Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dişhekimine sorun... (1 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
S.a ...Gecenlerde Ağrıyan Dişimi baktırmak için Hekim e gittim ...Dolguların süresini dolduğunu ( 10 yılı devirdi ) Tekrardan yapılacağını Bide 20 lik dişin cekileceğini söyledi.Benim canımı Sıkan 20 lik dişin neden cekileceği ..Bayan Diş Hekimiydi ..Ağrının hangi Dişten kaynaklandığını Söyleyemedi Bana 20 lik Cekilecek dedi..Bende Doğal olarak bahane uydurup kaçtım....Yardımcı olursanız sevinirim....

Selamun Aleyküm,

Belirttiğiniz şartlarda bir sonuca ulaşmak maalesef zor... Durumunuz ancak bir muayene ile anlaşılabilir... Dolguların durumu, sıcak, soğuk ya da tatlı gibi dış etkenlerden etkilenme durumu, dişetlerinizin durumu ve gerçekten yirmi yaş dişinizde sorun olup olmadığı ancak bir muayene ile belli olur... Ağrının kesin olarak hangi dişten kaynaklandığı her zaman kesin olarak anlaşılamıyabiliyor... Ama bu durumlarda da bir röntgen filmi ile daha detaylı araştırma yapılabilir... Neden hemen çekime karar verdi acaba hekiminiz bilemiyorum...

Bana kalırsa bir başka dişhekimine daha muayene olun, bir de onun tavsiyelerine baş vurun...

Maalesef şu pozisyonda daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim...

Sağlıklı günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Dişlerin üzerinde zamanla biriken diş taşları dişlere ve çevre dokulara ciddi anlamda zarar verebilen oluşumlardır ve mutlaka temizlenmesi gerekir... Diş taşlarını temizlemede farklı yöntemler vardır... Bu yöntemler içinde çok ince grenli toz kullanılarak yapılan temizleme olduğu gibi oldukça minik titreşimler vasıtasıyla temizleme yapılıp ardından özel macunlarla cila yapmak vardır...
Cavitron dediğimiz ince titreşimli cihaz ile temizlenip, özel macunlarla cilalamak suretiyle yapılan temizleme en ideal temizleme yöntemidir... Dişin mineral yapısına en az zarar veren yöntem budur... Ancak bundan kaçınıp temizletmeyi ihmal etmemelidir...

Diş gıcırdatma (Bruksizm) dişin mineral yapısına ve direncine göre er ya da geç veya az ya da çok mutlaka zarar verir... Buna süre vermek çok da gerçekci olmaz... Bir ortodonti kliniğinde gece plağı dediğimiz bir apareyle bu alışkanlıktan kurtulmaya çalışılmalıdır...

Gelişme çağını tamamladıktan sonra dişleri güçlendirme çok ileri boyutlarda gerçekleştirilemezse de yine de kalsiyum içeren gıdalar tüketerek ve flor içeren diş macunlarını (çok az miktarda macun kullanmak gerekir) kullanarak nisbeten bir koruma sağlanabilir... Ama esas olan temizlik ve belli aralıklarla bir dişhekimine kontrole gitmek olacaktır...

allah-u zülcelal razı olsun sağol abicim.

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hocam,
diş ipi ile diş temizliği yaparken arka iki dişim arasıdan ağzıma kötü bir tadın yayıldığını hissediyorum. oradaki dişte çürüme olduğu için 1ay önce temizlenip dolgu yapılmıştı zaten. peki neden hala o kötü tat?

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hocam,
diş ipi ile diş temizliği yaparken arka iki dişim arasıdan ağzıma kötü bir tadın yayıldığını hissediyorum. oradaki dişte çürüme olduğu için 1ay önce temizlenip dolgu yapılmıştı zaten. peki neden hala o kötü tat?

Selamun Aleyküm,

Bunun iki sebebi olabilir...

Birincisi, özellikle iki diş arasında oluşan ve bizim arayüz çürüğü dediğimiz çürükler sebebiyle yapılan dolgular ne kadar özenilse de dişin orijinal şekline uygun oılamayabiliyor... Bu durumda iki diş arasında çürük kalmasa bile arada yemek artıkları kalabiliyor ve koku yapabiliyor...

İkincisi ise, yapılan dolgu dişetine temas halinde ise dişetini tahriş ederek kızarık ve hatta kanamalı bir hale getirebilir, bu da koku yapabilir...

Siz herşeye rağmen diş ipini özenle kullanarak o arayı iyi temizlemeye gayret edin ve hem fırça hem diş ipi kullanarak iyice temizledikten sonra tuzlu su veya herhangi bir ağız gargarası ile gargara yapın...

Herşeye rağmen geçmezse dolgunuzu bir daha kontrol ettirirsiniz...

üzgün

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

Daha önce altta 2 tane 20 lik dişim çıkmıştı.bir tanesini yardırarak aldırdım fakat çok ciddi bir şekilde sorunlu olarak kırarak aldılar dişi o günden sonra çok korkuyorum.hatta altaki bir tanesi duruyor.Geçenlerde kulağım çok ağrıdı dün hastaneye gittim ama öyle böyle bir ağrı değil beynimi zonklatıyor başım dönüyor vb.Kuğaımda iltihab varmış az.Ama dr dediki dişede mutlaka git dün farkettim üstte kabarıklık var 20lik diş 4 tanemi çıkıyor birde neden çıkıyor sebebi ne Allah c.c. hiç birşeyi sebepsiz yaratmaz biliyorum ama bunu anlamıyorum mutlaka bir sebebi olmalı.Hem çok acı veriyor hem gereksiz aldırmak zorundayız atık falanmı bu dişler acaba.

Banada dua edin lütfen diş çıkıyosa hemen aldırmak zorundayım ben çarpışmasın diye.ve çok korkuyorum o olaydan sonra.

hayırlı günler teşekkür ederim.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

Daha önce altta 2 tane 20 lik dişim çıkmıştı.bir tanesini yardırarak aldırdım fakat çok ciddi bir şekilde sorunlu olarak kırarak aldılar dişi o günden sonra çok korkuyorum.hatta altaki bir tanesi duruyor.Geçenlerde kulağım çok ağrıdı dün hastaneye gittim ama öyle böyle bir ağrı değil beynimi zonklatıyor başım dönüyor vb.Kuğaımda iltihab varmış az.Ama dr dediki dişede mutlaka git dün farkettim üstte kabarıklık var 20lik diş 4 tanemi çıkıyor birde neden çıkıyor sebebi ne Allah c.c. hiç birşeyi sebepsiz yaratmaz biliyorum ama bunu anlamıyorum mutlaka bir sebebi olmalı.Hem çok acı veriyor hem gereksiz aldırmak zorundayız atık falanmı bu dişler acaba.

Banada dua edin lütfen diş çıkıyosa hemen aldırmak zorundayım ben çarpışmasın diye.ve çok korkuyorum o olaydan sonra.

hayırlı günler teşekkür ederim.

Selamun Aleyküm,

Yirmi yaş dişleri dediğimiz dişler aslında normal diş dizisi içerisinde yer alan 32 dişimizden olup en son süren ve sağ-sol-üst ve alt en arkada yer alan dişlerdir ve toplam 4 adettir...
Kimilerinde sorunsuz olarak yerine yerleşir ve diğer dişler gibi rahatlıkla kullanılabilirken kimilerinde ise maalesef çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir...
Bu dişlerin sorun çıkarması daha çok bireyin ağız ve çene yapısı ile ilgilidir ve bu tür sorunlu yirmi yaş dişlerinden bir an önce kurtulmakta yarar vardır...
Yirmi yaş dişleri daha ziyade alt çene sorun çıkarır ve sıklıkla cerrahi yöntemle alınır... Eğer yer darlığı ve dişlerde sıkışıklık söz konusu ise dişlerin alınması biraz daha sıkıntılı olabilir...
Üst dişler ise genellikle daha rahat alınabilirler...
Siz zor bir deneyim geçirmişsiniz ama bence yılgınlığa düşmeyin gene de cesaretinizi toplayıp bu dişlerinizden kurtulmaya bakın...
Ancak ben sadece sizin buradaki beyanınıza göre tavsiyede bulunabildiğim için son kararı elbette klinik muayeneyi yapan meslektaşlarım vermelidir...

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm değerli kadeşim yine ben
iğne gözükadar az olan fakat sızı yapan dişi dolgu yaptırdık.dolgu galiba fazla oyulmuş,dişin arka tarafı kırıldı fakat dolgu duruyo .soğukta sıcakta sızıya yine devam.vede dolgunun bir ucu sivri şekilde dile değdiğinde iğne gibi batıyo rahatsızlık veriyo.ne yapmamız lazım bu dişin akibeti ne olur.
anlayabildiğim kadarını anlattım bu diş kızıma ait .
selametle kalın

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm değerli kadeşim yine ben
iğne gözükadar az olan fakat sızı yapan dişi dolgu yaptırdık.dolgu galiba fazla oyulmuş,dişin arka tarafı kırıldı fakat dolgu duruyo .soğukta sıcakta sızıya yine devam.vede dolgunun bir ucu sivri şekilde dile değdiğinde iğne gibi batıyo rahatsızlık veriyo.ne yapmamız lazım bu dişin akibeti ne olur.
anlayabildiğim kadarını anlattım bu diş kızıma ait .
selametle kalın

Selamun Aleyküm,

Dişin çürüğü iğne ucu kadar görünse de eğer sızı yapıyorsa içeri doğru yani derinlemesine çürümüş ve çürük sinir uçlarına yaklaşmış demektir...

Yapılan dolgu sonrasında muhtemelen dişin çevre kısmı zayıflamış ve bu bölgede kırılma meydana gelmiştir...

Dolgu ile kapatılması gereken kısım açılınca da yine sızlama ortaya çıkabilir...

Bu durumda dolgunun tekrar yapılması gerekir... Eğer dolgunun tutma sıkıntısı olabilir ise de tek olarak kaplanması da mümkündür...

İyi haber; sızlama varsa diş halen canlıdır ve daha uzun süre sahibine hizmet edebilecek demektir...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
abi selamün aleyküm sana bir soru sormam lazım çocukla ilgili online olunca inşallah görürsün. benim oğlan altı yaşının içinde alt ön kesici süt dişleri daha sallanmadı bile iç taraftan bir diş patlamış kalıcı dişi, baya iki milim kadarda fark var süt dişi ile arasında geride yani. bu durumda ne yapmak gerekiyor acaba? önce süt dişi sallanıp çıkıp sonra mı kalıcı diş çıkıyordu hatırlamıyorum bu konuda çocukluğumla ilgili. bu da ilk çocuğum.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
abi selamün aleyküm sana bir soru sormam lazım çocukla ilgili online olunca inşallah görürsün. benim oğlan altı yaşının içinde alt ön kesici süt dişleri daha sallanmadı bile iç taraftan bir diş patlamış kalıcı dişi, baya iki milim kadarda fark var süt dişi ile arasında geride yani. bu durumda ne yapmak gerekiyor acaba? önce süt dişi sallanıp çıkıp sonra mı kalıcı diş çıkıyordu hatırlamıyorum bu konuda çocukluğumla ilgili. bu da ilk çocuğum.

Selamun Aleyküm,

Allah yavrunuza sağlıklı uzun ömür versin de İslam'a, Kur'an'a bağlı ve ana-babaya hayırlı bir evlat olsun inşaallah...
Hiç telaş etmeyin... Bu durum oldukça sık rastlanan bir durum... Alt ve üst ön 4 er dişin çıkma zamanı normalde 7-9 yaş arasıdır...
Yavrunuzun biraz erken gelmiş dişi... Ama bu eğri ya da çapraşık olacak anlamına gelmez...
Çocuklarda sürekli dişlerin boyutları süt dişlerine göre oldukça büyüktür, diş dizisinin yerleştiği çene kavsi de bu yaşta henüz yeteri kadar genişlemediği için diş içerden gelmiştir...
İçerden gelen sürekli diş, süt dişinin kökünü eritemediği için diş sallanmıyor... Siz bir süre daha takip edin ve sallanmasını bekleyin, aldırmakta acele etmeyin... Kökü henüz erimemiş diş uyuşturucu spraylerle alınamaz, iğne ile lokal anestezi yapılması gerekir, bunu çocuğa bir zararı yoktur yapılabilir ama çocuklar için oldukça dehşet verici bir uygulama olduğundan dolayı korktuğu takdirde çocuğu bir daha dişhekimine ya da bir başka beyaz gömlekli doktora götüremezsiniz... Buna değmez...
İçerden gelen sürekli diş süt dişleri çıktıktan sonra (ki bu biraz daha zaman alabilir) dilin itici dudakların çekici özellikleri ile kendi kendine yerlerine yerleşirler...
Ancak bu anlattıklarım normalde olması gereken olaylardır... Herşeye rağmen çocuklarda çapraşıklıklar elbette oluyor ama buna karar vermek için en az 11-12 yaşı beklemek gerekir...

Eğer yeniden sormak isterseniz ben buralarda olacağım...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Allah yavrunuza sağlıklı uzun ömür versin de İslam'a, Kur'an'a bağlı ve ana-babaya hayırlı bir evlat olsun inşaallah...
Hiç telaş etmeyin... Bu durum oldukça sık rastlanan bir durum... Alt ve üst ön 4 er dişin çıkma zamanı normalde 7-9 yaş arasıdır...
Yavrunuzun biraz erken gelmiş dişi... Ama bu eğri ya da çapraşık olacak anlamına gelmez...
Çocuklarda sürekli dişlerin boyutları süt dişlerine göre oldukça büyüktür, diş dizisinin yerleştiği çene kavsi de bu yaşta henüz yeteri kadar genişlemediği için diş içerden gelmiştir...
İçerden gelen sürekli diş, süt dişinin kökünü eritemediği için diş sallanmıyor... Siz bir süre daha takip edin ve sallanmasını bekleyin, aldırmakta acele etmeyin... Kökü henüz erimemiş diş uyuşturucu spraylerle alınamaz, iğne ile lokal anestezi yapılması gerekir, bunu çocuğa bir zararı yoktur yapılabilir ama çocuklar için oldukça dehşet verici bir uygulama olduğundan dolayı korktuğu takdirde çocuğu bir daha dişhekimine ya da bir başka beyaz gömlekli doktora götüremezsiniz... Buna değmez...
İçerden gelen sürekli diş süt dişleri çıktıktan sonra (ki bu biraz daha zaman alabilir) dilin itici dudakların çekici özellikleri ile kendi kendine yerlerine yerleşirler...
Ancak bu anlattıklarım normalde olması gereken olaylardır... Herşeye rağmen çocuklarda çapraşıklıklar elbette oluyor ama buna karar vermek için en az 11-12 yaşı beklemek gerekir...

Eğer yeniden sormak isterseniz ben buralarda olacağım...

aleyküm selam ve rahmetullah amin amin amin inşallah Allahım cümlemizin yavrusunu hayırlı eylesin.iki cihanda da iyilikler güzellikler versin inşallah. mesajı görünce çok rahatladım Allah bin kere razı olsun inşallah. evet erken oldu gerçekten arkadaşlarında da görmemiştim nasip. artık hafifçe sallanmaya başladı süt dişi bakalım inşallah bundan sonra sorunsuz olur tekrar çok teşekkür ediyorum. hayırlı günler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt