Es Selamu Aleykum..
Bismillah..
Sevgili kardeşim sorunuzun cevabını alt satırlarda göremedim.Sorunuzun muhatapları sitede mevcuttur.Eğer siteden cevap bulamazsanız,en yakın zamanda daha önce iştirak ettiğiniz cemaate bu soruyu sormanız sizin için daha hayırlı olacaktır.
Rabbim hayırlara vesile etsin inşaAllah..
Selamün Aleyküm kardeşim bende yaklaşık bir sene kadar bu cemaatte sohbet dinledim ve son zamanlarda görev almayada başlamıştım. Daha sonra istenmeyen bir sebepten dolayı atık devam edemedim. Oranın eksikliğini hep duydum halada duyuyorum manevi açlık çekiyorum. Daha sonra bir takım arkadaşlarım başka bir büyük cemaatten üstada dair olmayacak sözler ettiler. Site için bir sakıncası olmaığını bilsem yazmak isterdim ama doğru olurmu bilmiyorum. Çünkü hiçte hafife alıncak şeyler değildi bu söylenenler. Bir ara aklım karıştı ama sonra düşündükçe olamz diyebildim. Çünkü ben o sohbetlere gitmeden önce halim çok vahimdi. Ve ben ordaki insanlara bakarak ibret aldım. Daha benden çok küçük olanlar vardı ama bilgisi yaşayışı benden çok ilerydi. Bahsedilen konular yaşamlarındaki titizlik ve üstadı örnek almaları beni etkilemişti. Bu yüzden mantığım o söylentileri kabul etmedi.Sohbetlerden önce kitaplarını okumaya başladım eski türkçeydi anlamıyordum ama içimde bir ferahlama vardı. Sonra sohbetlerde daha bereketlendim. Çok şükür şimdi o eskisi gibi değilim ama sohbete gittiğim zamanlardaki gibide değilim çok mutsuz ve huzursuzluk çekiyorum içimde öyle bir ana geliyorki bomboş gereksiz olduğuımu düşünüyorum. Artık ibadetlerimde de eskisi kadar samimi değilim bir arayış içindeyim. Ve kardeşim bunu çok merak ediyorum neden kendi kitaplarından başka bir iimihal olsun bir fıkıh kitabı olsun okunmuyor. Bu sorunun cevabını yazarsanız sevinirim. Sizlerinde dualarını istiyorum Allah Azze ve Celle'ye emaet ol kardeşim selametle.
Nevin_1982´isimli üyeden Alıntı
ve aleyna aleykum selam kardeşim.Şimdi şunu ayırmak lazım çünkü karıştırıyorlar.Gülen cemaatiyle nur cemaatini ayırmak lazım.2 grup farklı kulvardalar.Evet gülen cemaatinde teheccüde kalkıyorlar,namaz kılıyorlar diğer ibadetlerde mevcut.Şimdi bediüzzaman üstadın hayatına bakıyoruz nasıldı?1.dünya savaşına katılmıştı öğrencileri.Bir çorbayla gününü geçirirdi.Ama onlar öylemi?Savaşa hayır diyorlar,dialogla işler çözülmeliymiş..Yardım topluyorlar.Üstelik afaki yardımlar.1 ışık evinde dikkat ettiyseniz 1 kaçtane kendi gazetelerini bulursunuz.Ben şahidim.Ntde magazinsel dergiler gördüm kütahyada.Sohbetlerinde bidat olan şeyler anlatılıyor.Kurana hayızlıyken tutulur gibi..Şimdi bunların amacı ne olaki inanın derin konular.Kendi içlerinde evlenmeler..Buda nedendir bilinmez.Aslında islam bir bütündür.Sonuçta bir mektubatla üstadın yazmış odluğu eserleri bir tutamayız yada üstün göremeyiz.Onların bu tavrı çok yanlış....
Daha okadar çok şey varki inanın sürekli söylüyorum.Tartışma çıktığından dolayı kapatılıyor konularım.O yüzden kimse yanlış anlamasın beni.Sizde aziz kardeşim.Biraz karışık anlattım ama nedemek istediğimi tam olarak anlatamasamda anlamışsınızdır umarım.Dua ile kalın
...........................
Konu ideolojik tarzda ilerlediğinden, cevap içeriğindeki bazı yorumlar , bazı site kurallarına aykırıdır.İlgilenenlere duyurulur.
VesSelam..
Elhamdülillah.