Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cocuklarim yemek yemiyorlar, ne yapmaliyim? (1 Kullanıcı)

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlariniza ve yardiminiza cok sevindim. Allah razi olsun. Desertrose abla, bugun zorlamamak icin ilk adimi attim. Oglum her uzattigima hayir dedi surekli biberonda sut istedi vermedim. saat 17.00 a dogru mam mam dedi ve aciktigini anladik. Buzdolabina yoneldi. Sosis ekmegi ve sosis kaynattim. Valla yari ekmek tum bir sosi yedi. Bir yarim bardakta meyve suyu icti. Daha sonra bir kase yogurt doldurdum. Biraz kem kum ama agzini acti yedirdim. Sonra kalkinca dahada ardindan gitmedim. Baktim agliyo uykusu geldi, bir sise sut artik hak etti diyerek verdim. Nasil abla? Bana yardim edersen cok sevinirim. Benim kizda surekli sutumu iciyor. Ve bugun yedigim bir dilim salamli ekmegi onada biraz ufak ufak verdim yedi. Agzini aciyor yani, Sonra bir muz elimde onu emdi yedi biraz, ve bayagi sutumu icti, ve bir iki saat sonra az birsey muzu biraz sutun icinde ezdim ve onuda yedi. Bes alti tatli kasigi kadar yedi. Iyimi abla ya. Bana az geliyor ama ne diyem. Zorlamamaya baslicam. Oglumun akli eriyor artik kendi karar versin diyom. Bana biraz cocuk egitimi hakkinda ve yemek konusunda bilgi verirmisin. Cok sevinirim eger buna musaitsen. Allah razi olsun.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Mesajlariniza ve yardiminiza cok sevindim. Allah razi olsun. Desertrose abla, bugun zorlamamak icin ilk adimi attim. Oglum her uzattigima hayir dedi surekli biberonda sut istedi vermedim. saat 17.00 a dogru mam mam dedi ve aciktigini anladik. Buzdolabina yoneldi. Sosis ekmegi ve sosis kaynattim. Valla yari ekmek tum bir sosi yedi. Bir yarim bardakta meyve suyu icti. Daha sonra bir kase yogurt doldurdum. Biraz kem kum ama agzini acti yedirdim. Sonra kalkinca dahada ardindan gitmedim. Baktim agliyo uykusu geldi, bir sise sut artik hak etti diyerek verdim. Nasil abla? Bana yardim edersen cok sevinirim. Benim kizda surekli sutumu iciyor. Ve bugun yedigim bir dilim salamli ekmegi onada biraz ufak ufak verdim yedi. Agzini aciyor yani, Sonra bir muz elimde onu emdi yedi biraz, ve bayagi sutumu icti, ve bir iki saat sonra az birsey muzu biraz sutun icinde ezdim ve onuda yedi. Bes alti tatli kasigi kadar yedi. Iyimi abla ya. Bana az geliyor ama ne diyem. Zorlamamaya baslicam. Oglumun akli eriyor artik kendi karar versin diyom. Bana biraz cocuk egitimi hakkinda ve yemek konusunda bilgi verirmisin. Cok sevinirim eger buna musaitsen. Allah razi olsun.

Selamun aleykum ablacım, abla dedim çünkü sen benden büyüksün sanırım, ben daha 21 yaşındayım:)

Bence çok güzel davranmışsın ablacım, olması gereken bu çünkü. Çok üzerine düşerseniz sizin ilginizi çocuk kullanmaya başlar ve hep ilgi ister, bu yüzden de yemez. Fakat acıktığı zaman buna mecbur kalır ve yemek yemenin ihtiyaç olduğunu farkeder, yemek yemezse rahatsız olacağını sezer. Bunu anlamak çocuk için çok önemli. Fakat annelerin yaptığı yanlış odur ki, çocuk acıkmadan yemek tıkarlar ağızlarına ve çocuk yemek istemez. Ancak, aç kalırlarsa bunun yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu, rahatsız olabileceklerini sezerler. Bunu da sizin empoze etmeniz çok önemli. Örneğin; " Sebze yersen çok sağlıklı olursun, mikroplar sana yaklaşamazlar, sütünü ve peynirini yersen dişlerin daha güzelleşir ve parlar, kemiklerin çok güçlü olur ve çabuk incinmezler" ve benzeri.. Birde mümkün olduğunca olumsuz ifade kullanmayın. Mesela süt içmezsen dişerin çürür değil, süt içersen dişlerin güzelleşir demek daha doğrudur ve çocuğunda hoşuna gidebilir.. Şimdilik bu kadar ablam, Rabbim yardımcın olsun.. Çok fazla takma kafana, yavrun sağlıklı ise gerisi önemli değil..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Birde çocuğunuza seçenekler sunabilirsiniz.. Örneğin; yemek yemek istemiyorsa 2 farklı kaşık gösterin ve ona seçtirin, yada yiyeceği tabağı ona seçtirebilirsiniz. Bu onun seçimlerine verdiğiniz önemi gösterir ve çocuk daha kolay kabul edebilir yemek yemeyi. Yaşı yeterli ise yemeğini kendisine koydurabilirsiniz, bu da güzel bir uygulamadır biz yuvada yapıyoruz.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman abla degilsin, ben senden buyukmusum. Cok degil ama azicik buyuk. Senin cocugun varmi? Evlimisin? Masaallah bayagi bilgi sahibisin. Ama bugun yedikleri az degilmi sence? Bence cok az. Ya böyle devam ederse az yemesi. O zaman ne yapcam.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman abla degilsin, ben senden buyukmusum. Cok degil ama azicik buyuk. Senin cocugun varmi? Evlimisin? Masaallah bayagi bilgi sahibisin. Ama bugun yedikleri az degilmi sence? Bence cok az. Ya böyle devam ederse az yemesi. O zaman ne yapcam.

Ben evli değilim ama evlilik yolundayım inşaAllah.. Bilgi sahibi olmam ise çok okumamdan kaynaklanıyor.. Birde sürekli çocukların içerisindeyim. Aslında çocuğun midesinin aldığı kadar yemesi yeterli, tıka basa doyması gerekmiyor abla. Zaten yetişkinler için de böyle olması daha sağlıklı. Birde günümüz de ki çocuk obezitesi riskini de unutmayalım. Çünkü çocuk obezitesi yaygın bir hastalık haline geldi. Çocuk doyuyorsa yeter, daha fazlası çok gereksiz..
O yüzden endişelenme bence, şu an için önemli olan çok yemesi değil, yeterince sağlıklı olması..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum kardesim benim fikrim çocuklari fazla zorlamayin ben ana okullarinda bir cok kez staj yaptim cocuklar orada arkadaslarina bakarken bile yemeklerini yiyorlar.büyük oglunuz artik büyük yemegini kendi yiyebilir.zorlamadan yemek vakti geldiginde yemegini verin belki kendi kendine yemek hosuna gider.Ya da cocugunuzla oyun oynarmis gibi yemegi verebilirisiz.Bu benim nacizane fikrim.Allah (c.c.) yardimciniz olsun kardesim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt