Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Büzme Bayram Baklavası

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41

6322302738_8987769262_z.jpg


Çok değişik, duruşu çok güzel bir baklavadır büzme baklava. Bu benim bildiğim en gevrek tatlılardan biri. Birde hata kabul eden bir baklavadır. Yufkası bozuk bile olsa şekillendirince hiç belli olmuyor. Biraz gelin duvağını hatırlattı bana. Bu yüzden gelin duvağı tatlısı veya düğün tatlısı da denilebilir.

6311855862_8605baa14c_z.jpg
Baklava hamuru malzemeleri


  • [*=center]2 adet yumurta
    [*=center]1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
    [*=center]1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
    [*=center]1 yemek kaşığı sirke
    [*=center]yarım çay kaşığı tuz
    [*=center]3 silme su bardağı un
    [*=center]Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için


  • [*=center]3 su bardağı şeker
    [*=center]2.5 su bardağı su
    [*=center]Çeyrek limon suyu
    [*=center]Bir fiske tuz
Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık,

içine koymak için:
iri ceviz parçaları

Arası için nişasta

6311335351_b81c1de685_z.jpg


6314860987_631f407b5a_z.jpg


Büzme baklava nasıl yapılır?


  • [*=center]Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
    [*=center]Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
    [*=center]Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. (İtiraf edeyim, tek tek, incecik yufka açmak biraz fazla yetenek istiyor.Ama uğraşınca oluyor. Zaten bu hamurun kıvamı çok güzel olduğu için açarken fazla yormuyor)
    [*=center]Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.
    [*=center]Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.
    [*=center]Kalan iki uç kısmı birleştirin.
    [*=center]Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltin
    [*=center]Üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
    [*=center]Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.
6311335729_bba7147f0b_z.jpg
Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;


  • [*=center]Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
    [*=center]Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın. Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır.
    [*=center]Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün. Sonra oklavayla inceltin.
    [*=center]Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın. Sonra açmaya devam edin.
    [*=center]Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin. Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın.
    [*=center]Yufkayı bir tahta üzerinde açın. Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız.
    [*=center]Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz.


 

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
597
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
Selamun Aleykum kardesim,
emeginize saglik olsun,
burada bu guzel tarifleri paylasiyorsunuz ama Cahide arkadasimizin haberi varmi,ondan izin aldinizmi acaba?
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Aleykümselam Mihriban kardeşim.Zaten birçok konusunun altında isim belirtilerek alınmasına razı gösterdiğini belirtiyor Cahide kardeşim.Emek hırsızlığı yapmaktan çekinirim.
 

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
597
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
Tamam kardesim anliyorum sizi,bu yazdiklarinizi Cahide'ye yolladim.
Aslinda sizde yazsaniz ona birebir daha iyi olur,zaten blogunda mail adresi mevcut kendilerinin.

Aleykümselam Mihriban kardeşim.Zaten birçok konusunun altında isim belirtilerek alınmasına razı gösterdiğini belirtiyor Cahide kardeşim.Emek hırsızlığı yapmaktan çekinirim.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Teşekkür ederim.Üye olmaya çalıştım bloga ama olmadı.Çocuklarımla çok fazla zaman bulamıyorum.Ama yollarım inşallah.Teşekkürler.Faceden buldum kendisini mail bulamadım açıkçası.Arkadaşlık yolladım kendisine.Yada ben bilgisardan çok fazla anlamadığım için ancak elden bu kadar geliyor:)
 

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eki 2007
Mesajlar
597
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
Degerli kardesim,
Cahide arkadasim bakmis ,paylasimlarin altina link vermenizide rica etti,tabiki bu mumkunmu ust yonetime danismak gerekiyor.
Boylece hersey yoluna girmis olur insaAllah ( :
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Sizin için sorun değilse veririm elbette.Teşekkür ederim.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Teşekkürler sıkıntı olmayacağını düşünüyorum yada öyle umuyorum.Sonuçta arkadaşlarımızı aynı içerikli bir başka siteye yönlendirmiyoruz.Bizim gibi hatta daha fazla gönül dostu bir arkadaşımızın el emeği göz nuru konularını paylaşıyoruz.Alakanız için teşekkürler.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Aleykümselam Teşekkür ederim Mihriban Allah razı olsun.Selamlar hayırlı geceler.
 

_YUSUF_

Active member
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
3,569
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
39
Paylaşılan herhangi bir bilginin kaynağının belirtilmesinde herhangi bir sakınca yok aksine olması gereken bir durum.
İstemediğimiz durum reklam amaçlı olan linklerdir.
Dolayısı ile cahide kardeşimiz eğer birgilerini kaynaksız paylaşılmasına
müsade etmiyorsa kaynağın belirtilmesinde bir sakınca yoktur.
Selam ve dua ile
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt