Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinimi Iyice Ogrenmek Istiyorum!! (2 Kullanıcı)

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimi Iyice Ogrenmek Istiyorum Daha Onceden Bu Kadar Alakam Yoktu Dinle Ama Su An Iyice Ilgilenmek Ve Cevreem Hayirli Bi Insan Olmak Istiyorum Bana Yardim Edermisiniz?

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
HEPİMİZ DİNİMİZİ DAHA İYİ ÖĞRENMEK VE BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞMAK BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRENMEK İÇİN BURDA DEĞİLMİİYİZ.islamiyet.gen.trDE ODUĞUN SÜRECE İNŞAALAH ZAMANLA BİRŞEYLER ÖĞRENDİĞİNİN SENDE FARKINA VARICAKSIN

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimi Iyice Ogrenmek Istiyorum Daha Onceden Bu Kadar Alakam Yoktu Dinle Ama Su An Iyice Ilgilenmek Ve Cevreem Hayirli Bi Insan Olmak Istiyorum Bana Yardim Edermisiniz?

OYTUN KARDEŞİM SENDE BİLDİKLERİNİ BİZLERLE PAYLAŞ BİZİMDE BİLMEDİĞİMİZ SENİNDE B
İLDİĞİN ŞEYLERİ BİZLERİDE ÖĞRENELİM.RABBİMİZ BİZE MAHŞERDE SORUCAK NE ÖĞRENDİN BİLDİKLRİNİ KİMLERLE PAYLAŞTIN DİYE OYÜZDEN HİÇ Bİ BİLDİĞİMİZİ BİRBİRİMİZDEN SAKINMAYALIM.ALLAHA EMANET OL

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
ashab bana yardım et hıc bısı bılmıyorum anlat bana kafamda bır ton soru var ne olur yardımcı ol bana sabaha kadar senı dınlerım ben msn den anlatımısın bana hep

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
dın yolunda sadece tavısıye ettegınız saece sıtelermı olucak ?

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
dın yolunda sadece tavısıye ettegınız saece sıtelermı olucak ?

tabiki sadece site değil ama sadece site deyip geçme ben burda bilmediğim bir çok şey öğrendim ve halada hergün bi başka şeyler daha öğreniyorum emi olki sende öğreniceksin

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
tabiki sadece site değil ama sadece site deyip geçme ben burda bilmediğim bir çok şey öğrendim ve halada hergün bi başka şeyler daha öğreniyorum emi olki sende öğreniceksin

bak kardeşim burdakı coğu ınsan senın gıbı bızlerde hıc bırsey bılıyorduk... kı hala da bır cok eksığimiz var bu sıteden cok guzel seyler öğrenebılırsın... aklına takılan sorularıda sorular kısmına sorabılırsın... msn konusuna gelınce... yasak hem kusura bakma neden msn adresını istiyorsunkı... sonucta msn adresını ıstedıgın kısı bayan bıraz daha dıkkatlı olalım kardesım Allah yardımcın olsun selametle...

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
ben bayan dıye yazmadın onu hem cınsıyetın hıc bakmadım hızmet ıcın konusmak ve bı cok sey ogrenmek ıcın bana anlatcak bırısını arıyorum o kadar sıteden tamam ogrenıyorum ama ogrenceyım daha faza seyı sızden daha cabuk ogrenırım dıye dusunmustum bunun bayanla alakası yok yanlıs anlasılma olmasın lutfen

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
namaz kılmada eksıklerım var ya bana yardımcı olun :(

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
ıste bu konuda kım bana dogru bılgı verıcek herkezın kı farklı yardımcı olursanız sevınırım bana :(

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Namaz Dinimizin En Önemli Farz olan Kuralı ve İbadetidir.

Peygamber Efendimizin En Çok "Namazı Kılın" Bir İnsan Namaz Kılıyorsa Ona Şehadet Edin" vb. Birçok Hadis-i Vardır. Namazı neden kılıyoruz Sorusuna Çünkü Müslümanız Kafirler Namaz Kılmaz Gibi Düşündürücü Cevaplar Vermiştir. Yani Namaz Kılmayana Müslüman Değil diyemiyoruz Ama Müslüman olmayanlar Yani Kafirler Namaz kılmaz diyebiliyoruz. Bu İctihadla Namaz Bir Mü'min i KAfirden Ayıran En büyük İbadet Olduğu için Namazımızı Dört Dörtlük Bir Halde Hiçbir Vaktini Kasten bırakmadan Kılmalıyız. Hadis-i Şeriflerde Bir Kadın Doğum Sancısı Çekiyor ise, ve Abdesti Bozan Bir hal Hasıl Olmadı ise ( Kan Zayi Etmediyse) O Sancıyı Çeke Çeke Namazını Kılacak denmiştir. Namazın Kılınmaması için Hiçbir Mezhep hiçbir Alim Hiçbir Ulema Cevaz Vermemiştir Veremez Kur'anda HArp te Dahi namaz Kılınacak Diye Ayet vardır.

Komih bir Mizah Olcak ama Bir gün namazında abdestinde gayet güzel huylu muhterem bir Adam Memleketin En Alim Kişisine Gidip Derki Ya Hoca Neyap Ne et Beni Namazdan kurtar ben namaz kılmak istemiyorum bana bir yol bul ve ben namaz kılmayayım der, Hoca derki yahu ben bunca yıllık hocayım namazın terkine hiçbir cevaz (izin) duymadım der. Adam tekrar ben onu bunu anlamam hoca ne yap ne et beni namazdan kurtar der. Bunun üzerine hoca peki der o Zat-a sen git ben iyice bir araştırayım namaz kılmamak için birşey varsa yaparız der ve adamı gönderir. Aradan bir hafta geçer ve adam geri gelir hoca ne yaptın beni namazdan kurtaracak bir yol buldunmu der; hocada Buldum hemde 5 tane yol var der adam sevinir anlat hoca neymiş der. Hoca Anlatır
Namazı kılmamak için 5 Yolun var
1. Deli Olcaksın
2. Çocuk Olcaksın
3. Kafir Olcaksın
4. Hayvan Olcaksın.
5. Ölü Olcaksın
Bunun haricinde Asla Namazın Terkine izin yok der.

Yani Namaz Çok önemli bir ibadettir. ve doğru kılınan namaz insanda büyük değişikler gösterir. Güzel Ahlak Sahibi Olur Cömert Olur Namaz onu kötülüklerden korur, yani kılınan her vakit namaz insanda güzel inkilaplara yol açar, zaten açmıyorsa o namazda problem vardır doğru kılınmıyordur derecesi düşük olur.

Namaz Nasıl Kılacağına Gelince O Burada Anlatılmayacak kadar uzun bir mesele. Bir Namaz Hocası Kitabı alabilirsiniz. Ama illede Burda istiyorum diyorsanız onuda yazayım müsait bir zamanda

Selamun Aleykum

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm KArdeşim Bak bende 21 Yaşındayım bende senin gibi dini bilgilerimin eksikliğinden yakınıyordumki imdadıma Ailem(annem) ve islamiyet.gen.tr üyeleri kardeşlerim abilerim ablalarım yetişti diyebilirim belki senin şu an burada olman ilk adımın olsa gerek bir şeyler öğrenmek istiyorsan dinin adına biraz siteyi araştırman diger konularada göz atman yeterli olmaz ama başlangıç olabilir ... Allah Yardımcın olsun ....

kalbi,bencillik,düşüncesizlik,kaba,küfür,değe r yargılarını yitirmiş,insanlıktan çıkmış,saygıyı tüketmiş olarak çarpan yada atanlarda ALLAH cc muhafaza buyursun...

nefs,övülmeyi,alkışlanmayı ve itibar görmeyi çok sever.eger bunlardan uzak kalmayı becere biliyorsa kişi, RABBİNE karşı olan sorumluluguda iyi bilir.bunu bilende haddini bilir.

İçinizi, gönlünüzü, dilinizi, kalbinizi temiz tutun. Harama, günaha, kul hakkına bulaşmadıktan, kötülük düşünmedikten sonra, hayır öğütlü isen, kin tutmazsan, kimsenin dedikodusunu yapıp, kimsenin ardından fitne fücür düşünmezsen, Allah katında ve kullar arasında senden iyi kul yoktur.

Kötü huy kılavuzun oldukça mutlu olacağım sanma! Sen sabaha kadar gaflet uykusundasın, ömürse kısadır. Korkarım ki, sen bu uykudan uyanınca çok geç olur

Gençliğe güvenip vakit çok erken derken/Belki elveda bile diyemezsin giderken (Necip Fazıl Kısakürek)

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkurler ılgılerınız ıcın bılgılerınıızı benımle paylaştıkca daha da cok sevıyorum dınımı ankarada hızmet vermek ıstıyorum bana bu konuda yardımcı olucakbırısı varmı acaba sohbetlere katlımak ıstıyorum ve ıyıcer dınımı ogrenmek bu knuda yardımcı olursanz sevınırım namaz hakında yazdklarını okudum ama hala nasıl kılıncagını ogrenemedım aksam sabah namazsının ve dıgerlerını lutfen bu konuda yardımcı olun tskuurler hepınıze ALLAH RAZI OLSUN

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
Öğrenmek için Kitaplara Başvurmalısınız.

oytun

Kayıtlı Kullanıcı
O ZAMAN BU SITE MANASIZ BI SEY ICIN ACILMIS OLUYORMU ??
Selamun Aleykum
Öğrenmek için Kitaplara Başvurmalısınız.???

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Yanlış Anladınız, Namaz Kılmak Buradan Anlatılacak Kadar Basit Bir Olay Değil Ufak Bir yanlış Kıldığınız Tüm namazlarınızı boşa da çıkarabilir O yüzden Bir Namaz Hocası Kitabı Alınız. Ben Buradan Size Namaz Kılmanın Şekillerinide Gösteremem Secde Nasıl Yaılır Eller Nasıl Durmalıdır Baş Nasıl durmalıdır Namazı neler bozar Yani Ne Şekilde Nasıl Nerede Niçin Daha birsürü Önemli Noktaları var Nasıl Yardımcı olayım. Siz Bir Namaz Hocası Kitabı Alın Oradan okuyun Öğrenin Anlamadığınız Noktaları Sorun. Helede Namaz Kılmayı hiçbilmeyen biriyseniz inanın Brdan nekadar Anlatırsak Anlatalım çok zor olur öğrenmeniz Yoksa ben Seve Seve Anlatırım herşeyi Ama yanlışımız olursa Bende Vebap Altına Girerim. Söylemek istediğimi Anlamış olduğunuzu umuyorum

Selamun Aleykum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt