Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

dua ile kader değişirmi arkadaşlar bilgi verirmisiniz lütfen..... (1 Kullanıcı)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim allah razı olsun...evet uzatmak hiç ii değil ama sürekli bi bahane çıkıyodu okul,iş derken askerlik ve döndü tam evlenecektik beni terk etti...allah sizi mutlu etsin....

amin kardeşim hep bi bahane cıktıysa o sızı oyalıyormus.herseyın hayırlısı

olunlu71

Kayıtlı Kullanıcı
Mutsuz kardeşim,bak şimdi öncelikle ismini degiştirmeni öneririm,kendini inandır mutlu olduguna,dualar müşterektir,rabbim seni sıkıntılardan tez zamanda kurtarır inşaallah.sen konuyu açalı 1.5 ay olmuş belki bu zamana kadar sıkıntıların azalmış veya hiç kalmamıştır, inşaallah.Biliyorum şu an şeytan seninle çok uğraşıyordur,sana zarar vermek için bir an olsun yanından ayrılmıyordur,kendini namaza ver abdestini al namazlarını kıl,bolca dua et. Ama ALLAH tan umarak dua et,hayırlısını iste,eski nişanlını sevdigin anlaşılıyor,onun dönmesi için değil hayırlısı için dua et.Belki çok iyi biriydi ,evlenseydiniz mutlu olacaktınız, ama biliyorsunki burası imtihan dünyası.sadece sadece şeytanın şerrinden ALLAH a sığın, tek dayanagının ALLAH oldugunu bil,seni bu sıkıntılarından Rabbim kurtarır inşaallah. ALLAH a sıgınki namaza sıgınki şeytan senden uzak kalsın, o zaman mutlu olacağına emi nim,tekrar o eski mutlu günlerine dönersin,ALLAH ım yar ve yardımcın olsun,seni ve senin gibi kardeşlerizi sıkıntılardan kurtarsın.amin.ALLAH ın rahmet bereketi üzerinize olsun.

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim allah razı olsun sizden bu bu güzel yazdıklarınız için...dediklerinizi yapmaya çalışıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun...

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim.Allah celle celalühü yardımcın olsun.Senin için ayetel kürsi okudum.Herşeyin hayırlısı,o kişi senin için hayırlıysa herşey yoluna girer inşaAllah,artık kendini üzmemeye çalış,sabretmeye çalış.Bende birini tanımıştım önceden,herşey iyi gidiyor sanarken bitmişti.çok üzüldüm zamanında ama herşeyde bir hayır vardır.O zamanlar namaza başlamama vesile olmuştu,belkide bu yüzden tanımıştım Rabbim bilir.Rabbime şükürler olsun ki bugünlere geldim.Allah u Teala bizi yolundan ayırmasın inşaAllah.Şimdi diyorum iyiki bitmiş insan bazı şeylerin farkına vardıkça düşünceleri de degişiyor haliyle.Nasıl şeyler yaşadın bilemiyorum ama sabret inşaAllah .

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim.Allah celle celalühü yardımcın olsun.Senin için ayetel kürsi okudum.Herşeyin hayırlısı,o kişi senin için hayırlıysa herşey yoluna girer inşaAllah,artık kendini üzmemeye çalış,sabretmeye çalış.Bende birini tanımıştım önceden,herşey iyi gidiyor sanarken bitmişti.çok üzüldüm zamanında ama herşeyde bir hayır vardır.O zamanlar namaza başlamama vesile olmuştu,belkide bu yüzden tanımıştım Rabbim bilir.Rabbime şükürler olsun ki bugünlere geldim.Allah u Teala bizi yolundan ayırmasın inşaAllah.Şimdi diyorum iyiki bitmiş insan bazı şeylerin farkına vardıkça düşünceleri de degişiyor haliyle.Nasıl şeyler yaşadın bilemiyorum ama sabret inşaAllah .

aleyküm selam kardeşim çok teşekkür ederim allah razı olsun senden...evet haklısın herşeyde vardır bir hayır rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun hayırlıy beri hayırsızsa geri denir halk dilinde senin icin hayırlı olucaksa dönsün . dualarımız senınle herşeyde vardır bir hayır Mevlam neyler neylerse güzel eyler

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleykum , değerli kardeşim ben yeni üye oldum ve ilkkezde senin için birşeyler yazmak istedim ,herkes gibi bende senin için güzel şeyler dileyeceğim mevlamızdan ancak bişe varki sorduğun soru olan konu başlığına kimse cevap yazmamış,ben iki satır birşey yazmak istedim,öncelikle bismillahirrahman irrahim rabbimiz (c.c) derki ''Kullarım sana benden sorduğunda şüphesiz ben çok yakınım!Dua edenin niyazını Bana yalvardığı anda kabul ederim.Öyleyse Bana tam manasıyla icabette bulunsunlar /o halde Benden kabul istesinler/ ve Bana inansınlar.Taki onlar Hakka isabet edebilsinler.'' sure-i Bakara ayet 186
ve yüce mevlamız (c.c) buyurdularki '' Deki;Duanız olmasaydı Rabbim sizi ne yapsın? /Rabbim size niye değer versin?... ila ahiri sure-i Furkan Ayet 77
İki ayet-i celilede açık ve net olarak Halisane bir şekilde Rabbimize sığınmamız gerektiğini buyurmuştur Yüce Mevlamız. Konu başlığına gelince Kader Derin bir mevzu gibi algılansada aslında şöyle izah edilebilir '' Allah-u Teala daha hiçbir şeyi yaratmamışken ezeli ilminde bizim nasıl birer amel işleyecek kullar olduğumuzu bildi ve o işleyeceğimiz amellerimizi bize yaşayacağımız KADER olarak tayin etti bu şu demek değildir ''Nasıl olsa yazım çizilmiş ben onu yaşayacağım bakayım hayatıma kötü iş yapıyorsam kötü yazgıdandır denmemelidir yada başıma gelen kötü yazgıdandır denmemelidir.'' çünkü biz aslında o yazgımızı şimdi yaşayarak yazdırıyoruz.Bazılarının aklı bulanabilir kısa geçeceğim .Her yaptığımız şey hayatımıza yön verir fakat kaderi etkilemez biz ne yaşayacağımızı bilemeyiz sadece Allah (c.c) bilir O nun bildiği bizim ise bilmediğimizdir kader fakat şu varki ettiğin dua aldığın nefes hayatına yön verir.Az daha net yazayım-Gözlerimizi kapatsak hayalimizde evden markete gitsek kapıyı açtık,evden çıktık,merdivnleri indik,apartmandan çıktık,kaldırımda yürüdük,yolu karşıya geçtik,markete ulaştık,marketciye selam verdik,alışveriş yaptık,aynı yolu ve aynı işleri takip ile geri geldik- şimdi gözlerimizi açsak markete gitmeye kalksak sence aynı şeyleri yapmazmıydık(bence yapardık) işde bu markete gitme işi hayatımız Kaderimiz ise onu yanlızca bilen Yüce mevladır işde biz bilmediğimiz bu market yolunu bize kolay etsin diye Yüce Mevlamıza dua ile sığınırız merdivenden düşmekte var geri dönerken kazalar geçirmekte var!!.
Senin hayatındada bazı sıkıntılar olabilir sana düşen sabretmek bana düşen sana ASR suresinde Rabbimin dediği gibi sana sabrı tavsiye etmemdir. Esselamu aleyküm

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
(Çünkü O en hayırlı Yaratıcı, en hayırlı hüküm vericidir.) VAKTİLEYL kardeş bu konu için yazmış olduğun birinci mevzuunun sonunu böyle bitirmişsin sanırım dikkatsizlik sonucu yazılmış olsa gerek yoksa sende biliyorsun ki yaratmak yoktan var etmek demektir oda ancak ve ancak yüce Allah a mahsustur en kelimesi birden fazlaya işaret ttiği için küfre düşme tehlikesi ile karşı karşıyasın bi kardeşin olarak düzeltmeni istiyorum,eğerki özel bir şekilde mesaj atabilseydim sana gizlice bildirmek isterdim sanırım böyle bir hususiyet yok hakkını yediysem yada seni incitti isem özür dilerim,yanlış anlaşılmaması için yazdım bu satırları hakkını helal et.

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
islam oğlu ve su sıla kardeşlerim, çok sağolun allah razı olsun sizlerden...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
esselamu aleykum , değerli kardeşim ben yeni üye oldum ve ilkkezde senin için birşeyler yazmak istedim ,herkes gibi bende senin için güzel şeyler dileyeceğim mevlamızdan ancak bişe varki sorduğun soru olan konu başlığına kimse cevap yazmamış,ben iki satır birşey yazmak istedim,öncelikle bismillahirrahman irrahim rabbimiz (c.c) derki ''Kullarım sana benden sorduğunda şüphesiz ben çok yakınım!Dua edenin niyazını Bana yalvardığı anda kabul ederim.Öyleyse Bana tam manasıyla icabette bulunsunlar /o halde Benden kabul istesinler/ ve Bana inansınlar.Taki onlar Hakka isabet edebilsinler.'' sure-i Bakara ayet 186
ve yüce mevlamız (c.c) buyurdularki '' Deki;Duanız olmasaydı Rabbim sizi ne yapsın? /Rabbim size niye değer versin?... ila ahiri sure-i Furkan Ayet 77
İki ayet-i celilede açık ve net olarak Halisane bir şekilde Rabbimize sığınmamız gerektiğini buyurmuştur Yüce Mevlamız. Konu başlığına gelince Kader Derin bir mevzu gibi algılansada aslında şöyle izah edilebilir '' Allah-u Teala daha hiçbir şeyi yaratmamışken ezeli ilminde bizim nasıl birer amel işleyecek kullar olduğumuzu bildi ve o işleyeceğimiz amellerimizi bize yaşayacağımız KADER olarak tayin etti bu şu demek değildir ''Nasıl olsa yazım çizilmiş ben onu yaşayacağım bakayım hayatıma kötü iş yapıyorsam kötü yazgıdandır denmemelidir yada başıma gelen kötü yazgıdandır denmemelidir.'' çünkü biz aslında o yazgımızı şimdi yaşayarak yazdırıyoruz.Bazılarının aklı bulanabilir kısa geçeceğim .Her yaptığımız şey hayatımıza yön verir fakat kaderi etkilemez biz ne yaşayacağımızı bilemeyiz sadece Allah (c.c) bilir O nun bildiği bizim ise bilmediğimizdir kader fakat şu varki ettiğin dua aldığın nefes hayatına yön verir.Az daha net yazayım-Gözlerimizi kapatsak hayalimizde evden markete gitsek kapıyı açtık,evden çıktık,merdivnleri indik,apartmandan çıktık,kaldırımda yürüdük,yolu karşıya geçtik,markete ulaştık,marketciye selam verdik,alışveriş yaptık,aynı yolu ve aynı işleri takip ile geri geldik- şimdi gözlerimizi açsak markete gitmeye kalksak sence aynı şeyleri yapmazmıydık(bence yapardık) işde bu markete gitme işi hayatımız Kaderimiz ise onu yanlızca bilen Yüce mevladır işde biz bilmediğimiz bu market yolunu bize kolay etsin diye Yüce Mevlamıza dua ile sığınırız merdivenden düşmekte var geri dönerken kazalar geçirmekte var!!.
Senin hayatındada bazı sıkıntılar olabilir sana düşen sabretmek bana düşen sana ASR suresinde Rabbimin dediği gibi sana sabrı tavsiye etmemdir. Esselamu aleyküm

selamün aleyküm kardeşim islamoğlu kardeşim gayet güzel açıklamış ben bunlara ilaveten bir kaç cümle eklemek isterim.kader Allah'ın bize çizmiş olduğu bir yol yaşanacaklar yaşanacaktır.ama insanların kulluk nezdinde kaderi etkilenmektedir.güzel bir kulluk yapan mü'min kardeşimizin başına gelecek olan musibet ya az zararla geçişmekte yada tamamiyle yaşanmamaktadır.en iyi Allah bilir.ama kulluğunu yapmayan takvadan uzak bir kardeşimize gelecek olan musibet tamamiyle başına gelmekte ve büyük bir zararla bu musibetin altından kalkmaktadır.kısacası önümüzde çizili bir yolumuz var bu yoldaki sapmaları bizim kulluğumuz belirliyor diyebiliriz.selam ve dua ile

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
...........................................................................

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
mutsuz kardeşim konunu şimdi gördüm. Allah sıkıntılarını tez zamanda gidersin inşallah. Durumunda bir gelişme varmı kardeşim?

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykm forumu okurken paylasayim dedim..hayatimda degisiklik oldu simdi o da beni istiyor Allah'im hayirliysa beni tekrar istesin diye hep dua etmisimdir simdide istiyor ama bir engel daha var babam istemiyor..kabul etmiyor..o hidayeti bulan bir insan ama babam kendi bakmak istedigi gibi bakiyor..yani imtihan hic bitmiyor insan hayatinda ..simdi düsünüyorum Allah'im onu tekrar döndürdü bana hayirli demekki diye ama neden engeller cikiyor diye..yine zamana birakmak lazim.ve ALlah'a tevekkül etmek lazim..O bir seyin olmasini dilerse ol der olur ..O dilerse kimse engel olamaz..degilmi...herseyin en iyisini Rabbimiz bilir..bize düsen Allah'a tevekkül edip sabirla beklemektir..insallah RaBBimiz hepimize hayirlisini nasip etsin.inanin bende cok zor durumdayim ama elimden bisey gelmiyor..ne yapabilirimki zamana biraktim..belki zamanla babamda olumlu bakar bu ise hayirliysa eger...insallah babamada zamanla bakmak istedigi gibi degilde gercekleri görebilmeyi nasip eder Allah'im..Arkadaslar hepimiz birbirimiz icin dua edelim.dualarimizi eksik etmeyelim birbirimzie.unutmayalimki Allah herseye kadirdir...Rabbim bizi seytanin vesveselerinden korusun..Allah tüm darda kalanlarin yardimcisi olsun insallah...dualarla..
Selamunaleyküm kardesim..seni cok iyi anliyorum..cünkü benzerini suanda da ben yasiyorum..cok zor ama nasip kismet..insan imtihanda bunu unutmamasi lazim..ama dua ederken ümitle beklerken tam tersi olunca Allah im neden ben diyebiliyor seytana uyup.dogru degil ama musibetler insani saptiriyor iste...biz dua edelim elbette Allahim kimseye zerre kadar haksizlik yapmaz..Kaderimizde varsa hayirliysa olur.eger degilse belli bir zaman sonra Allah im iyiki olmamis dedirtir insallah..eger nasibinde varsa ne olursa olsun seni tekrar bulur.yeter ki insan dua etmeyi birakmasin..ümidini kaybetmesin..bende cok zor günler gecirdim hala da geciriyorum...her sabah uyandigimda aklima gelince icime SIKINTI oturuyordu hele bi ara Allah im madem nasibimde yoksa neden beni kurtarmiyorsun diye yakinmisimdir...sonra bu siteye icimi döktüm.burdaki bana dua eden destek cikan kardeslerimizden Allah razi olsun okuduktan sonra bir ay filan öyle rahattimki nese dolu oldum..eski halimdn eser kalmadi..o cok sevdigim insan bi an bile aklimdan cikmayan insan hic aklima gelmedi..geldiyse de Rabbime tevekkül ettim..elbette kaderimde varsa olur..ben dua ediyorum elbette RABBim istedigimi vermezse ilerde daha iyisini verecektir diye düsünmeye basladim..Ama su son zamanlarda yine eski halime düser gibiyim..seytana yenik düsüp yine kafama takmaya basladim..insan kafasina takinca deli olcak gibi oluyor..yalniz kalmamam lazim seytan yalnizlara daha da cok zarar veriyor..sürekli bir mesguliyetin olsun Allah a tevekkül et nasibinde varsa olur insallah ..senin icin ve tüm zorda olanlar icin dua edecegim.ediyorumda..cok zor oluyormus..Allahim kimseye yasatmasin..Allah herzaman bizimle unutmayalim..elbette istedigimiz gibi olmuyorsa bir hayir vardir..ben bu cümleleri burdaki güzel insanlarin sayesinde kurmayi basardim..Ama su mübarek günlerde yine kafama takmaya basladim...dualarinizi eksik etmeyin..Dualarda bulusalim..Allah yardimcin olsun mutsuz kardesim..her zorlugun arkadasinda bir de kolaylik vardir ayetini unutmayalim...ve sabirla bekleyelim insallah.imtihan dünyasi.ve hayat sürprizlerle dolu...tevekkülü elden birakmayalim...YA RABBIm bela ve musibetlerin saptiriciligindan bizi korusun insallah...dualarin uzun zamanda kabul olmasinda mutlaka hayir vardir..Eger kul duasini samimi ve yürekten yapiyorsa Rabbim o kulun duasini hemen kabul etmez..kul duasina devam etsin diye..hayirli zamanda elbet dualar kabul olcaktir...Rabbim dua eden kulunu sever...

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
mutsuz kardeşim konunu şimdi gördüm. Allah sıkıntılarını tez zamanda gidersin inşallah. Durumunda bir gelişme varmı kardeşim?

allah razı olsun sizdn ve bu sitedeki herkesten çok şükür şimdi daha iiyim...rabbim sizin gibi ii insanlarla tanıştırdığı için binlerce kez şükürler olsun allah hiçbirimizi darda bırakmasın inşallah...amin...

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
nurus rumuzlu kardeşim allah razı olsun senden çok teşekkür ederim...rabbim yar ve yardımcın olsun..allaha emanet ol..dua ile....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt