Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dilde Alim,Kalpte Cahil Olmak (1 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A.S.) şöyle anlatıyor: “Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir.” (İbn-i Mace). “Sizin için Deccal’den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım.” “Onlar kimdir?” sorusuna “Saptıran imamlardır” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel). “Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner. Cehennem halkı etrafına toplanır ve ‘Bu çektiğin nedir?’ diye sorarlar. Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için).” (Buharî, Müslim)
Hz. Ömer (R.A.): “Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.
Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle ALLAH’ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar. Bu tür kişilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: “Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!” (Kehf/2
Faydalı ilim, yaşanan ve ALLAH’a ulaştıran ilimdir. Faydalı ilme sahip olan yeryüzünde takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz. Bütün gayreti ALLAH’ın kitabına, Rasulü’nün Sünneti’ne uymak ve bu dünyadan göçünceye kadar ALLAH’ın ölçülerini aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır. Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A.S.)’ın şu hadislerini canlandırmaktadır: “İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur’an), yaşanan sünnet, bir de ‘bilmem’ demektir.” (İbn-i Mace). “İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”

Kaan Erdem

Yönetici
kafasına göre konuşan fetva veren ve kopyala yapıştırcılara da ibret olsun...cümlemiz için.selam ve dua ile kalın kardeşim selametle.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.Güzel bir konuya temas etmişsiniz.Şuanki mevcut dünyada öyle proflar alimler varki insanları sapkınlığa sürüklüyorlar.

Emeğinize sağlık olsun.Hayırlı geceler.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
“Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.

___________selamün aleyküm kardeşim..
rabbim gaflete düşmekten bizleri korusun inşallah.
bildikleriyle amel eden .. ilimi yanlızca hak rızası için arzulayanladan eylesin inşallah inşallah.. rabbim korusun bizleri...
emeginize saglık kardeşim...
ALLAH (CC) razı olsun
selam ve dua ile_______

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm kardeşim ALLAH c.c. razı olsun
RABBİM cümlemizi gaflete düşürmesin İNŞALLAH...
selam ve dua ile...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.Güzel bir konuya temas etmişsiniz.Şuanki mevcut dünyada öyle proflar alimler varki insanları sapkınlığa sürüklüyorlar.

ve aleykümselam kardeşim,MEVLA bizi o insanlardan uzak etsin,selametle...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
“Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.

___________selamün aleyküm kardeşim..
rabbim gaflete düşmekten bizleri korusun inşallah.
bildikleriyle amel eden .. ilimi yanlızca hak rızası için arzulayanladan eylesin inşallah inşallah.. rabbim korusun bizleri...
emeginize saglık kardeşim...
ALLAH (CC) razı olsun
selam ve dua ile_______

ve aleykümselam kardeşim,amin dyorum yazdıklarınıza,selametle...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A.S.) şöyle anlatıyor: “Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir.” (İbn-i Mace). “Sizin için Deccal’den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım.” “Onlar kimdir?” sorusuna “Saptıran imamlardır” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel). “Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner. Cehennem halkı etrafına toplanır ve ‘Bu çektiğin nedir?’ diye sorarlar. Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için).” (Buharî, Müslim)
Hz. Ömer (R.A.): “Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.
Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle ALLAH’ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar. Bu tür kişilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: “Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!” (Kehf/2
Faydalı ilim, yaşanan ve ALLAH’a ulaştıran ilimdir. Faydalı ilme sahip olan yeryüzünde takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz. Bütün gayreti ALLAH’ın kitabına, Rasulü’nün Sünneti’ne uymak ve bu dünyadan göçünceye kadar ALLAH’ın ölçülerini aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır. Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A.S.)’ın şu hadislerini canlandırmaktadır: “İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur’an), yaşanan sünnet, bir de ‘bilmem’ demektir.” (İbn-i Mace). “İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Amin kardeşim. Allah razı olsun,
Emeğinize sağlık kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın,
Allah'a emanet olun.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Amin kardeşim. Allah razı olsun,
Emeğinize sağlık kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın,
Allah'a emanet olun.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

va aleyküm selam değerli kardeşim,ALLAH razı olsun,selam ve dua ile...

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
elinize sağlık kardeşim..selam ve dua ile

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı

evet çok haklısınız.ekranlara çıkıp sırf profum diye her dediğini söyleyen kişiler,dinimizi ne kadar hırpaladıklarının farkında değiller.aslında güzelim dinimize bişi olmaz onlar hırpalanırda,ghel görki medya yani onları kukla olarak kullanan medya buna izin vermez.çünkü sabah progrramlarında işi gücü olmayan boşboş kadınlarımız studyolarda garip sorula rsoracak ve onlarda garip cevaplar verecek reyting artacak..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sibel kardeşim bişey sorucam.araya araya beynim döndü.bana yardımcı olurmusun?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
tabii ebru kardeşim,
İNŞAALLAH yardımcı olabilirim.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
“İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”amin amin kardeşim.Rabbim yolundan ayırmasın ,gaflete düşürmesin.sevabına yazsın inşallah kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt