Selamunaleykum;
Elhamdülillah Müslüman'ım
Büyük sıkıntılar içerisindeyim sorularıma cevap bulmakta güçlük çekiyorum, bana yardım ederseniz bu sıkıntılardan kurtarırsanız çok sevineceğim
Şu geçtiğimiz 1 haftadır ilginç videolar izledim, bu videolar beni sanki bir boşluk içinde bıraktı darlanıyorum korkuyorum
bunun üzerine kur'an meallerini okumaya başladım kendime cevap bulamadım, burada soru cevap şeklinde bulacağıma inanıyorum
size videoların linklerini veriyorum bu sapıklık düşüncelerden kurtarın beni lütfen
Allah yok diyenlere ispat. - YouTube
Kuran ve çelişkiler! - YouTube
beni tahminim ise şöyle doğruluğunu bulmaya çalışıyorum bu videolar sadece akıl bulandırmak için hazırlanmış çelişkiler ise kur'an mealleri hatalarından kaynaklı
birde aklıma takılar sorulardan birkaç tanesi bize öğretilen dinde zorlama yoktur diye öğretildi fakat Allah'ın kitabında
"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)
yazıyor zorlama yok peki neden öldürmemiz emrediliyor veya peygamberimiz neden "yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin, on yaşına geldi mi kılmadığı takdirde dövün." demiş ?
kolay gelsin.