Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bu vaaz'ı dinlemelisiniz.. (2 Kullanıcı)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
rüyam3´isimli üyeden Alıntı
Selamün Aleyküm aleyküm selam
Değerli kardeşim sizin adınızı ne zaman görsem o forma girer ne yazdı diye bakarım sağolun..bazen açıklamalarınızdan pek bişey anlamam "ne dedi şimdi bu" gibi düşüncelere giderim bazen de "vaybe ben hiç bu yönden düşünmedim ne güzel anlattı" derim bazı açıklamalarınızda sert geliyo sanki kızıyo azarlıyomuşsunuz gibime geliyo evet bazen kızdığım oluyor tabi ki..ama içimden bi sesde bana diyor ki "sen İshakyakup'tan çok şey öğreneceksin onu dinle" diyo aslında öyle değil. benim asıl gayem..insanlara tabela olabilmektir..bir tabela kendisi değersiz adi bir teneke parçasıdır. lakin gösterdiği yön yolunu kaybetmiş kişiler için çok önemlidir.. sadece sanal'da değil, gerçek hayattada maksadım budur.. kendisi paslı bir teneke olduğu halde, doğru yönü gösteren bir tabela olabilmek...kısaca demek istemem o ki benim dini konularda pek bilgim yok işte bu yüzden benim çok bilen biri olduğumu sanıyorsunuz..aslında gerçek bir alim görseniz benimde ne kadar cahil olduğumu anlarsınız..öğrenmeye çalışıyorum kitap okuyarak ve sitelere girerek bişeyleri kapmaya çalışıyorum bende aynen öyle yapıyorum sizide bu yönünüzü yani İslami bilgi yönünüzü merak ediyorum sakıncası yoksa bu konuda kendinizi almış olduğunuz eğitim hakkında biraz bilgi vermenizi rica ediyorum? Beni lütfen yanlış anlamayın İnşallah derdimi anlatabilmişyimdir.
Selametle

hanımefendi kardeşim;

ben imamhatip mezunuyum, askerden sonrada biraz medrese usulu kur'an ve fıkıh dersleri aldım..ve yaklaşık olarak 6-7 senedir, büyük alimlerin sohbetlerine katılıyorum...bunun dışında okuduğumuz 5-10 kitabı geçmez..

ben bütün bunların içinde en çok sohbetlerden birşeyler öğrendim...mevla nasib etti elhamdülillah..

aslında söylemek istediğim; sandığınız gibi bir ilme sahip değilim...

mevlanın lütfü ile yazıyoruz bir iki satır..hepsi bu..

:) Allah c.c. razı olsun beni yanlış anlamadınız açıklamalarınızla beni mutlu ettiniz Rabbim yolunuzu daima açık etsin amacım sadece buydu çünkü sizde bilirsiniz ki bu sitede de benim gibi çok kişi var kim ne derse inanır olduk ama o kişinin ne olduğunu bilmeden içimdeki ses beni size karşı yanıltmadı İnşllah hep böyle olursunuz Selametle hayırlı günler

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
VeAleynaAleykümSelam İshakYakup Kardeşim..
Açtığınız gün izlemiştim..Allah(CC) razı olsun..taklitten-tahkike ulaşabilmenin..dini her yönüyle hayata hakim kılmanın güzel bir örneği bu Kardeşimiz..Allah(CC),o ve onun gibi güzel insanlardan da razı olsun inşaAllah..
Selam ve baki dualarım ile Kardeşim..Allah(CC)'a emanet olunuz..

selamün aleyküm..talipamca..

gerçekten çok kalite bir mü'min değil mi..?

ben bu vaaz'ı sık sık izliyorum..neredeyse kelimesi kelimesine ezberledim..ve her seferinde kendimden utanıyorum...bu vaaz eden zat..belki 3-5 senelik bir müslüman..lakin biz nerdeyiz o nerde..nasıl kavramış meseleyi..değil mi?

islamda inançta bir kaide vardır..sorgulamadan niye öyle niye böyle demeden..amenna ve sadakna demektir islam ..işte bu zat bunu iyi kavramış..bakınız cuma namazı meselesini..nasıl anlamış ben cuma günü çalışmıyorum diyor ve kestirip atıyor..o kadar...

ama gelgörki bizim doğma büyüme müslümanlar..cumaya kırk tane kılıf buluyorlar...yok "darül harp" tir..."yok efendim üç cumadan birini kılamıyoruz", vay efendim işveren izin vermiyor..yani kırk dereden su getiriyoruz..mevla bizede şuur nasib etsin..sizde rabbimize emanet olunuz..

ALLAH sizden razı olsun agladım dinlerken, rabbim bizleri gariplerden eylesin arkadaşlar sonuna kadar dinleyin ne olur

selamün aleyküm..
allah sizdende razı olsun...garip olabilmek duası ile...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

:) Allah c.c. razı olsun beni yanlış anlamadınız açıklamalarınızla beni mutlu ettiniz Rabbim yolunuzu daima açık etsin amacım sadece buydu çünkü sizde bilirsiniz ki bu sitede de benim gibi çok kişi var kim ne derse inanır olduk ama o kişinin ne olduğunu bilmeden içimdeki ses beni size karşı yanıltmadı İnşllah hep böyle olursunuz Selametle hayırlı günler

mevla cümlemizden razı olsun..

ama inşaallah hep böyle olmam..:evet hep böyle kalırsak işimiz duman

mevla bizede sizede hakiki bir ilim ve o ilim'e göre de amel nasib eder inşaallah...:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ;

kardeşlerim bu linkte bir amerikalının islam şuuruna tanık olacaksınız..mutlaka sonuna kadar izleyin..ben çok tesirlendim. ve birazda utandım halimden..

bu vaaz eden adam, büyük ihtimalle müslüman olarak doğmadı. sonradan müslüman oldu...

oysa ki, biz islam üzere doğduk. ama ben kendi adıma söylüyorum daha bu adamın kalitesine ulaşamadım..daha din'i bu adam kadar anlayamadım..

mevla anlamayı nasib eder inşaallah

itibarHaber - Haberin Gerçek Yüzü - İslam Garip Başladı Yine Garip Hale Gelecektir

kesinnikle dinlemelisiniz çok güzel bişey ALLAH ondan razı olsun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm
dinlerken içim ürperdi utandım dersem yeridir.paylaştıgınız ve haberdar ettiginiz için rabbim sizden razı olsun.
hayırla kalın

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim ALLAH razı olsun. evet dediğiniz gibi biz ALLAHa şükürer olsun ki islam üzerine doğduk ama tam anlamıyla yaşamaktan ne kadar da uzağız. ALLAHım bizlere hidayet eyle...çok çok güzeldi emeğine sağlık. ALLAH razı olsun...
Gariplerin mükafatını sormayınız. Garipler gibi yaşamadıktan sonra...ALLAHa emanet olunuz...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
dinlerken içim ürperdi utandım dersem yeridir.paylaştıgınız ve haberdar ettiginiz için rabbim sizden razı olsun.
hayırla kalın

Kardeşim ALLAH razı olsun. evet dediğiniz gibi biz ALLAHa şükürer olsun ki islam üzerine doğduk ama tam anlamıyla yaşamaktan ne kadar da uzağız. ALLAHım bizlere hidayet eyle...çok çok güzeldi emeğine sağlık. ALLAH razı olsun...
Gariplerin mükafatını sormayınız. Garipler gibi yaşamadıktan sonra...ALLAHa emanet olunuz...

aleyküm selam..

mevla teala cümlemizden razı olsun ...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

selamün aleyküm..talipamca..

gerçekten çok kalite bir mü'min değil mi..?

ben bu vaaz'ı sık sık izliyorum..neredeyse kelimesi kelimesine ezberledim..ve her seferinde kendimden utanıyorum...bu vaaz eden zat..belki 3-5 senelik bir müslüman..lakin biz nerdeyiz o nerde..nasıl kavramış meseleyi..değil mi?

islamda inançta bir kaide vardır..sorgulamadan niye öyle niye böyle demeden..amenna ve sadakna demektir islam ..işte bu zat bunu iyi kavramış..bakınız cuma namazı meselesini..nasıl anlamış ben cuma günü çalışmıyorum diyor ve kestirip atıyor..o kadar...

ama gelgörki bizim doğma büyüme müslümanlar..cumaya kırk tane kılıf buluyorlar...yok "darül harp" tir..."yok efendim üç cumadan birini kılamıyoruz", vay efendim işveren izin vermiyor..yani kırk dereden su getiriyoruz..mevla bizede şuur nasib etsin..sizde rabbimize emanet olunuz..

VeAleynaAleykümSelam İshak Yakup Kardeşim..
İnanın ilk seyrettiğimde çocuklarımla ve bu güzel Kardeşimize gıbta ederek..hüzünle dinledik..
Gerçekten çok kalite..Allah(CC) o ve onun gibi tam bir teslimiyet içerisinde
Asr-ı Saadet özlemini hayatının mihveri yapmış tüm Kardeşlerimizden razı olsun inşaAllah..
Çok haklısın Kardeşim..bakıp-dinleyip dediğiniz gibi bir çok arkadaşıma da izlemesini tavsiye ettim..birlikte izlediklerimiz de oldu..dersler çıkardık inşaAllah..
Allah(CC) sizden de razı olsun Kardeşim..bizleri kendimize getiren bir sohbeti takdim ederek gerçekten faydalı bir iş yaptınız..tekrar Rabbim razı olsun Kardeşim..
Cum'a'nız mübarek olsun..Selam ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Turgay.

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ;

kardeşlerim bu linkte bir amerikalının islam şuuruna tanık olacaksınız..mutlaka sonuna kadar izleyin..ben çok tesirlendim. ve birazda utandım halimden..

bu vaaz eden adam, büyük ihtimalle müslüman olarak doğmadı. sonradan müslüman oldu...

oysa ki, biz islam üzere doğduk. ama ben kendi adıma söylüyorum daha bu adamın kalitesine ulaşamadım..daha din'i bu adam kadar anlayamadım..

itibarHaber - Haberin Gerçek Yüzü - İslam Garip Başladı Yine Garip Hale Gelecektir

ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh. Amin kardeşim İnşaALLAH.

Allah razı olsun.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
ishakyakup ,

Actigin konularda uslubunu, konusmalarini itici bulduysam -ve bunu da zaman zaman acikca yüzüne belirttiysem de- bu videoyu izledim ,şaşırdım, gipta ettim.
Bu hadis üzerinde "Hiç bu açıdan düşünmemiştim" dedim.

İstifade ettim.Allah razi olsun...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı

"Fa tuba lil guraba.."

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
İSHAK YAKUP Kardeşim..

şarj lazım oldu..Hamdolsun..Deniz aşırı ülkelerde böyle Kardeşler var..Ahiret yurduna tanışılacak inşaAllah..

İslamın gereği doğru ve uyulması gerekli konulara hassas olunmasının..ateşin ellerde tutulacağı bir dönem..yanalım..GARİB olalım inşaAllah
Kardeşim..Allah(CC) razı olsun..Geceniz bereketli-hayırlı olsun inşaAllah..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
S.AKARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR VAAZ ZEVKLE DİNLEDİM.iNŞALLAH GARİP BİR ŞEKİLDE BİR MİSAFİR BİR YABANCI GİBİ YAŞAMAYI ALLAH BİZEDE NASİP EDER.SELAMETLE KALIN."ALLAH ELBET NURUNU GARİPLER SAYESİNDE TAMAMLAYACAK".AEOLUNUZ

derskolik57

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDESİM ÇOK ETKİLENDİM EGER SEN BUNU BU SEKİLDE PAYLAŞMASAYDIN BENDE BUNU İZLEMEMİŞ VE ŞİMDİKİ YASADIGIM MUTLULUGU TATMAMIS OLACAKTIM ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Formunuzu görünce selam verim dedim sizi bazen online olarak görüyorum ama genelde siz forumları sadece okuyosunuz herhalde pek yazı yazmıyosunuz neyse Rabbime emanet olun kardeşim

Selam ve dua ile

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleykum Kardeşim Amine Rabbim Razi Olsun Nezamandir Bu Video Aklimdaydi Dinlemek Istiyodum Vesile Oldun çok Teşekkürler.rahman Razi Olsun.selametle Kal Kardeşim

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
ishakyakup ,

Actigin konularda uslubunu, konusmalarini itici bulduysam -ve bunu da zaman zaman acikca yüzüne belirttiysem de- bu videoyu izledim ,şaşırdım, gipta ettim.
Bu hadis üzerinde "Hiç bu açıdan düşünmemiştim" dedim.

İstifade ettim.Allah razi olsun...

ve aleyküm selam..
mevla teala sizdende razı olsun...

"Fa tuba lil guraba.."

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
İSHAK YAKUP Kardeşim..

şarj lazım oldu..Hamdolsun..Deniz aşırı ülkelerde böyle Kardeşler var..Ahiret yurduna tanışılacak inşaAllah..

İslamın gereği doğru ve uyulması gerekli konulara hassas olunmasının..ateşin ellerde tutulacağı bir dönem..yanalım..GARİB olalım inşaAllah
Kardeşim..Allah(CC) razı olsun..Geceniz bereketli-hayırlı olsun inşaAllah..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü..talipamca'm... ayrı kaldık uzun zamandır..özledik sizi..

S.AKARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR VAAZ ZEVKLE DİNLEDİM.iNŞALLAH GARİP BİR ŞEKİLDE BİR MİSAFİR BİR YABANCI GİBİ YAŞAMAYI ALLAH BİZEDE NASİP EDER.SELAMETLE KALIN."ALLAH ELBET NURUNU GARİPLER SAYESİNDE TAMAMLAYACAK".AEOLUNUZ

ve aleyküm selam hanımefendi kardeşim..inşaallah bu vaaz eden zat'ın şuurundan bir nebze de bize nasib olur...sizde rabbimize emanetsiniz...

ALLAH RAZI OLSUN KARDESİM ÇOK ETKİLENDİM EGER SEN BUNU BU SEKİLDE PAYLAŞMASAYDIN BENDE BUNU İZLEMEMİŞ VE ŞİMDİKİ YASADIGIM MUTLULUGU TATMAMIS OLACAKTIM ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

selamün aleyküm kardeşim..allah kamu mü'minden razı olsun..ilginiz için ben teşekkür ederim...

selamün aleyküm rabbim razı olsun
selametle

ve aleyküm selam mevla teala sizden de razı olsun

Selamün Aleyküm

Formunuzu görünce selam verim dedim sizi bazen online olarak görüyorum ama genelde siz forumları sadece okuyosunuz herhalde pek yazı yazmıyosunuz neyse Rabbime emanet olun kardeşim

Selam ve dua ile

ve aleyküm selam hanımefendi kardeşim...cevap vermekte epey geciktim kusura bakmayın..yazı yazmaya bir müddet ara vermştim..biraz ortam soğusun istedim, kısır tartışmalar son bulsun için çekildim biraz..

sizde mevlaya emametsiniz...duala müşterek.

cihanyangin

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ;

güzel kardeşim çok saol gerçekten çok güzel bi paylaşım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt