Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çocuk sahibi olmam için dua edermisiniz:( (8 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
allah izin verirse 3 hafta sonra düğünüm var inşallah..benden çocuk isteyen kaynana,kayınpeder ve görümce de var aynı evde yaşayacağız...hayal kuruyorlar çok istiyorlar..bende inşallah diyorum .ben onlardan fazla istiyorum ama sağlık sorunum var bu konuda..ya olmassa diye hergün kafama takıyorum..onların kucağını torunsuz bırakmak istemiyorum .lütfen bana dua edermisiniz ..çok ihtiyacım var da..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA:

Allah'tan her şeyin hayırlısını istemelidir. Bizim için ne­yin hayırlı olup olmadığını bizler bilemeyiz. Bir âyet-i keri­mede de bildirildiği gibi, hayır zannettiğimiz şeyler bazen bi­zim için şer, şer sandıklarımız da hayır olabilir. Onun için Al­lah'tan her şeyin, bu arada çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Çocuk sahibi olmak elbette her kesin istediği bir şeydir. Yara­tılış kanunları da bu yöndedir. Ama bazı durumlarda bazı in­sanlar için çocuk sahibi olmamak hayırlı olabilir.

Çocuğu ol­mayanlar, bunun sebeplerini araştırıp bu sebepleri ortadan kaldırmak ve çocuk sahibi olmak için çalışabilirler. Fakat bü­tün gayretlere rağmen yine çocuk olmuyorsa bunu dert etmek, ısrarla bu konu üzerinde durmak da doğru değildir. Belki de onlar için hayırlı olan öylesidir. Belki çocukları olsaydı başla­rına bilinmedik belâlar gelecekti ve Allah onları o belâlardan korumak için çocuk vermedi.

Evet, çocuk istemeli, bunun yol­larını da aramalı, ama işi çığırından çıkarıp takıntı haline getirmemelidir. Her şeyin hayırlısını istemelidir. Cenab-ı Hak, hakkımızda her şeyin haylırlısını versin. (Amin)

1. "İnne rabbeke hüve'I-hallâku'l-alîm." = "Muhak­kak ki Rabbin her türlü yaratma şeklini bilir." (Hicr, 15/81) âyetini gecele­ri 1267 kere tekrar eder ve bunu üç ay boyunca sürdürür.

2. Veya; "Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" = "Muhak­kak ki Allah dosttur ve yaratandır." (Şura, 42/9) âyetini, beraber olmadan önce 289 kere tekrar eder.

3. Veya; "HüvaIIahü'l-hâliku'l-bâriü" = "O yaratandır ve yok­tan var edendir." (Haşr, 59/24) âyetini 1054 kere tekrar eder.)

4. Veya;
tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine ya­kın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâhirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalın­caya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)

ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

"Oğlan olsun, kız olsun, eli-yüzü düz olsun." sözü çok önemli bir gerçeği ifade etmektedir. Gerçekten de oğlanın mı, yoksa kızın mı hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz. Al­lah'tan çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Erkek de kız da is­teyebiliriz. Ama bu konuda da ısrarcı olmamalıyız. Bu konu­da şöyle demelidir:

"Allah'!ım, Senden erkek (veya kız) çocuğu istiyoruz. Ama sen daha iyi bilirsin. Hakkımızda hangisi ha­yırlı ise onu ver."

Evet böyle demeli ve doğan çocuk ister erkek ister kız olsun asla itiraz etmemeli veya memnuniyetsizlik gös­termemelidir. Zaten bunun faydası da yoktur. Zira bu, kimse­nin elinde olan bir şey değildir. Tamamen Allah'ın takdiridir. O'nun takdirine itiraz ise kimsenin haddi değildir. Bu durum kullukla, Müslümanlıkla asla bağdaşmaz. Allah'ın takdirine gönül rızası ile boyun eğmek, bize verdiğini baş-göz üstüne ka­bul etmek gerekir. Baştaki cümleyi bir kere daha tekrarlaya­lım: "Oğlan olsun kız olsun, eli-yüzü düz olsun." Amin.

Erkek çocuk isteyen, birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlâs sûresini, sonra da şu duayı okur:

"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."

(Bilal Eren, Açıklamalı Büyük Dua Hazinesi, sh. 165-166)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun gül berracım not alıcam okuyucam hemen inşallah

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah şöle 4-5 hafta sonra falan bunu müjdelerim buraya

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim:)

İstemen çok doğal tabi ki ama evlenir evlenmez herşey dediğin gibi gitmeyebilir.

İstisnalar olsa da hamile kalabilmek için kadının bir ayında 3 günü vardır. O üç güne denk getirmek gerekir. Şimdi sen evlenir evlenmez o üç güne denk gelmezse kendini kahretmeye başlama hemen :)

Hem hamilelik testleri genelde 1 haftalıkken belli olmaz :) Sen evlenince ilk iş olarak sabretmen gerektiğini bil, hemen 1 hafta geçince test yaptırıp neden olmuyor diye üzülmeye başlama lütfen canım...

4-5 hafta sonra haber veririm demene cevap olarak yazdım bunu kuzucum :)

Buraya bu kadar yazabiliyorum erkek kardeşlerimiz de okuyorlar çünkü:)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım gönlüne göre hayırlı bie evlat verir inşallah ii yurekli ablacım:)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle Allah evliliğini daim kılsın,yuvan ömür boyu mutlu ve neşeli zamanlara ev sahipliği yapsın canım.
Birazcık büyüğü olarak haddim olmasada kendimce düşüncelerimi aktarmak istedim sana.
Evvela rahatsızlığın nedir bilemiyorum ama Rabbim yeter ki ol desin herşey boş evladın olur inşallah.Kayınpeder kayınvalide vede bir evin içinde görümcenle yaşayacakmışsın.Allah ağız tadı versin zamanla aynı evin içinde başka insanlarla yaşamak zordur umarım yaşamazsın.Her nekadar onlar senin ailende olsa sana tavsiyem kim olursa olsun çok fazla yüz göz olma.Çünkü zaman içinde bir bakmışsın çocuk falan en sonraki mesele oluvermiş.
Öncelikle hayır dileyelim hayır olsun.Bir yuvanı kur,düzenini kur aynı evin içinde akraban değilse başka kültür yada alışık olmadığın kişilerle aynı ortamda yaşamaya alış ve ortama bak.Sonra evlat Allah dilerse sen istesende istemesende olur kısmetinde yazgında varsa.Yaşın 22 en azından bir abla ve etrafımdaki gördüğüm evliliklerden yola çıkarak az tecrübe sahibi olarak 1 yıl çocuk düşünme.Zaten bunu psikologlarında çoğu söylüyor.Evliliğinin temelini sağlam at ki sonradan üzerine koyacağın taşları taşısın.
Allah hakkında ne hayırlı ise onu yazsın.Sen şimdi ya çocuğum olmazsa diye üzüntülenip sıkılma hayır olsun.Evvela bir evlen bakalım.Gerisi kısmetten öteye....
Mutluluklar dilerim.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah şöle 4-5 hafta sonra falan bunu müjdelerim buraya

Kız ne diyim sana:a22: 3 hafta sonra düğün 1 hafta sonra bebek haberi vermeye niyetleniyorsun.Allah yüzünü güldürsün.:a21:Önce huzurlu ev ortamı hayırlı bir evlilik yerinde bir sağlık imanlı sağlıklı evlat inşallah.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim:)

İstemen çok doğal tabi ki ama evlenir evlenmez herşey dediğin gibi gitmeyebilir.

İstisnalar olsa da hamile kalabilmek için kadının bir ayında 3 günü vardır. O üç güne denk getirmek gerekir. Şimdi sen evlenir evlenmez o üç güne denk gelmezse kendini kahretmeye başlama hemen :)

Hem hamilelik testleri genelde 1 haftalıkken belli olmaz :) Sen evlenince ilk iş olarak sabretmen gerektiğini bil, hemen 1 hafta geçince test yaptırıp neden olmuyor diye üzülmeye başlama lütfen canım...

4-5 hafta sonra haber veririm demene cevap olarak yazdım bunu kuzucum :)

Buraya bu kadar yazabiliyorum erkek kardeşlerimiz de okuyorlar çünkü:)

anladım tatlım
keşke sitede özel mesajlaşma olsada o belirli günler hakkında konuşabilsek ama nedense yok keşke olsa keşke..
1 haftada belliolmazsa 2 haftada olurmu canım peki?
nebilim bazıları hemen anlıyoda :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle Allah evliliğini daim kılsın,yuvan ömür boyu mutlu ve neşeli zamanlara ev sahipliği yapsın canım.
Birazcık büyüğü olarak haddim olmasada kendimce düşüncelerimi aktarmak istedim sana.
Evvela rahatsızlığın nedir bilemiyorum ama Rabbim yeter ki ol desin herşey boş evladın olur inşallah.Kayınpeder kayınvalide vede bir evin içinde görümcenle yaşayacakmışsın.Allah ağız tadı versin zamanla aynı evin içinde başka insanlarla yaşamak zordur umarım yaşamazsın.Her nekadar onlar senin ailende olsa sana tavsiyem kim olursa olsun çok fazla yüz göz olma.Çünkü zaman içinde bir bakmışsın çocuk falan en sonraki mesele oluvermiş.
Öncelikle hayır dileyelim hayır olsun.Bir yuvanı kur,düzenini kur aynı evin içinde akraban değilse başka kültür yada alışık olmadığın kişilerle aynı ortamda yaşamaya alış ve ortama bak.Sonra evlat Allah dilerse sen istesende istemesende olur kısmetinde yazgında varsa.Yaşın 22 en azından bir abla ve etrafımdaki gördüğüm evliliklerden yola çıkarak az tecrübe sahibi olarak 1 yıl çocuk düşünme.Zaten bunu psikologlarında çoğu söylüyor.Evliliğinin temelini sağlam at ki sonradan üzerine koyacağın taşları taşısın.
Allah hakkında ne hayırlı ise onu yazsın.Sen şimdi ya çocuğum olmazsa diye üzüntülenip sıkılma hayır olsun.Evvela bir evlen bakalım.Gerisi kısmetten öteye....
Mutluluklar dilerim.

ablacım zaten beraber oturma konusunda sıkıntılarım var yani kendi kafamda yarattığım hani mutlu olamam diye..neyse bakıp görecez artık....sorunum bilirmisin bilmem ama pko rahatsızlığım var.....buyüzden bu rahatsızlığı yaşayan herkez hemen çocuk yapmaya bak diyorlar zaten yüzde 90 bikaç yıl uğraştırıyor hemen olanlar mucize..ben bundan bukadar taktım..en yakın arkadaşım evli 4 yıllık ve 4 yılda çocuğu olmuyor pkosu var ..sürekli hastane kapılarında uğraşıyor çok zor halleri var..bende beni bekleyen günleri görüyorum sanki onu görünce oyüzden hemen istiyorum....ama dediğin gibi allah ne gösterir bilemem..akıl verdiğin için teşekkür ederim ablacım konuşabiliriz bu konuda hertürlü tavsiyeyi duymaya hazırım istiyorum duymayı

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Kız ne diyim sana:a22: 3 hafta sonra düğün 1 hafta sonra bebek haberi vermeye niyetleniyorsun.Allah yüzünü güldürsün.:a21:Önce huzurlu ev ortamı hayırlı bir evlilik yerinde bir sağlık imanlı sağlıklı evlat inşallah.

ımmmm öyleyse 5 hafta diyelim:D:D
ama neyapim ablacım gerçekten çokk istiyorum onu yaaa hep rüyalarımda..
tabi önce hayırlı bir evlilik ama çocukda tuzu biberi:(

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Canım ben de pco hastasıyım... Ama pco hastası olup da hemen hamile kalanlar da duydum açıkçası:) Bu biraz kişisel birşey... Bir de pco hastasıysan kullandığın bazı ilaçlar vardır. Sakın ama sakın o ilaçları hemen bırakıp hamile kalmaya kalkma muhtemelen sakat çocuk riski oluşur. Evlenmeden hemen önce yani şu günlerde doktoruna git ve evleneceğini söyle. Şu ilaçları aldım evlenince beklemeden çocuk sahibi olmak istiyorum de. Kafana göre iş yapma sakın canım bedeli çok ağır olur... Ben doğuştan pco hastasıyım. Onun için çok bilgiliyim. Burdan konuşması çok zor oluyor bayan bayana konuşmak gerek. Benim profilimden msnimi bulup msni eklersen daha rahat konuşuruz canım...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Canım ben de pco hastasıyım... Ama pco hastası olup da hemen hamile kalanlar da duydum açıkçası:) Bu biraz kişisel birşey... Bir de pco hastasıysan kullandığın bazı ilaçlar vardır. Sakın ama sakın o ilaçları hemen bırakıp hamile kalmaya kalkma muhtemelen sakat çocuk riski oluşur. Evlenmeden hemen önce yani şu günlerde doktoruna git ve evleneceğini söyle. Şu ilaçları aldım evlenince beklemeden çocuk sahibi olmak istiyorum de. Kafana göre iş yapma sakın canım bedeli çok ağır olur... Ben doğuştan pco hastasıyım. Onun için çok bilgiliyim. Burdan konuşması çok zor oluyor bayan bayana konuşmak gerek. Benim profilimden msnimi bulup msni eklersen daha rahat konuşuruz canım...

aa inanmıyorum yaa sende pkomusun bende pkosum canm ama nerdeyse 2 yıldır ağzıma ilaçsürmedim ..sakat çocuk olayı allah kousun yaa çok moralim bpzudlu ama pkoyuz diye illa sakat olcak die bişe yok öle değilmi..hiç duymamaıştım bunu...düğün haftaya canım doktora gitmeyede korkuyorum.dua ediyorum anca allaha bıraktım işimi

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hayırlı, imanlı, mutlu ve huzurlu bir evlilik; hayırlı, sağlıklı-sıhhatli bir evlat nasip etsin kardeşim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt