şu an bırazcık yorgunum ama heycanlıyım bavulum hazır yarını beklıyorum zaman gecmıyor![]()
bugun ınan bızlerıde heveslendırdınız tatıle ..............:a17:
şu an bırazcık yorgunum ama heycanlıyım bavulum hazır yarını beklıyorum zaman gecmıyor![]()
bugun ınan bızlerıde heveslendırdınız tatıle ..............:a17:
selamunaleyküm
şuan çok üzgün, cok sinirli, mutsuz, bitkın, yorgun, berbat bir haldeyim.
kafam allak bullak. canım coook sıkılıyo. içimden hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyo ama nedense onu bile başaramıyorum.
hersey cok ters gidiyoo.
okyanusun ortsında buyuk bir fırtınaya yakalanmış gemiyim sankı alabora olmamak dalgalara yenilmemek için çok buyuk savaş veriyorum ama sanırım suanda fırtına okyanus beni mağlup etmek üzere. gücüm tükeniyo yavas yavas. yavas yavas su alıyo gemi yavas yavas okyanusun derinliklerine doğru inmeye baslıyo son bir çırpınış son bir umut boğulamamk suustunde durmak için bakalım ne kadar basarılı olcam...
Allaha emanet olun...
ağlayın su yükselsin belki kurtulur gemi ...
düşünün durumunuzun sebebini mutlaka bulursunuz...
siz üzen sıkıntıya sokan ..bogulacakmış gibi yapan ...
hayır ve şerde rabbim dendir..
çektigimiz sıkıntılar bizi ALLAH rızasına ulaştıracak . birer vasıta .. bunları biliriz iman ederiz .. ama gaflete düştügümüz an/zamanlar olur ...
sizdede öylemi olmuş güzel kardeşim ..
..
yana yakıla dua edin tövbe edin tam bir teslimiyet ve tevekkül içinde olun ..inşaALLAH
sonra bir bakmışsınız rabbim izniyle kara bulutlar dagılmış..
geminiz dogru rotasını bulmuş .. rahmet vadilerine dogru yol alıyor..
inşaALLAH... sizi bunaltan bu girdaplardan kurtaracak liman yanınızda yanı başınızda .. şah damarınızdan daha yakın .. hissetmeye çalısın .. sıgının güvenin ..teslim olun
*HERŞEY ÇOK TERS GİDİYOR *
böyle düşündükçe tüm olumsuzlıukları mıknatıs gibi kendinize çekersiniz ..
ama bunun aksine .. herşey güzel olacak ..mutlaka bu sıkıntılar birer imtihandır diye düşünün güzel kardeşim ..
demesi kolay der gibi dediğinizi duyuyorum ama elimizden bu geliyor ..
rabbim sizi sıkıntılarınızdan feraha çakarsın hayır kapılarınızı açsın inşaALLAH ..sonsuz rahmeti ,merhametiyle kuşatsın .. amin amin ..
ağlamak güzeldir kardeşim ağlayın .. döktüğünüz rahmet damlaları geminizi kurtaracak inşaALLAH ..
rabbimize emanet olUnuz kardeşim ..
sizin için elimden gelen herşeyi seve seve yaparım ..inşaALLAH ..
selam ve dua ile
sıkıntı sıkıntı hep sıkıntı her şeyi mahvettim canım yanıyo hiç birşey düzelmiyo....
hatalırımı düzeltemiyorum. ne yaptığımı ne yapacağımı bilemez bir haldeyim
Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur: ”Herhangi bir kul, bir günah işlediği zaman güzelce abdest alır, sonra iki rekat namaz kılar ve günahtan bağışlanmasını dilerse, günahı bağışlanır.” (İbn Mace,Salat ,193).
Biz bu hadis–i şerifi bir müjde olarak kabul ediyoruz. Çünkü bazen günahın bağışlanıp bağışlanmadığı meselesi kişinin zihnini gereğinden fazla meşgul edebiliyor. Bazen günahlarımızı gözümüzde öyle büyütüyoruz ki Allah’ın sonsuz rahmet sahibi, Settar–ul uyub, Gaffar–ül zünub olduğunu, ayıpları örttüğünü, günahları bağışladığını unutuyoruz.
Yine Peygamberimiz (sav); ”Günahlarına samimi olarak tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.” İbn Mace,Zühd,30) buyurmuştur. Allah (cc) o samimi tevbeyi bizlere de nasib eylesin.
Tabii tevbe edebilmek için önce iyiyi kötüden ayırt edebilmek, bunun için de dini hükümleri bilmek gerekiyor. Büyükler diyor ki: Asıl tevbe ‘pişmanlık’tır. Yoksa dilimizle “Tevbe ettim” demek değildir. Hepimizin hataları var, Allah(cc) bu dünyada iken fark etmeyi, pişman olmayı, nadim olmayı nasib eylesin.
“Allah’ım hakkı hak olarak bilip ona uyabilmeyi, batılı da batıl olarak bilip ondan sakınabilmeyi nasib eyle”.
İnsan hayatındaki pişmanlıklar kilometre taşları mesabesinde olabiliyor. İnsan yoğun pişmanlıklar yaşadığında, kendisine sadık kalabileceği kararlar alabiliyor. Böylece manevi olarak bir gelişme kaydedebiliyor. Söylemesi kolay, yaşaması zor.
Mevlam cümlemize günahlarından dolayı pişman olan kullarından eylesin..Amin
![]()