Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cocuklarim yemek yemiyorlar, ne yapmaliyim? (2 Kullanıcı)

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum arkadaslar. Dertliyim arkadaslar dertli. Iki tane cocugum var, rbiri 19 aylik biride 6 aylik. Ikiside istahsiz. Ne yapacagimi bilmiyorum. Caresizim. Hele hele 6 aylik olan kiziminda abisine cekmesi beni deli edecek. Agzini acmiyor. Nuh diyor peygamber demiyorlar. Eger benimle ayni sorunu yasayan anneler varsa lutfen yardim edin. Ihtiyacim var buna. Duzelirmi bu cocuklar sonradan acaba. Ya bir yerde agzini kasik gelmeden acan cocuklara oyle imreniyorumki, oyle hasretimki ah bir bilseniz. Of kardeslerim of.
:A

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aynı dertten muzdaribim patates kızartmasını ve makarnayı reddeden çocuk varmı benimkinden başka. balık yağı aldım içirdim o da iştahını açmadı aylarca demir şurubu tabi doktor verdii. içirdim oda iştahını açmadı galiba umursamamak iki öğün yemiyor üçüncüde güzel yiyor ama ben devamllı yedirmek için uğraşıyorum bişey isterse hemen yapıyorum üç saat filan yanağında bekletiyor lokmayı tek taraflı çiğniyor yani bizim gibi bir otarafa bir butarafa çiğneyip yutmuyor. ama bende böyleydim çok zayıftım lokmayıda yanağımda bekletirmişim saatlerce yutmazmışım. şimdi de ishal.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
ben kendim sonradan düzeltim yirmi yaşında filan :) annemi deli ettim tabi o zamana kadar.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Ah Ah!

Ah Ah!

:ADeli olmamak elde degil. Yani bicak kemige dayaniyor gibi bazen. Oturup hungur hungur agliyorum. Benim oglan 19 aylik ve gunde uc dort ogun zorla yediriyorum. Genellikle corba turu. Sebzeyi cignemez sevmez bende corba yapar sebzeli tas tas yediririm. NE yapayim. Gecenlerde sebzeli kofte yaptim. Sevdi ve yedirdim ama biraz zorla biraz kendi istegiyle. Kizim alti aylik, oda yemiyor. Ay ona ne oluyor. Sise desen onuda tutmuyor. Acaba diyorum bir kac gun ac biraksam sonunda sise tutarmi. :( Sila kardesim ben kendimde istahliyim babalarida oyle ama maglum. Birde kardes disarda baska evlerde goruyorum, anne kasigi uzatir uzatmaz cocuk agzini aciyor. Bu ne kadar guzel ya. Gordugum ofak bebelerin nerdeyse hepsi oyle. Sila kardes ne yapayim.
Ölecem bu dertden. :A

fuzgunm

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. devrancan abla. benim cocugum yok yardimci olamicamda ama bisey sormak istiyordum.. doktora gözüktünüz dimi, peki doktor ne diyor?? ikisinin kilosu yerindemiymis yoksa coku sayiflar.. benim en kücük kardesim kücüklügüne pek birsey yemiyordu, annemde ayni dertten strese giriyordu, simdide baya yiyor. ama tabiki suan 16yasinda. egerki doktor diyorsa kilolari iyi ozaaman dert etmeyin diyecem, dile kolay olsada. Allah size sabir versin.;)

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
ben kendim sonradan düzeltim yirmi yaşında filan :) annemi deli ettim tabi o zamana kadar.

Annenizin Ellerinden Öpün Benim Yerime...
Bende Aynı Dertteydim Sizinle...
Annelerin Hakkı Ödenmez...
Sonra Sonra Alısacaklardır....
Allaha Emanet Olun...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum..
Bu konu da pedagoglar, çocuğa yemek konusunda baskı yapılmaması gerektiğini, acıktıklarında nasıl olsa yiyeceklerini söylüyorlar. Üstelik, yemek yedirirken, bunun bir zorurluluk değil de doğal bir ihtiyaç olduğunu vurgularsanız daha verimli sonuç alırsınız.
Fazla ısrarcı olmanız, çocuğu geri iter..
Allah'a emanet olunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum..
Bu konu da pedagoglar, çocuğa yemek konusunda baskı yapılmaması gerektiğini, acıktıklarında nasıl olsa yiyeceklerini söylüyorlar. Üstelik, yemek yedirirken, bunun bir zorurluluk değil de doğal bir ihtiyaç olduğunu vurgularsanız daha verimli sonuç alırsınız.
Fazla ısrarcı olmanız, çocuğu geri iter..
Allah'a emanet olunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..

ee hocam el attıktan sonra yerler inşallah
hoş gelmişsen :G

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
:ADeli olmamak elde degil. Yani bicak kemige dayaniyor gibi bazen. Oturup hungur hungur agliyorum. Benim oglan 19 aylik ve gunde uc dort ogun zorla yediriyorum. Genellikle corba turu. Sebzeyi cignemez sevmez bende corba yapar sebzeli tas tas yediririm. NE yapayim. Gecenlerde sebzeli kofte yaptim. Sevdi ve yedirdim ama biraz zorla biraz kendi istegiyle. Kizim alti aylik, oda yemiyor. Ay ona ne oluyor. Sise desen onuda tutmuyor. Acaba diyorum bir kac gun ac biraksam sonunda sise tutarmi. :( Sila kardesim ben kendimde istahliyim babalarida oyle ama maglum. Birde kardes disarda baska evlerde goruyorum, anne kasigi uzatir uzatmaz cocuk agzini aciyor. Bu ne kadar guzel ya. Gordugum ofak bebelerin nerdeyse hepsi oyle. Sila kardes ne yapayim.
Ölecem bu dertden. :A
canım ben kendimi düşündüğümde çok ısrarcı oldukları ve bana devamlı zayıfsın dediklerim için psikolojim bozulmuştu karnım aç olduğu halde yiyemiyordum filan aslında zorlamamak kendim prakten diye bir şurup içmiştim bu allerji şurubu aslında doktor vermişti. yan etkisi iştah yapıyor. belki işe yarar bilemiyorum. ben de sinir oluyorum bir yere gidiyoruz çocuklar hep oturuyor yere yiyorlar benimki avare avare geziniyor . bence kafaya takmamaya çalışmamız lazım. bir de pideyi dene derim benimki seviyor. ama ben lokma lokma yediriyorum işte bir saat iki saat hatta sürüyor. cacık seviyor benimki. ha birde yanlış diyorlar ama oyun oynarken çizgi film izlerken yediriyorum. makarnanın üzerine mayonezle gülen yüz çiziyorum. bu dikkatini çekiyor. şimdi de bir deftere yaptığı güzel işler için maalesef benim için en önemlisi yemek yemesi şu an. gülen yüz çiziyorum ve 5 puan yazıyorum sen de dene hoşuna gidiyor. seninki benimkinden daha küçük ama dene bi bakalım. napalım sağlıklı şeyler yesinler meyve fındık fıstık kendi sıktığımız portakal suyu gibi. o na da şükür.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
elhamdülillahi rabbil alemin
arada takılıyoruz işte :K

canım ben kendimi düşündüğümde çok ısrarcı oldukları ve bana devamlı zayıfsın dediklerim için psikolojim bozulmuştu karnım aç olduğu halde yiyemiyordum filan aslında zorlamamak kendim prakten diye bir şurup içmiştim bu allerji şurubu aslında doktor vermişti. yan etkisi iştah yapıyor. belki işe yarar bilemiyorum. ben de sinir oluyorum bir yere gidiyoruz çocuklar hep oturuyor yere yiyorlar benimki avare avare geziniyor . bence kafaya takmamaya çalışmamız lazım. bir de pideyi dene derim benimki seviyor. ama ben lokma lokma yediriyorum işte bir saat iki saat hatta sürüyor. cacık seviyor benimki. ha birde yanlış diyorlar ama oyun oynarken çizgi film izlerken yediriyorum. makarnanın üzerine mayonezle gülen yüz çiziyorum. bu dikkatini çekiyor. şimdi de bir deftere yaptığı güzel işler için maalesef benim için en önemlisi yemek yemesi şu an. gülen yüz çiziyorum ve 5 puan yazıyorum sen de dene hoşuna gidiyor. seninki benimkinden daha küçük ama dene bi bakalım. napalım sağlıklı şeyler yesinler meyve fındık fıstık kendi sıktığımız portakal suyu gibi. o na da şükür.

Özür dilerim araya giriyorum ama birkaç şey belirtmek istiyorum.

Çocuğa televizyon önünde yada oyun oynarken yemek yedirmeye çalışmanız, onda yemeğe karşı nefret uyandırabilir. Çünkü onun sevdiği bir şeye müdahale ediyorsunuz ve oyununu yarıda bıraktırıyorsunuz. Bu şekilde yemek yemeye alışması büyüdüğünde de ayakta yada yürüyerek yemek yeme alışkanlığı oluşturur ve dinimizce sakıncalı. Ayrıca, çocuğa aile ile birlikte huzur içinde yemek yeme alışkanlığı vermelisiniz. Bu, çocuğun aile bireyleri ile olan bağlarını da güçlendirir.
Fakat tabağı süslemek ve onun ilgisini çekebilecek hale getirmek akılcı ve güzl bir çözüm, tebrik ederim..
Çocuk yemeyi red ederse, daha sonra da isterse bir daha ki öğüne kadar sabretmesini isteyin, böylelikle öğünlerin ne kadar önemli olduğunu kavramış olur.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
iştahı açmak için ekşi meyve suyu mesela elma suyu verilir ,kaşık kaşık de olsa
eğer az yemeye alışmışsa midesi küçlmüş olduğu için yiyesi gelmez, yemek miktarını kaşık kaşık arttırmak lazım,benimki yemek istemediği zaman TV açardım, bak yemezsen kapatıyorum derdim ,özellikle reklam böylece yediridim,
ama kurdlar olmadığını ,tesbit etmek lazım çünkü bu mide bulantısına sebeb oluyor, ve çiğerde de sorun yoksa artık bir alışkanlıktır, yöntem değiştirmek lazımdır.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
önemli değil ,canım oyun derken bilgisayar oyunu o oynuyor biz bir saat ona yemek yedirmeye çalışıyoruz lokma lokma bak şimdi oturtum ama yemiyor ben veriyorum ağzına, iki öğün yemiyor benimki üçüncü öğün yiyor bizimde gönlümüz buna el vermiyor. bir keresinde hatırlıyorum çok acıkmış galiba sofrayı kurdum ne yapıyorsa bıraktı ve sofraya oturdu kendi eliyle hapur hupur yedi doydum dedi kalktı. önerilerini dikkate alıcam teşekkürler.

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Ben uzmanlari dinlemem. Uc gun kizim birsey yemedi bekledim valla agzini acmadi. Yemedi, oglumda oyle, sonra annem oglumu iki hafta yanina goturdu inanirmisiniz cocuk bomba gibi olmustu. Ha ben verince agzini acmiyor degil, aciyor, hemde nasil, kiziyorum aciyor ve yiyor. Karni sisince kusacak gibi oluyor o zaman duruyorum. Kizim mesela ay enerji menerji kalmamisti kizda. Sonra olmadi artik dort gun sonra zorla verdim, bagirarak cagirarak degil ama agzina koyarak o uzunda surse yutuyordu. Ben kendim sahsen yemek yemesem kac gun inanin istahim kesilip gidiyor. Sonra zorla iki uc gun yerim bu sefer dorduncu gun yemesem canim ceker mutlaka birsey hazirlar yerim. Olurmu oyle, bazen bence zorlamak gerekir. Annem bizleri zorla vererek buyuttu, valla simdi herseyden cokta guzel yiyoruz. Karddesim var 5 yasinda, oda yemezdi annem zorla yedirirdi, simdide masaallah herseyden yiyor. Uzmanlari dinlersek Islamiyeti unutuyoruz. Uzmanlarin dedikleri hep amerikanin bilmem avrupa ulkelerin deneyimleri. Hangi sayfaya girsen ayni. Bizim lafimizda gececek biraz. O zaman cocuk kar beller bence, annem nede olsa seslenmiyor bende bildigimi okurum. E baska yavrum:D (Espiri) Uzun oldu, kusura bakmayin. Ama bence bu daha dogru bir gercek.
Sizce arkadaslar?:G
Not: Cocugum mesela sutde ezilmis bizkuvi sevmez, ama sutde ezilmis ekmege aliskin. Bakin sutde ezilmis biskuviyi denedim kac defa ama burkunuyordu, ilk kasiktan itibaren burkunup kusacak gibi oluyordu, ha sutde ekmek ezince ayni hareketi tabagi gorur gormez yapiyordu. Ama ilk kasik ikinci kasik sonra kendisi agzini aciyor. Nazlaniyor, kendi bildigini okuyacak ama izin vermem. Sevmedigini vermem cunku belli eder cocuk. Valla bagirir bagirmaz acar agzini.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim kesinlikle zorlama teklif et ama zorlama emin ol acıkınca istiycek biraz sabretmen lazım ayrıca her çocuk bie olucak diye bişey yok benim kızım 4 yaşında 11 kilo günde iki ögün yiyor ama dert etmiyorum oldukca saglıklı önemli olanbu nasılsa büyüyünce zayıflıycaz diye ugraşıcaklar bırak karnı aldıgı kadar yesin önemli olan saglıgı demi..

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Bence iyice acıksınlar. Epey bir aç bırakın onları, bakın yemek istemedikleri şeyleri nasıl şapur şupur yiyolar. Biraz hainlik gibi ama sonuç mükemmel :G

Devrancan

Kayıtlı Kullanıcı
Orasi oyle kardesim ama dayanmaz bu yuregim. Ne yapayim. Onlara yediririm icim rahat olur. Kizim alti aylik ve zayifki ne zayif. BAska bebeler tombul tombul, gorende bu kiz kosuyami gidiyor diyor. Diyetde sanki. Ama hareketli saglikli Allaha sukur. Yok ben dayanmam yiyecek. :G

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Ben ana okulu öğretmeniyim, sizin dediklerinizi yapsaydık emin olun çocuklar birtek lokma yemezdi.. Fakat anneler tam tersine bize diyorlar ki, "evde çocuğa zorla yemek yediriyorum, burda 3. tabağı bile istiyormuş. Nasıl yapıyorsunuz?". Ayrıca çok da şaşırıyorlar.. Bazıları sırf yemek saatinde yuvaya gelip seyretmek istiyor.. Bilemiyorum yanlış kimde!..

Ben anne olupta çocuğuma kustura kustura, işkence çektirir gibi yemek yediremezdim.
Ayrıca batı ile alakası yok, zorlama'nın dinimizde yeri yoktur.
Selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt