALAH.RABBİM O'NUN YOLUNDAN AYIRMASIN BİZLERİ.HAYIRLI RAMAZANLAR:!

leyla-1

Altın Üye
Hayırlı Ramazanlar Rabbim herkesin dualarını gönül muradlarlarını isteklerini kabul etsin cümlemizin bizlerinde inşallah. Rabbim bizleri affetsin mağfiret edip doğrudan cennete girmek sıratı köprüsüni yıldırım hızıyla geçmek. cennetinden bir köşk, peygamberimizin şefaatine nail olmak. peygamberimize komşu olmak, Rabbim'e cennetinde Cemaliyle şereflenmek nasip etsin inşallah.
Allah hepinizden razı olsun Rabbim yar ve yardımcımız olsun bizleri affedip huzuruna layık edip dergahından boş çevirmesin inşallah. AMİN...
Uzun süredir Adana dışında olduğum için siteye girme imkanım olmadı bu Ramazanda Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim bizleri bağışlasın sevdiğ razı olduğu kullar olmak nasip etsni inşallah.
Hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş,çocuksuzlara hayırlı çocuk nasip etsin Rabbim. Ne kadar sıkıntıda darda olan yardıma muhtaç olan duaya muhtaç olan kardeşlerimize Rabbim yardım etsin içinde bulunduğu güç durumdan kuratıp tez zamanda selamete çıkarır inşallah cümlemizin bizlerinde inşallah.
SELAMET VE DUA İLA HAYIRLI RAMAZANLAR HAYIRLI İFTARLAR...:(:(:(

hasbihall

Kayıtlı Kullanıcı
"Ya Rabbi! Okuduğum Yasin-i Şeriflerin sevabını senin yüce katına emanet ediyorum, senden başka ma'budun bilhak(ibadete layık hiçbir ilah) yoktur. Sen kemaliyle bilen ve kemaliyle işitensin" diyerek dua ve niyazını yapmalıdır.
Ey Cennet İsteyen Kardeş! Yasin Suresini hangi maksatla okursan ana yetişir. Şu halde ayrı ayrı maksatlarla(niyetlerle)Ramazanda Yasin Süresini okmak insanın, yani Yasin okuyan kimsenin muradları ve niyetleri gerçekleşecek demektir.
Rabbim cümlemiz dualarını muradlarını isteklerini kabul etsin inşallah her sene bu günleri görmek nasip etsin Allah sevdiklerimizle ailemizle cümlemize nasip etsin bizlerede inşallah.
Rabbim sana sığınıyoruz senden istiyoruz huzuruna geldik dergahına sığınıyoruz bizleri affedip huzuruna layık eyle ellerimizi dergahından boş çevirme bizlerinde yaşamlarına bir düzen bir yön ver bizide günümüze selamete çıkar tez zamanda cümlemize bizlerede inşallah. AMİN AMİN AMİN

Selam Aleyküm Rabbim razı olsun inşaALLAH ...... selametle

leyla-1

Altın Üye
Allah hepinden razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

..:Tuana:..

Kayıtlı Kullanıcı
şımdılık 500 tane alayım inşallah daha sonra bunu arttırırım.

bebekhasreti

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim bende 200 tane okudum şimdilik inşallah daha sonra tekrar eklerim,Rabbim ne muradınız varsa versin(AMİN)

leyla-1

Altın Üye
çocuk Sahibi Olmak Için Okunacak Dua

çocuk Sahibi Olmak Için Okunacak Dua

Aşağıdaki ayetler dua okunduğu zaman, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye faydalı olur. Çünkü Zekaeriya A.S. Rabbine böyle dua etmiştir. Bu bakımdan sizlerin de bu tür sıkıntısı olduğu zaman aşağıda zikredilen ayetlerle dua edin Cenab-ı Hak dileğiniz hasıl olur.
"Fe hebli min ledünke veliyya yerisüni ve yerisü min ali Yakup. Yuhricüküm tıflen sümme li tebluğu eşüddeküm."
Anlamı:
"Bana tarafından bir evlat ihsan et. Ki bana varis olsun, Yakup hanedanına mirasçı olsun. Sonra bebek olarak çıkaran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için."
Alıntı

bebekhasreti

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşımın için sağol kardeşim.Rabbim seninde ne muradın varsa versin

leyla-1

Altın Üye
Haksizliği Uğradiğiniz Zaman Ne Yaparsiniz?

Haksizliği Uğradiğiniz Zaman Ne Yaparsiniz?

Selam Aleyküm Haksizliğa Uğradiğinizda Karşinizdaki Insandan Kötülük Gördünüzde Ne Yaparsiniz Acaba? Selam Ve Dua Ile...

gulehasret

Kayıtlı Kullanıcı
ne yaparım biliyonmu kardeşim hemen hakka elimi açar mevla ben hakkımı sana teslim ediyorum benimde onunda hak ettiğini sen ancak verirsin derim

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Ben Hep Ayni Tepkiyi Verdim Haksizlik Karşisinda. Sustum...belki Hakkini Aramali Insan Ama Işte Herkesin Karşisinda Hakkini Arayamayabiliyorsun. Sen Ne Söylersen Söyle Karşindakinin Kendini Hakli çikaracağini Biliyorsan Susmak Ve Rabbimizin Adaletine Güvenmek En Iyisi Diye Düşünüyorum. Rabbimize Emanet Ol Kardeşim.

beyza-erva

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Kardeşim Haksiliğa Uğradiğim Zaman Ilk önce Nerde Yanliş Yaptim Diye Düşünürüm Sonra Bana Kötülük Yapan Kişinin Neden Böyle Bişiy Yaptiğini Anlamaya çalişirim Ve Rabbime Ikimiz Içinde Hayirlisi Ne Ise Onu Ver Diye Dua Ederim Rabbim Kolaylik Versin Inşallah Kimseyide Haksizliğa Uğratmasin
Selam Ve Dua Ile B)

leyla-1

Altın Üye
Evet en güzel adelet Mevlam'ın Yüce Rabbim'in adeletidir bütün haksızlıklarda kötü insanların şerrinde belasından kurtulmak ve haksızlıkları Allah'a havel ederim kötülüğe kötülükle değil iyilikle karşılık vereceksin ki senin kötüden farkın olacak. Kötüleri Rabbim nasıl bilirse öyle yapsın öyle insanların bize yaklaşmasına kötülük yapmasına fırsat vermesin inşallah.
Allah razı olsun sizden selam ve dua ile. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah...

leyla-1

Altın Üye
Bende her zaman şöyle derim haksızlığa uğradığımız zamanlarda bile Allah'ım herkesin kalbine göre mükafatını ver hakkımda bir kat düşüne bin kat kötü düşünenide sana havel ediyorum diyorum çünkü Rabbim herşeyi daha iyi bildiği için onun cazasınıa nasıl vereceğini çok iyi bilir biz bilemeyiz. Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip eder inşallah. Bütün kötülüklerden görünür görünmez kazalardan belalardan kötü art niyetli insanların şerrinden kötülüklerinden bizleri gelmeden esirgesin inşallah.AMİN.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Kardeşim ben haksızlığa uğramışsam önce bunu ifade eder kendimi savunurum sonra RAbbime havale ederim
Selametle

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı
en güzeli allaha havale etmek
bu gun sohbette dinledigim kıssayı sizlerle paylaşmak istiyorum

peygamber efendimiz zamanında adamın biri hasta ölmek üzere fakat bir türlü ruhunu hakka teslim edemıyor bunun üzerine efendimiz sebebini soruyor ve sahabeden biri annesının kendine kırgın oldunu ve hakkını helal etmedini söylüyorlar ve efendimiz adam gönderiyor annesine gelsin hakkını helal etsın evladına diyor
fakat kadın hayır cok kırgınım hakkımı helal etmıyorum diyor
bunun üzerine efendimiz gidin kadına diyin oglunu yakıcaz herkesten odun topluyoruz sende madem ogluna küssün odun vereceksın deyin
kadın bunu duyunca ana yüregi tabi hemen yumuşuyor ve
sakın evladımı yakmayın ona hakkımı helal ediyorum evladıma kıymayın diye feryat etmeye başlıyor ve evladının yanına gelip hakkını helal ediyor ve adam ruhunu hakka teslim ediyor

yanı kırgınlık küslügü en güzeli alllaha havale etmek rabbim neylerse güzel eyler
bende biri ile küstüm allaha havale ettim ve bariıştım kendi iyiligimiz için hemde karşımızdaki insan için en hayırlısı bu selametle inşallah

ceyhann

Kayıtlı Kullanıcı
haksızlık karsısında susmak bence bıze yakısmıyor hakkımızı ozellıkle ıslam konusunda sonuna kadar aramamız gerekıyor dıye dusunuyorum tabı ınsanın elınden hıc bır seyın gelmedıgı bazı durumlar var. o durumlarda allaha havale edıp yardımı yanlızca allahtan dılıyorum. ama gucum ve nefesım yeterınce kendımı ve haksızlıga ugramıs ınsanları savunmayı tercıh edıyorum .s.a

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
önce hep kendimi sorgularım benim hatam var mıydı bazen ani tepkiler veriyorum doğru kelimelere olmuyor söylediklerim aslında susmak en iyisi galiba şundan dolayı diyorum ebubekir sıddık(r.a.)a ya da efendimize(s.a.v.)e biri hoş olmayan sözler sarfediyormuş peygamber efendimizde gülüyormuş sıddık efendimiz sabredememiş oda savunma yapmış peygamber efendimiz kalkmış gitmiş ebubekir sıddık koşmuş efendim ne oldu o kötü şeyler söylerken gülüyordunuz ben söyleyince kalkıp gittiniz efendimizde o kötü şeyler söylerken melekler ona karşılık veriyordu sen söylemeye başlayınca şeyten geldi ondan kalktım demiş insan susamıyorsa psikologların dediği gibi güzel bir dille kırgınlığını dile getirmeliymiş...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.VALLA NE YALAN SÖYLEYEYİM HAKKIMI SONUNA KADAR SAVUNURUM.

gul kokusu

Kayıtlı Kullanıcı
ben önce hakkımı ararım. ne şekilde olması gerekiyosa o şekilde. baktım bişey olmuyor o zaman da haksızlık yapana ALLAH a havale ederdim. ki yapmışlığım var..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt