Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇEYİZ NE ZOR İŞYAAAAA.. (1 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇEYİZ NE ZOR İŞYAAAAA..

Güleyimmi ağlayayım mı?????

Yapmayın desem bize yazık.

Yapın desem size yazı.

Aşağı tükürsem sakal

Yukarı tükürsem bıyık

allah iyiliğini versin mustafa emi...sende haklısın:D:D

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa sen düşünme bunları sen evde kaldın...:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

MUSTAFAYI KİMSE ALMAZ EVET YAAAA BU ÇOCUĞUN HALİ NE OLACAK...:D:D:D

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa sen düşünme bunları sen evde kaldın...:D:D

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
aska mecnun yazdı:
HİÇTE MORALİNİZİ BOZMASIN GELENEK VE GÖRENEKLERDENDİR. BİN 400 YILLIK GELENEYİ BOZMAK DOĞRU DEĞİLDİR. NİYEYMİŞ EVLENİNCE SANKİ HERŞEY ÇOK KOLAY... BU SEFERDE BEN CEYİZ GETİRMEDİM EL İŞLERİNİ ALALIM ŞUNU ALALIM BUNU ALALIM OLMAZ CEYİZİ OLMAYAN EVLENMESİN SANKİ EVLİLİK ÇOK KOLAY:D:D:D:D

Osmanlıdanda değil taaa peygamberlerden gelen bir gelenektir bu

ASKA MECNUN KARDEŞİM BU SEN MİSİN?SEN BÖYLE DEMEZDİN.İSRAF HARAMDIR.HZ.FATMA NIN ÇEYİZİNİ BİLİYOR MUSUN,BIRAKIN ÇEYİZ İŞLERİNİ AZ VE ÖZ OLSUN,MÜSLÜMAN SADE OLUR DERDİN.ARKADAŞLAR ASKA MECNUN DEĞİLDİR BU OLAMAAAAAZ:D:D:D

evet ben aşka mecnunum malesef bende zaten dediklerinizi savundum hanım efendi çeyizi icat edenlere veryansın ediyor çeyiz olayı eskilere dayanıyor bir çift çarıkta olsa o adet yerine gelecek ama ben yakınlarımdan biliyorum ceyizsiz eve geliyorlar mihri olmadığı halde getirmiş gözüküyor bu hakkı savunmaya çalışıyorum zamanla benim bu eksiğim gediğim var demeye başlıyorlar bende o yazıda bunu anlatmaya çalıştım israfın ne olduğunu sanırım beceremedik yada siz bir daha okuyun bunda art niyet yok bildirmek isterim

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ASKA MECNUN KARDEŞİM ARTNİYET ARANAN BİR KONU DEĞİL Kİ ZATEN SAVUNMA YAPMIŞSIN.ARTNİYETLİ OLACAK EN SON KİŞİLERDENSİN BURADA.HAKKINI HELAL ET.ELEŞTİRMEK İÇİN YAZMADIM,GÜLME İŞARETİ DE KOYDUMKİ SONUNA YANLIŞ ANLAMA DİYE.TABİKİ İDEAL OLANLA GÜNÜMÜZDE OLAN ARASINDA BİR DENGE KURUP GENÇLERİ TAMAMEN DE YOK YOKSULLUĞA İTMEMELİYİZ.SANIRIM ÖLÇÜ ASGARİ İHTİYAÇ VE TARAFLARIN EKONOMİK DURUMU OLMALI.ALLAHA EMANET OLUN.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ARKADAŞLAR BUNDAN KAÇIŞ YOK ANLADIĞIM KADARIYLA YAPILACAK.EVET TABİ İSRAF YAPMADAN.GÜZEL DANTEL ÖREN VARMI.:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Mesaj Tarihi 19-01-2007 14:16

s.a
allah mesud bahtiyar etsin düğün nerde olacak çağırınca gelirim belki.

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK MEMNUN OLURUM.DÜĞÜN TRABZONDA OLACAK ALLAH NASİP EDERSE..

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

NE DANTELİ,DANTEL NE DEMEK

:D:D:D ÇOK İYİ ANLATTIN AVUKAT KARDEŞİM.DEMEK SENDE BENDENSİN.DANTEL YEMEK FALAN DEĞİLMİŞ AMA NE OLDUĞUNU BENDE PEK BİLMİYORUM SADECE UZAKTAN GÖRDÜM:D:D:D:D

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

YAAAAAA ÖYLE DEMEYİN YAAA BEN SEVİYORUM ÇEYİZİ ANNEM HALAM İŞTE ETRAFTAN BİRİLERİ KAYNANAM HAZIRLIYO BEN HİÇ ANLAMAM ZATEN AMA BAKMASINI GÖSTERMEYİ SEVERİM YANİ...AMA HAZIRLAYANLARA HAK VERİYORUM SİNİRLENMEKTE HAKLILAR.SELAMETLE GÜZEL BACIM ALLAHA EMANET OL.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
NE DANTELİ,DANTEL NE DEMEK

:D:D:D ÇOK İYİ ANLATTIN AVUKAT KARDEŞİM.DEMEK SENDE BENDENSİN.DANTEL YEMEK FALAN DEĞİLMİŞ AMA NE OLDUĞUNU BENDE PEK BİLMİYORUM SADECE UZAKTAN GÖRDÜM:D:D:D:D

:):)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

makinaci06 yazdı:
YAAAAAA ÖYLE DEMEYİN YAAA BEN SEVİYORUM ÇEYİZİ ANNEM HALAM İŞTE ETRAFTAN BİRİLERİ KAYNANAM HAZIRLIYO BEN HİÇ ANLAMAM ZATEN AMA BAKMASINI GÖSTERMEYİ SEVERİM YANİ...AMA HAZIRLAYANLARA HAK VERİYORUM SİNİRLENMEKTE HAKLILAR.SELAMETLE GÜZEL BACIM ALLAHA EMANET OL.

BAK SEN,TABİ SEVİYORLAR SENİ KIYAMIYORLARDIR SANA ONDAN YAPTIKÇA YAPMIŞLARDIR.GÜLE GÜLE KULLAN.BURADA İSRAF TARZINDAKİ ÇEYİZ ELEŞTİRİLİYOR SANIRIM.3 TAKIM 5 TAKIM DANTEL YAPANLAR BİLİYORUM.HERŞEYDEN 7 TAKIM OLMAZSA OLMAZ DİYENLER.DANTEL ÖRSÜN DİYE KIZLARINA BASKI YAPANLAR AMA DİNİNİ ÖĞRENMESİ İÇİN ÇABA HARCAMAYANLAR SANIRIM SÖZKONUSU.YOKSA TABİKİ HER KIZIN EVİNDE KULLANACAĞI ŞEYLERİ İSRAFA KAÇMADAN YAPMA VE İSTEME HAKKI VARDIR.

MEFTUN KARDEŞİME DE DESTEK OLALIM KIZLAR DANTEL YAPABİLEN HER BAYAN ÜYE BİRŞEYLER YAPSA İHYA OLCAK KARDEŞİMİZ.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
vallahi bizim hanımın kilolarca dantelleri çeyizleri şimdi sandıkta çürümeye terkedilmiş durumda.bizim memlekette çeyiz işi olmazsa olmaz.bir kız vardır .çok imanlı aklı başında güzel ailesi temiz falan ama çeyizi yoktur.bu onun için dezavantajdır.
ben çok kızarım bu duruma.ama engellenemeyen bir dürtü ile bayan kardeşler habire ya hazırlıyor yada hazırlamaya sevkediliyor.

ben yakında tuhafiye dükkanı açmaya niyetliyim zaten.köşeyi tez zamanda dönerim.ha çeyiz için gerekenleri benden temin ederseniz sevinirim.fiyatta tenzilatta yaparım sizin için.kardeş değilmiyiz :D:D:DB)B)B)

bu arada avukat hanım teyzem buğün kaçıncı olduğunu bilmiyorum ama az önce başka forumda yine aynı soruyu sormuşiunuz.bende tekrar cevap vereyim evet o resim torununuza ait :D:D:D ya bu şeklilde size ulaşamayacağım ben.özel mesajda kapatıldı.siz en iyisi üye profilinden benim mail adresimi alın .daha kolay ulaşırsınız.beni evlat saydınız ama iki çift muhabbet edemedik daha.:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
YAAAAAA ÖYLE DEMEYİN YAAA BEN SEVİYORUM ÇEYİZİ ANNEM HALAM İŞTE ETRAFTAN BİRİLERİ KAYNANAM HAZIRLIYO BEN HİÇ ANLAMAM ZATEN AMA BAKMASINI GÖSTERMEYİ SEVERİM YANİ...AMA HAZIRLAYANLARA HAK VERİYORUM SİNİRLENMEKTE HAKLILAR.SELAMETLE GÜZEL BACIM ALLAHA EMANET OL

YA ASLINDA BENİMKİYLEDE GÖRÜMCELERİM UĞRAŞIYOR.YATAK ODAMI VE MUTFAK TAKIMI YAPIYORLAR.SAPĞOLSUNLAR.AMA BENDE TAKSİT ÖDÜYORUM.

ata1903

Kayıtlı Kullanıcı

Memleketimizde şu çaput işlerine verdiğimiz '' maddi ve zaman'' israfına yönelik birileri çıkıp demiyor ki; Kardeşim bu kullanmadığımız o kadar çöoooook çara çaputa ne gerek var. Kullanmadığınız her ne olursa olsun evinize almayın.Sonrası malşum her yerde karşımıza çıkıyor, 102 parça tabak çanak, bilmem yatak yorgan...
Gerek yok bunlara...
ayrıca ev kurulurken dikkat edin ya da ev taşınırken; bir ton malzeme var içinde iki kitap yok... yok çok üzücü....değil mi...

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[big]GECEM [/big] SEN NERELERDESİN GÖZÜKMÜYORSUN NE ZAMANDIR

kayıplardayım bır merak eden yok yahuu........

ceyız yapıyordum dermışimm:D:
D:D:D:D:D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt