Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..? (1 Kullanıcı)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kuran'ı kerim okuyunuz..

"Kur'an okuyunuz. Zira o, kıyamet gününde, okuyucularına şefaat edecektir."
(Fethul Kebir 1/217)

Hz. Peygamberin şu: hadisi şerifleri, inananlar için talimat olmalıdır, "Çocuklarınıza Peygamber sevgisini, ehl-i beyt sevgisini ve Kur'an okuma sevgisi güçlü bir şekilde aşılayıp gönüllerine ve kafalarına yerleştiriniz." Fethul Kebir 1/59

Kur'an-ı Kerim okununca görülecektir ki, o, yalnız inanç ve ibadetlere ait bir kitap değildir. O, dünya hayatımızın da her sahasında bize yol göstericidir. O bütün muhataplarına hitap bir kitaptır.

Çalışkanlığı methedip tembelliği yeren, zulmü kaldırıp, merhameti teşvik eden, büyüklere hürmeti, küçüklere şefkati vazife, yapan, düşüncesizliği hiçe sayıp, akla gerekli mertebeyi veren, yine Kur'an-ı Kerimdir.

O, ruhlara şifa verendir, bunalan insanları sıkıntılardan kurtarandır. Onunla fertler ve cemiyetler huzur ve güven bulmuş, onun getirdiği prensiplerle medeniyetler kurulmuş, onunla karanlıklar aydınlığa kavuşmuştur.

Cenab-ı Hak da Kur'an-ı Kerim de bizlere şöyle hitap ediyor.

"Gerçekten bu Kur'an insanları öyle bir yola doğrultup götürür ki, o en adil ve en doğru yoldur."İsra-9

"Sana bu kitabı her şeyin apaçık bir beyanı, bir hidayet, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olmak üzere peyderpey indirdik.

"Nahl-89

"Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerde olan dertlere bir şifa, mü'minler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir."Yunus-51

"Kur'an-ı Kerime sarılınız ve ayrılığa düşmeyiniz"Al-i İmran-5

alıntı

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc razı olsun.değerli katkılarınızdan dolayı.selametle kalın inşaALLAH.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
ALLAH c.c. sizden de razı olsun...selametle İNŞALLAH...

Kur'an okunan ev

Kur'an'ın okunduğu yerde melekler ve temiz ruhlar da hazır bulunur. Tilavet olunan her bir harf bir hava zerreciğinin içini doldurup atmosferin uhrevîleşmesine vesile olur. Kur'an, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyana da, dinleyene de sevinç ve tarifsiz bir huzur verir. Gam, tasa ve kederlerini dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları manen canlı ve aktif bir hale getirir. Her türlü vesvesenin o insanlardan uzaklaşmasına vesile olur. Cinnî ve insî şeytanlara karşı onları korur.
Kur'an'ın bu yönünü Efendimiz'den (sallallahu aleyhi ve sellem), on sene O'na sadakatle hizmet eden, Hz. Enes naklediyor: "Kur'an okunan evin hayrı artar. Böyle evlere melekler toplanır." Ebu Hureyre Hazretleri de naklettiğimiz hadisi biraz daha açıklayan bir başka rivayette bulunuyor: Kur'an okunan evin hayrı artar; böyle bir ev, içinde oturanları sıkmaz. Bu evlere melekler toplanır; şeytanlar uzaklaşır. İçinde Kur'an okunan, anlam ve yorumuyla meşgul olunan ev, yıldızların yeryüzünü aydınlattığı gibi sema ehli için aydınlatılır.

ALINTI

berat05

Yönetici
..

Kur'an okunan ev

Kur'an'ın okunduğu yerde melekler ve temiz ruhlar da hazır bulunur. Tilavet olunan her bir harf bir hava zerreciğinin içini doldurup atmosferin uhrevîleşmesine vesile olur. Kur'an, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyana da, dinleyene de sevinç ve tarifsiz bir huzur verir. Gam, tasa ve kederlerini dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları manen canlı ve aktif bir hale getirir. Her türlü vesvesenin o insanlardan uzaklaşmasına vesile olur. Cinnî ve insî şeytanlara karşı onları korur.
Kur'an'ın bu yönünü Efendimiz'den (sallallahu aleyhi ve sellem), on sene O'na sadakatle hizmet eden, Hz. Enes naklediyor: "Kur'an okunan evin hayrı artar. Böyle evlere melekler toplanır." Ebu Hureyre Hazretleri de naklettiğimiz hadisi biraz daha açıklayan bir başka rivayette bulunuyor: Kur'an okunan evin hayrı artar; böyle bir ev, içinde oturanları sıkmaz. Bu evlere melekler toplanır; şeytanlar uzaklaşır. İçinde Kur'an okunan, anlam ve yorumuyla meşgul olunan ev, yıldızların yeryüzünü aydınlattığı gibi sema ehli için aydınlatılır.

ALINTI

selamün aleyküm nihalim kardeşim

yazdıklarınız ne güzel..ne teşvik edici..maaşallah .devam diyorum...

ben hergün bir parça okuyorum...öğrenip hayata geçirmek adına:H

ESİLA NUR

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler güzel bir paylaşım
elhamdülillah okudum :)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamün aleyküm nihalim kardeşim

yazdıklarınız ne güzel..ne teşvik edici..maaşallah .devam diyorum...

ben hergün bir parça okuyorum...öğrenip hayata geçirmek adına:H

Aleykümselam...ablacığım teşekkür ederim...İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selametle İNŞALLAH...

RABBİM KUR'AN ın ŞEFAATİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN...İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
HeR eV ßiR KuR'aN oKuLu oLMaLı

Küfrün alabildigine azgınlastıgı, kötülüklerin, çirkefliklerin, fısk ve fücurun ayyuka çıktıgı bu talihsiz dönemde insanlık alemi Kur'an'ın aydınlık mesajına o kadar muhtaç ki. Ama gelin görün ki, insanlık Kur'an'a muhtaç oldugu gibi bir o kadar da bu saadet pınarından uzak.

Kur'an'ın ifadesiyle, insanlık bu hidayet kaynagını terkedilmis olarak bıraktı ne yazık ki. O varken kendisine sifa olacak baska reçeteler aramaya koyuldu. Kur'an'dan uzak durmasının bedelini hep agır ödedi, batıl ideolojiler ugrunda yüz milyonlarca insan katledildi, iki dünya savasında sehirler yok edildi, ama insanoglu hatasından dönmemekte ısrar etti.

Tıpkı ölümcül bir hastanın, yanıbasında bulunan ve kendisini iyilestirecek olan ilaçtan uzak durması gibi, insanlık kriz ve kaoslarla bogusurken kurtulus reçetesi Kur'an-ı Mübin'den uzak durdu, ona yönelmedi. Yahut da onun aydınlık mesajlarını ögrenip uygulamak yerine yazılı bulundugu kagıt parçalarından medet ummayı tercih etti. Kur'an'ı rehber edinecek yerde, ona muska muamelesi yapmayı yegledi.

Oysa Yüce Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'i;

- Olülere degil diri olanlara indirdigini, Kur'an'ın yasayan insanlara hitap ettigini, onları uyarmak, hesap gününden haberdar etmek için gönderildigini (Kehf 18/2, Secde 32/3, Yasin 36/70, Fussilet 41/4);

- Onu, insanları karanlıklardan kurtarıp aydınlıga çıkarmak ve dogru yola iletmek için indirdigini (Maide 5/16, İbrahim 14/1, 33/43, 57/9, 65/11);

- Uzerinde düsünülsün ve ögüt alınsın diye onu insanlara bahsettigini (47/24, 54/17, 50/45, 38/29);

- Evlere muska niyetine asılsın diye degil, insanlara okunsun diye gönderdigini (17/106)

- Onun apaçık ve kolaylastırılmı s bir kitap oldugunu (Hicr 15/1, Hacc 22/16, Suara 26/2, Neml 27/1, Kasas 28/2, Yasin 36/69, Duhan 44/2, Kamer 54/17, 22, 32, 40);

- Onun hidayet ve rahmet kaynagı oldugunu (Yunus 10/57)

beyan etmektedir.

(Bu konuda ayrıntılı bilgi için bkz.: Kelime ve Konularına Göre Kur'an Fihristi, "Kur'an/Kur' an Nasıl Bir Kitaptır?" maddesi, Recep Aykan, Pınar Yayınları; Temel Kaynagımız Kur'an, Fevzi Zülaloglu, Ekin Yayınları)

Evet, dünya ve ahiret saadetinin tek yolu, Kur'an'ın aydınlık mesajlarına kulak vermek, onları hayata hakim kılmaktır. Bu sebeple evlerimizi birer Kur'an Okulu'na dönüstürmemiz gerekmektedir.

Her ev, ögretmenleri ebeveynler, ögrencileri ise çocukları olan bir Kur'an okulu olmalıdır.

Birbirimize Kur'an-ı Kerim hediye etmeli, hepimiz Kur'an'ın gönüllü hizmetkarları olmalıyız. Zaman kaybetmeden, Kur'an'ı anlama ve anlatma seferberligi baglatmamız ve her evi bir Kur'an mektebi haline getirmemiz gerekmektedir

MuStaFa İsLaMoĞLu

Kaan Erdem

Yönetici
Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder. (Sure-i İsra, 9)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kuran-ın Kalb-i Yâsîn-i şerif

Ne kadar yaşarsak yaşayalım hayatın sonu ölüm.Ölüm anında insanın bütün organları çöker .O anda hiç bir şeyin fayda vermediğini anlayan insanın sadece kalbi Allah'a yönelir.İşte kalbin Allah'a yöneldiği o anda , insana faydası dokunacak şey , Kuran'ın kalbi olan Yasindir.

"Herhangi bir ölünün başında Yasin okunursa ,mutlaka Alllah ona kolaylık verir. "

Başka bir hadis-i şeriflerinde de şu tavsiyede bulunuyorlar:

" Yasin-i ölülerinizin yanında okuyunuz. "

Burada ölülerden maksat ölmek üzere olanlardır.

Diğer bir hadis-i şerif şöyledir;

" Her kim anasının babasının veya bunlardan birinin kabrini her cuma ziyaret eder de yanlarında Yasin okursa , her harfinin sayısınca ona mağfiret edilir. "

Ancak Yasin sadece ölülere okunmak için değildir.Kuran-ı Kerim-in kendisi olsun ,Kuran'ın kalbi olan Yasin-i şerif olsun , hem ölülerimiz hem dirilerimiz için manevi hayır ve bereket kaynağıdır.Onun için , Yasini kendi fayda ve menfaatimiz içinde çok çok okumalıyız.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor;

" Bir kimse Allah'ın rızasını ve ahiretin sevabını umarak bu sureyi okursa günahları bağışlanır. "

" Her kim Yasini gündüz okursa o gün keder ve üzüntülerden kurtulur , gece okursa günahları bağışlanır. "

Sadece bu kadar değil.Yasin ahirette de mü'minlerle beraber olacaktır.Nitekim buyuruluyor ki ,

" Cennet ehli cennette sadece Tâhâ ve Yâsin surelerini okurlar. "
1,2,3) Yâsîn . Hikmetli Kur'an hakkı için ,muhakkak ki sen (Ey Habibim) gönderilen peygamberlerdensin.....

Mübarek Yâsîn suresi , Peygamberimiz'e Mekke'de indirilmiştir.
İndirilme (nuzul ) sebebi şudur.
Peygamberimiz'i inkar eden müşrikler şöyle diyorlardı.
" Muhammed ne nebi nede resuldur.O bir peygamber değil Ebutalib'in himayesinde büyüyen bir yetimdir.Ne bir hocadan ders almış nede bir tahsil görmüştür.Bir şeyde bilmiyor .Böyle birisi nasıl peygamber olur. "

Allah , (c.c.) bu sureyi indirerek daha surenin başında Peygamberimiz'e
" Muhakkak ki sen gönderilen peygamberlerdensin " buyurmakta ve kafirlerin inkarlarını reddetmektedir.Yani O'nun peygamberliğine bizzat kendisi şahitlik yapmakta ve şöyle ferman buyurmaktadır:

" Ey Muhammed ! Kafirler , senin peygamberliğini ne kadar inkar ederlerse etsinler ; üzülme ;ben şahitlik ediyorum ki sen benim tarafımdan gönderilen peygamberlerdensin. "

ALINTI

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
KUR'AN-I KERİM'İ OKUMANIN SEVABI

- Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."

- İbnu Büreyde'nin babası (Büreyde) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü Kur'ân-ı Kerîm rengi uçuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): "Seni gece uykusuz ve gündüz susuz bırakan benim" der."

- Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
alıntı

berat05

Yönetici
KUR'AN-I KERİM'İ OKUMANIN SEVABI

- Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."

- İbnu Büreyde'nin babası (Büreyde) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü Kur'ân-ı Kerîm rengi uçuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): "Seni gece uykusuz ve gündüz susuz bırakan benim" der."

- Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
alıntı

amiiiiiiiiiN kardeşim.. Allah (C.C.) razı olsun

Kaan Erdem

Yönetici
Bugün Kuran-i Kerim Okudunuz Mu?
KURAN-I KERİM KENDİSİNİ OKUMAYAN VE YAŞAMAYANLARDAN HUZURU İLAHİDE
ŞİKAYETÇİ OLACAK.

Kur'an "RUH"tur...
Kur'an dirilere ŞİFA, ölülere ise NUR yani aydınlıktır..
Okuyunuz...Okutunuz..
Allah Razı Olsun Okuyanlardan, Okutanlardan...

Kaan Erdem

Yönetici
"Kur'an "RUH"tur...
Kur'an dirilere ŞİFA, ölülere ise NUR yani aydınlıktır..
Okuyunuz...Okutunuz.."

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
~~*~~DEDİM Kİ, ÇOK YALNIZIM~~*~~
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ...

فَإِنِّي قَرِيبٌ

"Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186

Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:

وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ

"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205

Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki:

أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ

"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22

Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."
Dedi ki:

وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ

"(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90

Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"
Dedi ki:

أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ

"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.

Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."
Dedi ki:

اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ

"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve
kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.

Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"
Dedi ki:

إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا

"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.

Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"
Dedi ki:

وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ

"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.

Dedim ki: "Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."
Dedi ki:

إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ

"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever." Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.
Rabbim de:

أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ

"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.

Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedi ki:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا

"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim ki:

"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum"

alıntı

berat05

Yönetici

ŞİKAYETÇİ OLACAK.

hadi kardeşlerim..Kuran okumaya....
Nasıl hergün belli işlerimizi yapıyorsak belli bir sürede KURAN'I KERİM'İN FAZİLETİ anlamaya bırakalım...
Ahirette ne yapacağız sonra :!

Kaan Erdem

Yönetici

ŞİKAYETÇİ OLACAK

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Kur'ân'ın ilk âyetinin "OKU" diye başlamasındaki hikmet nedir?

"İkra/Oku" ilâhî emri, O en şerefli varlığın zâtında tecellî ile beşere
emanet edilen sonsuz kemâlata muhatap ve mükellef olmak için bir vazife
verme ve bir dâvettir.

Müşâhede edilecek, mânâ ve muhtevası anlaşılacak, anlaşıldıkça da, Hâlık'ın
nizam ve kudretinin büyüklüğüne ihtişâm ve güzelliğine vâkıf olunacak bu
kâinat, Levh-i Mahfûz'un bir tecellîsi ve yansımasıdır.

Allah, insan haricindeki canlı ve cansız her varlığı "kalem" olarak vazifeli
kılmış, böylece de, her varlık kendisine tevdî edilen, kendisinde tecellî
eden vak'aları kaydetmiş ve kaydetmektedir.

Canlı ve cansız her varlık bir kitaptır. Bu itibarladır ki, "Gör, müşâhede
eyle!" suretinde değil de "Oku!" şeklinde bir emir vâki' olmuştur. Zira,
kitap ancak okunur. Her biri birer kitap olan varlıklar ile dolu ve pırıl
pırıl bu kâinat elbette ve muhakkak ki, ilâhî bir kütüphânedir. İnsandan
gayri bütün varlıklar sadece "yazmak" ile mükellef tutuldukları hâlde, insan
hem yazmak ve hele de mutlaka "okumak" vazifesi ile şereflendirilmiştir.

İlim, kâinatta tecellî edegelen nizam ve değişik şekilde tecellî eden
şeylerin birbiriyle olan münasebetlerini idrakten ve bu idraklerin tasnîfi
ve bir araya getirilmesinden ibarettir. Kâinattaki bu nizam, nizamdaki
ehemmiyetli hassasiyet ve denge, kat'iyen rastlantılara verilemez.
Binâenaleyh, böyle bir nizamın elbette bir kurucusu ve vaz'edicisi vardır;
hem de, varlığı her şeyden daha ayân bir kurucu.

Her nizam, ortaya konmadan önce tasavvur edilir. Tıpkı, kâğıda dökülüp
çizilmeden önce bir mimarî plânın, mimar dimağında tasavvur edilmiş olacağı
gibi... Beşerin karışık ve yoğun yapısı ve düşüncesi, bu tasavvur ve var
olmaya nasıl bir şekil verir, o bir tarafa; kâinat çapındaki bu nizam,
Levh-i Mahfûz ise, mukayyet nizam da, Kur'ân-ı Kerim'dir ve Levh-i Mahfûz'un
aynasıdır.

Buna göre insan okuyacaktır. Okudukça anlamaya çalışacak, zaman zaman yanlış
anlayacak, hatalar yapacak; tecrübelere girişecek; hata-sevâp potasından
geçirdiği ilim cevherini itimat ve güvenirliğe, emniyet ve sağlamlığa
ulaştıracaktır. Bakmak başka, görmek başka; anlamak başka, anladığını
kabullenip şuur ve gönlüne mâl etmek başka; bütün bunlardan sonra tatbik
etmek başka ve tatbik ettiğini de gayra teslim ve tevdî etmek tamamen
başkadır.

ALINTI

Kaan Erdem

Yönetici
"Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte biz böyle
iyiliğe çalışanların ecrini zayi etmeyiz" (A'râf, 170).

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt