Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ÇEYİZ NE ZOR İŞYAAAAA.. (2 Kullanıcı)

fatih_umeyr

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇEYİZ NE ZOR İŞYAAAAA..

SLM

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

EVET ZOR İŞ :D:D

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm meftun61 kardeşim,

çeyiz işin latifesi ALLAH-Ü TEALA (C.C) ilk önce bütün bekarlara hayırlı kısmetler versin ondan sonra herşey yapılır ALLAH'ın izni ileB)B)B)

selamünaleyküm

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ÖYLEDE KARDEŞİM HAYIRLI KISMET ÇIKINCADA SONRA BU ÇEYİZ DERT OLUYOR.:D:D

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm meftun61 kardeşim,

Derdi insanlar türetir atalarımız boşuna dememiştir " İki gönül bir olunca samanlık seyran olur " diye ...

Keşke bütün derdimiz sadece çeyiz olsa işin bir de bu tarafından düşünmek lazım!!!

selamünaleyküm

neslihantuncel

Kayıtlı Kullanıcı

ÇEYİZ DE ÖNEMLİ TABİ Bİ YERDE BENCE ÇÜNKÜ BİR DEFA EVLENİYORSUN HEVES EDİYORSUN O OLSUN BU OLSUN DİYE AMA AŞIRIYA KAÇMAK İSRAF TABİ. GEREKTE YOK ZATEN.ASIL ÖNEMLİ OLAN HAYIRLI KISMET.RABBİM İNŞALLAH BEKAR OLAN KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI KISMET NASİP EDER.

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

VALLAHİ BEN ÇEYİZDEN ANLAMAM VE HİÇTE SEVMEM BENİM ÇEYİZİMİ SORANA KİTAPLARIM DİYORUM AMA İSTEYEN VARSA BENİM SEVGİLİ PEK MUTEREM ANNEMİN HARIL HARIL HAZIRLADIKLARINI YOLLAYABİLİRİM...BEN MASRAFSIZ GELİNİM:DEŞYA İSTEMEYEN ÇEYİZİ NE YAPSIN DİMİ AMA.....

hiraa

Kayıtlı Kullanıcı

Sizden odalar dolusu eşya istemem, size de odalar dolusu eşya getiremem. Zaruri olan eşyalarımı getiririm. Zira Allah Resulü dünya malına hiç önem vermemiştir. Bir hadisi şerifleri şöyledir:

"Ashabtan Abdullah bin Mesud diyor ki; Resulullah'ın yanına girdiğimde bir hasır üzerinde durduğunu ve üzerine uzandığı için hasırın vücudunda iz bıraktığını gördüm.Bunun üzerine dedim ki;Ya Rasulullah! Sizi hasırdan koruması için bir yaygı, döşek getirsek olmaz mı?O da bana şöyle buyurdu;"Benim dünya ile ne ilgim var?"
Ben eşyaya hizmet için yaratılmadım, eşya bana hizmet etmelidir.O halde eşyam ihtiyaç kadar olmalı, israf yapılmamalıdır.........Ben de koltuk ve avizelerin tozunu almakla ömür geçirecek süs gelini değil, davamın gelini olmak istiyorum....buna aska mecnun kardeşimin(Allah razı olsun) yazdığı bi yazıdan alıntılarla cevap vermek istedim..çok güzel ve anlamlı.Rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin.."""DAVAMIN GELİNİ OLMAK İSTİYORUM""....B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

BİRİ ÇEYİZMİ DEDİ? :D:D MEFTUN KARDEŞİM SANA SONUNA KADAR HAK VERİYORUM.. ŞU EL EMEĞİ GÖZ NURU ŞEYLERE ÇOK ACIYORUM, KIZLAR ,ANNELER OKADAR EMEK VERİP UĞRAŞIYORLAR AMA SONUNDA ONLAR SANDIĞIN DİPLERİNDE YIPRANIP GİDİYOR VERİLEN EMEĞE ZAMANA YAZIK.. ANNEMİN OADAR ÇEYİZİ SANDIKTA HİÇBİR İŞE YARAMIYOR.. BU ZİYAN DEĞİLDE NEDİR.. MODASI GEÇİYOR KULLANILMAZ HALE GELİYOR VESAİRE.. BENCE BOŞA ZAMAN KAYBI.. ONUN YERİNE BİRKAÇ KİTAP OKUYARAK ÇOCUKLARIMIZA FAYDALI OLABİLİRİZ SANIRIM BU BİR KIZ İÇİN EN GÜZEL ÇEYİZ OLUR.. BENİM ÇEYİZİMDE KİTAPLAR :D:D

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Bir yazıda okudum diye hatırlıyorum " Eskiden evlendiğimiz zaman her şey elimizin altında olmazdı. Evin ihtiyaçları zaman içerisinde alınır, böylelikle her alınan yeni eşyayla beraber evde bir sevinç olurdu. Bu sevinç ise insanları birbirine daha çok bağlardı. Ama şimdi durum öyle değil ne yazık ki! Gelin ve damat yeni evlerinin kapısını açınca içeride iğneden ipliğe her şeyi hazır buluyorlar. Ekmek kızartma makinesinden, bulaşık makinesine kadar her şeyleri var. Fakat bu hazıra konma bundan sonrası için tehlikeli. Her türlü lükse sahip, birbirine daha yeni yeni alışmaya çalışan ve aynı evde yaşamaya mecbur iki yabancı insan, evlerinde olan şeylerin tüketimi bittikten sonra belli bir tatminsizlik içine giriyorlar. Bu da evlilikte istenmeyen sonuçları doğurabiliyor.
Belki yüzde yüz doğruyu yansıtmasa da genel açıdan bakarsak gerçeklik payı var bu yargının. İnsan, peygamberimizin(sav) hadis-i şerifinde de belirtildiği gibi " Bir vadi dolusu altını olsa ikinci vadiyi isteyecek " yapıdadır. Bu tabiatını gereğince düzeltememiş insanlar yukarıda anlatılan bir tehlikeye düşebilir.
A dan Z ye ne varsa içinde olan bir evde insanları belki iki tehlike bekliyor. Birincisi yukarıda değinildiği gibi maddi doyumun sonrasındaki manevi huzursuzluk bunun akabinde de geçimsizlik olabilir. İkinci tehlike ise tüketmeye devam etme hastalığır. Öyle ki insan artık lazım olan olmayan, ucuz ya da pahalı her beyi alır ki dizginleyemediği alışveriş isteğini tatmin etsin.
Hâlbuki maziye bakarsak insanlar maaşından az çok bir şeyler biriktirir, ek iş yapar, evin hanımı dantel vs örer ve satar böylelikle evin geçimini kıt kanaat sağladıkları gibi yeni birkaç eşya almaya da imkânları olurdu. Ortak bir amaç vardı yani yaşamlarında. Bu ortak amaç sonuçlandığı zaman da ortak sevince, Mutluluğa dönüşürdü. Evin bir ihtiyacı giderildikten sonra da bu defa öteki ihtiyaç ortak amaç olur o doğrultuda yine dayanışma içine girilirdi.
Yine bir söz hatırlıyorum " Aşk birbirine bakmak değil beraber aynı yöne bakmaktır " İşte işin püf noktası bu olsa gerek. Ortak bir amacı olan insanlar mı daha birbirine bağlıdır yoksa bir amaca yönelik olmayan insan topluluğu mu? Bu bakış açısıyla evliliklerin neden eskiden daha uzun sürerken şimdilerde genel itibariyle çabuk sona erdiğini anlayabiliyoruz.
Buna tüketim çağında yaşıyor olmamızın da büyük etkisi var elbet. İnsanlar üretmekten ziyade tüketmeye daha çok meyilli. Ama üretim-tüketim dengesizliği nasıl ki koskoca ülkelerin dengesini bozar, bütçesinde açık oluşturur ve de toplumun hak et-i ruhiye sini değiştirir; bunun gibi aynı çatı altında yaşamaya çalışan iki insanın bazı gelgitler yaşaması gayet doğal değil mi?
Tüketecek bir şeyleri kalmayan insanlar bir müddet sonra karşılarındaki insanı, sonra evliliklerini, en sonunda da kendilerini tüketiyorlar. Ama hayat sadece tüketmeye yönelik değil ki! En basiti fotosentez örneğidir. Bir yandan oksijen tüketimi olurken bir yönden değişik yollarla oksijen üretimi yapılır ki Dünyamız dengede kalsın.
Hayat dengedir. Dengenin tutturulmaması kişiyi, toplumu, devleti, evreni. vs. bozar, dağıtır. Hayatlarındaki dengeyi kaybedenler dengesizlik girdabında maalesef sağa sola çarpar dururlar. Rabbimizin bizi üretime ziyadesiyle katkısı olan, tükettiğini de rızası doğrultusunda kullanan ve evliliğin paylaşımcılığını kavrayanlardan eylemesi duasıyla ...

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ya çeyizle hava atma olayı çok saçma ya tabiki meftuncum bişiler yapmak zorundayız malisef bende heleki dantel işinin çok zaman aldığını düşünüyorum ama napalım biz adetleri değiştiremeyiz böle gelmiş böle gider yani zaten bide iyi tarafını düşün kendi evin için yapıosun herşeyi herbir şeyi sen kullanıcaksın şimdi dicenki kimene işte kullanmıyorumda yapmıyorumda ama işte olmuyo canım be bişiler yapıp ortaya çıkarman lazım bide kız çeyizinde eksik bitmez kız evden çıkana kadar derler ya hani doğruymuş benim ablam evlendide ayy neler çektik onları bir araya getirene kadar ALLAH A ÇOK şükür ama yapıldımı herşey çokda güzel oluyor sana diceğim sinir olmadan bak sözlüymüşünde bir an önce bişiler yapmaya başla kusura bakma böle demek istemem ama işte gelenek görenek....kolay gelsin sakın kızma he bende hazırlıom yavaş yavaş napalım olmadan da olmuyo işte....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EVET EKSİK BİTMİYORKİ.DAHA DÜN GENE BORÇLANDIM.ŞU GENCECİK YAŞIMDA BORÇLARLA UĞRAŞIYORUM.ÖDEYEMEZSEM İCRAYA VERECEKLER.:D:D:D ARKADAŞLAR AKLIMA BİR FİKİR GELDİ SİTENİN ABLALARI ANNELERİ EVLENECEKLERE ÇEYİZ YARDIMI YAPSIN.SİTENİN GÜZEL AMAÇLARINA BİR GÜZELİNİ DAHA EKLESİNLER.VALLA HEMDE ÖYLE SEVAP OLURKİİİİ:D:D:D

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
meftun kardeş nedir bu çeyiz muhabbeti bana göre beni alan benimle evlenecek bide çeyizmi isteyecek napacak yenek takımını ben yemek yapmazsan onlarımı yiyecek yada kendisine saygı sevgi beslemeyince onlar olmasada olur çeyizi çoktumu diyecek rabbim iman çokluğu versin.sen boşver çeyizi önemli olan huzur.huzur olmadıktan sonra neyleyecen yemek takımlarını.aeo;)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Güleyimmi ağlayayım mı?????

Yapmayın desem bize yazık.

Yapın desem size yazı.

Aşağı tükürsem sakal

Yukarı tükürsem bıyık :D:D:D:D:D:D

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞLAR YA ALEMSİNİZ BENİM GİBİ RAHAT OLUN ÇEYİZSİZ EVLENDİM GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR BİZ BAYANLAR BİR ÇEYİZ YAPIYOZ ZAVVALLI ERKEKLER KOCA EV DİZİYOLAR ALTIN ALIYOLAR TABİ KIZ TARAFIDA YAPIYOR AMA ERKEK TARAFI DAHADA ÇOK KESENİN AGZINI AÇIYOR EEE NEDE OLSA İKİ TARAFTA ÇOCUKLARINI EVLENDİRİYOLAR BUKADARIDA OLUR DEMİ ARKADAŞLAR BİŞEY SÖYLİMMİ EŞYA ÇEYİZ MAL MÜLK BUŞ RABBUL ALLEMİN HERKESE HAYIRLI KADERLER VERSİN İMANLI İNSANLAR İLE KARŞILAŞTIRSIN ASLINDA ŞİMDİ BİRAZDA DESİNLER İÇİN YAPIYOLAR İSRAFA GİRİYOLAR İNSAN HER DAİM İSTEGİNDEN FAZLASINI ALMAZ NEYSE MEFTUN61 KARDEŞİM ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İNŞALLAH YANİ BENİDE GÜLLDÜRDÜNÜZYA HELAL SİZLERE VALLAHA BUGÜN MURELİM ÇOK BUZUKTU İYİ GELDİ VALLAHİ ÇEYİZ MUHHABETTİ A.E.O.B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

BENCEDE ÖYLE AMA SEN GEL BUNU ANLAT ÇEYİZ GÖRECEM DİYENE ANLAT.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
meftun kardeşi kötü korkutmuşlar çeyizi yok diye evde kalacağını sanıyo.:D:D:D:D

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
meftun kardeşi kötü korkutmuşlar çeyizi yok diye evde kalacağını sanıyo.:D:D:D:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

:D:D:D allah iyiliğini versin yok canım sözlüyümde.ya yeni başladım bişeyler yapmaya darlandıımmm ondan:D:D:D inşallah ağustos yada ekimde düğün olucak.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
allah mesud bahtiyar etsin düğün nerde olacak çağırınca gelirim belki.:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt