Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

denediğim kolay tarifler (1 Kullanıcı)

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Bisküvili p@st@





malzemeler:

30 adet pötibör büsküvi
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 avuç fındık veya ceviz (yoksa boşverin :)
2 bardak süt
hindistan cevizi (fındık, şanfıstığı da olabilir)

yapılışı:
şekeri, kakakoyu, vanilyayı,unu bir tabakta iyice karıştırın.
pütür olmuyor sütle karıştırınca.
sütü tencereye boşaltın ve ateş üzerine koyun.
biraz önceki karışımı süte ilave edin.
kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ilave edin.
ocaktan indirin.
hafif soğuyunca büsküvileri içine bir yüzünü batırın
ve pastayı hazırlayacağınız tabak veya borcama
dik şekilde (geniş taraf altta olacak )dizin. bunu bitene kadar tekrar edip üzerine de karışımdan sürüp dolapta bir iki saat bekletin. çıkarınca üzerine hindistan cevizi serpin. keserken verev kesin yani başta bir üçgen kesmelisiniz..içinde kek varmış gibi görünüm oluyor.
AFİYET OLSUN..
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Un Kurabiyesi
--------------------------------------------------------------------------------

[FO4 Su bardağı un
1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında)
3/4 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartmatozu
1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)

Hazırlanışı
* Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız.
* Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz.
* Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız.
* Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz.
* Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde).
* Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz.
* Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz.
...AfiYeT OLSUN
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Analı kızlı köfte

MALZEMELER
1 kg orta bulgur
1 kg kıyma
4 baş kuru soğan
1demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı pul biber
tuz
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
İçinin hazırlanışı : 4 baş kuru soğanı ince ince doğrayın, yağda hafif kavurun ve daha sonra kıymanın 250 gramıyla birlikte iyice kavurun. Daha sonra baharatlarını ve maydanozu içine ekleyerek tuzun ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Dışının hazırlanışı : Kalan 750 gr kıymayı 4 su bardağı suyla yoğurun. Bulgurla kıymayı karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, yoğurduğunuz bu bulgurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırarak elinizin içinde içi boş yumurta şeklinde açın. Daha sonra soğumaya bırakılan iç malzemeyi içine koyup kapatın. Hazırladığınız bulgurdan misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bu işler bittikten sonra yarım çay bardağı sıvı yağ ve salçadan oluşan suyu hazırlayıp kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. 15 dakika haşladıktan sonra servis yapılır.
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
KALBURABASTI


MALZEMELER
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1 su bardağı ceviz
aldığı kadar un


Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su


YAPILIŞI:Margarin,sıvıyağ,süt ve limon kabuğu rendesi bir kapta güzelce
karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kulak memesi kıvamında
bir hamur oluşturulur.Oluşturulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler
hazırlanır.Bezeler rendenin üzerinde açılır.İçine ceviz konularak
kapatılır.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilerek 170 derece fırında
pişirilir.Üzerine hazırlanan soğuk şerbet dökülür



ACIBADEM KURABİYESİ


MALZEMELER
4 adet yumurta akı
1.5 su bardağı toz badem
1 su bardağı şeker
½ limon suyu
20 adet kabukları ayıklanmış badem


YAPILIŞI: Yumurta akları ve şeker kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.Toz
badem ilave edilerek iyice karıştırılır.Ocaktan indirmeye yakın limon suyu ilave
edilir.Bir süre soğuması için bekletilir.Kıvamı katılaşınca krema torbasına
konulur.Yağlı kağıt yayılmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır.Önceden
ısıtılmış 150 derece fırında açık kahve renginde pişirilir.
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
BİSKÜVİLİ RULO PASTA


MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
150gr margarin
1 paket vanilya
1 paket bisküvi
3 adet muz
1 çorba kaşığı kakao


YAPILIŞI:Margarini eritip içine unu ilave edin.1-2 kere çevirip,süt ve toz
şekeri katın.Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.Ocaktan indirmeye yakın
vanilyayı ekleyin.Mikser yardımı ile yaklaşık 10dk kadar çırpın.Islatılmış
dikdörtgen şeklindeki tepsiye hazırlamış olduğunuz muhallebiyi dökün.Ilındıktan
sonra büyük kareler şeklinde kesin.Üzerlerine muzları yerleştirip rulo şeklinde
sarın.Bisküvileri mutfak robotu yardımı ile toz haline getirin.Muzlu tatlıları
un gibi olan bisküvilere bulayarak servis tabağına alın.Dilimleyerek servis
yapın.


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER
2 fincan un
2.5 fincan toz şeker
1.5 litre süt
1 paket vanilya
1çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı puding
Üzerini süslemek için Hindistan cevizi


YAPILIŞI:Un,tozşeker,vanilya ve bir litre süt iyice kaynatılıp,soğumaya
bırakılır.Ayrı bir tencerede yarım litre süt,kakao ve puding de pişirilip
soğumaya bırakılır.Cam tepsiye önce vanilyalı karışım ardından kakaolu karışım
olmak üzere boşaltılır.Dört kat olarak hazırlanır.Üzerine Hindistan cevizi
dökülerek buzdolabında beklemeye bırakılır.
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
KAHVALTILIK


SEBZELİ OMLET


MALZEMELER
3 adet yumurta
1 adet kırmızı etli biber
1 adet çarliston biber
1 adet kabak
1 fincan beyaz peynir
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
YAPILIŞI:Üç yumurta,üç çorba kaşığı un ile çırpılır.Doğranan sebzeler
karıştırılır.Bir çorba kaşığı yağ konmuş tavada tersli yüzlü kızartılır.




KAHVALTILIK
ŞEKER BOHÇALARI

MALZEMELER
2 adet milföy
1 kahve fincanı rendelenmiş peynir
1 yumurta akı
4-5 dal maydanoz
kırmızı pulbiber
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI: Milföylerin her birini dört eşit kare şeklinde kesin.Kareleri de
elinizde hafifçe açın.Küçük bir kapta rendelenmiş peynir,ince kıyılmış maydanoz
ve pulbiberi karıştırın.Hazırladığınız harcı milföylerin içine
yerleştirin.Milföyleri bohça şeklinde katlayın.Kızarırken açılmaması için
uçlarını kürdan yardımı ile kapatın.Kızgın yağda kızartın
 

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
383
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
TİRAMİSU


MALZEMELER
Pasta keki için
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
500gr süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
3 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
Islatmak için
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı granül kahve


YAPILIŞI:Yumurtaları bir fiske tuz ile çırpın.Şekeri ilave edip eriyinceye kadar
çırpmaya devam edin.Unun içine,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu ilave edip
karıştırın.Hazırladığınız un karışımını yumurtalı karışıma ilave edip
karıştırın.Yağlanmış unlanmış 25-28cm çapındaki kalıba dökün.170 derece fırında
pişirin.Soğuyunca ikiye kesip,bir bardak su ile hazırladığınız kahve ile
ıslatın.Yumurta sarısı,şeker,un ve sütü tencerede karıştırarak pişirin.Biraz
ılınınca labne peyniri ve vanilyayı ilave edip mikser ile çırpın.Islatılan kekin
arasına ve üzerine sürüp,kakao ile süsleyin




ÖZEL PİDE


MALZEMELER
Hamur malzemesi
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
100gr kaşar rendesi
100gr pastırma
100gr kavurma
100gr sucuk
1 adet yumurta

YAPILIŞI:Elenmiş unun içine şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır.Zeytinyağı
ilave edilir.Ilık su yavaş yavaş karışımın içine konularak,yumuşak bir hamur
elde edilir.Yağlanmış tepsiye yayılır.Dört parçaya bölünür.Her bir parçaya ayrı
malzeme gelecek şekilde malzemeler yerleştirilir.Ortasına yumurta kırılarak 200
derece pırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
 

şekerleme

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
490
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
ellerine sağlık ilk iki tarifi aldım şimdilik :T
 

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
1,037
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
33
ALLAH razı olsun kardeşimmm
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
ben kekim:)

cok kolay ansızın misafiriniz mi geldi sorun yok
hemen 10 dk hazır

kedı dılımlerını alın bır kaba dızın
üzerine sıcak kakaoulu pudıng yapıp üzerine bır güzel yayın
sonra pudıngn üzerine bıraz cevız içi ve evde ne varsa serpin
hemen buzdolabın attın soğusun
sonrada cremşantiyi cırpın
ve hazırldığınızı kedı dılımlı bıskuvılı ve cevıziçlı malzemının üzerine yayın
hee-men dolaba attın
üzerini istediğiniz meyveyle suleyın afıyet olsun:)
 

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
1,217
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
35
kağıt kalemi alıpta gelemk lazım...
Allah razı olsun kardeşim paylaşımınız için.
selametle...
 

atris

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
1,066
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
tiramusu guzel oluyo ama yedıkten sonra kahve tadı acı gelıyo................
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt