Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Değerli din kardeslerim suanki ruh haliniz bizimle paylaşmak istermisizin? (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bugun ınan bızlerıde heveslendırdınız tatıle ..............:a17:

herkesın tatıl anlayışı değişik
ben severım mısafırı
doğa yaşamını seven benımle gelebılır annemın kasabasına:)
yemyeşıl
bahcede 60 cıvarı ağaç
dılerım kı sızınde tatılınız guzel olsun
allaha emanet olun
mutlukalın

atris

Kayıtlı Kullanıcı
cok sag olun tatıl olmayacagı icın bu yılda ruh halım kotu................

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamunaleyküm
şuan çok üzgün, cok sinirli, mutsuz, bitkın, yorgun, berbat bir haldeyim.
kafam allak bullak. canım coook sıkılıyo. içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyo ama nedense onu bile başaramıyorum.
hersey cok ters gidiyoo.
okyanusun ortsında buyuk bir fırtınaya yakalanmış gemiyim sankı alabora olmamak dalgalara yenilmemek için çok buyuk savaş veriyorum ama sanırım suanda fırtına okyanus beni mağlup etmek üzere. gücüm tükeniyo yavas yavas. yavas yavas su alıyo gemi yavas yavas okyanusun derinliklerine doğru inmeye baslıyo son bir çırpınış son bir umut boğulamamk suustunde durmak için bakalım ne kadar basarılı olcam...
Allaha emanet olun...

ağlayın su yükselsin belki kurtulur gemi ...
düşünün durumunuzun sebebini mutlaka bulursunuz...
siz üzen sıkıntıya sokan ..bogulacakmış gibi yapan ...

hayır ve şerde rabbim dendir..
çektigimiz sıkıntılar bizi ALLAH rızasına ulaştıracak . birer vasıta .. bunları biliriz iman ederiz .. ama gaflete düştügümüz an/zamanlar olur ...
sizdede öylemi olmuş güzel kardeşim ..
..
yana yakıla dua edin tövbe edin tam bir teslimiyet ve tevekkül içinde olun ..inşaALLAH
sonra bir bakmışsınız rabbim izniyle kara bulutlar dagılmış..
geminiz dogru rotasını bulmuş .. rahmet vadilerine dogru yol alıyor..
inşaALLAH... sizi bunaltan bu girdaplardan kurtaracak liman yanınızda yanı başınızda .. şah damarınızdan daha yakın .. hissetmeye çalısın .. sıgının güvenin ..teslim olun

*HERŞEY ÇOK TERS GİDİYOR *

böyle düşündükçe tüm olumsuzlıukları mıknatıs gibi kendinize çekersiniz ..
ama bunun aksine .. herşey güzel olacak ..mutlaka bu sıkıntılar birer imtihandır diye düşünün güzel kardeşim ..

demesi kolay der gibi dediğinizi duyuyorum ama elimizden bu geliyor ..

rabbim sizi sıkıntılarınızdan feraha çakarsın hayır kapılarınızı açsın inşaALLAH ..sonsuz rahmeti ,merhametiyle kuşatsın .. amin amin ..

ağlamak güzeldir kardeşim ağlayın .. döktüğünüz rahmet damlaları geminizi kurtaracak inşaALLAH ..
rabbimize emanet olUnuz kardeşim ..
sizin için elimden gelen herşeyi seve seve yaparım ..inşaALLAH ..

selam ve dua ile

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
ağlayın su yükselsin belki kurtulur gemi ...
düşünün durumunuzun sebebini mutlaka bulursunuz...
siz üzen sıkıntıya sokan ..bogulacakmış gibi yapan ...

hayır ve şerde rabbim dendir..
çektigimiz sıkıntılar bizi ALLAH rızasına ulaştıracak . birer vasıta .. bunları biliriz iman ederiz .. ama gaflete düştügümüz an/zamanlar olur ...
sizdede öylemi olmuş güzel kardeşim ..
..
yana yakıla dua edin tövbe edin tam bir teslimiyet ve tevekkül içinde olun ..inşaALLAH
sonra bir bakmışsınız rabbim izniyle kara bulutlar dagılmış..
geminiz dogru rotasını bulmuş .. rahmet vadilerine dogru yol alıyor..
inşaALLAH... sizi bunaltan bu girdaplardan kurtaracak liman yanınızda yanı başınızda .. şah damarınızdan daha yakın .. hissetmeye çalısın .. sıgının güvenin ..teslim olun

*HERŞEY ÇOK TERS GİDİYOR *

böyle düşündükçe tüm olumsuzlıukları mıknatıs gibi kendinize çekersiniz ..
ama bunun aksine .. herşey güzel olacak ..mutlaka bu sıkıntılar birer imtihandır diye düşünün güzel kardeşim ..

demesi kolay der gibi dediğinizi duyuyorum ama elimizden bu geliyor ..

rabbim sizi sıkıntılarınızdan feraha çakarsın hayır kapılarınızı açsın inşaALLAH ..sonsuz rahmeti ,merhametiyle kuşatsın .. amin amin ..

ağlamak güzeldir kardeşim ağlayın .. döktüğünüz rahmet damlaları geminizi kurtaracak inşaALLAH ..
rabbimize emanet olUnuz kardeşim ..
sizin için elimden gelen herşeyi seve seve yaparım ..inşaALLAH ..

selam ve dua ile

selamun aleyküm.
Allah razı olsun ilginize yazdıklarınıza cok cok tesekkür ederim. Allah razı olsun
Rabbim size sıkıntı dert vermesin İnşallah.

Rabbime daima şükürler olsun halime hep şükür ediyorum. Hayırda şerde Rabbimizden geliyor. her ne olursa olsun halime şükürler olsun.
Ağlamak çok isterim ama olmuyo yas düşmüyo gözlerimden. çok istiyorum ama onu bile düzgün yapamıyorum ağlamayı bile başaramıyorum.
hep bi savas bi mucadele içindeyim. hep tamam artık basardım derken bi olumsuzluk geliyo. hersey yolunda gidiyo derken bakyırorum yolumda taşlar takılıp düşmemek ne mumkün...
bazen diyorum bosuna uzuluyosun bosuna takıyosun bunları kafana ama olmuyo yıne mutsuz oluyorum..
hep kendimle konusuyorum bazen kızıyorum kendime bazen aferin diyorum bazen kendime guluyor dalga geciyorum yaptıklarıma ama anlamıyorum..
aslında mutsuz olmama gerektircek hiçbişey yok diyorum bian mutlu oluyorum ama daha sonra olumsuz bisey butun mutlulugumu alıyo.
dun cok mutluydum bugun cok mutsuz karamsar.
hep boyle değişken bi ruh halindeyim...
tekrar Allah razı olsun. sizler bu site iyiki varsınız. RAbbime şükürler olsun bu siteye uye oldum ve sizlerle tanıstım. Allah razı olsun
Allaha emanet olun...

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
:a09::a33:selamunaleyküm.
çok kötüyüm moralim çok bozuk. herşeyi mahvettim. artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak
herşeyin sebebi suçlusu benim ve bu beni dahada kötü bir hale sokuyo:a33:

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
hayırdır kardesim özel degılse, yazar mısın derdini:) belki derman olabılırız???

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim Allah razı olsun.
Bir insanın güvenini kazanmak çok zor ama o güveni yıkmak çok kolay. Söylediğiniz bir söz bile o güveni yıkmaya yetiyor. Maalesef bende o güveni yıktım bana çok güvenen bir insanın bana olan güvenini yıktım artık hep bana şüphe ile bakıyor. Bana güvenmiyor. Yaptıgım seyin yanlıs olduğunu o an anlamıs olmama pişman olmama rağmen artık bana güvenmiyor. ve en kötüsü benim yüzümden o kişi şuan çok üzgün

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
hmmm anladım canım kardesım.unutma herşey bir denge halınde.bırseyler ıyı gıttıgınde mutlaka bunu dengelemek ıcın pürüzler çıkacaktır, ya da birşeyler yolunda gıtmedıgınde muhakkkak o yol dogruyu bulaaktır.sen de bu asamadasın kardesım.denge asamasındasın yani.Merak etme.Biraz sabret sadece.Rabbımıze dua et.ben d dua edecegım senı ıcın.Allah'ın ıznıyle o kişinin güvenini tekrar kazanacaksın.Sıkma o güzel canını.

Allah'a emanet ol canım kardesım.

Selametle...

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim Allah razı olsun suan dualarınıza çok ihtiyacım var. Allah razı olsun
suan ne yaptığımı ne yapacağımı bilemez haldeyim. saatlerce dısarda dolastım. 23.30da eve geldim basım heryerim ağrıyo günlerdir düzenli uyku uyuyamıyorum. 4ay kadar bir suredir sigarayı bırakmıstım. tekrar basladım 1aksamda nerdeyse 1paket sigara bitirdim.
beni çok seven ve benimde çok sevdiğim bir kişinin benim tekrar namaza baslamamı sağlayan beni gafletten uyandıran o cok sevdiğim kisinin bana olan güvenini bir sözümle yıktım. ve artık o kısı beni cok sevse bile yanımda değil. o suan benim yuzumden cok üzgün ve bu benim acımı içimdeki yangını kat kat arttırıyo. Dualarınıza ihtiyacım var İnşallah tekrar o kişinin güvenini kazanabilirim.
Allah razı olsun ilginize teşekkür ederim..
Allaha emanet olun...
Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
önemli degıl kardesım.Rabbim dualarımızı kabul eder inşallah.ben birazdan namaz kılıcam kadesım.senın ıcın de dua edicem.Hayırlı geceler.Rabbim herseyı gönlüne göre versin

Dualarda buluşalım.:)

Selametle...

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Rabbim size sıkıntı dert göstermesin İnşallah. Rabbim ibadetlerinizi kabul eder sizi cennetiyle mükafatlandırır İnşallah.
Allah razı olsun Rabbim İnşallah dualarımızı kabul eder.
ablacım Allah sizden razı olsun
Allaha emanet olun...

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım şeytanlarla bi kavga içerisindeyim öyle bi kavga ki ben galip gelicem inşallah diye bi ruh halim var.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
sıkıntı sıkıntı hep sıkıntı her şeyi mahvettim canım yanıyo hiç birşey düzelmiyo....
hatalırımı düzeltemiyorum. ne yaptığımı ne yapacağımı bilemez bir haldeyim

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
sıkıntı sıkıntı hep sıkıntı her şeyi mahvettim canım yanıyo hiç birşey düzelmiyo....
hatalırımı düzeltemiyorum. ne yaptığımı ne yapacağımı bilemez bir haldeyim

Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: ”Herhangi bir kul, bir günah işlediği zaman güzelce abdest alır, sonra iki rekat namaz kılar ve günahtan bağışlanmasını dilerse, günahı bağışlanır.” (İbn Mace,Salat ,193).

Biz bu hadis–i şerifi bir müjde olarak kabul ediyoruz. Çünkü bazen günahın bağışlanıp bağışlanmadığı meselesi kişinin zihnini gereğinden fazla meşgul edebiliyor. Bazen günahlarımızı gözümüzde öyle büyütüyoruz ki Allah’ın sonsuz rahmet sahibi, Settar–ul uyub, Gaffar–ül zünub olduğunu, ayıpları örttüğünü, günahları bağışladığını unutuyoruz.

Yine Peygamberimiz (sav); ”Günahlarına samimi olarak tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.” İbn Mace,Zühd,30) buyurmuştur. Allah (cc) o samimi tevbeyi bizlere de nasib eylesin.

Tabii tevbe edebilmek için önce iyiyi kötüden ayırt edebilmek, bunun için de dini hükümleri bilmek gerekiyor. Büyükler diyor ki: Asıl tevbe ‘pişmanlık’tır. Yoksa dilimizle “Tevbe ettim” demek değildir. Hepimizin hataları var, Allah(cc) bu dünyada iken fark etmeyi, pişman olmayı, nadim olmayı nasib eylesin.

“Allah’ım hakkı hak olarak bilip ona uyabilmeyi, batılı da batıl olarak bilip ondan sakınabilmeyi nasib eyle”.

İnsan hayatındaki pişmanlıklar kilometre taşları mesabesinde olabiliyor. İnsan yoğun pişmanlıklar yaşadığında, kendisine sadık kalabileceği kararlar alabiliyor. Böylece manevi olarak bir gelişme kaydedebiliyor. Söylemesi kolay, yaşaması zor.
Mevlam cümlemize günahlarından dolayı pişman olan kullarından eylesin..Amin

pckolik9nn.gif

pisiko_212

Kayıtlı Kullanıcı
Daha yeni kalkmış,işe gitmek istemeyen ama gitmek zorunda olan bir beşerin ruh halini taşıyorum

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Öncelikle Cumanız mubarek olsun kardeşler.
Sabah saat 04 ten beri ayaktayım,ders dinledim ,çok yorgunum.İnş biraz uyurum.
Hamdolsun iyiyim.

fatoss

Kayıtlı Kullanıcı
Cumanız mübarek olsun.selamun aleykum kardeşlerim.. çok kötüyümmmmmmmmmmmmmm
anlatamam size hiçbirşey yapmak istemiyorum sadece uyumak istiyorum.
Rabbime dua ediyorum içinde bulunduğum bu ruh halinden kurtulmam için.
Namazlarımıda güzel kılamıyorum iki gündür.içinde bulunduğum bu durum nedeniyel ailemlede tartışıyorum.allah sonumu hayır etsin....dua ederseniz sevinirim

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de sanırım bu hayatta benim imtihanım olduguna inandıgım kişi yüzünden moral bozuklugu içindeyim. O kadar emek veriyorsun sonu nankörlük.

Hey Allahım sen ne büyüksün ya. Biz bu kadar nankörüz sen buna ragmen bize sırt cevirmiyorsun.Nankörlük ne zoruna gidermis Allahım. Bu nankörle yaşadıkça senin büyüklüğünü bi kere daha anlıyorum. Bize sırt dönmemenin büyüklüğünü.

Ama yine bi CUMA günü sanırım yine dua saatim geldi .Allahım ne olur ben aciz bi kulunum. İş yogunluğu içerisinde umarım bana yardım eder su nankörün aklını basına devşirirsin.

Aslında cekip gidesi , geride bırakası geliyor insanın. Ama gel gör buna ragmen acıyorsun senden sonra ne yapar diye.Seninde onun gibi bagırıp cagırasın kızasın geliyor. Ama gel görkü diyorsunki aman huzursuzluk cıkmasın aman kavga büyümesin. aman kalbi kırılmasın.

Allahım su huysuzun aklını başına devşir. Zira o benim aklımı terelelli yapacak bu gidisle.....

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: ”Herhangi bir kul, bir günah işlediği zaman güzelce abdest alır, sonra iki rekat namaz kılar ve günahtan bağışlanmasını dilerse, günahı bağışlanır.” (İbn Mace,Salat ,193).

Biz bu hadis–i şerifi bir müjde olarak kabul ediyoruz. Çünkü bazen günahın bağışlanıp bağışlanmadığı meselesi kişinin zihnini gereğinden fazla meşgul edebiliyor. Bazen günahlarımızı gözümüzde öyle büyütüyoruz ki Allah’ın sonsuz rahmet sahibi, Settar–ul uyub, Gaffar–ül zünub olduğunu, ayıpları örttüğünü, günahları bağışladığını unutuyoruz.

Yine Peygamberimiz (sav); ”Günahlarına samimi olarak tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.” İbn Mace,Zühd,30) buyurmuştur. Allah (cc) o samimi tevbeyi bizlere de nasib eylesin.

Tabii tevbe edebilmek için önce iyiyi kötüden ayırt edebilmek, bunun için de dini hükümleri bilmek gerekiyor. Büyükler diyor ki: Asıl tevbe ‘pişmanlık’tır. Yoksa dilimizle “Tevbe ettim” demek değildir. Hepimizin hataları var, Allah(cc) bu dünyada iken fark etmeyi, pişman olmayı, nadim olmayı nasib eylesin.

“Allah’ım hakkı hak olarak bilip ona uyabilmeyi, batılı da batıl olarak bilip ondan sakınabilmeyi nasib eyle”.

İnsan hayatındaki pişmanlıklar kilometre taşları mesabesinde olabiliyor. İnsan yoğun pişmanlıklar yaşadığında, kendisine sadık kalabileceği kararlar alabiliyor. Böylece manevi olarak bir gelişme kaydedebiliyor. Söylemesi kolay, yaşaması zor.
Mevlam cümlemize günahlarından dolayı pişman olan kullarından eylesin..Amin

pckolik9nn.gif

Allah razı olsun kardesim. İnşallah Rabbim günahlarımızı bağışlar.
Allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt