desertrose
Kayıtlı Kullanıcı
RE: ÇEŞİTLİ BİD'AT VE HURAFELER HAKKINDA..
Kardeşim tefsirle bid'at'ın ne alakası var??? Üstelik yeni tefsirler diğer tefsirleri yalanlamıyorki, diğerlerini daha gelişmiş bir şekilde önümüze koyuyor.. Günümüzün teknolojisine, ilmin gelişmesine göre Kur'an daha güzel açıklanmaya çalışıyor.. Bid'at la ne ilgisi var konuyu neden başka yerlere çekiyorsunuz ki?? Verdiğiniz örnekler çok yanlış bence..
Bid'at dinimize sonradan sokulan ve dinimiz ile alakası olmayan şeylerdir, bazı alimlerin fetvalarını değiştirmesi bişey ifade etmezki.. Bizzat Peygamber efendimiz s.a.v. bid'at 'ın zararlarını ifade etmiş.. Daha bunun üzerine ne söyenebilir..??????
azdemir58 yazdı:
Madem doğru tekti niçin onlarca tefsir yazılmış, bir tane yazılsa yeterdi. islamın temel bazı ilkeleri vardır. oralarda yorum yapamazsın. ama bazı konularda vardırki oralar sanki müslümanların kafa yormaları için kapalı bırakılmıştır. doğru tektir diyerek sadece geçmişteki alimlerimizin çalışmalarını aktarmakla yetinirsek bu bizim sürekli olarak geriye gitmemize sebep olur. bugün olduğu gibi ezilenler zulme ve haksızlığa ugrayanlar hep müslümanlar olur. ben geçmişte islama hizmet etmiş olan alimlerimize büyük saygı duyan bir insanın. hepsinin ellerinden öpüyorum. ama bazı fetvaların, değerlendirmelerin zamana göre değişebileceğini de bilmemiz gerekir. imam Şafinin ırakta verdiği birçok fetvayı mısırda değiştirmesinide dikkatlerinize sunuyorum. ben sizi yargılamıyorum. fikirlerimi ortaya koyuyorum. ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz. o sizin bileceğiniz bir iştir. ben sizin bütün değerlendirmelerinizi reddediyor değilim. kabul ettiklerimin çoğunlukta olduğunuda söylemek isterim. Allaha emanet olun.
Kardeşim tefsirle bid'at'ın ne alakası var??? Üstelik yeni tefsirler diğer tefsirleri yalanlamıyorki, diğerlerini daha gelişmiş bir şekilde önümüze koyuyor.. Günümüzün teknolojisine, ilmin gelişmesine göre Kur'an daha güzel açıklanmaya çalışıyor.. Bid'at la ne ilgisi var konuyu neden başka yerlere çekiyorsunuz ki?? Verdiğiniz örnekler çok yanlış bence..
Bid'at dinimize sonradan sokulan ve dinimiz ile alakası olmayan şeylerdir, bazı alimlerin fetvalarını değiştirmesi bişey ifade etmezki.. Bizzat Peygamber efendimiz s.a.v. bid'at 'ın zararlarını ifade etmiş.. Daha bunun üzerine ne söyenebilir..??????