Allah hakkında hayırlısını versin güzel kardeşim,her kulun bir imtihaan noktası var sabırlı ol inş,selamete erersin.dualardasın.
allah razı olsun kardeşim çok sağol rabbime emanet ol...
Allah hakkında hayırlısını versin güzel kardeşim,her kulun bir imtihaan noktası var sabırlı ol inş,selamete erersin.dualardasın.
aleyküm selamSelamun Aleyküm
Mutsuzcum Durumuna Çok Üzüldüm
Rabbim Hakında Hayırlısı Ne İse Onur Versin
Hayırlı Dualarının Kabul Edilip Mutlu Olmayı Nasip Etsin Sana
Tevekkül Et Mutsuzcum...
Selametle Kal. Allah'a Emanet Ol
mutsuz kardeşim durumuna hakikaten cok üzüldüm inanırmısın dualarımda bu sitedeki birkac arkadaşımı unutmuyorum sende varsın dualarımda bugece sahur vaktınde sana inşallah yasini şerif okuyacagım sıkıntıların için.mutsuz kardeş hiç üzülme tevekkül et en büyük yardımcın ALLAHU teala untma.bende bugun cok sıkıntılıydım cok agladım ama işimi ALLAHA bıraktım şuan huzurluyum cünkü ALLAHA bıraktıgın her iş hayırla sonuclanır.şimdi sen nisanlın senı bıraktı diye üzülme belki ALLAH senin için o kişiyi hayır kılmamıstır şimdi sıkıntı cekersın üzülürsün ama aradan zaman gecınce iyikide o olmamiş dersin ve yahut hayırlı kılmıştır bu ayrılıgı imtihan vesılesı kılmıstır.sabret kardeş ve sonucu bekle.selametle kal
Yükselir semaya doğru ellerim
Mavi gecelerin seher vaktinde
Hakka kanat açar hep emellerim
Mavi gecelerin seher vaktinde
Efendim Allahü teala yardımcınız olsun.Bir ayet-i kerimenin mealinde Sizin hayır gördüğünüzde şer vardır,şer gördüğünüzde de hayır vardır buyuruldu.Ancak hiçbir zaman unutmayalım Duvara dayanma yıkılır insana güvenme ölür demişler.Her insan nefs taşır.Kişi eğer Allahü tealaya ve onun emrettiği yolda olanların gösterdiği yolda giderse hem dünyada hem ahirette rahat eder,aksi halde sıkıntıların gelmesi kaçınılmaz olur.Sualinize yardımcı olabilirsek inşallahü teala aşağıda sizin ve merak edenlerin istifadesine sunuldu.
Kader değişir mi?
Sual: Dua ile kader değişir mi? (Allah yazdıysa bozsun) deyimindeki mana nedir? Dua etmeyi dilemek de kaderden mi? Kaderin ömrü nereye kadardır? Ezeli mi, yoksa ebedi mi? Kaderin de bir kaderi var mı?
CEVAP
Önce kaza ve kader ile çeşitlerini bilmek gerekir.
Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır. Yani kader, maaş bordrosu gibidir. Kaza ise, bu maaşın dağıtılmasıdır. Allahü teâlâ, herkesin ne yapacağını, nerede nasıl öleceğini bilir. Buna, kader, kısmet, baht, nasip, talih, yazgı, alınyazısı deniyor. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah, onların işlediklerini ve işleyeceklerini bilir.) [Bekara 255]
Bir film tekrar tekrar gösterilse, bunu önceden seyretmiş birisi, ikinci, üçüncü defa seyrederken, (Baş rolde oynayan oyuncu, attan düşüp ölecek) dese, o dediği için mi filmdeki oyuncu ölüyor, yoksa, söyleyen daha önce seyrettiği için mi biliyor?
Takvimlere, bir yıl içinde güneşin ne zaman doğup, ne zaman batacağı, hesaplanarak yazılıyor. Güneş, takvimde bildirilen saatlerde doğup batar. Güneş, takvime öyle yazıldı diye bilinen saatlerde doğup batmaz. Takvime yazılması, güneşin doğmasına ve batmasına tesir etmez. Allahü teâlâ da insanların başlarına ne geleceğini bildiği için, bunları levh-i mahfuza yazmıştır. Bir âyet meali şöyledir:
(Allah her canlının durduğu yeri ve sonunda bırakılacağı mekânı bilir. Hepsi açık bir kitapta [levh-i mahfuzda]dır.) [Hud 6]
Kaderin değişeni de, değişmeyeni de vardır. Mesela değişmeyen ecele, ecel-i müsemma denir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Ecel bir an gecikmez ve vaktinden önce de gelmez.) [Araf 34]
İnsanın işine göre, ömrü ve rızkı değişebilir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah, dilediğini siler, dilediğini değiştirmez. Ümm-ül-kitab [levh-i mahfuz] Ondadır.) [Ra’d 39]
Ümm-ül kitap, ezeli olan kelam-ı İlahinin yazılı olduğu kitaptır. Melekler, bunu anlayamaz. Zamanlı değildir. Allah’tan başka, kimse bilmez. Hiç yok olmaz. Levh-i mahfuzda değişiklik olur. Bunu melekler görür. İnsanın, işine göre, ömrü ve rızkı değişir. İyiler kötü, kötüler iyi olarak değiştirilebilir. Bir başka âyet meali de şöyledir:
(Herkesin ömrü ve ömürlerin kısalması elbette kitapta yazılıdır.) [Fatır 11]
Değişebilen kaza kadere kaza-i muallak denir. Bir kimse, iyi amel yapıp duası kabul olursa, o kaza değişebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kaza-i muallakı hiçbir şey değiştirmez. Yalnız dua değiştirir.) [Hakim]
(Kader, tedbirle, sakınmakla değişmez. Ama kabul olan dua, bela gelirken korur.) [Taberani]
(Sıla-i rahm ömrü uzatır.) [Taberani]
Kaderin levh-i mahfuzda yazılması kazadır. Bir kimseye takdir edilen bela, kaza-i muallak ise, o kimsenin dua etmesi de takdir edilmişse, dua eder, kabul olunca belayı önler. Duanın belayı önlemesi de kaza ve kaderdendir. Şemsiye yağmura siper olduğu gibi, dua da belaya siper olur.
Ecel-i müsemma değişmez ama; Ecel-i kaza değişebilir. Bir örnek: İki kişi, Hazret-i Davud’a birbirini şikayet etti. Azrail aleyhisselam gelip, (Bu iki kişiden birinin eceline bir hafta kaldı. İkincisinin ömrü de, bir hafta önce bitmişti; ama ölmedi) dedi. Hazret-i Davud, hayret edip sebebini sorunca cevaben dedi ki:
(İkincisinin bir akrabası vardı. Buna dargın idi. Bu gidip onun gönlünü aldı. Bunun için Allahü teâlâ, bunun ömrünü 20 yıl uzattı.) [Levh-i Mahfuz ve Ümm-ül-kitab risalesi]
Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Her ne ki güzeldir Allah sevgisinden başka
Hepsi cana zehirdir şeker bile olsa..
Selamunaleyküm kardesim..seni cok iyi anliyorum..cünkü benzerini suanda da ben yasiyorum..cok zor ama nasip kismet..insan imtihanda bunu unutmamasi lazim..ama dua ederken ümitle beklerken tam tersi olunca Allah im neden ben diyebiliyor seytana uyup.dogru degil ama musibetler insani saptiriyor iste...biz dua edelim elbette Allahim kimseye zerre kadar haksizlik yapmaz..Kaderimizde varsa hayirliysa olur.eger degilse belli bir zaman sonra Allah im iyiki olmamis dedirtir insallah..eger nasibinde varsa ne olursa olsun seni tekrar bulur.yeter ki insan dua etmeyi birakmasin..ümidini kaybetmesin..bende cok zor günler gecirdim hala da geciriyorum...her sabah uyandigimda aklima gelince icime SIKINTI oturuyordu hele bi ara Allah im madem nasibimde yoksa neden beni kurtarmiyorsun diye yakinmisimdir...sonra bu siteye icimi döktüm.burdaki bana dua eden destek cikan kardeslerimizden Allah razi olsun okuduktan sonra bir ay filan öyle rahattimki nese dolu oldum..eski halimdn eser kalmadi..o cok sevdigim insan bi an bile aklimdan cikmayan insan hic aklima gelmedi..geldiyse de Rabbime tevekkül ettim..elbette kaderimde varsa olur..ben dua ediyorum elbette RABBim istedigimi vermezse ilerde daha iyisini verecektir diye düsünmeye basladim..Ama su son zamanlarda yine eski halime düser gibiyim..seytana yenik düsüp yine kafama takmaya basladim..insan kafasina takinca deli olcak gibi oluyor..yalniz kalmamam lazim seytan yalnizlara daha da cok zarar veriyor..sürekli bir mesguliyetin olsun Allah a tevekkül et nasibinde varsa olur insallah ..senin icin ve tüm zorda olanlar icin dua edecegim.ediyorumda..cok zor oluyormus..Allahim kimseye yasatmasin..Allah herzaman bizimle unutmayalim..elbette istedigimiz gibi olmuyorsa bir hayir vardir..ben bu cümleleri burdaki güzel insanlarin sayesinde kurmayi basardim..Ama su mübarek günlerde yine kafama takmaya basladim...dualarinizi eksik etmeyin..Dualarda bulusalim..Allah yardimcin olsun mutsuz kardesim..her zorlugun arkadasinda bir de kolaylik vardir ayetini unutmayalim...ve sabirla bekleyelim insallah.imtihan dünyasi.ve hayat sürprizlerle dolu...tevekkülü elden birakmayalim...YA RABBIm bela ve musibetlerin saptiriciligindan bizi korusun insallah...dualarin uzun zamanda kabul olmasinda mutlaka hayir vardir..Eger kul duasini samimi ve yürekten yapiyorsa Rabbim o kulun duasini hemen kabul etmez..kul duasina devam etsin diye..hayirli zamanda elbet dualar kabul olcaktir...Rabbim dua eden kulunu sever...
canım kardeşim çok sağol yazdıkların için ama lütfen kendini koyu verme ve sende rabbine sığın evet çok zor ama elden dua edip sabırla beklemekten başka bişey gelmiyor bana çok güzel şeyler yazmışsın ama kendini yeniden kötü hissettiğinide belirtmişsin olmazki canım kardeşim allaha sığın ve iblise uyup üzülme daha çok gençsin inşallah daha hayırlı ve ii şeyler seni bekliyordur allaha emanet ol....