Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dua Adabı ve Makbul Olduğu Zamanlar (1 Kullanıcı)

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşımdı."kapıyı vurmazsanız kapı açılmaz"öyle ya;kapıyı açtıranlardan oluruz inşallah. :H

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN AMİN ECMAİN

selamün aleyküm ALLAH razı olsun emeğine sağlık selam ve dua ile a.e.o.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Duanin Makbul Vakitleri

--------------------------------------------------------------------------------

İFTAR VAKTİ
HASTALIKTA
YOLCULUKTA
MİSAFİRLİKTE
ORUÇLU İKEN
CUMA GECESİ
SECDE ANINDA
ARAFAT DAĞINDA
SEHER VAKTİNDE
KABE-İ ŞERİF GÖRÜLÜNCE
RAMAZAN AYINDA
BAYRAM GECELERİ
ZEMZEM İÇERKEN
YAĞMUR YAĞARKEN
HARB MEYDANINDA
KALB ÜZÜNTÜLÜ İKEN
MÜBAREK GECELERDE
FARZ NAMAZLARDAN SONRA
EZANLA-İKAMET ARASINDA
RECEB AYININ İLK GECESİ
HACERÜ'L-ESVED YANINDA
GECE NAMAZINDAN SONRA
KUR'AN-I KERİMİ HATMEDİNCE

Rabbim her daim dua ve dualarımızı kabul etsin inş.
Emeğinize sağlık Allah razı olsun Rabbim bizleri affedip dualarımızı kabul etsin inşallah...

EsSelamunAleyküm Kardeşim;
Amin cümlemizin dualarını kabul buyurup,aff-ı mağfiret edip,razı olsun inşaAllah.Selam vedua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
s.a talip amca rabbim razı olsun birde müminin mümine duası kabuldür mevlana celaleddin rumi kuddissessirruhu dostun dosta kardeşin kardeşe ettiği dua makbuldürsize dua emanet etsem kabul edermisiniz rabbime emanet olun

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
DUA NEDİR? NİÇİN DUA EDeRiZ.?-DUA DOSTLUĞU

DUA NEDİR? NİÇİN DUA EDeRiZ.?-DUA DOSTLUĞU

Dua ne demektir?

DUA DOSTLUĞU NEDİR BİLİRMİSİN............

DUA DOSTLUĞU YÜREKTİR.........

YÜREĞİN GÜZELLİĞİDİR..........

YÜREĞİN BERRAKLIĞIDIR.........

ÇIKARSIZDIR..........

MENFAAT ARAMAZ DUA DOSTLUĞU..........

SENDE UMUDUNUN TÜKENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN........

KOŞ DOSTUM KOŞŞ..........

SANA BİR DUA EDEN OLSUN...

SEN BİRİNE DUA ET..

BİLMEZSİN HANGİ KIRIK GÖNLÜN DUASIDIR......

KARANLIKLARI AYDINLATAN....

SANA UMMADIK KAPILAR AÇAN....

BİLMEZSİN KİMİN İÇİN ETTİĞİN DUADIR.......

SENİ BÖYLE AYAKTA TUTAN.......

DUALARDA BULUŞALIMM
DAİM DUALAŞALIM.....

Dua ne demektir?

Dua kelime olarak çağırmak, davet etmek, dilemek, istemek gibi anlamlara gelir. Terim olarak dua, yaratılmış insanın bütün benliği ile Yüce Allah’a yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması demektir.

Niçin dua ederiz?

İnsan, bağlanma ve sığınma eğilimi olan bir varlıktır. Bu eğilim emniyet, güven, dayanma, korunma, sığınma gibi insanın temel ihtiyaçları arasında yer alır. İnsan akıllı ve güçlü bir varlıktır. Ancak bazı durumlarda çaresiz kalır. Kendisindeki güçsüzlük ve çaresizlik nedeniyle kendinden güçlü bir varlığa sığınır. Ondan yardım ister. Bunlar bazen aile büyükleri, bazen de bir arkadaşı olabilir. Ancak bazı durumlar vardır ki, onların da elinden bir şey gelmez. Çünkü onların da güçleri sınırlıdır. İşte bu durumlarda sonsuz güç sahibi Allah’a yönelir ve ondan yardım ister. Dileklerini ona dua yoluyla aracısız olarak iletir. Bunlar çaresizliğin yanında bazen bir teşekkür, bazen bir sevinç, bazen de içten bir memnuniyeti ifade eden cümleler olabilir.

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşim Için Sağol Kardeşim

Biz Aciz Kullariz, Dilemeye, Istemeye Muhtaciz.
Dualarla Derman Buluruz,
Dularla Ulaşiriz Rabbimize.
Dua Bir Köprüdür!!!

Selam Ve Dua Ile...

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Dua Mü'minin Silahidir",

Dua Mü'minin Silahidir",

zzzslamyetgenmedahmsan3.gif
[/

DUA MÜ'MİNİN SİLAHIDIR", diyor Rasûlullah Muhammed Mustafa aleyhi's-selâm. Ve gene, şöyle başka bir açıklama getiriyor "DUA" konusuna:

"DUA İBADETİN ÖZÜDÜR"

Bu hadîs-i şerîf'in hemen arkasından şu âyet-i kerîmeyi hatırlıyalım:

"CİNNİ VE İNSANLARI YALNIZCA KULLUK ETMELERİ İÇİN YARATTIM"

En basit anlamıyla kulluk, dua ve zikirdir!.

En geniş anlamıyla kulluk, birimin, varoluş gayesinin gereğini yerine getirmesidir..

"Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim."

Evet, bu bir Hadîsi Kudsî.

Bu konudaki bir başka Hadîs-i Kudsî de şöyle:

"Ey âdem oğlu, dua senden icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden; şükür senden, fazlasıyla vermek benden; sabır senden, yardım benden... Ne istedin ki benden sana vermedim."

İşte bu Hadîsi Kudsîyi destekleyen Ayet-i Kerîme:

"BANA DUA EDİN, İCABET EDEYİM"

Bu konuya açıklık getiren diğer bir hadîs-i kudsî de şudur:

"Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.."

Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!..

Nitekim, bu açıdan olaya bakıldığı içindir ki, önde gelen evliyâullahdan İmamı Rabbanî Ahmed Faruk Serhendî şöyle demiştir:

"Bir şeyi istemek, ona nâil olmak demektir; Zirâ Allâhu Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez."

Esasen dua etmek söz konusu olduğunda, bir şey isteyeceğimizde hemen şu âyet-i kerîmeyi hatırlamamız gerekmektedir:

"ALLAH İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !."

- Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu?..
Yani, sizde ortaya çıkan bu istek, gerçekte Allâh istemiş olduğu için sizde ortaya çıkmaktadır!.. Eğer, Allâh istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz.

En kolay, en ucuz yani bedâva, ve en tesirli şey DUA'dır. İşte bu yüzdendir ki, DUA için, `"mü'minin silâhıdır" buyurulmuştur.

"DUA" nasıl silâh olur?..

Bunu anlıyabilmek için, tasavvufun derinliklerine inmek gereklidir!....

İnsan, gerçeği itibariyle, Allâh adıyla işaret edilenin zâtî sıfatlarıyla yaratılmış, O'nun varlığı ile kâim ve dâîm varlıktır.

Allâh'ın "HAY" ismiyle işaret edilen şekilde HAYAT sıfatıyla vardır; yaşar.

Allâh'ın "ALÎM" ismiyle işaret edilen şekilde, İLİM sıfatıyla bilgi, ilim sahibidir, yaşamına yön verir.

Allâh'ın "MÜRÎD" ismiyle işaret edilen şekilde, İRADE sıfatıyla isteklerini tahakkuk ettirmeye yönelir.

Dolayısıyladır ki insan, kendi varlığında mevcut olan bu isimlerin manâlarını ortaya çıkartabildiği ölçüde, takdir edilen nisbette, arzularına nâil, korktuğundan emin olur...

medahms

Kayıtlı Kullanıcı

Yalnızca Allah’a dua edilir

Dua yalnızca Allah’a edilir. Yüce Rabb’imiz Kur’an’da “Gerçek dua ancak onadır...” (Ra’d suresi, 14) buyurmaktadır. Dinimizde dua bir ibadettir. İbadetlerin özü ve en değerlisidir. Allah kendisine dua edilmesini ve dua edildiğinde duyacağını bildirmiştir. Çünkü O, insana hayat damarlarından daha yakındır. Sonsuz güç ve şefkat sahibi olan Allah, insanlar için bir yardımcı, destekleyici, koruyucu ve kollayıcıdır. O bize bizden yakın olan, dua ve isteklerimizi karşılayandır. Ona hangi dilde ve ne şekilde dua edersek edelim, o bizi duyar ve dualarımızı kabul eder. O güçsüzlerin, çaresizlerin yardımcısı ve en büyük dostudur.

Dua, insanı Allah’a nasıl yaklaştırır?

Dua, yakınlık ve sevgi temeli üzerine kurulan, insan ile Allah arasında iletişimi sağlayan en önemli ibadettir. Dua; insanın, Yüce Allah’a seslenmesi, ondan dilekte bulunması, sevincini, üzüntüsünü onunla paylaşması, iletişim kurması ve ona sığınmasıdır. İşti insan dilet ve dualarıyla Allah’a yalvarır, ona sığınır ve ondan yardım diler. Sevincini ve üzüntüsünü onunla paylaşır. Bu durum onu Allah’a yakınlaştırır. İnsanın Allah ile arasındaki iletişimi daha canlı ve sürekli hale gelir.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.ALLAH İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ.BUNU BİRAZ DAHA AÇABİLİRMİSİNİZ.SELAMETLE KALIN.
TAMAM KARDEŞİM BAŞIM ÇOK AĞRIYORDA ANLADIM.2KERE OKUDUM.KUSURA BAKMA.ALLAH RAZI OLSUN.

dolunayhilal

Kayıtlı Kullanıcı
Buyurun Kardeşler Duaya Allah Her Kesin Gönlüne Göre Hayili Olani Nasip Etisin Doğru Yoldan Ayirmasin

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Günlük konuşmalarımızda dilek ve dualarımızdaki dini ifadeleri nerede ve nasıl kullanırız?

Sabah evden çıkarken, bir işe başlarken, yatarken Allah´a dua eder ve ona sığınırız. Annemizin, babamızın sağlıklı olması ve kazancının bol olması için dua ederiz. Sevdiklerimiz, sağlığımız ve sınavlarımızın iyi geçmesi, vatanımızın, milletimizin ilerlemesi ve işlerimizin iyi gitmesi için Allah´a dua eder ve ondan yardım dileriz. Verdiği nimetlerden dolayı ona şükreder ve sahip olmayı istediklerimiz için dilekte bulunuruz. Örneğin; Sınava girerken “Allah’ım bana yardım et” diyerek dua ederiz. Yolculuğa çıkan birisi için “Allah kazadan, beladan (kötülüklerden) korusun” diyerek Allah´a sığınırız. Sabah okula giderken annemize, babamıza veya diğer aile bireylerine “Allah’a ısmarladık” deriz. Onlar da bize güle güle git “Allah zihin açıklığı versin, Allah yardımcın olsun” diyerek dua edeler. Bir hastayı ziyaret ettiğimizde “Allah acil şifalar versin” diyerek iyileşmesi için dua ederiz. Ölen bir kimsenin ardından “Allah rahmet eylesin” diyerek dua ederiz. Sınava girecek bir kimsenin başarılı olması “başarılar dilerim” deriz.

Dilek ve dualarımızda dini ifadeleri kullanmak bize neler kazandırır?

►Bizim Allah’a yakınlaştırır ve onunla olan iletişimimizi güçlendirir.

► İnsanlar arasında sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırır.

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

"Rahmet kapısı elle açılmaz.O kalp ile zorlanır.DUA,kevserlerin en tatlısıdır Gözyaşlarından ve İlahi rahmetlen yapılmalıdır.Gözyaşları;duadır, anahtar dır.Unutmayalım ki;

***************KAPIYI VURMAZSANIZ,KAPI AÇILMAZ************

SELAMÜN ALEYKÜM TALİP AMCA

PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK
ALLAH CÜMLEMİZİ DUA İKLİMİNDE YAŞIYANLARDAN EYLESİN İNŞ.
ALLAH"A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
KALB ÜZÜNTÜLÜ İKEN

Selamün Aleyküm içinde bulunduğum kötü günleri Rabbimin izniyle aşmaya çalışıyorum dün yine kötü bir gün geçirdim umudum kalmadı bu yazınızı okudum içime heyacan bastı ne diyim Rabbim ne verirse hayırlısını versin
selametle

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
KALB ÜZÜNTÜLÜ İKEN

Selamün Aleyküm içinde bulunduğum kötü günleri Rabbimin izniyle aşmaya çalışıyorum dün yine kötü bir gün geçirdim umudum kalmadı bu yazınızı okudum içime heyacan bastı ne diyim Rabbim ne verirse hayırlısını versin
selametle
VeAleynaAleykümSelam Kardeşim..Yeğenim..

Allah yar ve yardımcınız olsun inşaAllah.Kendi sayfanızdan bir nebze de olsa hali hazırda yaşamakta olduğunuz sıkıntılar sebebiyle üzüntünüzü anlayabiliyorum Bir baba olarak..bu sitede de bir büyüğünüz olarak,size şahsi meseleniz için bazı şeyler dile getirme hakkım var mı..yazsam-yazmasam arası tereddütlerden sonra..acizane, bir kardeşimin yarasına merhem olacaksa..hiç değilse bir nebze de olsa teselli verebilmek adına kabul ediniz bu minval üzere yazdıklarımı lütfen..

Tabii kolay değil insanın severek-isteyerek başladığı mutlu bir yuvanın hatta belirtmişsiniz ki "ailelerin karşı çıkmasına" rağmen kurulan aile olma çabanızın bu hale gelmesi..muhakkak insanı yıpratır. Sebepleri sizin bildiğiniz-özeliniz olan şeyler,bundan dolayı ben sizin şu anki sıkıntılı durumunuza ilşkin bazı şeyler söylemek istiyorum..
40 kg.'a düştüm yazmışsınız..Birinci yönü itibariyle kendinizi bu derece yıpratmanız sağlığınız açısından yarın geri dönülmez tahribata yol açabilir..vücut dengenizi korumalısınız..

Allah(CC)'ın takdirine/kaza-kader hükmüne rıza boyutuyla olayınızı ele alırsanız,daha metanetli..tevekkül haliyle Rabbimizi'de hoşnut edersiniz inşaAllah.O'nun nimetlerine uzak kalmanız hamd-şükür edasını da eğer düşünürseniz bir başka boyut..Sağlığınıza dikkat ederek..O'na-O'nun hükmüne razı-teslim olmuş bir tevekkül halinizle edeceğiniz(KALB ÜZÜNTÜLÜ İKEN)-yapacağınız dualarınızın inşaAllah hem sizi devamlı etkisi altında kaldığınız yeis halinden uzaklaştırıp-moral açısından..imani yönden inşaAllah,Allah'a daha yakın olmanın,sabrederek katında derecenizin-sevabınızın artacağını hatırlatmak isterim..söylemesi kolay dediğinizi duyar gibiyim kardeşim Çok doğru ateş düştüğü yeri yakıyor muhakkak..Çektiğiniz sıkıntıları siz yaşıyorsunuz..

Tamam ama şimdi söyleyeceğim olayın bir başka yönüyle de sağlıklı eski günlerinizdeki gibi olmaya mecbursunuz..Evet mecbursunuz.. Niye mi?..velev ki eşiniz-eşinizin yakınları sizi bu halinizle görse.. en fazla ACIRLAR ! Eeee..sonra..bu halinizle onlarla karşılaşmak sizi de incitir..öbür tarafa itici de gelebilirsiniz..Sizi beğendiği zamanlardaki gibi olmak,o halinize dönmek zorundasınız.
Ve en önemlisi de Çocuğunuz için iyi-sağlıklı olmanız gerekmekte değil mi?Kendinizi kapıp-koyvermeyin inşaAllah."Görelim bakalım Mevlam neyler..Neylerse güzel eyler." deyip dayanın..sabredin..tesbihata- zikre devam..

Bence kendinizi Allah rızası için toparlayın..siz kendinize acımazsanız hiç kimse size sizin beklediğiniz doğrultuda acımayacaktır..Rabbe sığının O'na tam bir teslimiyetle tevekkül edin O'na bundan sonrası için iltica edin..biraz gayret tamam mı ?..
İnşaAllah hayırlı gelişmeler olur..dualarımızda sizin içinde yer ayırdık, her kardeşimize olduğu gibi..Ümidinizi hiç kaybetmeyin..
Sizi üzecek bir şeyler yazmamışımdır inşaAllah..

Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
sa talip amca yüreğine sağlık.rabbim çok merhametlidir,cömerttir .yeterki istemesini bilelim.demi talip amca.
VeAleynaAleykümSelam Ebru kardeşim..ElhamdülillahiRabbilAlemin.. Allah(CC) razı olsun..bütün mesele o değil mi? İstemesini bilmek..Çok sağolun..İncinur'unda gözlerinden öperim..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt