Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cuma DUAMIZ... (1 Kullanıcı)

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL VE KARİN EYLESİN

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN
RABBİMİN rahmeti, bereketi, selameti,hidayeti, inayeti,
ihlası, ihsanı, nuru siz Kardeşlerimizin üzerine olsun,
Gününüz mübarek olsun,
Dualarınızı bekleriz.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ne olur affının serinliğini ruhuma duyur

Ne olur affının serinliğini ruhuma duyur

Ey kudreti sonsuz, merhameti nihayetsiz, bütün âlemlerin yegâne sahibi Yüceler Yücesi Rabb' imiz! Efendiler Efendisi' ne, O' nun nezih ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashâbına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb' imiz!

Ey Yücelerden Yüce Rabb' im! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen' in yüce dergâhının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.

Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise ey Rabbim, Hayy' sın, Kayyûm' sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın.

Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle baş başa kaldılar. Sen, Sen' in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegâne enîsisin!

Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen' in lütfun ve keremindir.

Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen' i bulduklarında Sen' den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen' in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkârlar da "Tevbe, ya Rabbi!" deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir.

Ey affı güzel Rabb' im! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen' sin!

ÂlemlErin Rabbi Allah' a sonsuz hamd ü senâ, O' nun en büyük elçisi olan Hazreti Muhammed (aleyhissalâtü vesselâm)' a, diğer enbiya ve mürselîn efendilerimize, Hakk' ın mükerrem ibâdı olan melâike-i kirama, yer ve gök ehlinden salih kullara da Cenab-ı Allâmü' l-Guyûb' un ilmi ve malûmatı adedince salât ü selam olsun.

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN :a35:

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL VE KARİN EYLESİN

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN
RABBİMİN rahmeti, bereketi, selameti,hidayeti, inayeti,
ihlası, ihsanı, nuru siz Kardeşlerimizin üzerine olsun,
Gününüz mübarek olsun,
Dualarınızı bekleriz.

Ey kudreti sonsuz, merhameti nihayetsiz, bütün âlemlerin yegâne sahibi Yüceler Yücesi Rabb' imiz! Efendiler Efendisi' ne, O' nun nezih ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashâbına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb' imiz!

Ey Yücelerden Yüce Rabb' im! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen' in yüce dergâhının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.

Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise ey Rabbim, Hayy' sın, Kayyûm' sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın.

Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle baş başa kaldılar. Sen, Sen' in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegâne enîsisin!

Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen' in lütfun ve keremindir.

Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen' i bulduklarında Sen' den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen' in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkârlar da "Tevbe, ya Rabbi!" deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir.

Ey affı güzel Rabb' im! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen' sin!

ÂlemlErin Rabbi Allah' a sonsuz hamd ü senâ, O' nun en büyük elçisi olan Hazreti Muhammed (aleyhissalâtü vesselâm)' a, diğer enbiya ve mürselîn efendilerimize, Hakk' ın mükerrem ibâdı olan melâike-i kirama, yer ve gök ehlinden salih kullara da Cenab-ı Allâmü' l-Guyûb' un ilmi ve malûmatı adedince salât ü selam olsun.

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN :a35:

Aminnnnn...
Allah Celle Celalühu razı olsun inşallah...

Allahım!
Ancak sana inanır ve ancak senden yardım isteriz...
Bizi Sırat-ı Müstakimden ayırma...
Dualarımızı kabul eyle...
Sana açılan ellerimizi boş çevirme Ya Rabbi...
AMİNNN...

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

Aminnnnn...

Allahım!
AMİNNN...

AMİNN AMİN
selametle Kardeşim

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Rabbim yüreğinde zerre kadar seni anan, sana dayanan, sana kanayan herkese acı,
imanın nuruyla donat,

Zira sen dilediğini hidayete erdirensin ey lütfunun sınırı olmayan!

Ey ALLAH diyene acıyan!

Ey merhametin kalbi!

Varlığımızın ve bütün evrenin sahibi!

Hayatımıza haram ve helal çizgilerini çeken sahibimiz!

Bizleri iman nuruyla donat ki nice tomurcukların güle durmasına vesile olalım,

Cemre cemre çoğalt bizi,

Yağmur yağmur yağdır bizi imanın serin diyarlarından mahrum kalmış kurak yüreklere,

Irmak ırmak coştur bizi

Beyhude geçmiş yıllardan nice canlar döndürelim,

Coşkun coşkun çağlat bizi

Yüreklerdeki gaflet yangını söndürelim,

Hep sana Rabbim! Hep sana sadık kıl cümlemizi

cumanız mübarek olsun....

SeLaM VE DUA İLE İNŞALLAH...

mavci

Yönetici

Rabbim yüreğinde zerre kadar seni anan, sana dayanan, sana kanayan herkese acı,
imanın nuruyla donat,

Zira sen dilediğini hidayete erdirensin ey lütfunun sınırı olmayan!

Ey ALLAH diyene acıyan!

Ey merhametin kalbi!

Varlığımızın ve bütün evrenin sahibi!

Hayatımıza haram ve helal çizgilerini çeken sahibimiz!

Bizleri iman nuruyla donat ki nice tomurcukların güle durmasına vesile olalım,

Cemre cemre çoğalt bizi,

Yağmur yağmur yağdır bizi imanın serin diyarlarından mahrum kalmış kurak yüreklere,

Irmak ırmak coştur bizi

Beyhude geçmiş yıllardan nice canlar döndürelim,

Coşkun coşkun çağlat bizi

Yüreklerdeki gaflet yangını söndürelim,

Hep sana Rabbim! Hep sana sadık kıl cümlemizi

cumanız mübarek olsun....

SeLaM VE DUA İLE İNŞALLAH...

AMİNN AMİN
selametle Kardeşim

Aminnnnn...

Allahım!
AMİNNN...

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

dua.jpg

Ey Allahım!
Ağlamayan gözden, korkmayan kalbden, huşû’ duymayan gönülden, kabûl edilmeyen duâdan, fâide vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan nefisten, küçük de olsa yardım etmeyi sevmemekten sana sığınırım.

Ey ikrâm edenlerin en keremlisi!
Ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz!
Sen kendi lütfunla, cömertliğinle, kereminle, ihsânınla ve rahmetinle, Kur’ân’ı, bizi bütün hayırlara ulaştıran bir delil ve bir rehber kıl!

AMİNNN...

mavci

Yönetici

Rabb'imiz!
Senden bizi affetmeni...
Bize afiyet vermeni...
Bizi siyanetin altına almanı...
Riayetinle gözetip kollamanı...
İnayetinle te'yid buyurmanı ve bizlerden hoşnut olmanı dileniyoruz...

Rabb'imiz!
Bizim endişe ve tasalarımızı gider ve bizi Seninle olmaktan alıkoyan bütün kayıtlardan âzâd eyle...
Ey Rabb'imiz!
Nefislerimizin şerlerinden ve kötü amellerin içine düşmekten Sana iltica ediyor, şeytanın ve ins-cin bütün mahlukâtın zararlarından Sana sığınıyoruz...
Medet dileniyoruz Rabb'imiz, el-emân, el-emân..!

AMİNNN...

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Rabb'imiz!
Senden bizi affetmeni...
Bize afiyet vermeni...
Bizi siyanetin altına almanı...
Riayetinle gözetip kollamanı...
İnayetinle te'yid buyurmanı ve bizlerden hoşnut olmanı dileniyoruz...

Rabb'imiz!
Bizim endişe ve tasalarımızı gider ve bizi Seninle olmaktan alıkoyan bütün kayıtlardan âzâd eyle...
Ey Rabb'imiz!
Nefislerimizin şerlerinden ve kötü amellerin içine düşmekten Sana iltica ediyor, şeytanın ve ins-cin bütün mahlukâtın zararlarından Sana sığınıyoruz...
Medet dileniyoruz Rabb'imiz, el-emân, el-emân..!

AMİNNN...

AMİNN AMİN Kardeşim
CUMAMIZ mübarek olsun RABBİM feyz ve bereketinden faydalanan kullarından eylesin
dua eden gönülleri RABBİM nurlandırsın

mavci

Yönetici

AMİNN AMİN Kardeşim
CUMAMIZ mübarek olsun RABBİM feyz ve bereketinden faydalanan kullarından eylesin
dua eden gönülleri RABBİM nurlandırsın

Aminnnnn...

Allahım!
AMİNNN...

tuanaebru

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam.Dualarınıza gönülden amin.Rabbim mübarek cuma günü tüm dualarımızı kabul etsin inşallah.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Tüm Kardeşlerimize HAYIRLI CUMALAR olsun inşallah
Rabbim dualarımızı kabul eylesin bu mübarek gün hürmetine inşallah

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü
Amin kardeşim hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum..
Bu mübarek günün feyzi ve bereketi cümle din kardeşlerimizin üzerine olsun. Allahım dualarımızı kabul, amellerimiz makbul ve günahlarımızı affeylesin..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...

ssfy

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler

Yine takvim yaprakları Cuma'yı gösteriyor,Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden ,kazalardan ,belalardan ,sıkıntılardan ,şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun.Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun.Selam ve DUA ile hayırlı cumalar.

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
Dua Vakti!

Bismillahirrahmânirrahîm.

Ey İlâhım ve Seyyidim ve Mâlikim,

Fakrım nihayetsizdir. Hâcâtım ve metâlibim had ve hesaba gelmez. Benim elim ise, matlaplarımın en ednâsına yetişmez. Havl ve kuvvet ancak Senindir, ey Rabb-i Rahîmim ve ey Hâlık-ı Kerîmim! Ey Hasîb, ey Vekîl, ey Kâfi!

Feyâ Rabbî, yâ Hâlıkî, yâ Mâlikî! Seni çağırmakta hüccetim, hâcetimdir. Sana yaptığım dualarda uddetim fâkatimdir. Vesilem, fıkdan-ı hile ve fakrimdir. Hazinem aczimdir. Re'sülmâlim, emellerimdir. Şefîim, Habîbin (aleyhissalâtü vesselâm) ve rahmetindir. Af eyle, mağfiret eyle ve merhamet eyle, yâ Allah, yâ Rahmân, yâ Rahîm!

Yâ Erhamerrâhimîn, bu Resul-i Ekremin (a.s.m.) hürmetine, bizi onun şefaatine mazhar ve sünnetinin ittibaına muvaffak ve dâr-ı saadette onun âl ve ashâbına komşu eyle! Yâ Rabbenâ! onun duasını kabul eyle. Biz de o duayı ediyoruz. Biz de onun talep ettiğini talep ediyoruz."

El-aman, el-aman! Yâ Hannân! Yâ Mennân! Beni günahlarımın ağır yüklerinden halâs eyle!"Günahların çirkin yüzünden ve mâsiyetin vahşî şeklinden ve o mekânın darlığından, bütün kuvvetimle nidâ edip diyorum:

"El-aman, el-aman! Ya Rahmân! Yâ Hannân! Yâ Mennân! Yâ Deyyân! Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar! Yerimi genişlettir! İlâhî, Senin rahmetin melceimdir ve Rahmeten li'l-Âlemîn olan Habibin, Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir. Senden şekvâ değil, belki nefsimi ve halimi Sana şekvâ ediyorum.

Sana tazarru ve niyaz eder. Eğer kemâl-i rahmetinle onu kabul etsen, mağfiret edip rahmet etsen, zaten o Senin şânındır. Çünkü Erhamürrâhimînsin. Eğer kabul etmezsen, Senin kapından başka hangi kapıya gideyim? Hangi kapı var? Senden başka Rab yok ki dergâhına gidilsin. Senden başka hak mâbud yoktur ki ona iltica edilsin."

El'aman, el'aman! Yâ Erhamerrâhimîn, medet! Bizi muhafaza eyle. Bizi cin ve insî şeytanların şerrinden kurtar. Kardeşlerimin kalblerini birbirine tam sadakat ve muhabbet ve uhuvvet ve şefkatle doldur!

Allahım,

Efendimiz Muhammed'e öyle bir salât ve selâm et ki, o salât ile bizi bütün korku ve âfetlerden kurtar, bütün hâcetlerimizi gider, bizi bütün günahlardan temizle, bütün günah ve hatâlarımızı bağışla.

Yâ Allah, yâ Mücîbe'd-Daavât! Hayatım boyunca ve öldükten sonra, her an bu dileklerimi kat kat fazlasıyla ver! Bir milyon salât ve selâm, bir o kadarla çarpımından çıkan netice ve bunun da kat katı, Efendimiz Muhammed'e, Onun Âl, Ashab, Ensar ve tabîlerine olsun! Bu salavatların herbirini, benim ömür günlerimdeki günahkâr nefeslerim sayısınca çoğalt! Bu salavatların herbirisi hürmetine beni affeyle, bana merhamet et. Bunu rahmetinle ihsan eyle, ey Erhame'r-râhimîn!

Âmin!

Yazar: Bediüzzaman Said Nursî
Okunma: 74
Kategori: Günün Duası
Etiketler: Risale-i Nur Külliyatı'ndan | 07-Mayis-2010

semabrk

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı ve bereketli camalar dillerinize sağlık canı gönülden binlerce kere amin.

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...Hayırlı Cumalar...

Ve Aleykumselam...Hayırlı Cumalar...

Esselamu aleyküm

Ve Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatühü
Amin kardeşim hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum..
Bu mübarek günün feyzi ve bereketi cümle din kardeşlerimizin üzerine olsun. Allahım dualarımızı kabul, amellerimiz makbul ve günahlarımızı affeylesin..
Allaha emanet olunuz
selam ve dua ile...

Esselamu aleyküm

Ve aleyküm selam.Dualarınıza gönülden amin.Rabbim mübarek cuma günü tüm dualarımızı kabul etsin inşallah.

Aminnnnn...

Allahım!
AMİNNN...

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN İNŞALLAH.BU GÜNAHKAR KULUNU DA AFFEYLE YA GAFFAR...MERHAMETİNE SIĞINIYORUM.GÜNAHLARIMDAN KURTAR BENİİ.VE BENİ YALNIZ BIRAKMA.KENDİMİ SANA EMANET EDİYORUM.BİLİRİMKİ SENDEN DAHA GÜZEL EMANETÇİ YOKTUR.BAĞIŞLA BİZLERİ YARABBİ.SENİ ÇOK SEVİYORUM.HABİBİN MUHAMMED(S.A.V)İ DE ÇOK SEVİYORUM VE KİŞİ SEVDİĞİYLE ERABER OLDUĞU İÇİN NE OLUR RABBİM AHİRETTE BENİ SENSİZ RASULUNSÜZ BIRAKMA.HER TÜRLÜ HAMD VE ÖVGÜ ŞÜKÜR VE MİNET SANA MAHSUSTUR.BÜTÜN SELATÜ SELAMLAR DA O GÜZEL SEVGİLİNE..ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED....
hayırlı cumalar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt