serranur27
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 19 Mar 2009
- Mesajlar
- 383
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 43
Bisküvili p@st@
malzemeler:
30 adet pötibör büsküvi
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 avuç fındık veya ceviz (yoksa boşverin
2 bardak süt
hindistan cevizi (fındık, şanfıstığı da olabilir)
yapılışı:
şekeri, kakakoyu, vanilyayı,unu bir tabakta iyice karıştırın.
pütür olmuyor sütle karıştırınca.
sütü tencereye boşaltın ve ateş üzerine koyun.
biraz önceki karışımı süte ilave edin.
kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ilave edin.
ocaktan indirin.
hafif soğuyunca büsküvileri içine bir yüzünü batırın
ve pastayı hazırlayacağınız tabak veya borcama
dik şekilde (geniş taraf altta olacak )dizin. bunu bitene kadar tekrar edip üzerine de karışımdan sürüp dolapta bir iki saat bekletin. çıkarınca üzerine hindistan cevizi serpin. keserken verev kesin yani başta bir üçgen kesmelisiniz..içinde kek varmış gibi görünüm oluyor.
AFİYET OLSUN..
malzemeler:
30 adet pötibör büsküvi
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 avuç fındık veya ceviz (yoksa boşverin
2 bardak süt
hindistan cevizi (fındık, şanfıstığı da olabilir)
yapılışı:
şekeri, kakakoyu, vanilyayı,unu bir tabakta iyice karıştırın.
pütür olmuyor sütle karıştırınca.
sütü tencereye boşaltın ve ateş üzerine koyun.
biraz önceki karışımı süte ilave edin.
kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ilave edin.
ocaktan indirin.
hafif soğuyunca büsküvileri içine bir yüzünü batırın
ve pastayı hazırlayacağınız tabak veya borcama
dik şekilde (geniş taraf altta olacak )dizin. bunu bitene kadar tekrar edip üzerine de karışımdan sürüp dolapta bir iki saat bekletin. çıkarınca üzerine hindistan cevizi serpin. keserken verev kesin yani başta bir üçgen kesmelisiniz..içinde kek varmış gibi görünüm oluyor.
AFİYET OLSUN..