Haydi dua ya
Haydi dua ya
HADİSLERDE DUA
"Cenâb-ı Hak, duada fazla ısrar edenleri sever." (2)
Eğer bir kul, Cenâb-ı Hakk'a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır." (3)
"Cenâb-ı Allah buyurmuşdur ki: "Kim bana duâ etmezse ona gadab ederim." (12) Zîrâ bu hal ya gafletten, yahut kibirden ileri gelir
"Dünyânın geniş vakitlerinde, yani sıhhat ve servet ve asâyiş ve emniyet gibi esbâb-ı istirahat mükemmel olduğu bir zamanda Cenâb-ı Hakk'a ibâdet ve tâat ile kendini takdîm et ki muzâyakalı sıkıntılı bir zamanda seni lutf ile yâd edip gözetsin."(15)[/COLOR][/I]
KUR’AN DA’DUA
Hak Teâlâ Hazretleri buyuruyor:
"Ey Resûl-i Ekremim! Benim kullarım "Rabbi-miz uzakta mıdır, yakında mıdır?" diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır. Bana duâ eden kulumun duasını kabul ederim. Duâ ettiğinde benden duâlarının kabulünü istesinler. Ve bana îman etsinler. Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vâsıl olurlar ve irşâd olunurlar. "(Bakara Sûresi, 186)
Allah ile arasında perde bulunmayan iki dua vardır. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında yaptığı duadır.) [Taberani]
(En makbul dua, gaibin gaibe yaptığı duadır.) [Tirmizi]
(Bir kimse, gıyabında birine dua ederse, melekler, aynı şeklide ona dua ederler.) [Müslim]
(Bir kimsenin, birine gıyabında yaptığı dua müstecâb olur. Yapılan duaya bir melek, “Âmin, aynı şeyler sana da olsun” der.) [İbni Ebi Şeybe]
(Bir kimsenin, arkadaşının gıyabında yaptığı dua reddedilmez.) [Harâiti]
Haydi ozaman arkadaşlar, açalım ellerimizi, birleştirelim gönüllerimizi, bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine, hak teala duy sesimizi. Dualarınızı eksik etmeyin rabbim herkesin gönlünden geçeni versin hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allaha emanet olun.