Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

çarık deyip geçmeyin (1 Kullanıcı)

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
eeeee küçük hanımlar dedi

hıçbır zaman aslınızı unutmayın...

PAYLAŞIMIN ICIN TESEKKURLER..
GERCEKTEN COK GUZEL NASIHAT..
SELAMETLE...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIMIN ICIN TESEKKURLER..
GERCEKTEN COK GUZEL NASIHAT..
SELAMETLE...

selamunaleykum guzel kardeşım
allah razı olsun her daım nasıhatlar aklımızda olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
hocam sadece aslını kaybetmek deyil birde geldiyin yeri taşımakta çok önemli amca geldiyi yeri taşımayı biliyormuş emeyine sağlık güzel bir anlatımdı hocam

tuğba_61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum bencde gzuel ders alınıcak bısey Allah razı olsun

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
hocam sadece aslını kaybetmek deyil birde geldiyin yeri taşımakta çok önemli amca geldiyi yeri taşımayı biliyormuş emeyine sağlık güzel bir anlatımdı hocam

selamunaleykum nılufer kardeşım allah razı olsun
evet cok doğru
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum arkadaşlar
paylaşmak ıstedım ıznınızle

bir yaşlı ve saygın adamın hayattından bır kesit.....

her sene olduğu gıbı yıne zıyaret etmıştık
ama o zmaana kadar ılk defa kapının bayağı üzerındekı sıyah nesne dikkatimi cekmıştı..

dedım kı ablama bu nedır?
bılmem kı dedi

sonra sorduk

ama öyle bir anlattı kı sahibi
onun neden baş köşeye kurulduğunu cok ıyı anladık
sıyah nesne dediğimize kızdı bır kere:)

o benım yıllar oncekı çarığım dedi

şaştık
ve başladı anlatmaya

yıllar once
fakırlık vardı
ayyakkabı alamazdık
paramız azdı
ve bır çarığım vardı
sonra işcı alacakrı avrupa
gittim
başvuru yapmaya
ama ayağımdakı çarığı gosterdıler
çünkü konsolos oyle bır çarık gormemeıştı
fakırlık işte
cebımde kuruşum sayılı
baktım orda bir ayakkabı boyacısı
gıttım ve çarığımı boyattım
evet
boyaattım
ve konsolosluktan gectım
yanı işcı olarak kabul edıldım
o çarık cok önemlı
ve yıllardır kapının uzerınde en gözde yerde

bizlerde can kulağı ıle dınledık

cıkardığımız dersler cok fazlaydı

okuduğunuz ıçın allah razı olsun

ne de olsa ÇARIK dıye geçmemek lazımmış değıl mı

Ve aleyküm Selam, Can Hocam:)
Güzel yüreğinize ve emeklerinize sağlık.. Yine güzel ve ibretlik bir yazı paylaşmışsınız.. Allah c.c razı olsun sizden daimen.. İnsanların kalplerine değil de, suret ve etiketlerine göre değer gördükleri bir dünyada, bir çarığın insana verdiği ibretlik ders, öylesine unutulmaz ki.. İnsanlara değer ölçüsü olarak ''maddeyi'' gösteren dünya ne kadar da basit ve züldür aslında...
Ve bizlere, ''Suretlere Değil, Kalplere Bakan'' Rabbimizin sevgisinin ne denli değerli olduğunu hatırlatıyor..
Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için can hocam..B)B)
Dualarda buluşmamız duası ile inşallah..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm Selam, Can Hocam:)
Güzel yüreğinize ve emeklerinize sağlık.. Yine güzel ve ibretlik bir yazı paylaşmışsınız.. Allah c.c razı olsun sizden daimen.. İnsanların kalplerine değil de, suret ve etiketlerine göre değer gördükleri bir dünyada, bir çarığın insana verdiği ibretlik ders, öylesine unutulmaz ki.. İnsanlara değer ölçüsü olarak ''maddeyi'' gösteren dünya ne kadar da basit ve züldür aslında...
Ve bizlere, ''Suretlere Değil, Kalplere Bakan'' Rabbimizin sevgisinin ne denli değerli olduğunu hatırlatıyor..
Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için can hocam..B)B)
Dualarda buluşmamız duası ile inşallah..

selamunaleykum
guzel kardeşım
amın
allah razı olsun o güzel sozlerın ıcın
evet bir çarığın hıkayesı
görünüşte na kadar basıt olsa da cok anlamı olan
canım kardeşım
her daım dualarımdasın
allah o guzel yüreğıne gore versın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm hocam...
güzeldi...ve ilginçti siyah çarıklar...
geçmişe dönüp baktığımızda, hedefe ulaşırken katetiğimiz yolları hatırlamak hem hüzünlü, hemde ilginç olabiliyor...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm hocam...
güzeldi...ve ilginçti siyah çarıklar...
geçmişe dönüp baktığımızda, hedefe ulaşırken katetiğimiz yolları hatırlamak hem hüzünlü, hemde ilginç olabiliyor...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

aleykumselam yasemın kardeşim
nerdeydın ıyı kı geldın :)
allah razı olsun
her daım aslımızı bıleleım
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

rümeysacan

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen okumadan geçmeyin allah razı olsun

lütfen okumadan geçmeyin allah razı olsun

beyazıdı bestami hz bir gün tımarhanenin önünden geçer hekimlerden biriside tokmakla havanda bişeyler döver beyazıdı bestami hz ne yapıyorsun hekim başı diye sorar oda delilere ilaç hazırlıyorum der benim hastalıgımada ilaç varmıdır diye sorar beyazıdı bestami hz hekim başıda senin hastalıgın nedri diye sorar oda günah hastalıgı diye cevap veriri hayır ben bilmiyorum der hekim başı o sırada parmaklıklar ardından bir deli seslenir gel baba gel ben biliyorum senin hastalıgını ilacını der söyle bakalım seni diniliyorum der beyazıdı bestami hz deli başlar on dirhem tövbe kökü ile on dirhem istgifar yapragı al bunları kalp havanına koy tevhit tokmagı ile döv insaf eleginden geçir göz yaşlarıyla yogur aşk fırınında pişir o macundan hergün beş kaşık al senin hastalıgından eser kalmaz beyazıdı betami hz dinledi ve içini çekti hey gidi dünya heeeey seni deli diye tımarhanenin parmaklıklar ardına koynalar utansın dedi

lanazir

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım emeğine sağlık güzel bir hikaye ama işin ehemmiyeti çarıkta değil sonsuz merhamet sahibi YÜCE RABBİMDE herşey ondan gelir ve ona gider bizede düşen elimize geçen imkanları bize lutfeden Mevlamızı unutmayıp onun yolunda harcayarak ona şükürlerimizi bildirmektir...Allahın lutfu üzerinizde olsun...

lanazir

Kayıtlı Kullanıcı
RÜMEYSACAN kardeşim emeğine sağlık güzel paylaşımın için Allah senden razı olsun esenlikle kal.

tuwran

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum arkadaşlar

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
beyazıdı bestami hz bir gün tımarhanenin önünden geçer hekimlerden biriside tokmakla havanda bişeyler döver beyazıdı bestami hz ne yapıyorsun hekim başı diye sorar oda delilere ilaç hazırlıyorum der benim hastalıgımada ilaç varmıdır diye sorar beyazıdı bestami hz hekim başıda senin hastalıgın nedri diye sorar oda günah hastalıgı diye cevap veriri hayır ben bilmiyorum der hekim başı o sırada parmaklıklar ardından bir deli seslenir gel baba gel ben biliyorum senin hastalıgını ilacını der söyle bakalım seni diniliyorum der beyazıdı bestami hz deli başlar on dirhem tövbe kökü ile on dirhem istgifar yapragı al bunları kalp havanına koy tevhit tokmagı ile döv insaf eleginden geçir göz yaşlarıyla yogur aşk fırınında pişir o macundan hergün beş kaşık al senin hastalıgından eser kalmaz beyazıdı betami hz dinledi ve içini çekti hey gidi dünya heeeey seni deli diye tımarhanenin parmaklıklar ardına koynalar utansın dedi

selamunaleykum kardeşim
paylaşımın ıcın allah razı olsun
allaha emanet ol

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım emeğine sağlık güzel bir hikaye ama işin ehemmiyeti çarıkta değil sonsuz merhamet sahibi YÜCE RABBİMDE herşey ondan gelir ve ona gider bizede düşen elimize geçen imkanları bize lutfeden Mevlamızı unutmayıp onun yolunda harcayarak ona şükürlerimizi bildirmektir...Allahın lutfu üzerinizde olsun...

selamunaleykum kardeşim
elbette kı mesela çarık değıl
mesele ozumuzu unutmamak değıl mı
allah razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

rümeysacan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar allah cümlemizden razı olsun inş hepimiz kıssalrdan hisse çıkaranlardan oluruz esenlikle aeolun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt