Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duaya İhtiyacı Olan Bütün Kardeşlerimiz İçin:( (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leyla-1

Altın Üye
Iştiraklerinizi Bekliyorum Kardeşlerim.allah Kabul Etsin Hayirli Günler.:(:A:(

leyla-1

Altın Üye
Iştiraklerinizi Bekliyorum Kardeşlerim.Allah Kabul Etsin Hayirli Günler.:(:A:(

minik81

Kayıtlı Kullanıcı
bende şimdilik 100 tane okudum kardeşlerim Rabbim dualarımız kabul buyursun inşallah okudukça bildirirm iyiki bu foruma üye olmuşum hepinizden Allah razı olsun

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende 200 tane okudum ALLAH CC kabul etsin

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm 200 tane yine okudum ALLAH CC kabul etsin inşallah bu hatimleri bırakmayalım ALLAH CC sizlerden razı olsun vesile oldunuz okudukça yazarım cumanız mübarek olsun inşallah

leyla-1

Altın Üye
Rabbim bu mübarek günlerde tuttuğuzumuz oruçlar yüzü gözü hürmetine alemlere en büyük peygamber olarak gönserilern Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) yüzü gözü hürmetine okunan Kur'anlar dualar yüzü gözü hürmetine Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip dualarımızı gönül muradlarımızı hayırlıısyla kabul etsin Rabbim.
Hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş, çocuksuzlara çocuk, sevipte kavuşamayanlara hayırlısıyla kavuşmka nasip etsin Rabbim.
Görünür görünmez kazlardan belalalardan afetlerden kötü art niyetli insanların şerrindenani ölümlerden Rabbim bizleri gelmeden esirgesin bizleri korusun Rabbim inşallah.
Kötü art niyetli ikili insanların şerrinden Rabbim gelmeden esirgesin Rabbim herkesin kalbine göre mukafatını versin iyilik düşünene iyilik kötülük düşünenleride Rabbim'e havel ediyorum. Rabbim doğru yoldan ayırmasın ayrılanları doğru yola iletip islah etsin bizleride hepimize hidayete erdirsin Rabbim.
Rabbim sıkıntılardan kedelerden olumsuzluklardan çıkmazlardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkarmak nasip etsin. Hayatımızdaki engelleri olumsuzlukları çıkmazları olumluya hayırlıya çeviririp yaşamımıza bir düzen yön versin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyda ve hairette sevdiğ razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygaember Efendimizin Şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
Duaya Ihtiyaci Olanlar Hepimiz Için Fatiha Şerif Hatmi

Şu anda çok acil duaya ihtiyacı olan ayrıca hepimiz için Fatiha Şerif Süresini okuyarak Hatim yapmak istiyorum.Ayrıca şu anda o kadar darda sıkıntıda bulunan kardeşlerim var ki hepsine tek tek katılma imkanımız olmadığı için Rabbim hepsinin gönül muradlarını dualarını hayırlısıyla kabul etsin hepimizin bizlerinde inşallah.Hep beraber kardeşlerim Fatiha şerif hatmi indirmeye Allah rızası için
tüm sıkıntısı olanlar için borcum var diyenler için
evlat hasreti çekenler için
aşk acısı çekenler için Sevdiğine kavuşmak isteyenler hayırlı gönüllerine göre evlilik isteyenler
yuavalardında huzursuz olanlar, yuvaların bozulmamaı için, yuvalarıdan huzur mutluluk için
bütün öğrencilerin başarıları için
ülkemizde huzur dirlik düzen için
askerlerimiz, şehitlerimiz ölmüşlerimiz için
hayatımızdaki sıkıntılardan çıkmazlarda olumsuzluklardan kurtulmak tez zamanda selametimize çıkmak için hayırlısıyla, olumsuzlukların engelleri Rabbim olumluya hayırlıya çevirsin kendi rızası için
açıkçası hep beraber önce Allah rızası için sonrada sıkıntılarımız için Fatiha şerif Hatmini hep beraber okumak istiyorum Rabbim okuyan okumayan tüm kardeşelrimizden razı olsun inşallah. Allah dualarımızı eksiksiz kabul edip ellerimizi dergahından boş çeviremsin inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize en yüksek mertebeye çıkmak nasip etsin.Rabbim dualarımızı hayırlısıyla kabul edip yaşamımıza bir düzen yön verip sıkıntılarımızı kederlerimizi ortadan kaldırmak nasip estin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun

FATİHA ŞERİ HATMİ
DİLEK(HERKESİN GÖNÜL MURADI DUALARININ HAYIRLISIYLA KABUL EDİLMESİ SIKINTILARDAN ENGELLERDEN KURTULAMASI
ALLAH RIZASI İÇİN

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
zeynep...............10.000
leyla belgin ..........2.000
mazlumkul.............500
gözde22...............100
6310....................200
safiye..................280
hayrunisa_247.......500
adeseda................50
zamannamaz..........200
hilal_nur................100
özlem_27...............50(okundu)
gülnisa.................200(okundu)
emine..................100
gaye....................50(okundu)
selmagül..............100
Dağ Çiçeği...........100
mısra..................100
dinci...................200
minik81...............100

leyla-1

Altın Üye
bende şimdilik 100 tane okudum kardeşlerim Rabbim dualarımız kabul buyursun inşallah okudukça bildirirm iyiki bu foruma üye olmuşum hepinizden Allah razı olsun

Amin
Allah hepimizinden razı olsun kardeşim Rabbim hepimizin dualarını hayırlısıyla eksiksiz kabul etsin inşallah.

leyla-1

Altın Üye
selamün aleyküm bende 200 tane okudum ALLAH CC kabul etsin

Amin
Aleyküm Selam kardeşim Rabbim hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul etsin inşallah bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
selamün aleyküm 200 tane yine okudum ALLAH CC kabul etsin inşallah bu hatimleri bırakmayalım ALLAH CC sizlerden razı olsun vesile oldunuz okudukça yazarım cumanız mübarek olsun inşallah

Aleyküm Selam kardeşim inşallah Rabbim hepimiizn dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah sıkıntılarımızı üzüntülerimizden çıkmazlardan olumsuzluklardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen yön versin Rabbim. Hayatımızdaki olumsuzlukları engelleri çıkmazları olumluya hayırlıya çevirsin inşallah Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.Hayırlı cumalar...)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM RABBİM KOLAYLIK VERSİN KAC ADET OKUNACAK YANİ TOPLAM NE KADAR OKUNMASI GEREK BU NU BANA BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM RABBİME EMANET OLUN

leyla-1

Altın Üye
iHLAS ŞERİF HATMİ

Zeynep............10.000
leyla belgin.......10.000
leylabelgin(yen.).10.000
( " arkadaşı)......500
sıla1....................200(okundu)
Cerennurum...........100 okundu
Safiye................300okundu
Minik81............500 okundu
Şekerpare........100
ORKİDE...........200 okundu
Derya86...........500
Belgin.............200
Seher vakti.....200
Negif.............100
Bülent Tunalı...1000(OKUNDU)
Birnur...........200
Hilal nur........300
gülderen özdemir500(okundu)
nevin2007´...200
saktas..........200
serpil..........1.500
dindarkız 1000(okundu)
6310............700
dadaşkızı...... 500(okundu)
Hüzünlü......200
haticeKAZAN.200(OKUNDU)
adeseda.......100
CEYDA_CEREN.1.000(okundu)
gulbanu...........300
FEYZA ADALI......100(OKUNDU)
Leyla_Ebedi.........200
dinci..................1.500(okundu)
gülnisa...............300(OKUNDU)
yurtlu................500(OKUNDU)
sadece_eda........500
özlem_27..........50(okundu)
emine..............500
roses_death88..100
MAZLUMkul....1.000
gaye.................50(okundu)
neslihantuncel....100
mısra................100
sibel..................00
TOPLAM 46.400 olmuştur

Allah kabul etsin.

ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH

leyla-1

Altın Üye
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM RABBİM KOLAYLIK VERSİN KAC ADET OKUNACAK YANİ TOPLAM NE KADAR OKUNMASI GEREK BU NU BANA BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM RABBİME EMANET OLUN

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin dualarını hayırlısıyla kabul etsin inşallah.Ihlas-i şerifi,100.000 Defa Okuyan Kimse,tam Bir Devir Olarak,bu Sure-i Celilenin Hatmini Indirmiş Olur onun için bu sayıyı tamamlamak istiyoruz Allah'ın iziniyle kardeşim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun hayırlı cumalar.

leyla-1

Altın Üye
Bir Dua
dua.jpg

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.
Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

Siz de amin deyip, birbirimize dua edelim

temiz ağızladua edin!

Allah kabul etsin.

leyla-1

Altın Üye
Bir Dua
dua.jpg

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.
Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

Siz de amin deyip, birbirimize dua edelim

temiz ağızladua edin!

Allah kabul etsin.

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
300 tane alıyorum .. Rabbim gönlümüzün muradını nasip eylesin .. dualarımızı kabul ibadatlerimizi makbul eylesin inşallah ..

Amin Amin Amin

leyla-1

Altın Üye
300 tane alıyorum .. Rabbim gönlümüzün muradını nasip eylesin .. dualarımızı kabul ibadatlerimizi makbul eylesin inşallah ..

Amin Amin Amin

AMİN AMİN AMİN
Allah razı olsun kardeşim Rabbim hepimiizn gönül muradlarını dualarını hayırlısıyla kabul etsin engelleri olumsuzlukları olumluya hayırlıya çevirisn inşallah.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

gulden_90

Kayıtlı Kullanıcı
ben 100 tane daha alıyorum Rabbim gönlümüzün muradını nasip eylesin .. dualarımızı kabul ibadetlerimizi makbul eylesin inşallah ..

Amin Amin Amin

leyla-1

Altın Üye
Duaya Ihtiyaci Olanlar Hepimiz Için Fatiha Şerif Hatmi

Şu anda çok acil duaya ihtiyacı olan ayrıca hepimiz için Fatiha Şerif Süresini okuyarak Hatim yapmak istiyorum.Ayrıca şu anda o kadar darda sıkıntıda bulunan kardeşlerim var ki hepsine tek tek katılma imkanımız olmadığı için Rabbim hepsinin gönül muradlarını dualarını hayırlısıyla kabul etsin hepimizin bizlerinde inşallah.Hep beraber kardeşlerim Fatiha şerif hatmi indirmeye Allah rızası için
tüm sıkıntısı olanlar için borcum var diyenler için
evlat hasreti çekenler için
aşk acısı çekenler için Sevdiğine kavuşmak isteyenler hayırlı gönüllerine göre evlilik isteyenler
yuavalardında huzursuz olanlar, yuvaların bozulmamaı için, yuvalarıdan huzur mutluluk için
bütün öğrencilerin başarıları için
ülkemizde huzur dirlik düzen için
askerlerimiz, şehitlerimiz ölmüşlerimiz için
hayatımızdaki sıkıntılardan çıkmazlarda olumsuzluklardan kurtulmak tez zamanda selametimize çıkmak için hayırlısıyla, olumsuzlukların engelleri Rabbim olumluya hayırlıya çevirsin kendi rızası için
açıkçası hep beraber önce Allah rızası için sonrada sıkıntılarımız için Fatiha şerif Hatmini hep beraber okumak istiyorum Rabbim okuyan okumayan tüm kardeşelrimizden razı olsun inşallah. Allah dualarımızı eksiksiz kabul edip ellerimizi dergahından boş çeviremsin inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize en yüksek mertebeye çıkmak nasip etsin.Rabbim dualarımızı hayırlısıyla kabul edip yaşamımıza bir düzen yön verip sıkıntılarımızı kederlerimizi ortadan kaldırmak nasip estin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun

FATİHA ŞERİ HATMİ
DİLEK(HERKESİN GÖNÜL MURADI DUALARININ HAYIRLISIYLA KABUL EDİLMESİ SIKINTILARDAN ENGELLERDEN KURTULAMASI
ALLAH RIZASI İÇİN

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

zeynep...............10.000
leyla belgin ..........2.000
mazlumkul.............500
gözde22...............100
6310....................200
safiye..................280
hayrunisa_247.......500
adeseda................50
zamannamaz..........200
hilal_nur................100
özlem_27...............50(okundu)
gülnisa.................200(okundu)
emine..................100
gaye....................50(okundu)
selmagül..............100
Dağ Çiçeği...........100
mısra..................100
dinci...................200
minik81...............100
Leyla_Ebedi.........300
gulden_90...........200

leyla-1

Altın Üye
ben 100 tane daha alıyorum Rabbim gönlümüzün muradını nasip eylesin .. dualarımızı kabul ibadetlerimizi makbul eylesin inşallah ..

Amin Amin Amin

AMİN AMİN AMİN
Allah razı olsun kardeşim Rabbim hepimiizn gönül muradlarını dualarını hayırlısıyla kabul etsin engelleri olumsuzlukları olumluya hayırlıya çevirisn inşallah.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt