Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Büyük sıkıntılar içerisindeyim (2 Kullanıcı)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı

İtikadı bozuk kişileri takip edenler farkında olmadan kendi itikatlerininde çürüdüğünün farkına varmazlar. Zira hoca dedikleri kişilerin söylemleri onların hayat düsturları ve doğruları olur.

Eyvallah

bozuk adamlarla oturabiliyor ama Ben bozulmam diyor halbuki yarıdan yukarısı bozulmuş =)) cübbeli hocanın nüktelerindendir bu da aklıma o geldi..

hlyahkan

Kayıtlı Kullanıcı
Hac da neden şeytan taşlanır yani ortada dikili taşa taş atmanın şeytanla alakasımı vardır şeytanın canımı yanar bu taşlama sırasında binlerce müslüman ölüyor böyle bir ibadet olabilirmi, birde bu idam cezası neden var, canı sadece Allah almazmı günah değilmidir.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Hac da neden şeytan taşlanır yani ortada dikili taşa taş atmanın şeytanla alakasımı vardır şeytanın canımı yanar bu taşlama sırasında binlerce müslüman ölüyor böyle bir ibadet olabilirmi, birde bu idam cezası neden var, canı sadece Allah almazmı günah değilmidir.

Kardeşim İbrahim aleyhisselam'ın hayatını okumanı sana tavsiye ederim çünkü şeytan taşlama ordan kalan bir sünnettir..Eğer bulamazsan açıklarız yine inşaallah ama önce araştır..idam cezası derken recmi kastediyorsun sanırım,kardeşim evli erkekle evli kadın zina ettiği zaman recmedilirler çünkü bu günahın büyüklüğünü ancak bu paklar bir de eğer recmedilirsen Allahu zülcelal hazretleri sana öbür tarafta neden zina ettin diye tekrardan ceza vermeyecektir.

Taygun

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamadasi.com
Selamunaleykum;

Elhamdülillah Müslüman'ım

Büyük sıkıntılar içerisindeyim sorularıma cevap bulmakta güçlük çekiyorum, bana yardım ederseniz bu sıkıntılardan kurtarırsanız çok sevineceğim

Şu geçtiğimiz 1 haftadır ilginç videolar izledim, bu videolar beni sanki bir boşluk içinde bıraktı darlanıyorum korkuyorum

bunun üzerine kur'an meallerini okumaya başladım kendime cevap bulamadım, burada soru cevap şeklinde bulacağıma inanıyorum

size videoların linklerini veriyorum bu sapıklık düşüncelerden kurtarın beni lütfen

Allah yok diyenlere ispat. - YouTube

Kuran ve çelişkiler! - YouTube

beni tahminim ise şöyle doğruluğunu bulmaya çalışıyorum bu videolar sadece akıl bulandırmak için hazırlanmış çelişkiler ise kur'an mealleri hatalarından kaynaklı

birde aklıma takılar sorulardan birkaç tanesi bize öğretilen dinde zorlama yoktur diye öğretildi fakat Allah'ın kitabında

"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)

yazıyor zorlama yok peki neden öldürmemiz emrediliyor veya peygamberimiz neden "yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." demiş ?

kolay gelsin.

Selamünaleyküm Kardeşim;

O izlediğin videoların hangi delile dayanarak hazırlandığını biliyormuyuz? Hayır. Ve tuhaftır ki direkt Türkçe mealler ile verilmiş. Türkçede bir virügülün yerini değiştirmenin bile anlamı ne kadar çok değiştirdiğini biliyor olmalıyız. Şimdide senden bu videoyu izlemeni istiyorum. Sıkılmadan, usanmadan...

hlyahkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bu videoyu izlemelimiyim diye sordum kardeşlerime izleme aklını bulandırırsın sadece dediler bilgisayarıma indirdim duruyor. izleyeyim mi izlemeyeyim mi ?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum;

Elhamdülillah Müslüman'ım

Büyük sıkıntılar içerisindeyim sorularıma cevap bulmakta güçlük çekiyorum, bana yardım ederseniz bu sıkıntılardan kurtarırsanız çok sevineceğim

Şu geçtiğimiz 1 haftadır ilginç videolar izledim, bu videolar beni sanki bir boşluk içinde bıraktı darlanıyorum korkuyorum

bunun üzerine kur'an meallerini okumaya başladım kendime cevap bulamadım, burada soru cevap şeklinde bulacağıma inanıyorum

size videoların linklerini veriyorum bu sapıklık düşüncelerden kurtarın beni lütfen

Allah yok diyenlere ispat. - YouTube

Kuran ve çelişkiler! - YouTube

beni tahminim ise şöyle doğruluğunu bulmaya çalışıyorum bu videolar sadece akıl bulandırmak için hazırlanmış çelişkiler ise kur'an mealleri hatalarından kaynaklı

birde aklıma takılar sorulardan birkaç tanesi bize öğretilen dinde zorlama yoktur diye öğretildi fakat Allah'ın kitabında

"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)

yazıyor zorlama yok peki neden öldürmemiz emrediliyor veya peygamberimiz neden "yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." demiş ?

kolay gelsin.
Hicc aklinizi karistirmayin Reyhani ve sumeyye kardeslerim cok guzel demisler zaten..
bakin su siteye bi goz atin..orayi inceleyin..insallah aklinizda ruhunuzda kalbinizde rahatliyacaktir..
Seyrangah.tv | İslami Videolar

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Ecmain kardesim..
her soylenen videolari izlemeyin inanin malesef bazen ayet ve hadisleri oyle bir ceviriyorlarki..insani kafasini alak bulak ediyorlar size bu soyledigim siteye muhakkak goz atin inanin aklinida bir cok soruya yer bulacaksiniz..Rabbimin izni ile..
Nur penceresi..
Kurani kerim.org..
Seyrangah.tv
Resullullah..
simdilik aklima bunlar geliyor..
ve bu arada akliniza takinlan her soruyu
sorularla islamiyet sorabilirsiniz..

hlyahkan

Kayıtlı Kullanıcı
Evet kardeşim önceki yazılarımızda geçti uydurma olduğunu iddaa eden bir kardeşimiz var o yüzden izlemelimiyim diye tereddüte düştüm bir kardeşimizede danıştım Gençlik Rehberi kitabını okumamı ve internette 10.söz haşir risalesini okumamı tavsiye etti.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt