Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cocuklarim yemek yemiyorlar, ne yapmaliyim? (1 Kullanıcı)

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Orasi oyle kardesim ama dayanmaz bu yuregim. Ne yapayim. Onlara yediririm icim rahat olur. Kizim alti aylik ve zayifki ne zayif. BAska bebeler tombul tombul, gorende bu kiz kosuyami gidiyor diyor. Diyetde sanki. Ama hareketli saglikli Allaha sukur. Yok ben dayanmam yiyecek. :G

Israr ettiğiniz sürece onlar yemiyecek dayanacaksın bir gün bu dediğimi yap sonra dua etmeyi unutma! Zayıflık mühim değil kan tabloları normal ve çoçuk fazla aktifse korma! Yiyen çocukların annelerine de hiç özenme! Onlarda YEME YEMEEEE diye bağırıyorlar bunu unutma emi canım kardeşim! :evet :H

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Yok kustura kustur iskence cektirmek degil maksadim ve onu hic yapmadim. KUsacagini bildigim birseyi daha devam etmem, ama annem gilde kalabalik ortamda birseyi yedigini biliyorsam onu yediririm. Birde cocugum benden ne anlicak, kalabaligi seviyor heralde. E ben her gun kalabalik ortami nerde bulacagim. Ama hic iskenceyle yedirmedim. Sadece Suna dayanmak isterim. Fazla cesit sunmam. Yemegi asiri iskencceylede zorla vermem, ama agzini acacagini biliyorum, cunku mam mam mam diyerek dolaniyor ortada. Bende ona yemek veririrm cunku ac. Kusacak derecede degil. Batil olan bir cok sey var bence. O Okulda yiyen cocuklar kalabalik diye ve diger cocuklara bakarak yiyorlar, aynisini eve gelse yemez. Sevdigini biliyoruz ama. Ve ye desem gozune baksam yiyecek. O beni cezalandirmasin derim, cunku amaci bana iskence cektirmek. :]

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Devrancan kardeşim birde kendine ne pişiriyor ve yiyorsan onlara da aynını ver yemek mecburunda yok öyle! Ona ayrı buna ayrı sonra çok sıkıntı çekersin! Ve bu alışkanlıkları hayatları boyunca devam eder! Her şeyi yedir, meyve, sebze, et, kıyma, meyve suyu, su ama herşeyi yesinler asla onlar bunu yemez şunu yapayım dediğin an hayat boyu seni üzerler bilesin! Ben kızım altı aylıkken daha çok içi (önceden yağda ezerek kavrulmuş)kıymalı tarhana çorbası yapardım. Elma suyu, portakal ve mandalina suyunu sıkar verirdim. Kompostuyu yemeğinin arasında bir ondan bir ondan :) Fırında makarnaya, bayılırdı, Et veya Tavuk parçacıklı bulgur veya pirinç pilavı. Kakaolu, muzlu pudingler supangleler seviyorsa içi yumurtayla hazırlanmış besleyici muhallebiler tatlı ve ödül niyetine:) Birde sofra alışkanlığı olmalı. Yemek saatinde sizlerle aynı sofrada yemek yesinler ama, sizin tabağınızdan değil asla! Kişilikleri gelişsin, onlarında tabağı, kaşığı, çatalı olsun. Kendilerininde bir birey olduklarını anlasınlar. Eğer bu yemeği yerseniz size çizgi film seyretirim, parka götürürüm, oyun oynatırım gibi ödülleriniz de olsun! Yanlız onların seveceği ama sizin de yerine getirebileceğiniz bir şey olsun :)

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Yok abla veriyorum meyve, meyve suyu ve bu tur seyleri. Kizim daha kucuk diye henuz ona oyle corba vermiyorum. Tahilli mama, meyve puresi, ve sisede olan yemeklerden veriyorum. Pek sevmiyor ama yediriyorum, biraz buyudukce cesitleri cogaltacam insaallah. Oglum eti pilavi sever, veririmde. Sebzeye burun asar hep. Halbuki en sagliklisida o. Zaten onumde ne varsa onu veriyorum. Yani aynisindan. Farkli seyler yapmam onlar icin. Abla bana kizim icin bir kac tarif gonderirsen sevinirim. Allah razi olsun.

keskin_sirke

Kayıtlı Kullanıcı
cocukda bir keramet olmasın sakın:) yedirdiğiniz helal midir dikkat edin bakalım nolcak

G

gülderen özdemir

ah kardeşlerim bende de aynı sorun var 5 yaşındaki kızım çok çok iştahsız yesin tek diye neler nelr yapıyoruz alıyoruz ama ben ve babası yemek yerken asla yemiyor arada sırada anneme gidiyor orda kalıyor annem çok güzel herşeyden yiyor kızım diyor sana ediyor diyor
sanıyorum 9 aylık kızımı çok kıskanıyor onunla daha çok ilgilenmemizi istiyor,ama küçüğümde aynı yakında 10 aylık olacak sadece anne sütü alıyor bütün çeşit mamalardan denedim çorbalardan kahvaltılıklardan veriyorum çıkartıyor bende ne yapacagımı şaşırdım iyice a.e. o. sevgilerle haaa birde ikiside o kadar çok hareketliki korkarım hiperaktif çocuklarım

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Yok abla veriyorum meyve, meyve suyu ve bu tur seyleri. Kizim daha kucuk diye henuz ona oyle corba vermiyorum. Tahilli mama, meyve puresi, ve sisede olan yemeklerden veriyorum. Pek sevmiyor ama yediriyorum, biraz buyudukce cesitleri cogaltacam insaallah. Oglum eti pilavi sever, veririmde. Sebzeye burun asar hep. Halbuki en sagliklisida o. Zaten onumde ne varsa onu veriyorum. Yani aynisindan. Farkli seyler yapmam onlar icin. Abla bana kizim icin bir kac tarif gonderirsen sevinirim. Allah razi olsun.

O kadar yaşlı değilim abla olacak!!! Çorba verebilirsin. Tarhana çorbası, sebze çorbası, ve yediğin yemeklerin suyuna minik minik ekmek karıştırıp ver hazır şişelerdeki mamalardan verme bence ne kadar sağlıklı onu bilemem. Tatlı (eşki)olmayan yoğurda (yoğurdu kendin yaparsan daha iyi olur) elma veya armut (şeftali-kayısı yazın verirsin) ince ince rendeleyerek karıştırıp birazda toz şeker serpip verebilirsin.
1 muzu çatalla ez, içine bal kat fazla değil, cevizi iyice robotta toz haline getir hepsini karıştırıp verebilirsin. Bundan siz bile yiyebilirsiniz tatlı niyetine!
Yine muz çatalla ez, biraz sütle kıvamını bulsun yani hafif sulandır şeker karıştırıp verebilirsin. Birde haşlanmış patatesi çatalla sıcakken iyice püre haline getir.
İçine çok az tereyağı ve ezilmiş veya rendelenmiş beyaz peynir ilave et güzelce karıştırıp bunu bir öğün gibi yanında meyve suyu ile verebilirsin!(Peynir tuzlu ise tuz ilavesine gerek yok!)
Supangle tarifi yazdım yemek köşesine bakabilirsin. Büyümüyor yemiyor diye üzülme zamanla yerler! Ben yine aklıma geldikçe tarifler atarım merak etme! Minikleri benim için öp! Şimdi alışverişe çıkmam lazım! evde ekmek yok :)görüşürüz yine! Selametle!!! :H

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni geldim yine korkulul bir ogun yemek vakti gecti. Delirecem. Of Allahim of. Kizim alti aylik ama yemiyor. Muz ezdim, denedim. Daha yeni altisina girdi. Alti aylik yani. Simdimi verecem bu yazdiklarini abla? Cok tesekkur ederim abla. Bu yazdiklarin icin kucuk degilmi kizim daha. Tarifler icin tesekkur ederim. Deneyecegim yapmadiklarimi.

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
devrancan kardeşim sen ne kadar ısrar etsende yemeyen çocuk yemiyor benimde 8 yaşındaki oğlumum hala ağzına tıkıyorum beni deli ediyor 3 yaşındaki kızımda açıkınca dolabı açıp kendi alıyo oğluma ıspanak yedirmek için temel reisi seyrettiriyordum yine 2 3 kaşık zorla yiyodu ne diyeyim biz annelerin işi zor allah yardımcın olsun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.2 çocukta da aynı problemin olması ilginç.yanlış anlamayın ya genetik olarak bir problemleri var yada sizde sorun.bence önce bir doktora götürün.6 aylık bebeğiniz zaten çok küçük.yeni tatlara alşımaya çalışıyor.ilk verdiğiniz şeyden tiknirse kesinlikle ısrarcı olmayın 15 gün sonra 1 kaşık vererek yine deneyin.
diğer oğlunuz biraz büyük aynı şekilde ısrarcı olmamaya çalışın.
kızım 2.5 yaşındayken böyle bir sorun yaşamıştım.çok kısa bir süreydi gerçi.babanesine gitmişti geldikten sonra huyu suyu değişmiş yemek yemiyordu.psikolojik bir sorundu.ısrarcı olmadım.güzelce sofrayı hazırlayıp eşimle oturuyorduk o yokmuş gibi davranmaya çalıştık.tabakları falan süslerdik allahım neler yapmazdık ama kıyamam hiç davet etmiyorduk sadece 2-3 gün sürdü.ondan sonra kendi gelip oturmaya çalıştı.çok şükür şimdi hiç bir problem yok.kesinlikle ısrarcı olmayın kardeşim.allaha emanet olun.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Gercekten bende bazen sorun bendemi diye dusunuyorum ama maglum. Ya oglum gercekten sevmedigi seyi yemez. Sebzeyle fazla arasi yok. Inanin bu konuda piskolojim bozuldu. Doktora kac kez gitmedimki. Ayni laflar. Soyle yapin boyle yapin. Benim oglumda annem gile gider orda yer mesela. Corba felan versem yutar ama gercekten sevmedigi birseyse yemez. Kusar hemen. Mesela pekmez recel bu tur seyleri olsede yemez. Ama ekmege yag ve salam sursem yer. Et tavuk kofte. Acaba benmi cok takiyom. Olcem ya. Dayanamiyorum artik.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin gercekten yemeyen bir cocugunuz olsaydi anlardiniz ama iste olamyinca sorun nedense biz annelerde oluyor. Sizde haklisiniz. Zaten bu kadar on yargi olmasa belki cocugu yemek yemeyen biz annelerde bu kadar uzulmicez. Rabbim buyuktur. Ne diyem. Anne olmak kolay degil. :A Keske benim cocuklarda oyle olsa. Korkmusum artik. Inanin kolay degil. Mahsun kul kardesim. Cocugunuz ne tur yemekler yer mesela. Gunde kac ogun. Ufakken nasil beslemey basladiniz. Elinizde tarifler felan varmi? Yardimci olurssaniz sevinirim.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
şu an çalışıyorum müsait değili.sonra cevap yazıcam

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Bekleyecem mesajinizi. Tesekkur ederim. Insaallah faideli olur benim icinde. Inanirmisiniz bu konuda gercekten piskolojim alt ust olmus.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Rabbim yar ve yardımcınız olsun bilirim çok zor çocukları idare etmek yedirmek resmen çile gibi geliyo saatlerce elinde kaşıt bi o tarafa bi bu tarafa yedirecez diye uğraşırsınız bende anneyim 18 aylık kızım var şükürler olsun iştahı iyi biraz uğraştırıyor ama yok sizin anlattıklarınıza bakınca ben kızımı öpüp başımın üstüne koyarım ama yine benim kız zayıf hiç yerinde durmaz uyurken bile yatağın içinde dönüp duruyor çocuk işde ne diyim bacım Rabbim yardımcımız olsun bunlar tatlı sıkıntılar stres etmemek gerek selametle Rabbime emanetsiniz:H

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.beni yanlış anlamayın lütfen.ben kendi fikrimi söyledim.eğer çocuklarınızda sağlık açısından bir problem yoksa söylediklerim geçerlidir.bakın ben 15 yaşına kadar çok yemek seçtim.annem ve babam üstüme titriyordu.ah kızım niye yemiyorsun çok zayıf demeleri benim yemek yeme isteğimi kırıyordu ve onların bana bu kadar düşkün olması hoşuma gidiyordu.en sevdiğim yemekleri sırf naz olsun diye yemediğimi bilirim.yemek yiyince ilgileri azalıcak gibi gelirdi bana.amasonradan canıma tak etti yemeye başladım:Kaslında annemlerin bilmediği birşey vardı.bizim kız bunu yemez ,sevmez dedikleri yemeği ben onlar görmeden yerdim aslında:Kyani güzel kardeşim bunları yaşayan bir çocuk olarak anlattım.
Aslında olay ne biliyormusunuz;
olay anne-babaların çocuklar üstünde beklentilerinin normalin üstünde olması,abatması,kuruntu yapmaları.ve bunu çocuk algılayabiliyor.bunuda kendine göre kullanmaya çalışıyor.
6 aylık bebeğinizin yemek seçmemesi çok doğal inanın.yeni tatlar ona itici gelebilir.herşeyden tattırın.1-2 tatlı kaşığı beğenmezse katiyen ısrar etmeyin daha sonra 1 kaşık yine deneyin.süt içiyorsa onun içine limon sıkın,meyveli yoğurt yine aynı şekilde katiyen hazır almayın.bakın benimki büyüdü ama 7 yaşına kadar hazır meyve suyu,hazır yoğurt nedir bilmezdi.evde yapın mevsimine göre meyve koyun içine.acele etmeyin ama.
19 aylık çocuğunuz biraz daha farklı.kendisinin yemek yemesine izin verin.kendi çatalı olsun,bırakın döksün.genellikle çocuklar bu zamanda pimiş sebzeleri sevmezler çiğ olarak hoşlarına gider.ya ne bilyim bir bardağa limon suyu doldurun salatalık ve havuçu uzun uzun kesin bardağın içine doldurun hoşuna gidicektir.
bide tabağına çok yemek koymayın çocuğa itici gelebilir.az koyun mesela 3 yemek kaşığı.ve umarım çikolata,cips,abur cuburla tanışmamıştır çocuğunuz.hani misafirliğe geleler çocuklara abur cubar getirirler.ben herkesi uyarmıştım.ya hayret ediyorum 1 - 1.5 yaşındaki çocuğun elinde çikolata,cips,ne bilyim şeker.ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi.
mesela benim kızım köfte falan sevmezdi.kırmızı et yani.hiç dert etmedim.aslında 6 aylıktan itibaren başlaması gerek.ama ben çorbasını içine katıyordum anlamıyordu.çorbayı mutlaka et suyuyla yapardım.sebze yemiyorsa çorbaya katıp robottan geçirin özellikle pırasa ve maydonoz.bulgur ve yeşil mercimekte kırmızı et te olan vitamine sahiptir.mesela bir ara yoğurt yemedi tam 2 yıl ama hiç üzülmedim çünkü aynı vitamini sütten,yumurtadan veya peynirden alıyordu.büyük oğlunuzla yemeği beraber hazırlayın.pilava (gülmeyin ama)zeytinden göz yapın maydonoz bırakın o eline alsın dokunsun.
önemli olan herşeyi yemek yemek değildir.aynı vitamine sahip gıdalardan sevebileceği gıdaları seçin.kızım büyüdü kaç öğün yediğini sormuşsun.9 yaşında.önemli olan yemek alışkanlığını zevkli hale getirmek.sabah 8 de kahvaltı,saat 10.30 gibi meyve.saat 12.de çorba yiyip okula gider.akşam yemeğini yer ama tek çeşit.2 çeşit yemek yemez zorlamıyorum.pilavın üstüne kıymalı bezelye koyarım alın size 2 çeşit yemek .ekmek pek sevmez ama dert etmiyorum çünkü halen bile çorbaların içine bayat ekmekleri kurutup robottan geçirip çorbaya koyarım.ya kardeşim anlıcağın pek gözünde büyütme olurmu sakın üzülme unutma ısrarcı olmak yok.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Hmmmmm benim oglum ekmek yer, køfte yer tavuk eti yer ama az az yer. Corba yaparim yer, sebzeyi unlu corbada pisiririm. Sabah mutlaka bir kasik pekmez veririm ama bak bunu yemez, kusar bende tekrar veririm. Yumurtayi bir yer bir yemez, ya heralde ben fazla buyutuyorum. Oglum yogurdu sever yer. Ya ne bileyim pilav yer. Ama az az. Kizim dediginiz gibi daha kucuk heralde. Ya sutlu muamulleri tavsiye etmiyorlar bebeklere. VErsemmi?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Hmmmmm benim oglum ekmek yer, køfte yer tavuk eti yer ama az az yer. Corba yaparim yer, sebzeyi unlu corbada pisiririm. Sabah mutlaka bir kasik pekmez veririm ama bak bunu yemez, kusar bende tekrar veririm. Yumurtayi bir yer bir yemez, ya heralde ben fazla buyutuyorum. Oglum yogurdu sever yer. Ya ne bileyim pilav yer. Ama az az. Kizim dediginiz gibi daha kucuk heralde. Ya sutlu muamulleri tavsiye etmiyorlar bebeklere. VErsemmi?
e canım kardeşim niye üzülürsün o zaman :Kbak ne güzel et,tavuk yermiş napsın çocuk daha annesi:Kbenim kızım haftada 2 kere yumurta yerdi zorlamazdım.ha bu arada sütlü mamülleri mesala muhallebi vermeye başla ama unutma bir kaşık tan başlayarak tamam.şöyle 8 aylık oluncada tavuğun ve balığın püresinide verebilirsin çok az ama.oh ne güzel tamam yoğurt yiyiyorsa ne güzel.sütü peyniri az yiyiyorsa üzülme çünkü yoğurt yiyiyor.bebeğin mamasına katmaya başla peynir,ekmek,bisküvi,az reçel.al sana vitamin deposu.

papi

Kayıtlı Kullanıcı
9 yıllık kreş tecrübem ve 20 yaşında bir çocuk annesi olarak naçizane bir kaç önerim olacak... çocuğun yanında mümkün olduğu kadar "yemiyor" lafı etmeyeceksiniz bu çok önemli. onu oyun sanıyor ya da ilgiyi böyle çektiğini düşünüyor. o minicik beyinlerde ne senaryolar üretilir akıl sır almaz..ısrardan kaçınacaksınız bu da çok önemli. yemesin ellemeyin. açlıktan ölmez korkmayın..en fazla 4 öğün yemez. ama bunu lütfen dillendirmeyin.koyun önüne sizinle birlikte ve hiç ilgilenmeyin. yemiyorum diye mızıldandığında hiç söylenmeden alın tabağı önünden. öteki öğün aynı şeyi yaptığında yine aynısını yapın. biraz sabrettinizmi inanın başarırsınız. yeterki kararlı davranın. ufacık bi merhamet sezerse aynı şeye yeniden dönersiniz unutmayın.annelikte bu pek mümkün olmayabiliyor ama sonra rahat ediyorsunuz..ana öğünlerini yemeden ıvır zıvır vermeyin ve şunu unutmayın.. yemek yemesi ödül değil. yediğinde alkışlamak aferim demek ya da başka şeylerle ödüllendirmek yanlış.yemek yemenin doğallığını anlatacaksınız o kadar... kolay gelsin

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba Arkadaşlar Benimde Kizim 19 Aylik Ben çaliştiğim Için Annem Bakiyor Inanin Benden Daha Iyi Yemek Yediriyor. Ama Ben şuna Inaniyorumki Sabah Ve Akşam Pekmez Veriyorum Aç Karnina Bunu Doktorua Demişti Hem Iştah Yapiyor Hemde Hastaliklari Erteliyor. Yemek Yedirmeye Gelince Tabiki Biraz Zorlaniyoruz. Taklit Yapmalar, Eline Telefon Vermeler, Köpek Oluyoz Kedi Oluyoz Böyle Böyle Oyun Oynayarak Yiyor şükürler Olsun. Sizlerinde Dediği Gibi Nasil Yemeğin Tabaktaki şekli Bizim Için Göz Zevki Yapiyorsa Inanin çoçuklarada Ayni. Biraz Süsleyin. Sizinde çocuk 19 Aylik Olduğu Için Birazda Birakin Kendi Yemeye çalişsin. Ben Arada Bir Ona Izin Veriyorum. Döke Saça Yiyor. Allaha Emanet Olun Arkadaşlar. Rabbim Yardimciniz Olsun. Tek Sağlikli Olsunlar Hasta Olmasinlarda Zorlanmaya Raziyim Ben.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt