teşekkürler çok güzeldi gülnisa kardeşim
selamunaleykum
allah razı olsun
allaha emanet ol kardeşım
selam ve dua ıle
teşekkürler çok güzeldi gülnisa kardeşim
eeeee küçük hanımlar dedi
hıçbır zaman aslınızı unutmayın...
PAYLAŞIMIN ICIN TESEKKURLER..
GERCEKTEN COK GUZEL NASIHAT..
SELAMETLE...
hocam sadece aslını kaybetmek deyil birde geldiyin yeri taşımakta çok önemli amca geldiyi yeri taşımayı biliyormuş emeyine sağlık güzel bir anlatımdı hocam
selamun aleykum bencde gzuel ders alınıcak bısey Allah razı olsun
selamunaleykum arkadaşlar
paylaşmak ıstedım ıznınızle
bir yaşlı ve saygın adamın hayattından bır kesit.....
her sene olduğu gıbı yıne zıyaret etmıştık
ama o zmaana kadar ılk defa kapının bayağı üzerındekı sıyah nesne dikkatimi cekmıştı..
dedım kı ablama bu nedır?
bılmem kı dedi
sonra sorduk
ama öyle bir anlattı kı sahibi
onun neden baş köşeye kurulduğunu cok ıyı anladık
sıyah nesne dediğimize kızdı bır kere
o benım yıllar oncekı çarığım dedi
şaştık
ve başladı anlatmaya
yıllar once
fakırlık vardı
ayyakkabı alamazdık
paramız azdı
ve bır çarığım vardı
sonra işcı alacakrı avrupa
gittim
başvuru yapmaya
ama ayağımdakı çarığı gosterdıler
çünkü konsolos oyle bır çarık gormemeıştı
fakırlık işte
cebımde kuruşum sayılı
baktım orda bir ayakkabı boyacısı
gıttım ve çarığımı boyattım
evet
boyaattım
ve konsolosluktan gectım
yanı işcı olarak kabul edıldım
o çarık cok önemlı
ve yıllardır kapının uzerınde en gözde yerde
eeeee küçük hanımlar dedi
hıçbır zaman aslınızı unutmayın...
bizlerde can kulağı ıle dınledık
cıkardığımız dersler cok fazlaydı
okuduğunuz ıçın allah razı olsun
ne de olsa ÇARIK dıye geçmemek lazımmış değıl mı
Ve aleyküm Selam, Can Hocam
Güzel yüreğinize ve emeklerinize sağlık.. Yine güzel ve ibretlik bir yazı paylaşmışsınız.. Allah c.c razı olsun sizden daimen.. İnsanların kalplerine değil de, suret ve etiketlerine göre değer gördükleri bir dünyada, bir çarığın insana verdiği ibretlik ders, öylesine unutulmaz ki.. İnsanlara değer ölçüsü olarak ''maddeyi'' gösteren dünya ne kadar da basit ve züldür aslında...
Ve bizlere, ''Suretlere Değil, Kalplere Bakan'' Rabbimizin sevgisinin ne denli değerli olduğunu hatırlatıyor..
Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için can hocam..B)B)
Dualarda buluşmamız duası ile inşallah..
selamünaleyküm hocam...güzeldi...ve ilginçti siyah çarıklar...
geçmişe dönüp baktığımızda, hedefe ulaşırken katetiğimiz yolları hatırlamak hem hüzünlü, hemde ilginç olabiliyor...
ALLAHA EMANET OLUNUZ
beyazıdı bestami hz bir gün tımarhanenin önünden geçer hekimlerden biriside tokmakla havanda bişeyler döver beyazıdı bestami hz ne yapıyorsun hekim başı diye sorar oda delilere ilaç hazırlıyorum der benim hastalıgımada ilaç varmıdır diye sorar beyazıdı bestami hz hekim başıda senin hastalıgın nedri diye sorar oda günah hastalıgı diye cevap veriri hayır ben bilmiyorum der hekim başı o sırada parmaklıklar ardından bir deli seslenir gel baba gel ben biliyorum senin hastalıgını ilacını der söyle bakalım seni diniliyorum der beyazıdı bestami hz deli başlar on dirhem tövbe kökü ile on dirhem istgifar yapragı al bunları kalp havanına koy tevhit tokmagı ile döv insaf eleginden geçir göz yaşlarıyla yogur aşk fırınında pişir o macundan hergün beş kaşık al senin hastalıgından eser kalmaz beyazıdı betami hz dinledi ve içini çekti hey gidi dünya heeeey seni deli diye tımarhanenin parmaklıklar ardına koynalar utansın dedi
ablacım emeğine sağlık güzel bir hikaye ama işin ehemmiyeti çarıkta değil sonsuz merhamet sahibi YÜCE RABBİMDE herşey ondan gelir ve ona gider bizede düşen elimize geçen imkanları bize lutfeden Mevlamızı unutmayıp onun yolunda harcayarak ona şükürlerimizi bildirmektir...Allahın lutfu üzerinizde olsun...
selamün aleykum arkadaşlar