Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Çakız Çiğnemenin Faydaları (9 Kullanıcı)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzeldı paylasımın kardesım.arttııııııı
,:) sakız cıgnemek orta kulak ıltıhabının olusumunu engellıyormuş dıye duymustum.Alllaha emanet olun.emegınıze saglık.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Çalışmalara göre sakız çiğnemek uyanıklığı ve konsantrasyonu arttırıyor ve hayatın günlük stresini azaltıcı yönde etki gösteriyor.
bu bende çok etkili oluyo farkındayım..ders çalışırken daha dikkatli oluyorum sakız çiğneyince..
emeğine sağlık..Allah razı olsun..

Gözlerinize sağlık.

Amin, sizdende razı olsun inş...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzeldı paylasımın kardesım.arttııııııı
,:) sakız cıgnemek orta kulak ıltıhabının olusumunu engellıyormuş dıye duymustum.Alllaha emanet olun.emegınıze saglık.

Beğendiğinize sevindim.

Yaa sağolsun arkadaşlarım çoğalttı... :a12:

Gözlerinize sağlık....

harded

Kayıtlı Kullanıcı
ben de çok fena sakız çiğneme hastalığı var günde en az 3 tane sakız alırım ve hiç atmam koleksiyon yapıyom hatta bu aralar kulaklarım ağrımaya başladı ? :D

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ben de çok fena sakız çiğneme hastalığı var günde en az 3 tane sakız alırım ve hiç atmam koleksiyon yapıyom hatta bu aralar kulaklarım ağrımaya başladı ? :D

kardesım herseyın fazlası zarar, azı karar:)Allah a emanet olun.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

ilginç..:a12:

Bu kadar çok faydası olmasına karşın bende hiç çiğniyemem...:a35:

Rümeysa Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolun.Çok yararlı olacak inşallah.Bol bol sakız çiğneyelim bundan sonra.:a01:

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Sakızın değinilmeyen bazı faydalarını da ben ilave edeyim:
Sakız çiğnendiği zaman dişlerin üzerinde biriken artıklar temizlenir ve diş fırçalama kadar olmasada ağız hijyeninin sağlanmasına yardımcı olur.
Ayrıca dişlerin çalışmasına sebep olduğundan dişetleri ile dişlerin kök ve çevre kemik yapılarında direnci artırır.
Ağızda tükürük salgısının artmasına sebep olur ki bu da dişlerde yine extra bir temizliğe yol açar. Ancak bu fazladan tükürüğün açlık hissi doğmasına sebep olduğu da doğrudur.

Ancaaak; bu olumlu yanları asla durup dinlenmeden sakız çiğneyelim anlamına gelmez ve diğer ağız bakımlarımızı yapmamızda da bizleri ihmale sürüklememelidir.

Başkalarının yanında, laubali bir şekilde veya aşırılığa kaçacak kadar çiğnemek yerine, yerinde, zamanında ve yeteri kadar çiğnemek daha doğru olacaktır...
Ayrıca çiğnediğimiz sakızın şekersiz olmasına ve çok yumuşak değil nisbeten kıvamlı olmasına da dikkat etmeliyiz...

Allah'a emanet olun...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Sakızın değinilmeyen bazı faydalarını da ben ilave edeyim:
Sakız çiğnendiği zaman dişlerin üzerinde biriken artıklar temizlenir ve diş fırçalama kadar olmasada ağız hijyeninin sağlanmasına yardımcı olur.
Ayrıca dişlerin çalışmasına sebep olduğundan dişetleri ile dişlerin kök ve çevre kemik yapılarında direnci artırır.
Ağızda tükürük salgısının artmasına sebep olur ki bu da dişlerde yine extra bir temizliğe yol açar. Ancak bu fazladan tükürüğün açlık hissi doğmasına sebep olduğu da doğrudur.

Ancaaak; bu olumlu yanları asla durup dinlenmeden sakız çiğneyelim anlamına gelmez ve diğer ağız bakımlarımızı yapmamızda da bizleri ihmale sürüklememelidir.

Başkalarının yanında, laubali bir şekilde veya aşırılığa kaçacak kadar çiğnemek yerine, yerinde, zamanında ve yeteri kadar çiğnemek daha doğru olacaktır...
Ayrıca çiğnediğimiz sakızın şekersiz olmasına ve çok yumuşak değil nisbeten kıvamlı olmasına da dikkat etmeliyiz...

Allah'a emanet olun...

Tavsiyeleriniz ve eklediğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Allaha emanet olun....

hanimeli

Kayıtlı Kullanıcı
ben çok severim hazmı kolaylaştırıyor
teşekkürler...

Elifh

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm elinize sağlık ben çok sakız çiğneyenlerdenim iştahı azaltığını biliyorum hakkaten öyle ve stres atmadada birebir hele birine kızgınsanız onu çiğnermiş gibi çiğnerseniz sakız çok daha keyif veriyor:) aslında şaka bi tarafa gerçektende yararını gördüm ben hele çiğnediyiniz hakiki damla sakız ise bi başka hoş selam ve dua ile kalın

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm elinize sağlık ben çok sakız çiğneyenlerdenim iştahı azaltığını biliyorum hakkaten öyle ve stres atmadada birebir hele birine kızgınsanız onu çiğnermiş gibi çiğnerseniz sakız çok daha keyif veriyor:) aslında şaka bi tarafa gerçektende yararını gördüm ben hele çiğnediyiniz hakiki damla sakız ise bi başka hoş selam ve dua ile kalın

Vealeykümselam kardeşim,

Sinirlenince denerim:a12:

Gözlerinize sağlık.

Allaha emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt