Paylaşım için sağolun..
Bende sakiz cignedigim zaman acikiyorum.
Birde kücük cocuklarda cene deki kas gelisimini sagliyor ve daha cabuk konusmalarina yardimci oluyor
Çalışmalara göre sakız çiğnemek uyanıklığı ve konsantrasyonu arttırıyor ve hayatın günlük stresini azaltıcı yönde etki gösteriyor.
bu bende çok etkili oluyo farkındayım..ders çalışırken daha dikkatli oluyorum sakız çiğneyince..
emeğine sağlık..Allah razı olsun..
cok guzeldı paylasımın kardesım.arttııııııı
,sakız cıgnemek orta kulak ıltıhabının olusumunu engellıyormuş dıye duymustum.Alllaha emanet olun.emegınıze saglık.
ben de çok fena sakız çiğneme hastalığı var günde en az 3 tane sakız alırım ve hiç atmam koleksiyon yapıyom hatta bu aralar kulaklarım ağrımaya başladı ?![]()
ben de çok fena sakız çiğneme hastalığı var günde en az 3 tane sakız alırım ve hiç atmam koleksiyon yapıyom hatta bu aralar kulaklarım ağrımaya başladı ?![]()
bilgiler için sağolasın..
Sağolun.Çok yararlı olacak inşallah.Bol bol sakız çiğneyelim bundan sonra.:a01:
Selamun Aleyküm,
Sakızın değinilmeyen bazı faydalarını da ben ilave edeyim:
Sakız çiğnendiği zaman dişlerin üzerinde biriken artıklar temizlenir ve diş fırçalama kadar olmasada ağız hijyeninin sağlanmasına yardımcı olur.
Ayrıca dişlerin çalışmasına sebep olduğundan dişetleri ile dişlerin kök ve çevre kemik yapılarında direnci artırır.
Ağızda tükürük salgısının artmasına sebep olur ki bu da dişlerde yine extra bir temizliğe yol açar. Ancak bu fazladan tükürüğün açlık hissi doğmasına sebep olduğu da doğrudur.
Ancaaak; bu olumlu yanları asla durup dinlenmeden sakız çiğneyelim anlamına gelmez ve diğer ağız bakımlarımızı yapmamızda da bizleri ihmale sürüklememelidir.
Başkalarının yanında, laubali bir şekilde veya aşırılığa kaçacak kadar çiğnemek yerine, yerinde, zamanında ve yeteri kadar çiğnemek daha doğru olacaktır...
Ayrıca çiğnediğimiz sakızın şekersiz olmasına ve çok yumuşak değil nisbeten kıvamlı olmasına da dikkat etmeliyiz...
Allah'a emanet olun...
ben çok severim hazmı kolaylaştırıyor
teşekkürler...
selamün aleyküm elinize sağlık ben çok sakız çiğneyenlerdenim iştahı azaltığını biliyorum hakkaten öyle ve stres atmadada birebir hele birine kızgınsanız onu çiğnermiş gibi çiğnerseniz sakız çok daha keyif veriyoraslında şaka bi tarafa gerçektende yararını gördüm ben hele çiğnediyiniz hakiki damla sakız ise bi başka hoş selam ve dua ile kalın